Inga_D: Sveikos, su draugėmis prie kavos puodelio paskutiniu metru dažnai aptariame tokius vyrus. Kadangi pačioms yra apie 25 m., tenka susidurti su vienišais vyrais, kuriems yra apie 30 m. Jų savybės: dažnai nukentėję nuo meilės, pradraugavę keletą metų su mergina ir pamesti, todėl bijantys įsipareigoti, pabrėžiantys savo savarankiškumą, nors vis dar gyvenantys su tėvais, įsitikinę, kad jiems viskas vis dar prieš akis ir t.t. Kas, Jūsų nuomone, lemia tokios vyrų grupės susiformavimą? Ar tokį vyrą įmanoma "prijaukinti", ar toks vyras senberniaus arba enkinsis vienos nakties nuotykiais visą gyvenimą?
Užkliuvo akys už temos, kadangi pats neužilgo priklausysiu minėtai kategorijai, nuprendžiau atsakyti iš vyriškų pozicijų.
Taigi - pradžiai gal nereikėtų tiek stereotipų? Pavyzdžiui, aš puikiai suprantu, kad tikriausiai nebepadarysiu visko, apie ką svajojau būdamas šešiolikos, su tėvais negyvenu jau n metų, būtų kam, tikriausiai ir įsipareigočiau
Manyčiau, tokios grupės susiformavimą lemiantis esminis dalykas - aukšti standartai. Man asmeniškai nesinori gultis į lovą ar pradėti draugauti su bet kuo vien tam, kad nebūti vienam. Taip, kartais būna liūdna, geriausias vaistas nuo to - "get a life". Darbas, kelionės, mėgstamas hobis, draugai, etc - visa tai dažnai yra geriau, negu buvimas su žmogumi, su kuriuo kaip ir viskas gerai, bet - nedžiugina, kaip tas Knysliuko balionėlis.
Prijaukinti tokį žmogų įmanoma, reikia vieno vienintelio dalyko - pasiūlyti kažką daugiau, nei pilka masė. Jau jaučiu, kaip tuoj pasipils atsakymai - jums reikia manekenių su Nobelio premija, kiaulės! Nereikia, toli gražu. Reikia žmogaus, su kuriuo galima pasikalbėti įvairiomis temomis, kartu džiaugtis, kurti, keliauti, gyventi... Nevedu statistikos, bet naršant anketas dešimtis kartų lenda tos pačios standartinės frazės - "aš paprasta bet ne prasta", "noriu vaikino nes atsibodo būti vienai", "tai, kas tikra, nematoma akimis" ir mano mėgstamiausia ".................." - skiltyje "daugiau apie save". Paskaičius tokias, norisi išjungti laptopą ir nuveiktį ką nors prasmingesnio, nesijaudinant, jau senbernis tu ar ne.