Hm...uztikau as cia ta tema visai netiketai, pabandziau perskaityti kiek imanoma daugiau, bet cia net 145psl, tai viska perskaityt prireiktu keletos dienu
ir ka? pasisakiusiuju daug, nuomoniu daug.... jeigu atsakant i temos klausima - ne vaikas problema. man labai nehumaniska atrodo vaika ivardinti kaip problema. tai situacija problematiska. mergina/moteris su vaiku. bet jokiu budu ne vaikas. kazi kuris is jusu galetu savo vaika ivardinti kaip problema? nebent tas, kuris dar ju neturi...kiekvienai moteriai vaikas yra dovana, nes tai yra prigmtine moters gyvenimo prasme - gimdyti ir auginti vaikus.ir problema yra tai, kad jos lieka vienisos.
kitas dalykas - vyru poziuris i sita problema. o kodel tai problema yra variantu daug:
1. Finansai. BET. jeigu moteris sugeba issilaikyti pati save ir savo vaika budama viena, kodel vyras mano, kad pradejus santykius toliau jau jam pereis sita uzduotis? aisku, visokiu moteru buna...
2. Egoizmas. Atseit ne mano vaikas, ne mano kraujas. na is dalies galima tai suprasti, bet manau jau cia principai...o siaip jau vyrai, skirtingai nei moterys vaika pamilti mokosi, nera jiems tos prigimtines meiles, kaip kad mamai. o jeigu jau taip bijote kad nemylesit ne savo vaiko tai ir nemylekit. i dusia niekas neilys. svarbu vaiko neignoruoti, stengtis sutarti, palaikyti draugiskus santykius ir tiek.
3.Ka pagalvos kiti? cia perskaiciau viena pasisakyma, kai vyras paliko drauge turincia vaika, nes tevas labai skeptiskai i tai ziurejo.... tai blemba, jei tu vyras, turi savo nuomone ir tau ta moteris patinka, tai ir buk su ja arba eik gyventi pas tetuka, nes tau jo nuomone svarbesne
4.Stereotpai. tokie,kaip - uzauginsiu svetima vaika o jis mane senatveje n... pasius, kad vienisa mama - tai paleistuve (atminkit, kad kiekvienas atvejis yra unikalus) ir daugybe kitu.
5. Patirtis. jau tureti santykiai su mergina turincia vaikuti. tik vieniems ta patirtis neigiama, kitiems kaip tik teigiama. cia labai daug kas priklauso ir nuo mamos, ir nuo vaiko.
Kodel man pasidare aktuali si tema? todel kad pati esu vienisa mamyte ir nepaliko manes vaiko tevas, bet smulkiai nepasakosiu kodel esu viena. o esu jau 4 metus. ir visa ta laika nesu ne karto isgirdusi jokios kritikos is vyru puses. turbut man pasiseke, nes sitam forume tai baisu kas darosi.ir rimtus santykius turejau, kas liecia vaika, absoliuciai nebuvo jokiu problemu, nes apie tai budavo daznai kalbamasi, kad visiems 3 butu gerai. dabar deja vel esu viena. ir butent dabar isgirdau is vieno vaikino zodzius - niekada nedraugauciau su mergina kuri turi vaika. kodel? nes jau turejau ir buvo labai sunku skirtis. mylejau ta vaika kaip savo, rupinausi, auginau,o po skyrybu nebeturiu jokiu teisiu i ji...
tai tiek mano nuomones siam kartui