Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Vėlyvas nėštumas

Vėlyvas nėštumas

oksana

O

8 įrašai

2009/06/02 09:18:34 09:18:34

Turiu pažįstamą(kartu dirbam) ,kuriai greitai bus 37m. ir ji labai nori pastoti.(anksciau nenorejo).Gyvena su vyru , pilnai apsirūpinę, vyras taip pat nori vaikelio.Mano nuomone, pirmąkart gimdyti tokio amžiaus yra rizikinga tiek vaiko, tiek savo atžvilgiu. Aš jai patariu neužsiciklinti ties tuo, jog dabar žūtbūt privalo pastoti.(ji tiesiog gyvena tuo-vien tikrindama nėštumo testus, daro viska kas imanoma, kad tik pastotu, nes bijo , jog vėliau bus per vėlu, dėl amžiaus, kl;ausia manęs ką valgyt, kad būtų berniukas ir t.t.).Man kažkaip atrodo, jog jau per vėlu, galbūt reikėjo išnaudoti galimybes anksčiau.Juk daug apsigimimų gimdant vėlesniam amžiui, ir ar vaikui bus smagu, kai į pirmą klasę ves ,,sena mama". Aš pati, būdama tokio amžiaus bijočiau gimdyti net antrąkart. Kažkaip panašu, jog ji tai daro ne dėl savęs,(nes pati sakė, jog anksčiau ją vien nuo tos minties-turėti vaiką, purtydavo), o vyrui išlaikyti.
Ką manote jūs apie vėlyvą gimdymą, gal turite patirties?

Lorele

L

135 įrašai

2009/06/02 09:38:34 09:38:34

Na 37 metai tikrai ne senatvė jeigu žmogui norisi kodėl gi ne nevaryk jai kažkokių kompleksų dėl jos amžiaus, jei ji sveika, tai tikrai užteks laiko tą vaiką užauginti

agnigu

A

50 įrašai

2009/06/02 10:21:02 10:21:02

mano bendradarbe pirmaji vaika pagimde 37, o treciaji - 44... grazios, protingos mergaites.... kiekvienam savo! jeigu jau lemta tai lemta....zinoma, rizika dideja, bet...

ugnelė

U

892 įrašai

2009/06/02 10:43:09 10:43:09

Jeigu jai vaiko reikia vyrui išlaikyti, tai tikrai tuo neišlaikysi... O jeigu jie abu jo nori, tai dar tikrai nevėlu. Mano mama gimė,kai jos mamai buvo 43 ir visada buvo labai sveika ir protinga. Mano kaimynė pirmą ir vienintėlį vaiką pagimdė 45 (!!!). Pati, be jokių Cezario pjūvių! Mano sesuo antro vaikelio susilaukė 41... Be abejo, sulig amžiumi rizika apsigimimams šiek tiek didėja, tačiau gimdyti 37 tikrai yra normalu. Nebent pats žmogus dėl to blogai jaučiasi. Ir neįvarykit Jūs savo draugei kompleksų, jei ji to vaikelio iš tikro nori...
Kitas dalykas - nereikia vien tuo užsiciklinti ir gyventi vien tuo. Nes tada nuo tokios paranojiškos moters vyras tikrai gali pabėgti...

Lijundra

L

52 įrašai

2009/06/02 12:45:12 12:45:12

Viskas yra normalu, juk kai žmonės susikuria savo gerbūvį, kodėl nepagalvojus ir apie vaikus. Tokiame amžiuje tikrai dar ne per vėlu gimdyti. Tik pas mus dar vis žiūrima į vėlyvą nėštumą įtartinai, matot vaikas gali gimti nesveikas, bet juk ir jaunoms gimsta nesveikų. Vyresnės moterys tikrai daugiau prisižiūri.

???

?

227 įrašai

2009/06/02 14:43:17 14:43:17

O aš manau, kad jūs ne tiek dėl draugės pergyvenate, o kiek jai pavydite. Draugė apsirūpinusi, gražiai gyvena su vyru ir vienintelis jūsų nenuginčijamas privalumas prieš ją - jūs turite vaiką, o ji, jau 37 ne. Ji su jumis dalijasi savo baimėmis, jūs jai turite patarti... O kas bus, jei ji būdama 38 pagimdys ir dar turės sveiką ir gražų vaiką? Kuo jūs už ją būsite geresnė?

Oksana: Turiu pažįstamą(kartu dirbam) ,kuriai greitai bus 37m. ir ji labai nori pastoti.(anksciau nenorejo).Gyvena su vyru , pilnai apsirūpinę, vyras taip pat nori vaikelio.Mano nuomone, pirmąkart gimdyti tokio amžiaus yra rizikinga tiek vaiko, tiek savo atžvilgiu. Aš jai patariu neužsiciklinti ties tuo, jog dabar žūtbūt privalo pastoti.(ji tiesiog gyvena tuo-vien tikrindama nėštumo testus, daro viska kas imanoma, kad tik pastotu, nes bijo , jog vėliau bus per vėlu, dėl amžiaus, kl;ausia manęs ką valgyt, kad būtų berniukas ir t.t.).Man kažkaip atrodo, jog jau per vėlu, galbūt reikėjo išnaudoti galimybes anksčiau.Juk daug apsigimimų gimdant vėlesniam amžiui, ir ar vaikui bus smagu, kai į pirmą klasę ves ,,sena mama". Aš pati, būdama tokio amžiaus bijočiau gimdyti net antrąkart. Kažkaip panašu, jog ji tai daro ne dėl savęs,(nes pati sakė, jog anksčiau ją vien nuo tos minties-turėti vaiką, purtydavo), o vyrui išlaikyti.

leagere

L

354 įrašai

2009/06/02 15:07:09 15:07:09

???: O aš manau, kad jūs ne tiek dėl draugės pergyvenate, o kiek jai pavydite. Draugė apsirūpinusi, gražiai gyvena su vyru ir vienintelis jūsų nenuginčijamas privalumas prieš ją - jūs turite vaiką, o ji, jau 37 ne. Ji su jumis dalijasi savo baimėmis, jūs jai turite patarti... O kas bus, jei ji būdama 38 pagimdys ir dar turės sveiką ir gražų vaiką? Kuo jūs už ją būsite geresnė?

Oksana: Turiu pažįstamą(kartu dirbam) ,kuriai greitai bus 37m. ir ji labai nori pastoti.(anksciau nenorejo).Gyvena su vyru , pilnai apsirūpinę, vyras taip pat nori vaikelio.Mano nuomone, pirmąkart gimdyti tokio amžiaus yra rizikinga tiek vaiko, tiek savo atžvilgiu. Aš jai patariu neužsiciklinti ties tuo, jog dabar žūtbūt privalo pastoti.(ji tiesiog gyvena tuo-vien tikrindama nėštumo testus, daro viska kas imanoma, kad tik pastotu, nes bijo , jog vėliau bus per vėlu, dėl amžiaus, kl;ausia manęs ką valgyt, kad būtų berniukas ir t.t.).Man kažkaip atrodo, jog jau per vėlu, galbūt reikėjo išnaudoti galimybes anksčiau.Juk daug apsigimimų gimdant vėlesniam amžiui, ir ar vaikui bus smagu, kai į pirmą klasę ves ,,sena mama". Aš pati, būdama tokio amžiaus bijočiau gimdyti net antrąkart. Kažkaip panašu, jog ji tai daro ne dėl savęs,(nes pati sakė, jog anksčiau ją vien nuo tos minties-turėti vaiką, purtydavo), o vyrui išlaikyti.

??? - pritariu, ketinau parašyti tą patį Oksanos laiške labai skamba opozicija, pavydas ir netgi nerimas, kas tada butu..

Ra

R

389 įrašai

2009/06/02 17:21:03 17:21:03

Holywoodas tokiame amžiuje tik ir gimdo, ar dar vėliau. Bet pas mus reikia būti labai stipria fiziškai, dvasiškai ir svarbiausia- materialiai. Nes su mažais vaikais sunkiau dirbti, jie dažnai serga ir reikalauja daug laiko. Be to amžius, ieškant darbo, taip pat suteikia daug minusų. Kad tam ryžtis reikia tikrai tvirtai stovėti ant kojų, nes viskas yra mokama: gydymas, mokslas, viskas, absoliučiai viskas.

oksana

O

8 įrašai

2009/06/02 17:29:10 17:29:10

???: O aš manau, kad jūs ne tiek dėl draugės pergyvenate, o kiek jai pavydite. Draugė apsirūpinusi, gražiai gyvena su vyru ir vienintelis jūsų nenuginčijamas privalumas prieš ją - jūs turite vaiką, o ji, jau 37 ne. Ji su jumis dalijasi savo baimėmis, jūs jai turite patarti... O kas bus, jei ji būdama 38 pagimdys ir dar turės sveiką ir gražų vaiką? Kuo jūs už ją būsite geresnė?

Ačiū už atsakymus.Man tikrai arodė, jog tokiam amžiuj gimdyti rizikinga.Žinau, jog ypač padidėja Dauno ligos rizika.
Kas dėl pavydo, nežinau kodėl tai pasijautė...,lyg ir viską tą patį turiu:), na gal materialiai ji geriau laikosi, jos mašina naujesnė:)...Aš jai nei padėti nei pakenkti noriu,:) tiesiog įgrysta per dienas klausytis,kaip ji ryte pasiusiojo -ir vėl neigiamas testo ats. O dėl jos nėštumo turėčiau tik džiaugtis-greičiausiai tektų ją pavaduoti direktorės pareigose.
Aš pati su vyru galvojau apie antrą vaikiuką,... bet bijau, nes pirmas nėštumas buvo sunkus, o amžius, manau turi įtakos tiek nėštumui, tiek gimdymui.

???

?

227 įrašai

2009/06/02 18:12:56 18:12:56

Oksana:

Ačiū už atsakymus.Man tikrai arodė, jog tokiam amžiuj gimdyti rizikinga.Žinau, jog ypač padidėja Dauno ligos rizika.
Kas dėl pavydo, nežinau kodėl tai pasijautė...,lyg ir viską tą patį turiu:), na gal materialiai ji geriau laikosi, jos mašina naujesnė:)...Aš jai nei padėti nei pakenkti noriu,:) tiesiog įgrysta per dienas klausytis,kaip ji ryte pasiusiojo -ir vėl neigiamas testo ats. O dėl jos nėštumo turėčiau tik džiaugtis-greičiausiai tektų ją pavaduoti direktorės pareigose.
Aš pati su vyru galvojau apie antrą vaikiuką,... bet bijau, nes pirmas nėštumas buvo sunkus, o amžius, manau turi įtakos tiek nėštumui, tiek gimdymui.

gal tai ir per aštriai įvardinta kaip pavydas. tačiau jūsų santykiai nėra tokie jau vienareikšmiai, kaip nori sau parodyti. jūs ir kolegės ir draugės ir konkurentės.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume