[quote="ugnelė]
Vakarienės netaupymas - tai ne brangių ingredientų naudojimas. Tai iš idėjos darymas tai, ką sumanei. Gera vakarienė gali būti tik vynas, bet plius programa su avantiūra be piniginių išlaidų ar bilietai į teatrą. Gera vakarienė yra ir elementariausio omleto labai įdomus receptas ar ekstravagantiškas desertas! Aš būtent neakcentuoju dovanų. Aš akcentuoju, kad toks skrupulingas skaičiavimas pabrėžia nepagarbą - toks yra mano supratimas. Aplamai laimė ne piniguose ir ne jų kiekyje, o gal pačiame požiūryje į pinigus ir jų parskirstymą.
P.S. namie šeimos pinigus valdžiau aš, prisipažįstu... 20 metų paimtą kreditą būstui grąžinau per 5 metus, nors vyras siūlė mažiau taupyti...[/quote]
Del tiesmuko centu skaiciavimo ir as pritariu,tai nera normalu, o ir tie centai jokio ryskesnio nuostolio neinesa. Taciau bendru atveju dalinimasis islaidu per puse - mano suvokimu viskas normalu. Viena karta vienas padaro vakariene, kita karta kitas ir tt. I atlyginimo dydzio skirtumus reiketu atsizvelgti tada, kai atlyginimai labai skiriasi, nes 10 tukst/men uzdirbantis zmogus tures brangesnes islaidas ir pramogas, negu 1000lt/men. Ir 1000lt/men uzdirbanti zmogu versti per puse moketi pvz. uz kokio nors buriavimo reikmenis (kas yra labai brangu) yra negarbinga.
Centu as niekada neskaiciuodavau, visada kavinese apmokedavau bendra saskaita, ir pats benzina pyliau, taciau patarnavimus visada mokedavom per puse, ir maista pirkdavom per puse, nors paskola uz buta mokejau ir moku tik as. Tai ar cia mazai moteriai? Nepagarba susimesti bent ant pramogu gyvenant kartu? Tarp kitko, budavo laikas kai as uzdirbdavau zymiai zymiai daugiau negu vidurkis, nors ant manes paziurejus taip ir neatrode (viskas isejo i kredita). Taciau ta aisku zinojo moteris su kuria gyvenu.. ir jai buvo nesuvokiama kaip as parduotuveje perku batus uz 100lt, kai galeciau pirkti uz 300... ir kaip jai negaliu nupirkti batu uz 500... progu taigi visada atsiranda... Buvo viena karta netgi numestas priekaistas, kad nors as ir daug uzdirbu, bet ji tu pinigu nemato. Suprask.. butas nera jos.. o as i ji kisu pinigus.. Jai naudos jokios..
Na bet gyvenimas viska sutvarke... As net per krize sugebu gyventi taip kaip gyvenes, nes net ir daugiau uzdirbdamas nesistengiau to lygio kelti, todel nera kur nukristi, o ji dabar vos turi uz ka pavalgyti..Taigi i piniginius klausimus siulyciau ziureti paprastai - ju stengtis nemaisyti su niekuom. Ir tai yra teisingiausias dalykas, nes kiekvienas mastom skirtingai ir dabar piniginiu reikalu net nepilnametis turi daugiau negu suauges zmogus pries 20 metu, kai buvo aisku kiek kas kainuoja ir kiek gausi. Todel nemanau kad 20 metu senumo tiesos tinka siandienai.