Labai sutinku.
Matau kartais tokias falšyvas mamytes kokiose prabangiose parduotuvėse-(su superiniais vežimėliais) , o tu tuo tarpu ardamas kiaurą dieną negali sau leisti nusipirkti nieko-mokesčiai....kainos...pagalvoju-o kodėl esi prastesnis už kažkokią maximos pardavėją, kuri stebuklingai pavirto vos ne įmonės savininke_???
Arba kitaip-motinystės instinktas. Vaikai yra gėris. Bet kūdikiui nerūpi-ar tu jį važinėsi prabangiu vežimėliu ar padėvėtu. Kūdikiui nerūpi kokios firmos bus pampersai-jam patiks būti sausam.Ir mylimam.
Taigi, atsikvošėkit mamytės didvyrės, o tai kartais susidaro įspūdis, kad tie vaikai "masiškai gaminami" pašalpom. Hmmm. Vaikų industrija-biznis...??
Sunku nesutikti, daznos motinos isivaizduoja vos ne zygdarbi valstybei darancios, kai gimdo vaika. Man, kaip mokesciu moketojui, atrodo, kad motinystes pasalpos yra ne kas kita, kaip mano sumoketu mokesciu svaistyma keleto individu naudai. Gerai dar kazkas rase, kad po mokyklos, uz kuria nemoki, istoji i universiteta, kuriame nemoki ir gal dar ir stipendija gauni. ~24 metu baigi mokslus (nemokamai), padirbi metukus, susituoki - o tada 1-4 vaikucius pasigamini. Jeigu 4 - tai dar 8 metai apmokamu atostogu. Pavydas net ima - uz pirmus 32 metus ne tu moki - o tau. Ir po viso to valstybe dar yra kazka skolinga?!
Daugelis suras pasiteisinima del visko, kas jiems naudinga. Jeigu zmogus vagia - "juk visi vagia". Jei motina pasikele atlyginima ir apvagineja valstybe - "Jus pirmiausiai kysininkus, valdininkus ir bla bla bla nubauskit" ir pan. O tie kurie valdzioje stambiu mastabu apgaudineja - masto visiskai taip pat. Todel pradekime nuo saves.
Mano pasiulymas - motinai ir tevui (lyciu lygybe), jeigu jiie pries tai dirbo bent po pora metu ir nera issiskyre, 6 menesius moketi po kokius 500Lt kiekvienam. Ir viskas. Tai pagaliau yra pasalpa o ne darbas. Kodel as turiu kazkieno vaika (ir motina) islaikyti is savo lesu? Jau geriau pensijas pakelti.
Ir reziume - kai kas teisinasi - nera darbo, vyras paliko ir t.t. - nera pasiteisinimai. Nera pinigu - neplanuok seimos. O kad valgyti nera uz ka - taip pat joks ne pasiteisinimas - daug vyresniu zmoniu kaimuose badauja ir centus skaiciuoja.
Jeigu jau vaikus lyginam su ledais, tai valstybe yra suinteresuota, kad as ta leda tureciau, nes musu padetis ne tokia, kaip Kinijoje (mirtingumas yra didesnis negu gimstamumas ir gerokai - 2007m. Lietuvoje - 18.416 žmonės gimė, o 27.104 - mirė. Skirtumo nesijaucia???).Taigi dar karta kartoju - [b:2zvxcczy]valstybe yra suinteresuota, kad as tureciau leda ir jau nieko kito nelieka, kaip man ta leda nupirkti.[/b:2zvxcczy]
"Ar kalbi apie sukčiavimo atvejus? Kai pasikėlė vidurkius, tam, kad po to daug daugiau pašalpos gautų?" O kiek tu pats moteru taip daranciu pazisti??? Kodel visos kitos turi kentet, del to, kad kazkuriom taip susisviete?
Jeigu valstybe teisingai tuos pinigus panaudotu, ok, tarkim kad tai yra teisinga. Bet kur dabar tie pinigeliai nuplauke?? Zurnale "zmones" puikuosis dar vienas politikas su naujutelaiciu namuku pastatytu?? Tebunie, jei jums nuo to geriau.
[/quote]