Žiūrime ir skaitome reklamą! Reklama niekada neleis pasijausti vienišiems.

ieva
2012/05/10 09:50:32 09:50:32
Žiūrime ir skaitome reklamą! Reklama niekada neleis pasijausti vienišiems.
Be saibu
2012/05/10 12:52:27 12:52:27
"
ARTHUR SCHOPENHAUER
Parerga ir paralipomena
Filosofiniaisamprotavimaiapie
filosofiją, būtį, kančią, grožį, moteris ir savižudybę
mano veikalo „Apie moralės pamatą" § 17 [t. 3,p. 744-759]. Todėl esminė moters charakterio klaida yra
neteisingumas.
Tos klaidos šaltinį pirmiausia sudaro mūsų minėta protingumo ir gebėjimomąstyti stoka, prie to dar prisideda tai, kad moterys, iš prigimties būdamos silpnesnės, turi pasikliauti ne jėga, o klasta: štai iš kur jų suktumasir nepataisomas potraukis meluoti. Nes kaip gamta davė liūtui nagus ir aštrius dantis, drambliui iršernui – iltis, buliui – ragus, o sepijai – rašalinęliauką vandeniui drumsti, taip moterį gamta apdo vanojo apsimetimo menu, kad galėtų apsisaugotiir apsiginti; tad vyrui gamta suteikė tvirtą kūnąir protą, moteriai – minėtąjį gebėjimą. Apsimetinėjimas joms yra įgimtas bruožas, todėl beveik vienodai būdingas tiek kvailoms, tiek išmintingoms moterims. Kiekvieną kartą griebtis to ginklo joms yra lygiai taip pat natūralu, kaip minėtiemsgyvūnams užpuolimo atveju gintis savo priemonėmis, ir jos čia tam tikru mastu jaučiasi tarsi naudotųsi savo teise. Todėl yra tikra tiesa, kad neapsimetinėjanti moteris tikriausiai neįmanoma. Dėltos priežasties jos taip lengvai įžvelgia kitų apsimetinėjimą, kad galima patarti jų atžvilgiu verčiau neapsimetinėti. O iš minėtosios pagrindinėscharakterio klaidos bei jos padarinių randasi veidmainiškumas, neištikimybė, išdavystė, nedėkingumas ir t. t. Dėl melagingos priesaikos teisme moterys nusikalsta dažniau negu vyrai. Iš viso reikėtųkelti klausimą, ar joms leisti prisiekti. Nuolat kartojasi atvejų, kad ponios, kurioms nieko netrūksta, parduotuvėse kai ką ima ir nušvilpia."
Vakarų filosofijos istorijoje A. Šopenhaueris yra pirmasis mąstytojas, nuvainikavęs du tradicinius šios filosofijos stabus – Protą ir Dievą, ir kartu suabejojęs dviejų pamatinių žmogaus dvasios galių – tikėjimo ir pažinimo – neprilygstama verte. A. Šopenhaueris fiksuoja paprastą mintį – yra tik vienas absoliutas ir viena absoliuti realybė.
[url:n6qugcf2]http://lt.wikipedia.org/wiki/Arthur_Schopenhauer[/url:n6qugcf2]
Man atrodo mūsų Boria toliau pažengęs.
deepsorrow
2012/05/10 19:52:50 19:52:50
Boria gal toliau pažengęs, bet dažnai remdamasi Nyče jis nėra linkęs kvestionuoti jo idėjų. Budizmas mums teigia turėti, bent menką kritinį mąstymą ir niekuo nesekti aklai, Arthur‘o idėjas paminėjau vien todėl, kad jo vienatvės ir vienišumo aiškinimas man yra artimiausiais šiai dienai.
Nėra ir negali būti vieno idėjinio vado žmogaus gyvenime arba tas žmogus visiškai nelinkęs klausytis kaitos – o gyvenimas yra kaita, nuolatinis judėjimas, dogmas reiktų diktuoti pačiam, o ne remtis pasenusiomis – grįšiu vėl prie tamstos taip pamėgtos religinės sferos ir vadovaudamasis abstraktais aš nepavadinčiau savęs nusidėjėliu nei viename kontekste, nes nėra vieno teisingo ir teisesnio mokymo už kitus yra tavo vertybės, įsitikimai ir nuostatos – žmogus yra pakankamai sąmoningas padaras, kad nuspręstu kada ir kuo sekti, aklas sekimas – nuodėmės pradžia.
Be saibu
2012/05/11 06:28:50 06:28:50
Baik broki, nieko aš tavęs nemokinau.
Parašiau, kad tariamas tavo idėjų autorius tėra plagiatorius. Savaip perteikdamas svetimas mintis.
Be kita ko ne budizmo veikėju, o labiau iškreipia krikščioniškąsias. Štai tą citatą (minėta Tavo frazė) ir pasidžiaugei, o garbę priskyriai minimam veikėjui.
Tavęs kaip jo sekėjo noriu klausti, kas yra tas protas ir kas atneša žmogui nušvitimą, ir kas yra pats tas nušvitimas?
Piktojo vardas kuris paminėtas įkeltame tekste taip skamba krikščionybėje kodėl ne kaip būdizme? Užduok sau klausimą kodėl? kodėl aplamai apie jį ten kalbama? kodėl vienas neegzistuoja (Dievas), o piktasis yra?
O gal pakalbėkim apie jo tėvus. Štai jo mama kaip ir yra, o kur jo tėvas?
Paburiam?
Įkėliau tekstą pamąstymus apie moterį. Duodu 99,9% nepasisekė jam su moterimi ir čia jokia ne filosofija(tokių filosofų pilnas internetas) Gyvenimo istorija, kurios sekant, tiesus kelias į vienatvę. Neneigiu, kad tokių "neteisingu" moterų nėra, teigiu, kad apstu ir "teisingu". O kaip "neteisingos" moterys tapo, pamąstymai aplamai juokingi. Šiandiena būtu pas psichologą pasiųstas.
Tai ar gali būti Guru kuris pats savyje skilęs?
Dar kartą apie aklus sekimus nesikartosiu.
Ps ar gali būti namuose tvarka, kai juose tvarką daro skirtingi šeimininkai?
Be saibu
2012/05/11 06:51:21 06:51:21
Pasenusiomis. Aš pats esu kažkada taip sakęs. Dabar tai kartoja mano vaikai.
Ar žmogus šiandiena turi ką daugiau apart daiktus?
Manau priešingai. Net mažiau. Pvz Laiko vienas kitam.
deepsorrow
2012/05/12 22:39:59 22:39:59
Drauge, aš neneigiu tavo idėjų, dauguma jų labai prasmingos ir pamokančios, lygiai taip pat nesakau, kad mano idėjos yra kažkuo teisesnės. Aš sakau – žmogus negali gyventi kažkieno gyvenimo ar už kažką, tam jis yra pats sąmoningas sutvėrimas, kad galėtų spręsti pats. Jeigu ką pacituoju ar kuo pasiremiu tai tėra konkretus aspektas, kuriuo sutinku su reikšmingais žmonėmis, kurie apie tai jau yra kalbėję – nuomonė ar įsitikinimas turi būti pagrįsti. Tačiau tai nereiškia, kad pritariu visoms jų idėjoms – atsirenki kas iš tavęs ir tau.
Na turiu aš tokią savybę – nepasitikiu viskuo kas kalbama, rašoma besąlygiškai, ir ten yra neigiamų aspektų ir ten, tačiau aš jų šalinuosi, negaliu išsižadėti man priimtinų idėjų žmogaus, jeigu su kažkuo nesutinku.
Kas yra nušvitimas? – Harmonija, ramybė ir kasdienis džiaugsmas – nenoras klaidžioti svetimais klystkeliais ir jiems tai priminti, bei „brukti po akimis“ – santarvė su savimi ir su tave supančia aplinka, pripažinimas kad tuo pačiu gali būti viskas ir niekas. Tik pripažinęs savo menkumą gali būti didis (nepamenu kas pasakė, bet vėlgi tai man yra priimtina). Kitaip sakant aš kiekvieną dieną šypsausi visiems, o jie šypsosi man ir aš esu laimingas, jeigu reiktų išeiti dabar nedvejodamas pasitikčiau tai kas manęs laukia, vienintelis dalykas dėl ko gal būčiau nusivylęs, kad vėl nepamilau – nors gal taip ir geriau, jeigu jau išeini tai kam skaudinti kitą. Esu laimingas, kad gyvenu šią dieną, šią minutę ir šią sekundę, problemų nėra – žmogus pats jas susikuria. Turi planus į ateitį – tai racionalu ir man labai artima, bet visgi esam trapūs ir gal kas mūsų smėlio pilis baigs statyti už mus, o jeigu ir ne būkim laimingi bent kad kažkas bandė.
Be saibu
2012/05/13 12:15:42 12:15:42
Nemegstu kartotis.
" Aš sakau – žmogus negali gyventi kažkieno gyvenimo ar už kažką" kiekvienam duotas vardas.
"Jeigu ką pacituoju ar kuo pasiremiu tai tėra konkretus aspektas, kuriuo sutinku su reikšmingais žmonėmis, kurie apie tai jau yra kalbėję – nuomonė ar įsitikinimas turi būti pagrįsti. Tačiau tai nereiškia, kad pritariu visoms jų idėjoms – atsirenki kas iš tavęs ir tau. " zinoma tai nera savaime blogis. Cia prisimenu viena Bruno Ferrero pasakojima, kuris skamba mazdaug taip.
Zmogus prispaustas negandu savoje dykumos viduje parpuola ant zemes,
-Viespatie, uz ka man taip? Kodel mane apleidai?
-as taves neapleidau.
- tai kodel tuomet dykumos smelyje, pedsakai mano paties.
-tai ne tavo pedsakai, o mano. Tave ant ranku nesiau.
Manau, panasiai papasakotu bet kuris kuris buvo i duobe puoles. Tas kuris turejo drasos.
Pagalvok gerai ar stabiliu save iprasminusiu zmogumi gali pasinaudoti sektos? O duobeje esanciu zmogumi? Ir vel as nesakau, kad kreivas knygas skaitai. As tik galvoju apie tuos kurie iesko Kelio.
"
Kas yra nušvitimas? – Harmonija, ramybė ir kasdienis džiaugsmas – nenoras klaidžioti svetimais klystkeliais ir jiems tai priminti, bei „brukti po akimis“ – santarvė su savimi ir su tave supančia aplinka, pripažinimas kad tuo pačiu gali būti viskas ir niekas" ar zinai kiek sitam reikalui metu?
Be saibu
2012/05/13 12:45:00 12:45:00
Man taip pat buna, atrodo, kad kazkas yra sakes.
" Tik pripažinęs savo menkumą gali būti didis (nepamenu kas pasakė, bet vėlgi tai man yra priimtina)
Kai būsi pakviestas, eik ir sėskis paskutinėje vietoje, kad tas, kuris tave pakvietė, atėjęs galėtų pasakyti: ‘Bičiuli, persėsk aukščiau!’ Tada tau bus garbė visų prie stalo sėdinčiųjų akivaizdoje.
Galeciau istraukti dar ir dar. Bet tai bus vadinama brukama. Jei esu mazesnis, ar ne man klausytis didesnio?
"Esu laimingas, kad gyvenu šią dieną, šią minutę ir šią sekundę, problemų nėra – žmogus pats jas susikuria" nesakyk op broli nepersokes per upeli. Vieniems anksciau kitiems veliau. Man taip pat siandiena laimes pakanka, bet buvo ir kitaip, o dar pries tai dar kitaip.Ir ne tik man. (be to netikiu neturint problemu)
"Turi planus į ateitį – tai racionalu ir man labai artima, bet visgi esam trapūs ir gal kas mūsų smėlio pilis baigs statyti už mus, o jeigu ir ne būkim laimingi bent kad kažkas bandė."
ka sako Tavo Guru apie pilies pamata?
As pasakiau ka norejau.
Iki sekancio karto.
Ps cia pakankama yra ar bus, zmoniu kurie turi tebekraujuojancias zaizdas. O ir tave vietomis pabijijau izeisti.
ieva
2012/05/13 13:16:11 13:16:11
Pps ai tarkim ne taip svarbu teologija ar psichologija, zodziu geras multikas "megomind"
Lietuvisku pavadinimu Megomaindas. Surasi pilis ir kitas frazes.
Gero ziurejimo.
ieva
2012/05/16 05:52:46 05:52:46
"Apie ją galvot pradėjau nuo to laiko, kai supratau, kad kaip ir neturiu draugų, tiksliau tų, su kuriais galėčiau pakalbėt apie viską neapsimetinėdamas kažkuo, kuo nesu."
[url:2i8lfh0l]http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/psichologo-patarimai-kodel-traukia-mirtis.d?id=58721671[/url:2i8lfh0l]