Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Tarakonas Antanas arba vaikiškas rašinėlis apie šeimą

Tarakonas Antanas arba vaikiškas rašinėlis apie šeimą

Ilona

I

3 įrašai

2010/01/01 19:35:50 19:35:50

mangofruit0406: Esu ne mokytoja-tą rašinį man parodė vienas žmogus.
Esmė yra tame, kad mano kartos vaikai, rašydavo rašinėlius visai kitokius-tai buvo gal kiek svajonėmis padailinti rašinėliai.
Šeimos samprata buvo daug maž tokia-tėis ir mama dirba, po darbo mama verda valgt, tėtis kažką taiso/remontuoja, vaikai ruošia pamokas; o savaitgaliais visa šeima lanko senelius kaime, padeda sušienaut šieną žiemai; padeda daržuose; renka grybus-uogas miške. Visuomet būdavoo minima, kad kai tėvai taps seneliais(mums keldavo juoką tuomet) - mums irgi reikės jiems taip padėti. Mane močiutė išmokino melžti karvę.
Apie vaikų darymą kalbų net nebuvo ir tėvai viešai nedemonstravo intymumo. Oi ilgai negalėjau žinoti, kaip tie vaikai atsiranda(nekalbant apie pasisakymus-užaugo bernai ir pas mergas išėjo; o jei užaugo mergos-kur jos išėjo?);
Ką noriu pazsakyti-kaip auklėjame tokius vaikus ir turime ir tai atspindi paprastas rašinėlis.

Klausimas buvo Ar nemanot , jog neetiška rodyti viešai vaiko rašinį?:)

Emporija

E

849 įrašai

2010/01/02 16:26:04 16:26:04

Cia geras!!!

Lochas

L

97 įrašai

2010/01/02 18:05:02 18:05:02

ilona:
Esmė yra tame, kad mano kartos vaikai, rašydavo rašinėlius visai kitokius-tai buvo gal kiek svajonėmis padailinti rašinėliai.
Šeimos samprata buvo daug maž tokia-tėis ir mama dirba, po darbo mama verda valgt, tėtis kažką taiso/remontuoja, vaikai ruošia pamokas; o savaitgaliais visa šeima lanko senelius kaime, padeda sušienaut šieną žiemai; padeda daržuose; renka grybus-uogas miške. Visuomet būdavoo minima, kad kai tėvai taps seneliais(mums keldavo juoką tuomet) - mums irgi reikės jiems taip padėti. Mane močiutė išmokino melžti karvę.
Apie vaikų darymą kalbų net nebuvo ir tėvai viešai nedemonstravo intymumo. Oi ilgai negalėjau žinoti, kaip tie vaikai atsiranda(nekalbant apie pasisakymus-užaugo bernai ir pas mergas išėjo; o jei užaugo mergos-kur jos išėjo?);
Ką noriu pazsakyti-kaip auklėjame tokius vaikus ir turime ir tai atspindi paprastas rašinėlis.

Neetiska yra tai, kur mes dabar atsidureme. Skurdas ir degradacija yra tautos geda ir pazeminimas. Kai tokia padetis apie etika ner ko kalbeti. Pirma nueik i mokykla be akiniu, kai nieks to nepastebes, ir pamatysi visa etika ir tikraja padeti. Moralizuojama ten, kur nereikia ir nemoralizuojama, kai isnaudojamas, zeminamas ir galabijamas zmogus visu akivaizdoje.

ieva

I

96405 įrašai

2010/01/02 18:07:11 18:07:11

ilona:

Neetiska yra tai, kur mes dabar atsidureme. Skurdas ir degradacija yra tautos geda ir pazeminimas. Kai tokia padetis apie etika ner ko kalbeti. Pirma nueik i mokykla be akiniu, kai nieks to nepastebes, ir pamatysi visa etika ir tikraja padeti. Moralizuojama ten, kur nereikia ir nemoralizuojama, kai isnaudojamas, zeminamas ir galabijamas zmogus visu akivaizdoje.

kora

K

2495 įrašai

2010/01/03 10:29:33 10:29:33

Dziaugiuosi, kad rasineli rasantis Zmogus nenori buti panasus i tarakonus, gyvenancius purve ir tamsoje bei likuciuose maisto, kurio "sotieji" per goduma savo suvalgyt neistengia ir nepagarbiai, be skrupulu, auginimo vertes ir prakaito skonio nesuvoke, ismeta i siukslyna, nesuprasdami, kad to siukslyno gyviai, besidauginantys sparciai, ateis ne vien tik paprasyti, bet ir atimti, nelaukdami pakol sutems. Alkio jausmas galingesnis uz baimes jausma.

Beauganciam Zmoguciui aplinka si nepatinka, jis taiso rasineli ir bando kurti Seima vel is naujo, tik be tarakonu, taciau modelio nemato: veikejai tie patys liko, o savo viduje i klausima "Ka reiskia Meiles jausmas?" pats dar nesugeba atsakyti. Jis stovi prie puslapio tuscio ir masto... Jo naujas puslapis kitoks turetu buti...
P.S. Mokytojo pareiga Zmoguciui parodyti teisinga kelia, paaiskinti, kad Purve ir Tamsoje zmogaus mastymas gali nusirist link mastymo tarakonu, taciau tarakono mastymas pakilt negali link mastymo Zmogaus, taciau stebuklu buna...

Samanta

S

1028 įrašai

2010/01/03 11:09:35 11:09:35

Kora, koks nuostabus tavo komentaras, gilus, tikslus - nebepridursi nieko...

Mangofruit

M

1982 įrašai

2010/01/03 22:37:49 22:37:49

Mieloji Kora, aš ne mokytoja. Mane tiesiog pritrenkė rašinys ir tai kas yra akivaizdu suaugusiam-pasirodo-akivaizdu jau ir vaikams. Neištikimybė irgi. Ką norėjau akcentuoti, kad mūsų vaikai nevaikiški, kad rašinys pesimistiškas, liūdnas ir be ateities. Ar ne laikas būtų susimąstyt suaugusiems-ką kur kada darome? Kokį pavyzdį rodome vaikams? Ir argi mokytojos pareiga yra mokyti vaiką kaip elgtis šeimoje, jeigu tėvai to nemokina? Ar ne per daug reikalaujame iš kitų patys nedarydami nieko?

kora:
Dziaugiuosi, kad rasineli rasantis Zmogus nenori buti panasus i tarakonus, gyvenancius purve ir tamsoje bei likuciuose maisto, kurio "sotieji" per goduma savo suvalgyt neistengia ir nepagarbiai, be skrupulu, auginimo vertes ir prakaito skonio nesuvoke, ismeta i siukslyna, nesuprasdami, kad to siukslyno gyviai, besidauginantys sparciai, ateis ne vien tik paprasyti, bet ir atimti, nelaukdami pakol sutems. Alkio jausmas galingesnis uz baimes jausma.
Beauganciam Zmoguciui aplinka si nepatinka, jis taiso rasineli ir bando kurti Seima vel is naujo, tik be tarakonu, taciau modelio nemato: veikejai tie patys liko, o savo viduje i klausima "Ka reiskia Meiles jausmas?" pats dar nesugeba atsakyti. Jis stovi prie puslapio tuscio ir masto... Jo naujas puslapis kitoks turetu buti...
P.S. Mokytojo pareiga Zmoguciui parodyti teisinga kelia, paaiskinti, kad Purve ir Tamsoje zmogaus mastymas gali nusirist link mastymo tarakonu, taciau tarakono mastymas pakilt negali link mastymo Zmogaus, taciau stebuklu buna...

Asta31324579346_db

A

763 įrašai

2010/01/04 13:33:02 13:33:02

Pirmiausiai reiktu isreiksti "pagarba ir dekinguma" to Zmogucio mamai. Vaikas kalba tai ka girdi is aplinkiniu. "daro visoms tarakonems vaikus, bet ne su viena negyvena" - cia vaiko zodziai??? Esu issiskyrusi, zinau apie ka kalbu. Mano vaikas puikiai zino - jeigu ka nors sakytu blogo apie savo teva - pirmiausiai nuo manes gautu per ausis. Kokie bebutu buve musu (suaugusiuju) santykiai, vaikui tevas privalo likti tevu, o ne tarakoniu vaisintoju.

ieva

I

96405 įrašai

2010/01/04 13:52:10 13:52:10

Labai 'sveikintinas" elgesys duoti vaikui per ausi uz tai ka jis jaucia savo viduje. Taip pat labai "teisinga" vaika sitaip ugdyti tokiu, kokiu norime mes, bet visai ne tokiu kokiu nori buti pats.
Labai teisinga, tevas turi likti tevu, bet ne vaikas verciamas ji tokiu turetu daryti.
Tiek kiek jis bus geras tevas tiek ir vaiko pagarbos uzsitarnaus.

Rasinelis kaip rasinelis realybe tokia. I veidrodi pasiziurekim. Teisybe tokia kuria sunku pripazinti sau.
swx

Asta31324579346_db

A

763 įrašai

2010/01/04 14:19:33 14:19:33

reiksti savo nuomone ir atkartoti suagusiu zodzius daznai nesuvokiant ju tikrosios prasmes yra skirtingi dalykai. Sveikintina, kai vaikas issako tai ka galvoja, tik deja jis retai kada gali realiai ivertinti situacije, vien del gyvenimo patirties stokos. Tam esam mes salia, kad visa tai paaiskintumem, o ne tam kad dalintumem epitetus apie buvusi sutuoktini.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume