Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumTarp mūsų mergaičiųMoterys apie vyrus → Vyras bando mane pastatyti prie puodų

Vyras bando mane pastatyti prie puodų

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/23 09:12:26 09:12:26

Svečias: O as tai buciau visai nieko pries sedeti sau namuose, rupintis vyru, vaikais.. jau taip uzkniso tos tarakonu lenktynes darbe, kvailos ambicijos, pasiputimas.. Manau, protinga moteris ir prie puodu saves nepraras..
Aisku, greiciausiai mane uzmetys segtuvais su dokumentais, bet as manau, kad moters vieta pirmiausiai namuose, su seima, o visa kita - antriniai dalykai

Prieš dešimtį metų, būčiau užmėčiusi segtuvais. Dabar ne tik sutinku su tokia pozicija, bet ir drąsiai, atvirai sakau, kad nekeisčiau į jokią karjerą laiko, praleisto su savo vaiku - ramūs pasivaikščiojimai parke, popiečio miegas po "nedamiegotos" nakties, knygos skaitymas saulėtame balkone, kuomet vaikas miega ar žaidžia, visus rūpesčius vienu mostu nubraukiantys linksmi žaidimai, namuose ir su meile paruoštas maistas, į kurį žinau, ką įdėjau, kelionės automobiliu į bet kurį pasirinktą kampelį, spontaniškai nusipirktas bilietas į lėlių teatrą... Dar nepavydyte?

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/23 11:01:08 11:01:08

Tiesa, neatsakiau į temos klausimą. Kaip pasakyti vyrui neįžeidžiant, kad nenorite sėdėti namie "prie puodų"? Nemandagu atsakinėti klausimu į klausimą, bet man smalsu: kodėl Jums taip svarbu jo neįžeisti? Jei vyras normalus ir sveikos psichikos, jo neturėtų įžeisti Jūsų asmeninės ambicijos ir gyvenimo tikslai. Jei jam Jūsų tikslai nerūpi, ar tikrai norite su tokiu vyru gyventi? Ar esate pasiruošusi nuolankiai priimti Jums primetamas "pareigas", pašaipą, kad dirbate už tūkstantį litų, geriau jau tą tūkstantį jis Jums už stovėjimą prie puodų sumokės ir profesinių ambicijų sumenkinimą? Ar tuomet nesijausite užgauta ir įžeista? Ar jam rūpės, kaip Jūsų neįžeidžiant Jus paversti namų šeimininke? Esate asmenybė ar vyro asmenybės priedas? Jei pati savęs nematote kaip namų šeimininkės ir nesijaučiate gerai tokiame vaidmenyje, neprievartaukite savęs ir nesukite sau galvos klausimu "ar jo netyčia neį-eisiu". Jūs neturite tikslo jo įžeisti. Jūsų tikslas - apsiginti, apginti galimybę (ir būtinybę) priimti sprendimus ir už juos prisiimti atsakomybę pačiai, apginti savo gyvenimą. Kuo atviriau ir aiškiau išdėstysite savo poziciją, tuo mažiau nesusipratimų kils ateityje. Jei jis ieško tarnaitės, o Jūs nelinkusi ja būti, ar reikia bijoti prarasti žmogų, su kuriuo niekada nesijausite laiminga?

Samagonschik

S

169 įrašai

2009/02/23 20:19:47 20:19:47

Raaa:
vytas_: Gerai "samagonschikas" replikavo. Gal kiek per grieztai, bet...Gyvename visuomeneje, kurioje pilna stereotipu. Aisku, kai kuriuos lauzyti reikia, bet ne buldozeriu.Pasiziurekime i savo tevus. Tuos, kurie daugiau ar maziau darniai nugyveno gyvenima kartu, uzaugino vaikus, susitvarke buiti sau ir dave pagrinda vaikams. Pakoreaguokim ju seimos modeli musu laikmeciui ir neisradinekim dviracio.

Gyvenimai, kaip ir stereotipai, yra kiekvieno mūsų, o ne mistinės "visuomenės". Sakyčiau kiekvienas lai ir ieško tokios antrosios pusės, kuri atitiktų tuos jo galvoje susikurtus idealaus gyvenimo vaizdus.
Ir... visiškai neidealizuočiau tėvų kartos gyvenimo būdo.

O toks vyras, kuris kaip vargšas samagonščikas tik dirba dirba dirba, tai turi užsidirbti pakankamai, kad sumokėtų ateinančiai namų šeimininkei - nedidelė prabanga.

Seip sia replika parasiau tam kad suzinociau koks tautos poziuris i moters prie puodu ivaizdi. Ir paziurekite niekas nenusvilpia manes. Kad ir kokio pobudzio buvo replika. Vadinasi visuomeneje tai norma. Mes taip priprate. Bet jei moteris negamina juk ir nera naujiena. Kiek anegdotu ta tema sukurta. Anksciau ar veliau susitaikom ir prisitaikom prie tos minties kad zmona negamina, vyras nepataiko vinies ikalti, dukte su motociklu raizo, sunus... Sunku isisvaizduoti kad galimetu ka greitai cia pakeisti. Del tevu, sakote seka zmones tevu pavizdziu. Tada turetu buti begale vienodu seimu. Mes vietoje nestovime su savo mintimis ar ideologija, viskas keiciasi, vis kazka pritaikom sau.
Beje man mano darbas patinka Gal kaip jums ziureti muilo operas. Ar vaikscioti po parduotuves.

Pavasaris68

P

8 įrašai

2009/02/23 21:44:42 21:44:42

...pasiklausius moteru ,susidaro toks vaizdelis ,kad vyras turi buti ju vergas!Vaikus butu gerai ,kad priziuretu vyrai,namus taip pat butu gerai ,kad tvarkytu vyras,pinigus taip pat uzdirbti turi vyras,ir moteri dievinti ,kaip princese jo pareiga.Tai atvirai pasakius jei zmona nemoka nei valgyti isvirti,tai kam ta zmona tokia ir reikalinga!Bukim visi savo vietose,ir bus maziau skyrybu ir nelaimiu.O tai kai moterims pradeda augti tarpkoji kiausiniai,jau atsiranda problema...palinkeciau merginoms buti moteriskomis,o vyrams - vyrais!

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/24 08:20:31 08:20:31

Pavasaris68: ...pasiklausius moteru ,susidaro toks vaizdelis ,kad vyras turi buti ju vergas![color=#FF4000:et3xx70o]Vaikus butu gerai ,kad priziuretu vyrai,namus taip pat butu gerai ,kad tvarkytu vyras,pinigus taip pat uzdirbti turi vyras,ir moteri dievinti ,kaip princese jo pareiga.[/color:et3xx70o]Tai atvirai pasakius jei zmona nemoka nei valgyti isvirti,tai kam ta zmona tokia ir reikalinga!Bukim visi savo vietose,ir bus maziau skyrybu ir nelaimiu.O tai kai moterims pradeda augti tarpkoji kiausiniai,jau atsiranda problema...palinkeciau merginoms buti moteriskomis,o vyrams - vyrais!

Blogas vaizdelis susidaro. Kiekvienas supranta pagal save. As asmeniskai niekur neradau parasyta, kad vyras turi buti moters vergas. As uz tai, kad zmones nebutu vieni kitiems vergai. Tarp kitko, viska ka cia isvardinai (pazmejau raudonai) siais laikais daro moterys. Dazniausiai viska vienos. Pasiklausius tokiu samprotavimu, kad zmona, mokanti sutepti tik sumustini, yra niekam nereikalinga, iseitu taip, kad vyras, prarades darba, yra tinkamas tik vietoj kilimelio prie duru? Pats Tamsta esate vyras, turbut. Dirbate? O jei viena diena nebedirbsite? Ar, neduokdie, prarasite darbinguma isvis? Kam busite reikalingas? Kam reialingas invalidas vyras,neparnesantis seimai pinigu? Ir dar burbuliuojantis, kad zmona nemoka valgyt padaryt? KAM? Su tokiu poziuriu siulyciau numirti anksciau, nei ateis senatve.

Raaa

R

574 įrašai

2009/02/24 10:04:01 10:04:01

Pavasaris68: ...pasiklausius moteru ,susidaro toks vaizdelis ,kad vyras turi buti ju vergas!Vaikus butu gerai ,kad priziuretu vyrai,namus taip pat butu gerai ,kad tvarkytu vyras,pinigus taip pat uzdirbti turi vyras,ir moteri dievinti ,kaip princese jo pareiga.Tai atvirai pasakius jei zmona nemoka nei valgyti isvirti,tai kam ta zmona tokia ir reikalinga!Bukim visi savo vietose,ir bus maziau skyrybu ir nelaimiu.O tai kai moterims pradeda augti tarpkoji kiausiniai,jau atsiranda problema...palinkeciau merginoms buti moteriskomis,o vyrams - vyrais!

Šeip visu 200% pritariu yolantayo. Ir dar noriu pridėti

Pagrindinė problema, kad visiškai neaišku ir niekada nebuvo aišku kas yra "moteriška" ir kas yra "vyriška". Pavyzdžiui: moteris organizuoja ir prižiūri namo statybą ar buto remontą. O tai vyriška ar moteriška?

Manau šiuo klausimu niekada niekas neprieis vieningo sprendimo. Todėl ir ieškome, žmonių, kurie tinka konkrečiai mums, o ne visiems

Raaa

R

574 įrašai

2009/02/24 10:09:05 10:09:05

Samagonschik: Seip sia replika parasiau tam kad suzinociau koks tautos poziuris i moters prie puodu ivaizdi. Ir paziurekite niekas nenusvilpia manes. Kad ir kokio pobudzio buvo replika. Vadinasi visuomeneje tai norma. Mes taip priprate.

Nežinau, matyt aš iš mėnulio, nes aš taip nepripratus ir bandžiau nušvilpti. Tikriausiai, per tyliai švilpavau, nes daugiau noriu padiskutuoti, o nesibarti

Samagonschik:
Del tevu, sakote seka zmones tevu pavizdziu. Tada turetu buti begale vienodu seimu. Mes vietoje nestovime su savo mintimis ar ideologija, viskas keiciasi, vis kazka pritaikom sau.

Bet čia jūs visiškai neteisus - pažiūrėkite į savo draugų tėvų šeimas - jos visos absoliučiai skirtingos.

Samagonschik: Beje man mano darbas patinka Gal kaip jums ziureti muilo operas. Ar vaikscioti po parduotuves.

O ką daryti, jie mano darbas man patinka, o TV nežiūriu ir vaikštau po miškus, o ne parduotuves ?

Pavasaris68

P

8 įrašai

2009/02/24 11:40:15 11:40:15

...jus Jolanta visiskai neteisi!Kai tiesa virsta melu,o melas tiesa,ir pasaulis apsivercia aukstyn kojomis!Kiekvienas gina savo tiesa,nes tai yra zmogiska,pradedant nuo seimo nario iki paprasto zmogaus ,kiekvienas ziuri sau naudos.Paprasciausiai is vyru dabar stengiamasi padaryti mazgotes...o kas kiekvieno senatveje laukia niekas nezino,ir jus nezinote kokiose agonijose kankinsites,ir ar jus busit viena ar ne, taip pat nezinote...Ka jus norite ta sakykite,bet yra tokiu atveju kur moteris tikrai neturetu buti,ir kur vyras neturetu buti!Mane juokas suima pamacius gatveje polocininke moteri,na ji fiziskai neigali sulaikyti ambala vyra!Tai man ir kyla klausimas kam lysti kur nereikia,jei jau nori labai dirbti policijoje,sedek kabinete,o ne gatveje...ir baikit dejuoti,kad vyrai moterims nepadeda,as tikrai priziurejau savo dukra,ir dabar neatsisakau,padedavau ir virtuveje ir kitur,bet kai moteris nori uzkrauti viska vyrui,o pati tik lakstyti,as pradejau galvoti,kad tikrai man vienam geriau,nei gyventi su kazkokia lakudra!Ir dar viena turiu pastebejima,man idomu is kur atsiranda tie tokie blogi vyrai,esat dauguma berniuku mamos tai ir auklekit juos taip kaip, kad noretumet matyti visus vyrus,bet ne kiekvienai gaila savo vaiko,arba per darbus nematot savo vaiku...O paskui saukiat,kad jus nori pastatyti prie puodu,reikia aukleti nuo mazumos,o ne reikalauti,kai jau zmogus buna susiformaves!

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/24 11:58:21 11:58:21

Pavasaris68: bet kai moteris nori uzkrauti viska vyrui,o pati tik lakstyti,as pradejau galvoti,kad tikrai man vienam geriau,nei gyventi su kazkokia lakudra!

Zinokit ir mums yra patogiau gyvent vienoms su vaikais, negu rankioti nevalyvo vyro visur ismetytas nesvarias kojines, laikyt keturis namu kampus ir dar buti supermama-superzmona-supermeiluze-superguodeja-supernaivi

Pavasaris68

P

8 įrašai

2009/02/24 12:36:34 12:36:34

...as jauciu,kad jus labai viska priimat asmeniskai!Juk as nekaltas,kad jus kazkas nuvyle ar iskaudino...matau diskusija beprasmiska,mes is jos visvien nieko nepasimokysim!Linkiu sekmes !

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume