Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Ar naujos int. pažintys kenkia poros tarpusavio santykiams?

Ar naujos int. pažintys kenkia poros tarpusavio santykiams?

Martynas Vasarėlė

M

55 įrašai

2009/07/27 18:18:40 18:18:40

Prie ko čia reguliuoju? Jeigu aš tau pasakysiu, kad spintos nevalgytum, nes ji nevalgoma, tu vis tiek paragausi, nes "Esi labai jau linkęs reguliuoti, ką valgyti, ką ir kodėl žmonės turėtų valgyti"? Analogas ir su internetinėm pažintim. Bandyk kaip nors susiet, jei neišaiškinau pakankamai.
Spuoguoti paaugliai apie seksą šnekėt nedrįsta, o kas su tavim yra, kad to negali daryt? Būtent žmonės gaunantys sekso ir galintys apie jį pasišnekėt realiai yra internete paskutiniai, kurie reiškiasi tokiose temose kaip "analinis seksas", seksui žaisliukai, ar aplamai "pasirodymai" per web cam'a. Tuomet pripažink kad turi kompleksų, kurie tau leidžia išsišnekėt tik prie kompo.
"O tu pats - ar norėtum, kad tavo mintis kas šnipinėtų? Tau reguliuotų, kur eit, su kuo ir kokiu būdu bendraut? " Taip, tačiau kol kas aš pats sugebu save kontroliuot. Nesiruošiu šunkeliais nuvaryt, todėl bendravimą ir žmones su kuriais bendrauju atitinkamus ir renkuosi. Ne spermos užspausta galvele, o subrendusius žmones. Realų bendravimą. Kad nebūtų jokių "sakau tai, ko realiai pasakyt neišdrįsčiau".
P.S. nesusireikšmink, man vienodai šviečia kur ir su kuo tu bendrauji Tik atsakiau į temą. Klausimas liko tas pats. Tu kalbi tik apie tai - TOLERUOKIM. O tai reiškia jokios reakcijos. Nes tu niekaip nesugebi įvardint kuo tai gali padėti santykiams. Žinoma, tai kad nepadeda, dar nereiškia, kad kenkia, bet jau turim ne vieną realų pavyzdį, kuomet pakenkė. Jeigu privedė ne iki išsiskyrimo, bet bent jau laukė ilgas vakaras išsiaiškinimui, kam vienam iš poros prireikė naujų netinių pažinčių.

Dd

D

50 įrašai

2009/07/27 18:53:35 18:53:35

kudlė: O kur mūsų tolerancija? O kur pasirinkimo laisvė?
O kodėl ta moteriškė negali pabliuznyti internete, kad ir apie sexą su savo pašnekovu? Jei su savo draugu apie tai - tabu kalbėtis( čia tik kaip pavyzdys)? Gal jai tai - kaip tik treniruotė, kad laisviau kalbėtųsi vėliau apie tai su savo draugu?

Skaičiau neseniai I.Yalomo knygą "Kasdien vis arčiau" - bene pirmąją, kai tas psichologas pabandė užsiimti grožine literatūra.
Turinys - vienos rašytojos psichoterapijos kursas; rašė po konsultacijų abu savo įspūdžius - jis (psichoterapeutas) ir ji (jo klientė), kas pusmetį jais apsikeisdavo ir perskaitydavo vienas kito. Nežinau, ar šiuolaikiniai žmonės yra visai praradę privatumo jausmą, bet man pasirodė iškrypimas, kai moteriškė vyriškiui, kuris nėra koks seksopatologas, nuo pirmo susitikimo pasakojasi apie savo lytinius potraukius, nesėkmes su draugu lovoje ir pan. O paskui jiems abiems galiausiai šiek tiek drovu susitikti su to psichoterapeuto žmona - reiškia, vistik širdies gilumoj jaučia, kad kai kuo nederamu užsiiminėjo, kad ir psichoterapijos pavidalu.

Taigi nereikia ir internete su atsitiktiniais pašnekovais bliuznyti apie intymius dalykus - jie tikrai kenkia poros santykiams, jei siekiam jų gilių ir ilgalaikių.

SkartasLT

S

12 įrašai

2009/07/29 19:13:16 19:13:16

Kaip kam mano atveju kenktu ir siaip labiau linkes mayti kad kenkia.

audronevit

A

96 įrašai

2009/07/30 08:09:33 08:09:33

Sprendžiant iš visų pasisakiusiųjų nuomonių, internetinės pažintys ir apskritai internetinis bendravimas poros santykiams yra kenksmingas. Man tai labai netikėta, kad dauguma žmonių visgi tokie savininkiški ir nepasitikintys savo antros pusės atžvilgiu...liūdna!!! Šalin asmeybės laisvę, jokių čia nuosavų erdvių, savų minčių... Radai nors kokį vyriškį, apsikabink jį, džiaukis ir dabok, kad nepaspruktų...Tarpusavio pasitikėjimas - ką jūs, kas tai?

Žodžiu, likau vieniša su savo nuomone kaip ir anksčiau. Ačiū visiems, kurie pasvarstėte ta tema, ir ačiū tam vieninteliam pusiau pritarusiam - jei tik virt. pažintis neperauga į tikrus pasimatymus, o aš apie tai ir kalbėjau.Gal neteisingai buvo suformuluotas mano klausimas

Ilzė

I

2 įrašai

2009/07/30 11:56:45 11:56:45

tikrai nesisavinu savo draugo ir esu pakankamai tolerantiska bet kokiems jo laisvalaikio leidimo budams,kurie man netgi nepatinka - normalu,jei du zmones turi bendru,bet turi ir skirtingu pomegiu,juk asmenybes esame:) taciau.jei suzinociau,jog vienas is mano draugo laisvalaikio leidimo budu - sedejimas internetiniu pazinciu svetainese siu pazinciu tikslas vienas - suvesti skirtingus,dar nepazistamus zmones, siekiancius to paties tikslo - norincius susipazinti,bendrauti,myletis,kalbeti at whatever ... jei tu turi sau artima zmogu - kokio velnio blaskytis po tuos puslapius,kur zmones tikslingai sua iesko poros? turi pomegiu, nori bendraut su bendraminciais - yra gi visokiu gamtininku, automobilininku forumu etc. Kad ir DP forumai:) bendrauk i sveikata,bet kam ta bendravima derint su nauju pazinciu mezgimu, kurios asocijuojasi ir su galimu nauju santykiu kurimu?? tarp kitko, mes su draugu susipazinome taip pat interneto pagalba,bet pradejus rimtai draugauti,ne vienam nekilo klausimas - laikyti savo anketas ar ne. ne vienas aisku kitam ir neliepem trinti ju, bet beveik tuo pat metu pasalinom jas is svetaines,kurios tikslinga kryptis - surasti pora.

tirkslyte

T

3 įrašai

2009/07/30 14:31:51 14:31:51

Kietai pasakyta:"kenkia"! Trumpai ir aiškiai! Tik va... Į galvą įkyriai lenda toks neaiškumas - o kaip ten yra su mūsų mielais vedusiais (ištekėjusiomis), kurie metų metais "sėdi" pažinčių svetainėse, ramiai bendrauja su vis naujais ir naujais žmonėmis... ir nieko! Jų santuokoms tas kažkaip nekenkia! Nekenkia ir viskas! Kaip buvo "ženoti", tap ir lieka. Ir nė negavoja skirtis...

Manau, problema (ir grėsmė)ne tame - bendraujame mes pažinčių svetainėje, ar ne. O tame, kokius ketinimus mes turime ten būdami... O gal esmė tame, kad kažkuris iš partnerių paprasčiausiai nesugeba pažaboti primityvaus pavyduliavimo?
Kita vertus, kai jau sutinkame tą TIKRĄJĮ, kažkaip savaime dingsta susidomėjimas kitais! Bet kuria bendravimo forma. O jei tas susidomėjimas nedingsta, vadinasi...

Vasara 2008

V

21 įrašai

2009/07/30 18:09:34 18:09:34

Apskritai sėdėti ištisai pažintyse,ar forumuose man nesuprantams dalykas... Žinoma čia labai idividualu. Tačiau ,man tai nesupranatma. Turiu daugybę draugių ir draugų ,su kuriais galiu atvirauti ir bendrauti gyvai ir nuoširdžiai. O sėdėti čia tiesiog tuštybių mugė. Gaila laiko. Juk tiek daug gražių ir gerų dalykų aplink. Tiek veiklos ,naujų knygų...Perskaičiau šiuos komentarus paprašyta gero draugo.Jis puikiai žino mano nuomonę. Jeigu du žmonės yra artimi ,juos sieja glaudus ryšys ,tarpusavio supratimas, tiesiog "sėdėti" internete yra nepagarba savo draugo atžvilgiu. Ir esmė ne tame "išduos- neišduos" ,"suras -nesuras". Esmė tame ,kad tol kol žmogui reikia interneto pažinčių ,tol jis dar nėra sutikęs savo žmogaus. Kai tokį sutiks ,nesinorės jokio virtualaus bendravimo. Jeigu žmogus kažko ieško ,reiškia jam kažko trūksta ,to kažko jo partneris ,draugas ar draugė( nesvarbu kaip pavadinsim) nesuteikia. Tas pats ir apie vedusius ir ištekėjusias. ... Kai turi sielos žmogų ,nekyla jokių norų kažko ieškoti. O jeigu kyla, tuomet ne su tuo žmogumi esame ... Tai vienareikšmiška...Pažįstu daugybę laimingai vedusių ,arba draugaujančių žmonių,kuriem niekad nekiltų noras tuščiai čia leisti laiką...Tam, kuris nori čia būti ,kažko labai labai trūksta ...Todėl ir ieško..Ir jeigu dviem žmonėm dėl tokių smulkmenų neišeina sutarti ,nėra tolerancijos, nieko gero iš jūsų draugystės nebus ...Suaugusio žmogaus nepakeisi .Tiesiog arba gali jį primti tokį arba ne. O ginčytis dėl tokių smulkmenų ....Nesubrendusių vaikų žaidimai....Tiesiog nebranginimas savo santykių ir laiko....

Zigmas

Z

10 įrašai

2009/07/31 14:57:57 14:57:57

Vasara2008, nebuk tokia kategoriska . Turi savo nuomone ir gerai, nepirsk kaip geriausios kietiems - tai gryniausia puikybe.
As pasisakau taip pat tik uz gyva bendravima, internetas tik pagalba susipazinti zmonems.Yra visokiu zmoniu. Yra zmoniu, kurie "kabo" Internete, nes turi kazkokiu problemu ir nesugeba tu problemu pamatyti ir spresti (nemato saves, ir dazniausiai kitus kaltina ): nesugeba uzmegsti normaliu gyvu santykiu arba ju islaikyti, bijo arimo rysio, turi priklausomybe nuo interneto, tustumos pildymas kuriamu santykiu iliuzija internetu ir t.t. Maciau "www.drauge" anketu, kurios registruotos kokie 7-8 metai. Tu "draugu" paklaustumei, kodel jie taip ilgai iesko: atsakymas daugeliu atveju butu: cia labai prastos moterys/vyrai, jie tik vieno nori (moterys - pinigu, vyrai - sekso), pasipiltu kaltinimai, kaltinimai... Tuo tarpu patys "ieskotojai" save laikytu idealiais. Siulau atsigresti i save ir pamastyti.

audronevit

A

96 įrašai

2009/08/04 19:12:51 19:12:51

Žmonės apskritai linkę save pervertinti, o kitus nužeminti. Kažkodėl. Geriau jau pasistengtų vieni kitus suprasti, leisti būti kitokiais, neskubėtų nuteisti...Man pačiai internetinės pažintys suteikė galimybę neskausmingai susipažinti ir išsiskirti su daugybe įvairiausių charakterių, pažiūrų ir poreikių žmonėmis !!!Gyvenime vargu ar turėtum tokią galimybę. Nebent dirbtum psichologu. Bet tada žmonės su savo bėdom keltų tau tik alergiją. Tai tebūtų profesinis domėjimasis. O žmogiškąjį mano smalsumą int. pažintys patenkino 100proc !!! Paklausite, kam man to reikia? Tiesiog - man žmonės yra įdomūs, ir vskas Smalsu, ir tiek Dar vis...

Sunra_sun

S

75 įrašai

2009/08/06 13:47:11 13:47:11

Na internetinis draugas internetiniam draugui nelygus. Visokių yra. Aš pati turiu nemažai internetinių draugų. Vieni yra tiesiog draugai, labai geri draugai, su kuriais gali bendrauti įvairiomis temomis, o kiti iš pradžių dedasi draugais, kol galiausiai pasiūlo pasimatymą ar dar ką nors nepadoraus. Per laiką viską atsisijoji. Taigi, reikia atsirinkti ko tau reikia ir pasitikėti. Jei tavo antra pusė padori, joks internetas neišves iš kelio. Tiesiog kartais gal yra gerai supažindinti savo antrą pusę su pašnekovu.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume