Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiSeksas → Ar galimi geri šeimos santykiai be sekso?

Ar galimi geri šeimos santykiai be sekso?

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/03 08:25:23 08:25:23

Zuika: O jeigu vienas iš partnerių suserga, tarkim, kokia nors liga, dėl kurios nebenori/nebegali mylėtis, ir ta liga yra nepagydoma. Ką daryti antrajam? Ar tai rimta priežastis skyryboms? Kaip tada su priesaika: ,,ir džiaugsme, ir varge'"? Kaip manot, kuriai pusei: moteriškajai ar vyriškajai taip dažniau atsitinka (na nebenori mylėtis)? Ir kaip visuomenė vertina, kai šeimą dėl šios priežasties palieka vyras, ir kai moteris... Ar vienodai? Problemos apibūdinimas išėjo labai akademinis, tačiau problema šiuo atveju reali... jei bus klausimų, paaiškinsiu išsamiau

Ar jusu vyras nei liezuvio, nei rankos pirstu pajudint negali? Jei gali, tuomet jis gali ir patenkinti moteri.

Zuika

Z

35 įrašai

2011/01/03 08:29:53 08:29:53

Lady_scorpio:
Zuika:
O Jūs pabandykite įsivaizduoti, kad seksas negalimas ne dėl vyro, o dėl Jūsų pačios problemų. Kaip Jūs jaustumėtės? Niekas nepaneigs - seksas labai svarbus dviejų žmonių santykiuose, bet tai tik vienas iš šių santykių komponentų. (Beje, net visiškas imponentas gali patenkinti moterį, impotencija - didesnė problema jam pačiam.) Apskritai peršasi tokia mintis: kam tos priesaikos ''kol mirtis mus išskirs'', kam sapalionės apie meilę, jei tai daugumai čia pasisakiusiųjų tai tik tušti žodžiai. Tai gal partneriui ir turėtumėt pareikšti - Tu esi daiktas, skirtas patenkinti mano poreikiams, aš su Tavim, kol naudingas (-a), vos Tu sugesi (pvz., susirgsi), aš Tave išmesiu ir įsigysiu kitą. Laimei, ne visi taip mąsto. Savo giminėj turėjau žmogų, kurio žmona po keleto metų bendro gyvenimo susirgo sunkia psichine liga, bet jis jos neatidavė į prieglaudą, kaip daug kas primygtinai siūlė, nesusiviliojo dėmesiu kelių moterų (kaime geras vyras juk reikalingas), praktiškai vienas užaugino vaikus. Nežinau, gal tai sutapimas, bet ir iš šio pasaulio išėjo tą patį mėnesį...

Kol nesi patyręs, sunku atsakyti, kas būtų, jeigu būtų... Visi tie gražūs ar idealūs pavyzdžiai yra kažkieno kito, ne mano, kaip gražus paveiksliukas knygoj... Realiu atveju pažymėtina dar ir tai, kad sutuoktinis serga ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, nors yra sveiko proto, išsilavinęs žmogus. Sutuoktinės poreikiai, manau, jam neatrodo labai svarbūs, jam aktualu jis pats ir jo skausmas. Jis vengia bet kokio fizinio kontakto, miega atskirame kambaryje. Juokinga, bet kažkaip primena ,,žmoną, kuriai kiekvieną vakarą skauda galvą" . Juokai juokais, bet kai žmogui skauda (kiek labai - negali patikrinti, manau, kad tai yra visgi daugiau psichologinio pobūdžio problemos), liežuvis neapsiverčia pasakyti, kad [i:gpktkn0s]blin [/i:gpktkn0s]ir aš jau turiu problemų...

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2011/01/03 08:32:15 08:32:15

Lady_scorpio:
Zuika:

Ugnele, šiuo atveju užsimerkti tektų mano sutuoktiniui, o aš būčiau ta neištikimoji...

O Jūs pabandykite įsivaizduoti, kad seksas negalimas ne dėl vyro, o dėl Jūsų pačios problemų. Kaip Jūs jaustumėtės? Niekas nepaneigs - seksas labai svarbus dviejų žmonių santykiuose, bet tai tik vienas iš šių santykių komponentų. (Beje, net visiškas imponentas gali patenkinti moterį, impotencija - didesnė problema jam pačiam.) Apskritai peršasi tokia mintis: kam tos priesaikos ''kol mirtis mus išskirs'', kam sapalionės apie meilę, jei tai daugumai čia pasisakiusiųjų tai tik tušti žodžiai. Tai gal partneriui ir turėtumėt pareikšti - Tu esi daiktas, skirtas patenkinti mano poreikiams, aš su Tavim, kol naudingas (-a), vos Tu sugesi (pvz., susirgsi), aš Tave išmesiu ir įsigysiu kitą. Laimei, ne visi taip mąsto. Savo giminėj turėjau žmogų, kurio žmona po keleto metų bendro gyvenimo susirgo sunkia psichine liga, bet jis jos neatidavė į prieglaudą, kaip daug kas primygtinai siūlė, nesusiviliojo dėmesiu kelių moterų (kaime geras vyras juk reikalingas), praktiškai vienas užaugino vaikus. Nežinau, gal tai sutapimas, bet ir iš šio pasaulio išėjo tą patį mėnesį...

Graži išimtis nepaneigia taisyklės, nes lemia visuma - dauguma ir pan. Remtis tuo negalima ir tvirtai grįsti savo muomonę taip pat. Tas žmogus nebuvo laimingas, bet atsakingas ir mylintis savo žmoną puikus vyras. Negi manote, kad rūpestis sumažėja įsigijus naują draugę ar draugą? Pavyzdžiui, aš esu, būdamas tik viso labo 19 metų, pervertas kiaurai kariuomenėje, bet gi nenorėjau, kad ir kiti patirtų šitą šoką ir panašius išgyvenimus - susidūrimą su mirtimi tokioje jaunystėje. Tarkim, žmogus netenka rankos ar kojos per avarijas ar dar kur nors darbe ir pan., negi manote, kad jis norėtų, kad ir jo žmona, aplinkiniai ir draugai taip pat netektų rankos ar kojos? Tas pats ir su lytinės potencijos praradimu. Žmogui būtina lytinė sveikata, kad protas, sąmonė normaliai funkcionuotų, kad žmogus būtų kuriantis, būtų kūrybingas. Žinoma, yra žmonių, įgnoruojančių gyvybines normas. Žmones juk riša socialiniai, lytiniai, santuokiniai, šeimos ir kitokie santykiai, normos - individualizmo tankis. Kodėl žmonės neskuba pasitikėti tikru draugu, tikru kandidatu į patikimą santuoką, į gražią būsimą šeimą? Kodėl moterys neskuba pasitikėti vertu saugiam, garbingam, sveikam seksui ar į porą vyru, bet greitai pasitiki apgaviku, mafija ir greitai užsidega, parausta, susijaudina, o vėliau nusivylia, santuokos išyra, tampama net priešais, užsidegama baisia neapykanta tam žmogui? Rengiamas keršto planas.

Zuika

Z

35 įrašai

2011/01/03 08:33:49 08:33:49

Svečias:
Zuika: O jeigu vienas iš partnerių suserga, tarkim, kokia nors liga, dėl kurios nebenori/nebegali mylėtis, ir ta liga yra nepagydoma. Ką daryti antrajam? Ar tai rimta priežastis skyryboms? Kaip tada su priesaika: ,,ir džiaugsme, ir varge'"? Kaip manot, kuriai pusei: moteriškajai ar vyriškajai taip dažniau atsitinka (na nebenori mylėtis)? Ir kaip visuomenė vertina, kai šeimą dėl šios priežasties palieka vyras, ir kai moteris... Ar vienodai? Problemos apibūdinimas išėjo labai akademinis, tačiau problema šiuo atveju reali... jei bus klausimų, paaiškinsiu išsamiau

Ar jusu vyras nei liezuvio, nei rankos pirstu pajudint negali? Jei gali, tuomet jis gali ir patenkinti moteri.

Būtent.
Dabar gi jis vengia bet kokio fizinio kontakto, net atsitiktinio rankų prisilietimo. [i:hkeyjjvf]Jam skauda[/i:hkeyjjvf].
Kitu atveju, paklausčiau, kas negerai mūsų santykiuose. Dabar gi - jis juk serga...

Zuika

Z

35 įrašai

2011/01/03 08:38:48 08:38:48

Lelis Borgia:
Zuika: Leliui Borgia,
iš to, kad rašote labai taisyklingai, sklandžiai ir aiškiai, sprendžiu, kad esate išsilavinęs žmogus. Vienu momentu net pamaniau, kad esate koks etatinis DP psichologas. Nepalikit forumo, be jūsų bus blogiau .

Ne, aš žmogus be išsilavinimo. Viso labo tik elektrikas. Sakyčiau, pasimetęs žmogus iš La Manšo. Mano išilavinimas žemasis, galit būti ramūs - aš jums ne grėsmė ir ne konkurentas. Mėgstu padiskutuot su oponentais ir garbingai pasibarti. Moterys nemėgsta, nes man trūksta konkurentabilumo, o vyrai mano mane esantį nenormalų. Tai tiek žinių iš Vatikano radijo. Visgi Papa Borgia. Gal kas matėte šį neblogą filmuką, kurį neseniai rodė ir LTV 1 kanalas, berods, jei neklystu? Tai bene reali biografinė drama. Pagarbiai, - L.Borgia

Ir kaip aš taip suklyst galėjau? Elektriką tu man psichologu palaikyk!

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/03 08:41:18 08:41:18

Lady_scorpio:

Deja, tai "siuolaikines" hedonistines vartotojishkos visuomenes grimasos - perkama parduodama ne tik daiktai, bet ir zmones, bei santykiai tarp ju Ir visada atsiranda leleia borgijos, kurie tai racionalizuoti ir pateisnti bando - na kas chia tokio, jei ishdavei, nesilaikei zodzio, apgavai, sukchiavai + tai normalu, leliukai paaishkins - toks gyvenimas - vieni, mieloji Panele yra tik figuros Pablo zaidime, kiti bent bando patys zaisti - bet kuriu atveju pastangos ishsaugoti savigarba jau vertos pagarbos, negu desperatishkas svanaudishku pelgiu pateisinimo ieshkojimas, net ir su leliukiniu kunigeliu indulgencija:)

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/03 08:43:35 08:43:35

Zuika: Būtent.
Dabar gi jis vengia bet kokio fizinio kontakto, net atsitiktinio rankų prisilietimo. [i:37g68rbi]Jam skauda[/i:37g68rbi].
Kitu atveju, paklausčiau, kas negerai mūsų santykiuose. Dabar gi - jis juk serga...

Fiziskai skauda? Tai visam laikui?

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2011/01/03 08:44:36 08:44:36

Iš tikro jūsų padėtis nepavydėtina, bet patartina Jums neprarasti sveiko proto ir nenustoti gyventi. Jūs čia niekuo dėta ir nekalta. Šito žmogaus tokia lemtis, o jūs esate gyvas žmogus. Pamąstykite gerai, ką turėtumėte daryti ir padaryti. Joks kitas žmogus negali kėsintis nei į jūsų laisvę, nei į jūsų sveikatą ar laimę, gyvybę. Jūsų pareiga būtų daryti, atlikti tai, ką ir privalote, kaip atsakingas, šitą žmogų mylėjęs, žmogus, bet tik ne aukoti save. Gali būti, kad jums jau reikia visuomenės pagalbos, valstybės pagalbos ir ji turi jums padėti. Jums reiktų nustoti graužtis ir kuo nors save, numanau, kaltinti - toks likimas ir jūs čia niekuo dėta. Jūs nesate jis. Jūsų gyvenimas ties juo nesustoja, o tęsiasi ir jūs privalote gyventi visavertį, pilnakraujį gyvenimą.

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/03 08:47:38 08:47:38

Lelis Borgia: Iš tikro jūsų padėtis nepavydėtina, bet patartina Jums neprarasti sveiko proto ir nenustoti gyventi. Jūs čia niekuo dėta ir nekalta. Šito žmogaus tokia lemtis, o jūs esate gyvas žmogus. Pamąstykite gerai, ką turėtumėte daryti ir padaryti. Joks kitas žmogus negali kėsintis nei į jūsų laisvę, nei į jūsų sveikatą ar laimę, gyvybę. Jūsų pareiga būtų daryti, atlikti tai, ką ir privalote, kaip atsakingas, šitą žmogų mylėjęs, žmogus, bet tik ne aukoti save. Gali būti, kad jums jau reikia visuomenės pagalbos, valstybės pagalbos ir ji turi jums padėti. Jums reiktų nustoti graužtis ir kuo nors save, numanau, kaltinti - toks likimas ir jūs čia niekuo dėta. Jūs nesate jis. Jūsų gyvenimas ties juo nesustoja, o tęsiasi ir jūs privalote gyventi visavertį, pilnakraujį gyvenimą.

Girdejote vartotojo zodzius - krushkis ir pirk - VARTOK. Amen.

PS Lobotomija atliekama su 50% nuolaida

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2011/01/03 08:48:08 08:48:08

Svečias:
Lady_scorpio:

Deja, tai "siuolaikines" hedonistines vartotojishkos visuomenes grimasos - perkama parduodama ne tik daiktai, bet ir zmones, bei santykiai tarp ju Ir visada atsiranda leleia borgijos, kurie tai racionalizuoti ir pateisnti bando - na kas chia tokio, jei ishdavei, nesilaikei zodzio, apgavai, sukchiavai + tai normalu, leliukai paaishkins - toks gyvenimas - vieni, mieloji Panele yra tik figuros Pablo zaidime, kiti bent bando patys zaisti - bet kuriu atveju pastangos ishsaugoti savigarba jau vertos pagarbos, negu desperatishkas svanaudishku pelgiu pateisinimo ieshkojimas, net ir su leliukiniu kunigeliu indulgencija:)

Nekalbėk niekų! Surimtėk pagaliau, o tai ir mirsi taip ir nesuaugęs su vaiko sąmone, nors ...

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume