Tema ne apie senbernius, o apie 25-metes merginas, kurios bijo, kad jas kas nors ims vadinti senmergėmis

Pasileidusi_
2011/10/11 11:20:29 11:20:29
Tema ne apie senbernius, o apie 25-metes merginas, kurios bijo, kad jas kas nors ims vadinti senmergėmis
sirdele24
2011/10/11 16:47:09 16:47:09
butent,kas kaip nori tas taip gyvena,bet reikia tureti morales. ir neieskoti ne savo lygio zmoniu ir nereikes paskui kaltinti,kad kazkas blogai buvo,ka issirenkam ta ir turim ir niekas del to nekaltas,per prievartas niekas su niekuo buti nevercia.
mamabamba
2011/10/26 18:27:34 18:27:34
Mano nuomone, jau pati sąvoka senbernis ar senmergė yra įžeidūs. Norima nurašyti tokius žmones kaip kokius gamybinius brokus, kurie neatitinka standartų. Nėra ir negali būti nustatyta jokios amžiaus ribos, nuo kada "derėtų" vadinti žmones "sen...iais(ėm)". Atsikratykime tų kvailų stereotipų, kurie tik trukdo gyventi. Man pačiai teko išgirsti įžeidžiančių žodžių savo adresu, dėl to kad esu vieniša. Man dar tik 26-eri metai, o jau nurašo kaip kokį broką... Iš pradžių nustebau, po to įsižeidžiau...o dabar supratau, kad man bando kažkokį kompleksą įvaryti...Bet aš nežadu čiupti bet kokį "budulį" (kaip kažkas čia rašė), ir vadovaujuosi principu, kad geriau joks vyras, nei bet koks
ieva
2011/10/26 18:35:19 18:35:19
nu tu ir kompleksuota... Man 36 ir aš pati dažnai juokais save pristatau kaip senmergę, nes nuo to kaip būsiu pavadinta aš nei geresnė nei blogesnė nebūsiu. Ir pats žodis senoviškas nei blogas nei ką. Ir kai taip save pristatau dar labiau vyrai žiūri, nes jiems įdomi nekompleksuota moteris.
ieva
2011/10/27 07:04:13 07:04:13
Vien tai savaime, kad save vadini senmerge dar nerodo, kad esi nekompleksuota. Žmogus gali vaidinti klouną visą gyvenimą ir taip siekti užmaskuoti savo kompleksus. Bet - žmonės skirtingi ir, manau, tolerancija ir yra - gebėjimas suvokti, kad kiekvienas masto savaip ir nekabinėti etikečių.
Aš - netekėjusi, 35. Ir mano reakcija buvo tokia, kaip tos 26 metų merginos - nustebau, o po to įsižeidžiau - o koks kieno reikalas. Aš senmerge neprisistatinėju, kaip ir nepristatinėju "aš blondinė". Čia kaip visą mėnesį Lietuva svarstė "boba įžeidžiantis žodis ar neįžeidžiantis", nors kažkodėl niekas apie tikrąjį kontekstą ir nekalbėjo.
mamabamba
2011/10/27 09:57:57 09:57:57
[quote:2gh6k5ky]
[/quote:2gh6k5ky]
Visai aš nekompleksuota ir nereikia kabinti kvailų etikečių man.
senas hrienas
2011/10/27 11:09:51 11:09:51
jeigu jau apie moteris senmerges pasisuko tema... trumpai sakant yra du moteru tipai. Vienos, kurios kuria harmonija aplink save, kitos kurios laukia kol kas nors t.y. vyras, sukurs harmonija aplink jas. As cia labai glaustai deja, bet Is cia viskas ir isplaukia.
Kaip sakoma "Kas turi, tam bus duota, o is neturincio bus atimta ir tai ka jis turi."
Linas_M
2011/10/27 18:54:19 18:54:19
DD dar reiketu pamineti, kad esate netekejusi ir turite 2 vaikus nelabai yra kuo didziuotis. Greiciau ne senmerge, o kitu epitetu Jus butu galima pavadinti.
Dalia
2011/10/27 19:11:02 19:11:02
Ale žiūriu kartais vyrauja tokia tendencija-kur mums patogu,mes apeliuojam į 21 amžių ir teigiam,kad žygiuojam į priekį ir gyventi reikia pagal "naujus" laikus. Nu bet jau kai nepatogu,tai imam visus stereotipus,"tradicijas" ir prietarus iš nežinia keliolikto amžiaus. Tai kaip čia dabar taip? Tai 21 amžius,ar visgi 16?
deepsorrow
2011/10/27 20:01:17 20:01:17
Pergalvojau šitą marazmą su senberniais/senmergėm šiek tiek iš kitos pusės – atsižvelgiant išskirtinai į tuos, kurie yra linkę tokius „komplimentus“ žarstyti. Dauguma jų savais santykiais nėra labai patenkinti ir esant galimybei priimtų tikrai skirtingus sprendimus. Formuojasi nuomonė, kad gal visgi tai lietuviško temperamento dalis – suprask man blogai tai ir kaimynui turėtų būti blogai, gal čia užslėptas pavydas? Juk labai gerai matosi, kurie santykiai yra laimini ir partneriai vienas kitą papildo, bei priešingybė – santykiai iš reikalo ar iš kažkokių kitų priežasčių, kuriuose sakyčiau vienas kitą riboja. Jeigu vyriškis kaip galima ilgiau stengiasi užsibūti darbe, kad nereiktų pas žmoną pareiti, o apsisukęs žeria – va jūs senberniai /senmergės , tai kyla klausimas – kodėl pats namo neskubi, jeigu tokie jau „medaus kalnai“ laukia poroje.
Iš moteriškos pusės sakyčiau prisideda gal dar pyktis. Žmogus augdamas kaupia patirtį, žinias, mokosi iš savo klaidų. Todėl visiškai natūralu, kad jauną vaikiną ar merginą prisijaukinti ir „įpareigoti“ yra lengviau nei tą seną patyrusį žaltį ar gyvatę. Šioje vietoje užbėgsiu galimai kritikai, kodėl taikoma tik moterims – biologinis laikrodis, daugiau nieko. Situacija toliau paprasta moteris tada tiesiog perspaudžia, išgąsdina ir vyras neria į krūmus nė neatsisukdamas pasižiūrėti ar vejasi kas, moteris lieka nieko nesupratusi – taip ir atsiranda nuomonės senberniai blogis ir visi vyrai kiaulės.