neviltė: Mano truputį kitokia situacija, bet irgi susijusi su nenoru įsipareigoti, taip manau. Vyras, su kuriuo jau esame 3 m.kartu, pažadėjo skirtis su žmona, nes jau daug metų kartu jie negyvena. Bet laikas eina, o jis delsia, tai surenka dokumentus, bet nenuneša ten kur reikia, tai jau pas teisėją buvo, bet dokumentai kai kurie paseno ir iš naujo reikia rinkti, o jis neskuba. Žinau kad bijo turto dalybų, nors to turto tik butas. Man iš principo netinka santykiai su vedusiu vyru, nesvarbu kad šeimos jau nėra kaip fakto. Kai pradėjau kalbėtis su juo atvirai apie nenorą skirtis, jis supyko, sakė lendu ne į savo reikalą, jis ne mažas vaikas atseit. Manau jam nepatinka kad aš apie tai kalbu. Bet man tai yra esminis dalykas, jei žinočiau, kad jis nesiskirs, niekada su juo santykių nebūčiau užmezgusi. Norėčiau labiausiai vyrų nuomonės, kaip jums atrodo, kam aš jam reikalinga, juk jis visada žinojo mano poziciją tuo klausimu ir pats jis už šeimą, t. y. norėtų kurti naują, kaip kažkada sakė. Nesuprantu jo delsimo priežasties, kad bijo turto dalybų, bet jei temps laiką, problema juk nedings. Ar jo elgesys mano atžvilgiu garbingas, jei sako kad tai ne mano reikalas?
Jeigu žmogus nenori apie kažką kalbėtis ir reaguoja taip skausmingai, vadinasi, tam yra kažkokia priežastis. Jeigu žmogus iš tikrųjų planuoja bendrą ateitį su kažkuo, tai delsimas tą ateitį pradėti ir dar teigti, jog priežasčių naikinimas - ne jūsų reikalas, yra atitinkamo požiūrio į tą bendrą ateitį parodymas.