samantta: Vieniša_siela: Svečias: Butumet pinigines nelietus, gal buciau sutikes. Šiandien kaip tik mokausi psichologiją... Atsakė į labai daug klausimų Mes ieškome partnerio, kuris būtų panašus į mus, atitiktų mūsų standartus. Aš manau, kad aš sugebu užsidirbti, tai ir jis turėtų sugebėti. Be to, nepaneigsi, kad būti su žmogumi, kuris nesugeba užsidirbti, nesaugu. Kas bus, jei susirgsiu? Jei prarasiu darbą? Jei mirsiu ir jam liks mūsų vaikai? Vyras turi sugebėti pasirūpinti savimi ir savo šeima Aš taip manau... O dėl galvos ir piniginės, tai tą juk ir bandžiau pasakyti Jei turi galvą, užsidirbs ir tų pinigų. Jei ne, jis nėra tinkamas giminei pratęsti
Jei jūs mokotės psichologijos , manau, jums verta įsigilinti į tai, ką rašote. Psichologijoje (ir ne tik) yra tokia samprata, kaip save išpildanti pranašystė. Jei sakote:[i:2rbv0c9u]Kas bus, jei susirgsiu? Jei prarasiu darbą? Jei mirsiu ir jam liks mūsų vaikai?[/i:2rbv0c9u] - jūs automatiškai pasąmonės lygyje sudarote sąlygas tam nutikti, ir didelė tikimybė, kad taip ir nutiks. Jums labai to reikia?
Rašote: [i:2rbv0c9u]Vyras turi sugebėti pasirūpinti savimi ir savo šeima[/i:2rbv0c9u]. Psichologijoje nėra tokio dalyko kaip "kažkas kažką turi, privalo". tai yra etinis ir teisinis klausimas. Psichologiškai - žmogus turi tik vieną: teisę pasirinkti kaip jis nori gyventi.
Rašote:J[i:2rbv0c9u]ei turi galvą, užsidirbs ir tų pinigų. [b:2rbv0c9u]Jei ne, jis nėra tinkamas giminei pratęsti[/b:2rbv0c9u][/i:2rbv0c9u]. Žiauriau nepasakysi. Tai ne psichologija, o nacistinis genocidas, atleiskite. Pas taip mąstantį psichologą žmonės neatvestų net šuns, ką kalbėti apie žmogų.
Rašote: [i:2rbv0c9u]Atsakė į labai daug klausimų[/i:2rbv0c9u]. Nežinau ką jums atsakė, bet humanizmo ir meilės žmonėms neišmokė, o be to psichologija yra bevertė. Nacistinėje Vokietijoje, tiesa, irgi buvo "psichologų", jie darė eksperimentus...Norėčiau klysti dėl jūsų , mielas (-a) kolega (-e);) .[/quote]
Vargu, ar aš esu Jūsų kolegė Studijuoju ne psichologiją. Tik mokiausi psichologiją kaip atskirą dalyką, dar ir kiek specializuotą, nes susietą su dalyku, kurį iš tikro studijuoju - t.y. teise. Būtent dėl to į Jūsų išvedžiojimus labai nesigilinsiu Tik prašyčiau nevadinti manęs visokiais skambiais, nepagrįstais žodžiais, kurių reikšmės gal iki galo ir nesuprantate... Skaičiau Myers knygą "Psichologija". Tai jis išdėstė nuomonę, jog žmonės nori panašaus į save, kad ieško savo "genų" Tai Myers ir vadinkite nacistu. O aš - ne nacistė. Aš - tik moteris, kuri nenorėtų būti su vyru, kuris nemoka savimi ir (ar) savo šeima pasirūpinti. Tai ką, turėčiau save įtikinti, jog klystu ir koks nors bedarbis man suteiktų sielos ramybę? Tos, kurioms tinka bedarbis (veltėdis), tegul tokį ir renkasi. O manęs tokie nedomina. Tai kur čia tas nacizmas?