westend: Leo: 90% sveikatos sutrikimu yra tik menami ir saves apgaudinejimas.
kazkaip Osvencime storu nebuvo. Netikiu, kad zmones vezdavo tik be panasiu sveikatos sutrikimu:)
leo-siek tiek nesuprantu,ar taip svarbu gincytis ir girdeti tik savo nuomone-as galiu sutikti su tuo kad kitos moterys yra stambios ir gal nesiima tam tikru veiksmu,kad pasikeistu.bet jiuk ir yra zmoniu kurie ne seip sau yra stambus..........pvz.mano atvejiu -astuoniu metu vaikas dar budama as turejiau pirma sunkia operacijia ,po kurios man pumpavo stiprius hormoninius preaparatus,kuriu dabar net nera gamyboi.mano organizme viskas apsiverte,ir po penkiu metu antra,o po antros operacijios viskas ir prasidejio,ir dar veliau turejiau trecia.tai kas tai mano nevalyvumas,nesveikas noras kimsti i save viska kas tai gal atsakysit man tada,mano visas gyvenimas dainavimas ,organizavimas-renginiai.as pasitraukiau is to nes jiauciuosi vistiek netaip gerai kaip noreciau ,priklauso nuo nuotaikos kaip as prijimu replikas slykscias mestas man,atrodo jiau uzsigrudinau,bet kiekviena karta skaudu taip pat kaip ir pirma kart kai isgirdau-tas pats kaip serganti egzema pavadina raupsuotu tai argi tai normalu?tai kur zmoniu sirdys ar jie negalvojia apie savo vaikus seses brolius,kad negrystu tie skaudus zodziai ir nereiktu skaudziai gailetis.............as net su savo vaikinu issiskyriau del to kad neiskenciau jo mamos ir seses uzguliojimu(kaip iejius mums gerti arbatos ar susitepti sumustini i virtuve as isgirdau replika ,o ji dar ir valgo?!)
As puikiai girdziu tavo nuomone. Ir labai gerai zinau kas tai yra dietos, kaloriju skaiciavimas ir svorio metimas. Puikiai zinau kiekvieno kasnio verte. Ir, patikek manim, svoris is oro neatsiranda, jam augti reikia "statybiniu medziagu."
Medziagu apykaita, energijos paskirstyma organizme lemia hormonai, sutrikus liauku veiklai hormonai energija organizme skirsto kitaip. Bet vistiek kazka skirsto:) Reikia laiko ipratinti organizma vartoti vidinius resursus, tai yra imanoma.
Lieknu is prigimties zmoniu veikia vienaip, stambesniu kitaip, todel liekniem lengva sekti svori, stambesniem sunkiau. Kuo hormonai labaiu isbalancuoti, tuo sunkiau islaikyti norma. Zinok tik viena labai paprasta dalyka, jei nebutu "statybiniu medziagu' paskirstymo ir organizmas viska paskirtu tik ilagalaikiams rezervams tu jau butum mirusi. Jei rasai cia, reiskia svori numest galimybe turi. Nesakau, kad tai yra lengva ir greitai padaroma, bet tai tikrai imanoma. Netgi ir tiem 10%, kuriu organizmas labai sutrikes ir tai turi teorine galimybe atstatyt viska i norma, tik tam reikia pasvesti visa gyvenima. Galeciau dar labai ilgai plestis apie gyvenimo buda, mityba ir sporta, bet cia knygos neparasysiu, o bet to nemanau, kad kazkam butu itin idomu skaityt...