Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/05/30 10:52:31 10:52:31

Skirtumas patirtyje. Skirtumas vertybese. Skirtumas pasitikejime savimi.

O as tik dar karta galiu pasikartoti, malacius, kad klausia "trecio" asmens. Malacius, kad kalba esant problemai. Kiek Jusu moteru nukentejusiu nuo vyru nesikalbejimu? (neverkti-tai nevyriska)
Nuo saves. Po vieno savaitgali skaityto psichologinio straipsnio, sudrebejo visu psichologu reputacija.
Nuo vieno ale artimo protingo "patarimo" gali nuvingiuoti patarejo keliu bet ne savo. Tuo ir gerai, kad cia yra FORUMAS.

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/05/30 11:59:55 11:59:55

Haha_: Kai turi savo nuomonę, savo vertybes kuriomis tiki - tu ir esi ramus ir koks skirtumas ką kiti kalba?
Na šneka moteriškė, klausinėja... Manęs kaimynai apie orą klausinėja ir sako, kad negražu kai lyja. O koks man skirtumas ką jie sako, jei man patinka dargana? Čia juk mano gyvenimas.

Niekas nedraudzia turet savo nuomones, priesingai as uz tai kad zmones turetu tvirta savo nuomone ir nebijotu jos pareiksti. Bet jau buna visai kas kita, kai drauge atsiveza mane visam savaitgaliui i gimtuosius namus, kur jos motina neklausius kaip mudu susipazinom ar uz ka as pamilau jos dukra, vieninteli isklausineja kokia mano socialine padetis. Tuo tarpu drauge isiterpdavo "Mamyt, na, neatakuokit jo sitaip", o po stalu ji laike mane uz rankos tarsi atsiprasydama uz mama ir prasydama truputi kantrybes. Stengiausi mandagiai jai paaiskint, jog yra nevisai taip kaip ji sako, nes kaikuriuos mano zodzius pati pritaikydavo i blogaja prasme. Taciau tai nepadejo, nes vos tik susipazinus jai neitikau tiek, jog dukrai liepe sekancia diena mane isprasyti is namu, tuom savaitgalis ir pasibaige. Veliau drauge paskambinus pasiteiravo gal geriau mudviem nebedraugauti, bet priminiau, jog as draugauju su ja, o ne su jos motina, ji negali uz mus spresti ka myleti, o ko ne. Beja, drauges sesuo pries tai suzinojus, jog susipazinsiu su ju motina, tai man perdave sekmes, nors tada dar nesupratau del ko. O as dar is pagarbos moteriai, pasisveikindamas pabuciavau jai ranka, nors ji matyt tikejosi, jog ranka jai paspausiu.
Tai, ponia Haha, ar visdar manot, jog del tokios situacijos kaltas as pats, kaltas mano paties kompleksas, ar kaltas mano jautrumas kritikai, ar anot Froido kalta mano motina?

Haha_

H

12 įrašai

2011/05/30 18:56:43 18:56:43

Nagi, atsakydama į paskutinį jūsų klausimą, pagaliau pradėkime nuo pradžios, t.y. nuo sukurtos temos pradžios

-Paukstukas-: Sveiki,
trupuciuka norejosi kazkam pasipasakoti ir pasiteirauti patarimu, nuomoniu.
Papasakokite kas turi panasiu problemu, gal kas kaipnors tokia problema issisprende? O gal apsirinku, gal megzti naujas pazintis vengiu del konors kito? Kas patartu kur del ko verciau stengtis? Eit iskart dirbti, kaip kaikurie mano kolegos padare ar studijuot iki galo? Kokia priesingos lyties atstoviu nuomone, kiek tai problemu sudarytu santykiuose? Apskritai ar tai butu didelis minusas vaikino patrauklumui?
P. S. Tiems, kurie be izeidinejimu ir keiksmu neturi ka pasakyti, tai bukit geri, prasom susilaikyti nuo komentaru.

-Paukstukas-: Tai, ponia Haha, ar visdar manot, jog del tokios situacijos kaltas as pats, kaltas mano paties kompleksas, ar kaltas mano jautrumas kritikai, ar anot Froido kalta mano motina?

Taip, manau, kad dėl tokios situacijos, kad renkiesi santykius su tokiomis merginomis, kur santykiai pasmerkti dideliems sunkumams tu renkiesi pats. Pinigai, pikta mama ar dar kas - tik pretekstas.
Nesakau, kad darai tai sąmoningai ir apgalvotai ir suprasdamas kas iš to gausis - turi teoriją, kad tu nevertas santykių, tad ir papuoli ir matai ir akcentuoji tik tokias situacijas, kurios tai patvirtina. Juk nepasakoji, kokią šaunią draugę turėjai, kad net jos sesuo bandė su tavim draugiškai pajuokauti apie savo mamos bjaurų būdą, o prisimeni ir prisimeni kokia valdinga buvo jos mama.
Taip, manau, kad dėl tokios situacijos kalta tavo mama, kuri kalta dėl tavo kompleksų, kurie ir kuria situacijas ir jautrumą kritikai - protu supranti, kad ji buvo neadekvati, o verdi net ir prisiminęs keletui metų praėjus.

C

1075 įrašai

2011/05/30 19:56:33 19:56:33

Va cia tai matematika. Fantastika.
[url:86ykiytm]http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/olapinas-ar-del-musu-nesekmiu-visada-kalti-tevai.d?id=45630499[/url:86ykiytm]

"Taip, manau, kad dėl tokios situacijos, kad renkiesi santykius su tokiomis merginomis, kur santykiai pasmerkti dideliems sunkumams tu renkiesi pats. Pinigai, pikta mama ar dar kas - tik pretekstas."
Auksine logika. Tiesiog ant kiekvieno kaktos parasyta kokia motina. Dar pamascius viliojimo ritualus, kaukes ir tt. Nepatirtis. Briedas. Anot sitos logikos kazin kuris rinktusis antra bandyma ilgaliakiams santykiams. Mazochistai Zino ir vistiek lenda O berniukui tik 22.

"Taip, manau, kad dėl tokios situacijos kalta tavo mama, kuri kalta dėl tavo kompleksų, kurie ir kuria situacijas ir jautrumą kritikai - protu supranti, kad ji buvo neadekvati, o verdi net ir prisiminęs keletui metų praėjus."
As vis dar prisimenu vokieciu kalbos mokytoja kuri man buvo neteisinga. Ji pastojo kai buvau devintoje. Jos pakeisti nebuvo kam, todel teko mokintis anglu. Del to kalta mano mama anot taves.

Na o del ko kaltas tevas anot taves?

Haha_

H

12 įrašai

2011/05/31 12:48:42 12:48:42

Man rodosi pats skaitote ir nesuprantate ir net nebandote suprasti ką.
Tiesa sakant - tuščias laiko švaistymas visiems, nebėra prasmės tęsti diskusijas.

C

1075 įrašai

2011/05/31 13:15:41 13:15:41

Labai teisingas pastebejimas. Gana pilstymo is tuscio i kiaura. Vienok jei jau butu kaltos mamos jos ir turetu uz tai atsakyti.
Ne su viskuo cituojamam sutinku, na bet taciau :
"Dauguma psichoterapeutų sako, kad mūsų problemoms atsirasti iš tiesų svarbūs ankstyvi santykiai su tėvais. Tačiau „svarbūs“ nereiškia „kalti“. Kaltės jausmas psichologine prasme - tai išgyvenimas, o ne objektyvi priežastis. Kaltė juridine prasme - tai atsakomybė už veiksmą. Kaltė religine prasme - nuodėmė, nuėjimas į šoną nuo monoteistinio dievo nurodymų. Psichoterapeutai sako kitaip: „Svarbūs yra santykiai su tėvais“. Ir turi omenyje „vaikiškas fantazijas apie tėvus“, ir tik antroje vietoje - realius tėvus. Ką tai reiškia?
[b:goxzl80a]Tai reiškia, kad žmogus nuolat vystosi nuo fantazijų iki tikrovės. Ir tas vystymasis prasideda realiais santykiais su tėvais. Tik tėvai nėra „skulptoriai“, o vaikas nėra gipsas ar granitas. Tiesiog šių santykių sūkuryje vyksta sąveika. Vieni veikia kitus į abi puses.[/b:goxzl80a] "
"Ar tai reiškia, kad jis turi geografiškai atsiskirti nuo savo tėvo ir pamiršti jį? Atvirkščiai! Juk tuomet tėvas taip ir liktų jam „kritiškas ir pavydus varžovas“. Kaip tik jam verta suartėti su savo tėvu, susipažinti su juo iš arčiau, susidraugauti su juo - štai kas gali [b:goxzl80a]išblaškyti šią pasąmonėje sukurtą pabaisą[/b:goxzl80a]!
Neatsitiktinai suaugę pacientai jaučia didelį palengvėjimą ir pasijunta vyriškesni, kai aplanko realius savo tėčius ir nuoširdžiai su jais pasišneka. Taigi psichoterapinė strategija - „[b:goxzl80a]išsilaisvinti nuo pasąmonėje slypinčios fantazijos [/b:goxzl80a]apie baudžiantį tėvą ir suartėti su realiu tėvu ir realiais vyrais“.
"„Išsilaisvinti nuo fantazijos apie kritišką mamą - varžovę ir susidraugauti su realia mama ir realiomis moterimis“- kur kas efektyvesnė, nei mamos kaltinimai.
Taigi psichoterapija – nes kas kita, o palydos. Mus palydi ten, kur mes galime jaustis savimi. Ir kur fantazijų apie „suskaldytus“ tėvus vietą užima tikrovė - spalvinga ir įvairi."
Ar supranti kas yra kalte ir kas yra fantazija. Ar supranti kas yra padaryta tevu zaizda ir neispildyti lukesciai.
Ar zinai kas yra paauglys vaikas?
Ar nutuoki kam reikalingas tevas seimoje?
Taip skaitau ir labai daug skaitau. Tai gal Jus man sugebesite paaiskinti ka as perskaiciau?
Va man netuscias laiko svaistymas, as laiko atgal nesugrazinsiu.

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/05/31 19:07:36 19:07:36

Haha_: Nagi, atsakydama į paskutinį jūsų klausimą, pagaliau pradėkime nuo pradžios, t.y. nuo sukurtos temos pradžios

-Paukstukas-: Sveiki,
trupuciuka norejosi kazkam pasipasakoti ir pasiteirauti patarimu, nuomoniu.
Papasakokite kas turi panasiu problemu, gal kas kaipnors tokia problema issisprende? O gal apsirinku, gal megzti naujas pazintis vengiu del konors kito? Kas patartu kur del ko verciau stengtis? Eit iskart dirbti, kaip kaikurie mano kolegos padare ar studijuot iki galo? Kokia priesingos lyties atstoviu nuomone, kiek tai problemu sudarytu santykiuose? Apskritai ar tai butu didelis minusas vaikino patrauklumui?
P. S. Tiems, kurie be izeidinejimu ir keiksmu neturi ka pasakyti, tai bukit geri, prasom susilaikyti nuo komentaru.

-Paukstukas-: Tai, ponia Haha, ar visdar manot, jog del tokios situacijos kaltas as pats, kaltas mano paties kompleksas, ar kaltas mano jautrumas kritikai, ar anot Froido kalta mano motina?

Taip, manau, kad dėl tokios situacijos, kad renkiesi santykius su tokiomis merginomis, kur santykiai pasmerkti dideliems sunkumams tu renkiesi pats. Pinigai, pikta mama ar dar kas - tik pretekstas.
Nesakau, kad darai tai sąmoningai ir apgalvotai ir suprasdamas kas iš to gausis - turi teoriją, kad tu nevertas santykių, tad ir papuoli ir matai ir akcentuoji tik tokias situacijas, kurios tai patvirtina. Juk nepasakoji, kokią šaunią draugę turėjai, kad net jos sesuo bandė su tavim draugiškai pajuokauti apie savo mamos bjaurų būdą, o prisimeni ir prisimeni kokia valdinga buvo jos mama.
Taip, manau, kad dėl tokios situacijos kalta tavo mama, kuri kalta dėl tavo kompleksų, kurie ir kuria situacijas ir jautrumą kritikai - protu supranti, kad ji buvo neadekvati, o verdi net ir prisiminęs keletui metų praėjus.

Jau seniai uzgijusios tos zaizdos, ir visi prisiminimai liko kaip pamoka kokiu zmoniu buna. O kokia faina drauge turejau ir apie nuostabiausia akimirka, kai ji tenais buvo salia, kuomet man labiausiai jos reikejo, as jums nepasakosiu, nes matau jus to neverta, nes turbut isdestysit koks as ispaikintas, ir man buvo per gerai. Man panasiau, jog jus pati prisikabinot del jos motinos ir koks as negerietis jos atzvilgiu. Nenorejau smulkintis, bet jus pati paskutini zodi istrauket, todel isdesciau placiau istorija kas buvo ir kuo baigesi, [b:33rq4kek]bet taip ir nesupratau is jusu kaip as, mano motina, mano kompleksai galejo buti kalti, jog is pirmo karto pasirinksiu draugauti su puikia mergina, veliau su kurios motina susipazinus ji isprasys mane is namu ir is jos dukros sirdies?[/b:33rq4kek] Nematau jokio rysio, juk as jai neitikau, o as tada dar sukau galva kaip su ja susibendrauti.
Ponia Haha, kuo toliau tuo darosi idomiau, bent jau psichologiniu poziuriu, dar karta perskaiciau visus jusu komentarus ir galvoju is kur pas jus toks pyktis? Pagal jusu poziuri matau tik koks as negeras ir perdaug susireiksmines, na, feminizmo ir vyru nekentimo neizvelgiu, nes priesingu atveju mano motina butu del nieko nekalta. Tai gal kartais pati turit zenta, kurio labai nemegstat?

feministe

F

1 įrašai

2011/06/01 11:00:17 11:00:17

Gėdytumeisi,Ppaukštuk, savo tamsumo - pikta boba rašo, o jam jau tai feminizmas.
Ir dėti lygybę tarp vyrų nekentimo ir feminizmo - tikrai, buvote sudaręs labiau apsišvietusio žmogaus įspūdį...

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/06/01 12:37:38 12:37:38

Feministė: Gėdytumeisi,Ppaukštuk, savo tamsumo - pikta boba rašo, o jam jau tai feminizmas.
Ir dėti lygybę tarp vyrų nekentimo ir feminizmo - tikrai, buvote sudaręs labiau apsišvietusio žmogaus įspūdį...

Prasom, dar karta perskaitykite mano komentara. "...na, feminizmo ir vyru nekentimo neizvelgiu..." - tai reiskia, jog ponia Haga mano akimis [b:2ff6x7qy]neatrodo[/b:2ff6x7qy] kaip feministe ir [b:2ff6x7qy]neatrodo[/b:2ff6x7qy] kaip nekencianti vyru. O zodelis "ir" yra jungtukas naudojamas sujungti du atskirus zodzius ar sakinius, kurie pagal prasme gali ir netureti nieko bendro. "Ir" nera sulyginamasis zodis, tai yra jungtukas, noredamas parasyti rislu sakini, ji pavartojau, nes feminizmas ir vyru nekentimas yra du skirtingi, tarpusavyje nesirisantys dalykai.

Beard

B

1 įrašai

2011/06/01 13:37:10 13:37:10

Feministė: Gėdytumeisi,Ppaukštuk, savo tamsumo - pikta boba rašo, o jam jau tai feminizmas.

Tylėk, višta!
Išsiųsim į Saudo Arabiją, galėsi ten rėkaut

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume