Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/05/29 19:13:12 19:13:12

Haha_: Gal ir perspjoviau, kai laikomasi nuostatos kas ne su manim - tas prieš mane.
Matot, kriterijus kokia turi būti GERA uošvienė jus pats nustatinėjate: ji turi būti kukli ir delikati, popinti jūsų nepilnaveriškumo kompleksą, nesidomėti jūsų finansais ir dar dukrai liepti saugotis, kad jums galva dėl netyčiukų išlaikymo neskaudėtų. Ir garsiai piktinatės jau visą savaitę kad ji ne tokia kokią norite turėti idealią draugės mamą. Ar neprimena, kad uošvės ir jūsų elgesys - tos pačios monetos dvi pusės?
Turiu baisią naujieną - niekada nebus taip, kad jūs patiksite visiems. Ir turiu dar baisesnę naujieną - visuomet bus, kad vienu ar kitu gyvenimo momentu jūs nepatiksite net patiems artimiausiems žmonėms.
Sakyčiau gal labiau reikėtų padirbėti su savimi - kodėl toks jautrus kritikai ir kodėl reikia tiek daug palaikymo, net iš visiškai svetimų ir nepažįstamų žmonių?

Ponia Haha, diskusija uzvedziau ne tuo klausimu, o kad demesys nukrypo i drauges motina nereik kaltint manes. As toleruoju kone visus zmones, net ir tuos, kurie vulgariai elgiasi, kalba ir is ju tikrai nereikalauju su manim kalbet kazkaip maloniai, lepinanciais ir pan. Bet tikrai nepakenciu, kai mane nepelnytai uzsipuola, kad ir kaip kantriai tenka atklausyti is mandagumo. Del netyciuko parasiau kaip turetu buti, nes pas mus pagal nusistovejusi etiketa saugojimosi klausima motinai labiau deretu aptarti su dukra dviese, moteriskai, o su dukros draugu jos teciui - vyriskai ir viskas. Beja, as parasiau "butu dukros paprasius", o ne "butu dukrai liepus". Man niekada net minties nekilo begti nuo tikros vyriskos pareigos rupintis savo vaiku, priesingai turiu priminti jusu zodzius: "O tarkim per tas gražias draugystes ims ir pastos mergina - o pas ką ji augins vaiką?", o tai kur as? Anot jusu vaika augins tik ji viena, o as jau ne?
Nors kazkuo su jumis, pone Haha, tikrai sutinku, is patirties puikiai zinau, jog niekada visiems neitiksiu del to, kad butinai atsiras kasnors kam atrodau per prastas, ar per geras, ar tiesiog ne toki zodi pasakiau. Kai tai supratau, nusprendziau nieko zmonems nesakyti, kad objektyvia kritika ar nuomone apie mane geriau susidarytu is mano darbu ir poelgiu. Tokia nuomone, kritika as visada mielai priimu ir stengiuosi pagal ja pasitaisyti, bet bijau, jog jums tai nieko nereiskia, nes mano zodziai neirodo koks as esu istikruju. Taciau kad ir koks as esu, as irgi turiu problemu ar nuoskaudu, del kuriu norisi pasipasakoti, paprasyti patarimo, bet nesinori, kad kasnors zinotu, jog tokiu problemu turiu butent as, manau sioj vietoj mane suprantat.

Svetlana

S

980 įrašai

2011/05/29 19:28:24 19:28:24

Paukstuk, nera ko cia daug aiskinti ir teisintis. Matyt kritikuojanciu visose temose atsiranda, o kai kurioms uosvienėms geriau pinigu maisas, kalnas skardu ir plytu ir prie ju zmogenas,nesugebantis truju zodziu suregzti, apysenis, nuplikes, bet uztat turtais aptekes. Protinga dukra galetu mamai paciai patarti toki susirasti, pavyzdi parodyti

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/05/29 19:31:53 19:31:53

svetlana:
-Paukstukas-: Hmm, gal cia daugiau prie senamadiskumo dar isipyne poziuris "Ka zmones pasakys?", geda jai, kad dukra su tokiu susidraugavo.

Su kokiu dar TOKIU???Cia kas per marazmas, atleiskite Pati lai į save pasižiūri, kokia JI YRA.

Buna tokiu zmoniu, sakyciau net pakankamai daznai pasitaiko, kuriems(-ioms) svarbi kitu nuomone, kaip atrodis pries kitus. Pvz mano teta turejo seimoj problemu, todel jai patariau nueiti pas psichologa, bet jinai atsisake "Geriau nereikia, ka zmones pagalvos? Pamanys, jog as psichiskai nesveika", bet tada pasiteiravau "O is kur tie zmones suzinos?", taciau jos nuomones tai nepakeite, na, buna zmoniu su tokiu poziuriu.

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/05/29 19:39:46 19:39:46

svetlana: Paukstuk, nera ko cia daug aiskinti ir teisintis. Matyt kritikuojanciu visose temose atsiranda, o kai kurioms uosvienėms geriau pinigu maisas, kalnas skardu ir plytu ir prie ju zmogenas,nesugebantis truju zodziu suregzti, apysenis, nuplikes, bet uztat turtais aptekes. Protinga dukra galetu mamai paciai patarti toki susirasti, pavyzdi parodyti

Suprantama, jau galvojau pastaruoju komentaru ir uzbaigt diskusija su ponia Haha.

Tiesa sakant toki pavyzdi ir parode: su technikumo diplomu ir dideliu visureigiu, na, tik dar nepraplikes.

ieva

I

96405 įrašai

2011/05/29 19:46:45 19:46:45

-Paukstukas-:
svetlana: Paukstuk, nera ko cia daug aiskinti ir teisintis. Matyt kritikuojanciu visose temose atsiranda, o kai kurioms uosvienėms geriau pinigu maisas, kalnas skardu ir plytu ir prie ju zmogenas,nesugebantis truju zodziu suregzti, apysenis, nuplikes, bet uztat turtais aptekes. Protinga dukra galetu mamai paciai patarti toki susirasti, pavyzdi parodyti

Suprantama, jau galvojau pastaruoju komentaru ir uzbaigt diskusija su ponia Haha.
Tiesa sakant toki pavyzdi ir parode: su technikumo diplomu ir dideliu visureigiu, na, tik dar nepraplikes.

neuzilgo prapliks

Haha_

H

12 įrašai

2011/05/30 05:44:04 05:44:04

Jokia čia ne diskusija.
Ką norėjau pasakyti - visų jūsų problemų priežastis - jūs pats. Ir vienintelis būdas jas išspręsti - iš tiesų susitvarkykit su savo kompleksais ir susitarti su savimi.
Ir ne prie ko nei draugė, nei jos mama, nei vyrukas su technikumo diplomu ir jau net nebe tėvai. Nors Froidas sako, kad dėl visko visada kalta jūsų motina.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/05/30 06:53:01 06:53:01

Haha_: Ką norėjau pasakyti - visų jūsų problemų priežastis - jūs pats. Nors Froidas sako, kad dėl visko visada kalta jūsų motina.

Gal galetum apsispresti kuris kaltas?!
Ar "uosviene" aiskinanti gyvenima penktam vandeniui nuo kisieliaus?

Haha_: Matot, kriterijus kokia turi būti GERA uošvienė jus pats nustatinėjate: ji turi būti kukli ir delikati, popinti jūsų nepilnaveriškumo kompleksą, nesidomėti jūsų finansais ir dar dukrai liepti saugotis, kad jums galva dėl netyčiukų išlaikymo neskaudėtų. Ir garsiai piktinatės jau visą savaitę kad ji ne tokia kokią norite turėti idealią draugės mamą. Ar neprimena, kad uošvės ir jūsų elgesys - tos pačios monetos dvi pusės?
Turiu baisią naujieną - niekada nebus taip, kad jūs patiksite visiems. Ir turiu dar baisesnę naujieną - visuomet bus, kad vienu ar kitu gyvenimo momentu jūs nepatiksite net patiems artimiausiems žmonėms.
Sakyčiau gal labiau reikėtų padirbėti su savimi - kodėl toks jautrus kritikai ir kodėl reikia tiek daug palaikymo, net iš visiškai svetimų ir nepažįstamų žmonių?

Juokinga. Tai mamos pareiga sekti su kuo sugrius jos dukra? konroliuoti dukra, kad nenusilauztu nago?
Kame pasireiskia autoriaus nepilnavertiskumas?
Nematau reikalo zmogaus gasdinti su neteisingom naujienom. Jei jau patys artimiausi nusisuktu, tai anokia cia meile. Net ir tokiu atveju pagalbos prireiktu ir nusisukusiems.
"kodėl toks jautrus kritikai ir kodėl reikia tiek daug palaikymo, net iš visiškai svetimų ir nepažįstamų žmonių?"
Sitas klausimas labai patiko.
Aplink zmogu susiformuoja tam tikra aplinka, kuri panasi savo charakteriu. Internetas puiki galimybe "pasitikrinti" save pries zmones kurie nesiekia asmenines naudos. Dar ir kitaip sakant issokti is savos aplinkos.
Manau autorius neprase daug. Savaime taip gaunasis.

Haha_

H

12 įrašai

2011/05/30 08:11:04 08:11:04

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti:
Haha_: Ką norėjau pasakyti - visų jūsų problemų priežastis - jūs pats. Nors Froidas sako, kad dėl visko visada kalta jūsų motina.

Gal galetum apsispresti kuris kaltas?!
Ar "uosviene" aiskinanti gyvenima penktam vandeniui nuo kisieliaus?

Juokinga. Tai mamos pareiga sekti su kuo sugrius jos dukra? konroliuoti dukra, kad nenusilauztu nago?
Kame pasireiskia autoriaus nepilnavertiskumas?

Gerbiamasis, jau kimbate prie žodžių ir suplakate visus dalykus.
Moteris rūpinasi savo dukra, taip, kaip jai atrodo tinkama. Ir jai, o ne mums spręsti kas jai yra svarbu.
Jei jau autoriui taip aišku, kad uošvienė kalba niekus - tai ko jis pergyvena? Jie ne ką negeresnis už tą savo uošvienę - abu nori pritempti vienas kitą pagal savo kurpalį.

Kaltas - pats vaikinas su savo kompleksais. Nes situacija, tokia, kurios jis negali realiai įtakoti - jis negali pakeisti kito žmogaus, jo požiūrio į gyvenimą. Išmintingas žmogus pasakytų - jie negali keisti situacijos, keisk požiūrį į ją. Be abejo, labai sunku tiesiog leisti kitam turėti tą savo nuomonę, ypač kai ta nuomonė nepalanki tau.

Nematau reikalo zmogaus gasdinti su neteisingom naujienom. Jei jau patys artimiausi nusisuktu, tai anokia cia meile. Net ir tokiu atveju pagalbos prireiktu ir nusisukusiems.
"kodėl toks jautrus kritikai ir kodėl reikia tiek daug palaikymo, net iš visiškai svetimų ir nepažįstamų žmonių?"
Sitas klausimas labai patiko.
Aplink zmogu susiformuoja tam tikra aplinka, kuri panasi savo charakteriu. Internetas puiki galimybe "pasitikrinti" save pries zmones kurie nesiekia asmenines naudos. Dar ir kitaip sakant issokti is savos aplinkos.
Manau autorius neprase daug. Savaime taip gaunasis.

Čia jau klasika - Lietuvoje 2,7 milijono žmonių ir kurių galų reikia "tikrintis" save prieš juos visus? Ar čia kokie visuotiniai rinkimai? Tai ir yra tas nepilnavertiškumo kompleksas. Čia tas pats, kas moteris vis negali sustoti flirtuoti su visais vyrais iš eilės, nes vis nori ir nori gauti patvirtinimą, "pasitikrinti" kad yra geidžiama ir žavinga.

O dėl artimųjų nusisukimo - nedramatizuokite. Kas labiau, nei artimieji mato tikrąjį jūsų veidą ir ne visi bruožai jiems patinka - ar tai nevalyvumas, ar tinginystė, ar polinkis dramatizuoti ir t.t. - jie dėl to nenusisuka nuo jūsų, bet jie irgi pyksta ant jūsų, yra nepatenkinti jumis.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/05/30 08:44:26 08:44:26

Haha_: Kaltas - pats vaikinas su savo kompleksais. Nes situacija, tokia, kurios jis negali realiai įtakoti - jis negali pakeisti kito žmogaus, jo požiūrio į gyvenimą. Išmintingas žmogus pasakytų - jie negali keisti situacijos, keisk požiūrį į ją. Be abejo, labai sunku tiesiog leisti kitam turėti tą savo nuomonę, ypač kai ta nuomonė nepalanki tau.

Kas cia dabar per matematika?!
Jei as turiu savo nuomone tai as turiu kompleksa? jei as turiu vertybes tai as esu kompleksuotas?
jei "as" tapsiu pagal kazkieno nuomone, tai ar tik ne skuduru busiu? kiek kartu galima keisti poziuri i problema? kur riba?!

"Išmintingas žmogus pasakytų - jie negali keisti situacijos, keisk požiūrį į ją." Kitas ismintigas zmogus sake: "Nera zmogaus- nera problemos"

"Moteris rūpinasi savo dukra, taip, kaip jai atrodo tinkama. "
Atsargiau moterie su pareiskimais. Pamirsot tevo vaidmeni seimoje. Man sitas "rupestis" panasus i vaiko lepinima.
"Ir jai, o ne mums spręsti kas jai yra svarbu." Su sita tolerancija toli nuejom...

Haha_

H

12 įrašai

2011/05/30 10:29:05 10:29:05

Haha_: Kaltas - pats vaikinas su savo kompleksais. Nes situacija, tokia, kurios jis negali realiai įtakoti - jis negali pakeisti kito žmogaus, jo požiūrio į gyvenimą. Išmintingas žmogus pasakytų - jie negali keisti situacijos, keisk požiūrį į ją. Be abejo, labai sunku tiesiog leisti kitam turėti tą savo nuomonę, ypač kai ta nuomonė nepalanki tau.

Kas cia dabar per matematika?!
Jei as turiu savo nuomone tai as turiu kompleksa? jei as turiu vertybes tai as esu kompleksuotas?
jei "as" tapsiu pagal kazkieno nuomone, tai ar tik ne skuduru busiu? kiek kartu galima keisti poziuri i problema? kur riba?!

Kai turi savo nuomonę, savo vertybes kuriomis tiki - tu ir esi ramus ir koks skirtumas ką kiti kalba?
Na šneka moteriškė, klausinėja... Manęs kaimynai apie orą klausinėja ir sako, kad negražu kai lyja. O koks man skirtumas ką jie sako, jei man patinka dargana? Čia juk mano gyvenimas.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume