Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Rutinos pinklės ar kaip jos neprarasti

Rutinos pinklės ar kaip jos neprarasti

ieva

I

96405 įrašai

2011/08/18 10:32:12 10:32:12

ir susivokti, kodel konkreciai taip bijote santuokos ieskodamas logisku argumentu tai baimei pateisinti.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/08/18 10:42:57 10:42:57

Ir pacios elementariai atsakyti i paprasta klausima kas yra jums santuoka, nesugebat.
Bet vistiek laikotes "vesk" net ir tada kai zmones jau pasuke skirtigais keliais(ankstesneje temoje).

Nevesciau. Kol situacija nebutu aiski. Negali santykiai buti normalus kai vadovaujamasis atspek principu.

"Kur buvo jusu drauges klaida - dave viska jums tam, kad dabar nematytumete motyvu jos vest."
Kas tas viskas? ir kodel dave, gal daugiau pasieme?
As vien tik uz tai motyvu nematau, kad gyvena jie tarsi bendrabucio kambariokai. Vienas sau kitas sau. Manau turetu abu kreiptis pagalbos.

Pasileidusi_

P

106 įrašai

2011/08/18 12:15:47 12:15:47

Užsiciklino čia kažkaip visi ties tom vedybom.
Draugeli, o tu tikrai visas čia pasisakiusias moteris laikai, na, švelniai sakant vaikiškai naiviom, kad jos tiki, kad antspaudas pase kažką keičia?
Kalba eina apie abiejų įsipareigojimus ir NORĄ kartu gyventi. Kalba eina ar čia žmonės tiesiog, kambariokai. Ar šeima.
Sutik, yra esminis skirtumas tarp dalykų - ar žmogus netiki santuoka kaip institucija, netiki, kad antspaudas dokumentuose kažką keičia ir todėl išvis, neves/ netekės. Ar jis neveda/ neteka todėl, kad dabartinis partneris/ partnerė per prastas. O be to, jei tie santykiai ilgai užsitęs ir tas draugas vis dar bus per prastas - bus paprasčiau išsiskirti.
Gal čia tik mūsų toks mentalitetas, bet sutik, studentai labiau nudėvi nuomojamą butą, nei savo, kad ir ne pačių užsidirbtą, o tėvelių dovanotą.

C

1075 įrašai

2011/08/18 12:54:49 12:54:49

Pasileidusi_:
Kalba eina apie abiejų įsipareigojimus ir NORĄ kartu gyventi.

Va jau cia kita kalba. Be tu sumustiniu tepimo, daugiau nieko bendro neperskaiciau.
Nebeprisimenu kieno tai. Zmogus negali vienas sau myleti. Tiesiog toji meile issenka. Kur pasisemti meiles?!
Gal as kazko neperskaiciau, gal tarp eiluciu. Parodykit man autoriaus moters demesi.
Puikiai zinome stereotipa "kad vyrai neverkia", todel leidziu sau autoriaus drasa vertinti dvigubai. As matau jis iesko. Vadinasi bando, o apie moteri pasakyta tiek, kad ji vengia.

Pasileidusi_:
Sutik, yra esminis skirtumas tarp dalykų - ar žmogus netiki santuoka kaip institucija, netiki, kad antspaudas dokumentuose kažką keičia

Ir cia sutinku. Is kur istraukete, kad autoriaus moterai tai esme?

Pasileidusi_:
Ar jis neveda/ neteka todėl, kad dabartinis partneris/ partnerė per prastas. O be to, jei tie santykiai ilgai užsitęs ir tas draugas vis dar bus per prastas - bus paprasčiau išsiskirti.

Manau nera nei vieno paprasto sprendimo.
O gal cia autorius yra tas atsarginis variantas? ir tiesa sakant pagrindo matau.(o jus cia su tom vedybom)
Zinau viena jei santykiai stovi jie pradeda "smirdeti".

Manau issiskirti galima tik tada kai jau viskas padaryta. Kai visi klausimai atsakyti.

Pasileidusi_: Draugeli, o tu tikrai visas čia pasisakiusias moteris laikai, na, švelniai sakant vaikiškai naiviom, kad jos tiki, kad antspaudas pase kažką keičia?

Ne nelaikau naiviom. Kam ka tas anspaudas pase keicia klausiau asmeniskai. Vienoms reiks kitoms ne.
As ne pries ta anspauda. Kartojuosi, susitarimas ju dvieju buvo kitas. Jei kazkuri nebetenkina tasai, turetu taip ir sakyti.

mixas69

M

12 įrašai

2011/08/18 13:23:53 13:23:53

Vakar daug kalbėjom. Netgi vos ne iki paryčių.
Priėjom bendros išvados, kad mus abu tenkina tokie santykiai, kokie yra dabar. kaip išsireiškė viena patarėja draugiškas vienas kito vartojimas

Susirašyti civiliniame metrikacijos skyriuje galime nors ir tuojau pat, bet iškelti balių giminėms ir draugams reikia santaupų, o jų kol kas nėra. Tad nutarėme kad pirma teks pataupyti, o tada jau vestuvės.
Jos profilaktinis pasisėdėjimas internete yra poilsis. Bent jau ji taip teigė.
Sako suprask, aš visą dieną įtemptai dirbu ir bendrauju, vakare aš tiesiog noriu pabūti pati su savimi. Lygiai taip pat kaip ir t kartais nori pabūti savo uoloje.Plius tai kad tu naujienas paskaitinė ir darbo metu, o aš nespėju ir negaliu.
Savaitgaliais, viskas yra visai kitaip. Mes dažniausiai ir leidžiam savaitgalius kartu.
Kažkur važiuojam, einam.
Manau mano problema yra aš pats. Pernelyg kreipiu dėmesį į visokias smulkmenas.
Esu idealistas, mano akim žiūrint tarp vienas kitą mylinčių žmonių negali būt nieko pikto.
Bet emocijos jau yra mano paties problema.
Dėkoju visiems už nuomones.
Tas kuris neturi pinigų, dėkui, esi protingas ir taktiškas vyras.
pasileidusi, tau irgi ačių, kad padėjai pažiūrėt kiek iš kitos pusės.

ieva

I

96405 įrašai

2011/08/18 13:33:08 13:33:08

mixas69: Vakar daug kalbėjom. Netgi vos ne iki paryčių.
Priėjom bendros išvados, kad mus abu tenkina tokie santykiai, kokie yra dabar. kaip išsireiškė viena patarėja draugiškas vienas kito vartojimas
Susirašyti civiliniame metrikacijos skyriuje galime nors ir tuojau pat, bet iškelti balių giminėms ir draugams reikia santaupų, o jų kol kas nėra. Tad nutarėme kad pirma teks pataupyti, o tada jau vestuvės.
Jos profilaktinis pasisėdėjimas internete yra poilsis. Bent jau ji taip teigė.
Sako suprask, aš visą dieną įtemptai dirbu ir bendrauju, vakare aš tiesiog noriu pabūti pati su savimi. Lygiai taip pat kaip ir t kartais nori pabūti savo uoloje.Plius tai kad tu naujienas paskaitinė ir darbo metu, o aš nespėju ir negaliu.
Savaitgaliais, viskas yra visai kitaip. Mes dažniausiai ir leidžiam savaitgalius kartu.
Kažkur važiuojam, einam.
Manau mano problema yra aš pats. Pernelyg kreipiu dėmesį į visokias smulkmenas.
Esu idealistas, mano akim žiūrint tarp vienas kitą mylinčių žmonių negali būt nieko pikto.
Bet emocijos jau yra mano paties problema.
Dėkoju visiems už nuomones.
Tas kuris neturi pinigų, dėkui, esi protingas ir taktiškas vyras.
pasileidusi, tau irgi ačių, kad padėjai pažiūrėt kiek iš kitos pusės.

Mixas,
toliau "kaltink" save sekmingai. Ar tavo drauge bent pazadejo pasikeist? jei neturi ka pasakyt, negaisk cia kitu zmoniu laiko...

C

1075 įrašai

2011/08/18 13:42:30 13:42:30

Man atrodo, kad tai ne tusciai sugaistas laikas. Priesingai labai gera pamoka.

Dziaugiuosi.
Tai kuris svarbiau seksas ar dvasinis rysys?

ieva

I

96405 įrašai

2011/08/18 17:07:23 17:07:23

Na taip, tik keista, kad zmones santykius pirmausia aiskinasi internete, tik po to tarp saves, kai kartais tereikia atviro pokalbio... Ir jeigu jau pats zinot, kad esat "del visko kaltas", tai ir keiskites,tik ne savo poreikiu saskaita... Tai vat

ieva

I

96405 įrašai

2011/08/21 08:26:12 08:26:12

Žinot, mes tik jums bandeme atskleisti ESMĘ, iš moteriškos pusės. Jei pagauni esmę, smulkmenos susitvarko savaime.

Aš manau, kad nedažna moteris sakys "oi, žinai, pasipiršk man, kaip noriu ištekėt", arba "arba zenijames, arba skiriames". Ypac ta, kuri save laiko isdidzia. Dazna net neuzsimintu, sakytu - gerai, man tai nera butina ir tt., nes, bent jau as manau, kad tai vyro prerogatyva ir pasirinkimo laisve, nenoreciau primesti savo noru. Ir visgi... O jeigu jus isties pasipersate ir moteris sako- zinai, gal neskubekim, pasiulyciau sunerimt, nes mes irgi nedaznai buname tikros, kad tai JIS...

Apskritai, manau, geriausia buna, kai guma nepersitempia. Kaip kazkas pasake, uzsistoveje santykiai ima smirdeti.

C

1075 įrašai

2011/08/21 10:28:05 10:28:05

Svečias: Apskritai, manau, geriausia buna, kai guma nepersitempia. Kaip kazkas pasake, uzsistoveje santykiai ima smirdeti.

As taip pasakiau. Pasakiau ne todel, kad reik vestuviu. Todel, kad neisprestos problemos zmogui tam tikra prasme neleidzia augti, tobuleti. Tasai verda savo galvoje problema. Darosi piktas ir tuo dalinasi.

Jei neturetu zmones pasleptu ketinimu, parodytu savo tikraji veida, nereiktu zaisti gumos tampymo zaidimo. Manau reik tureti labai daug jegos pasakyti, pakanka, as noriu gyventi Tiesoje.
Tik brandzios asmenybes kuria brandzius santykius.

Negalejau situo nepasidalinti. Man labai patiko.
"Vienintelė sąlyga išlikti poroje yra priimti, kad meilė yra ne jausmas, atsirandantis savaime. Tai yra bendrystė, kuri yra kuriama. O jos kūrimo pagrindas yra klausimas: ką aš šiandien galiu padaryti, kad mudviem būtų gera kartu? Žinoma, kad mes neatsikratysime troškimo patirti savaime esančios įsimylėjimo euforijos, ar troškimo, kad kitas nudirbtų meilės darbus ir dėl to mums būtų gera ir patogu gyventi santuokoje. Tačiau klausimas, ką jūs galite padaryti šiandien, kad jums būtų gera gyventi drauge, turėtų būti kasdieninis, nuolatinis, ir jam išsprūdus ir ėmus reikalauti, kad kitas dirbtų už jus, vėl svarbu grįžti prie duodančios, o ne imančios, laukiančios meilės.

Pasirenkant teikti meilę, o ne jos laukti ar reikalauti, iškyla nemažai pagundų, bandančių asmenį grąžinti prie vartojimo ir nusivylimo santykiais. Iš karto vidinis balsas ima murmėti, „O kodėl man reikia stengtis, kodėl negali kitas”. Negali, nes jūs pasiryžote teikti meilę, o ne jos reikalauti. Atsiranda bejėgiškumo, kaltės, netobulumo jausmas, kai susiduriama su realybe, jog teikti meilę labai sunku. Norisi teisintis, kad šio žmogaus mylėti neįmanoma. Svarbu priimti, kad tai ne kito asmens indelis, o mūsų pačių negebėjimas mylėti.

Taigi trečioji nuostata, kliudanti riedėti santuokos ratams, yra ta, santykiai turi klostytis savaime ir lengvai, kitaip tai reiškia, jog du žmonės netinka vienas kitam. Jei imtumėte ir pabandytumėte kiekvieną nepasisekusią bendrystę nutraukti ir iš karto kurti kitą, per gyvenimą turėtumėte daug partnerių. Nes išėjimas iš ryšio neleidžia pakeisti asmeninio požiūrio į santykius. Taigi meilės būsena yra kuriama nuolatiniu, kasdieniniu atkakliu darbu, kurio pagrindas – dialogas. Mokytis mylėti visų pirma reiškia mokytis kalbėtis. "

[url:1kdy962l]http://gyvenimas.delfi.lt/love/psichologo-patarimai-visai-nenoriu-su-juo-myletis.d?id=48682671[/url:1kdy962l]

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume