Matot, kriterijus kokia turi būti GERA uošvienė jus pats nustatinėjate: ji turi būti kukli ir delikati, popinti jūsų nepilnaveriškumo kompleksą, nesidomėti jūsų finansais ir dar dukrai liepti saugotis, kad jums galva dėl netyčiukų išlaikymo neskaudėtų. Ir garsiai piktinatės jau visą savaitę kad ji ne tokia kokią norite turėti idealią draugės mamą. Ar neprimena, kad uošvės ir jūsų elgesys - tos pačios monetos dvi pusės?
Turiu baisią naujieną - niekada nebus taip, kad jūs patiksite visiems. Ir turiu dar baisesnę naujieną - visuomet bus, kad vienu ar kitu gyvenimo momentu jūs nepatiksite net patiems artimiausiems žmonėms.
Sakyčiau gal labiau reikėtų padirbėti su savimi - kodėl toks jautrus kritikai ir kodėl reikia tiek daug palaikymo, net iš visiškai svetimų ir nepažįstamų žmonių?
Ponia Haha, diskusija uzvedziau ne tuo klausimu, o kad demesys nukrypo i drauges motina nereik kaltint manes. As toleruoju kone visus zmones, net ir tuos, kurie vulgariai elgiasi, kalba ir is ju tikrai nereikalauju su manim kalbet kazkaip maloniai, lepinanciais ir pan. Bet tikrai nepakenciu, kai mane nepelnytai uzsipuola, kad ir kaip kantriai tenka atklausyti is mandagumo. Del netyciuko parasiau kaip turetu buti, nes pas mus pagal nusistovejusi etiketa saugojimosi klausima motinai labiau deretu aptarti su dukra dviese, moteriskai, o su dukros draugu jos teciui - vyriskai ir viskas. Beja, as parasiau "butu dukros paprasius", o ne "butu dukrai liepus". Man niekada net minties nekilo begti nuo tikros vyriskos pareigos rupintis savo vaiku, priesingai turiu priminti jusu zodzius: "O tarkim per tas gražias draugystes ims ir pastos mergina - o pas ką ji augins vaiką?", o tai kur as? Anot jusu vaika augins tik ji viena, o as jau ne?
Nors kazkuo su jumis, pone Haha, tikrai sutinku, is patirties puikiai zinau, jog niekada visiems neitiksiu del to, kad butinai atsiras kasnors kam atrodau per prastas, ar per geras, ar tiesiog ne toki zodi pasakiau. Kai tai supratau, nusprendziau nieko zmonems nesakyti, kad objektyvia kritika ar nuomone apie mane geriau susidarytu is mano darbu ir poelgiu. Tokia nuomone, kritika as visada mielai priimu ir stengiuosi pagal ja pasitaisyti, bet bijau, jog jums tai nieko nereiskia, nes mano zodziai neirodo koks as esu istikruju. Taciau kad ir koks as esu, as irgi turiu problemu ar nuoskaudu, del kuriu norisi pasipasakoti, paprasyti patarimo, bet nesinori, kad kasnors zinotu, jog tokiu problemu turiu butent as, manau sioj vietoj mane suprantat.