Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Pastojau tycia

Pastojau tycia

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 18:32:03 18:32:03

James: Gal nereikėtų tokio poelgio grįsti išsiskyrusių šeimų skaičiumi. Taip, jų yra ir nemažai, bet tai toli gražu nepateisina poelgį. Tarkime, tikimybė, kad vyras (arba moteris, būkime sąžiningi) bus mušeika, paleistuvis/ė, psichopatas/ė ir pan. yra 50%. Tarkime, kad tikimybė, kad abu tėvai bus visiškai normalūs, bet išsiskirs dėl charakterių nesuderinamumo, bus dar 25%. Tikimybė, kad vaikai užaugs su abiems tėvais normalioje šeimoje - 25%, bet tai geriau negu nieko. Ar galima iš vaiko atimti tuos 25% tikimybę normalaus gyvenimo, darant prielaidą apriori, kad šeima visvien iširs? Manau kad ne. Beje, minėti skaičiai - tik iliustracijai, galit įsirašyti bet kokius.
Dauguma psichologų sutinka su nuomone, kad vaikas nukenčia, augdamas tik su vienu iš tėvų. Motinos meilė gali tai pataisyti tik iš dalies - moteris yra moteris, ji šeimoje negali duoti vyriško pavyzdžio. Statistika kalba už save - iš tokių šeimų vaikai daug dažniau būna kompleksuoti, sunkiau užmezgantys sąntykius, linkę į depresiją. Taip pasielgusi motina "užprogramuoja" vaiką nesekmėms su priešinga lytimi, perduodama jam nesekmės "estafetę". Ar verta naiviai tikėtis, kad būtent jūsų situacija bus kitokia? Ar sąžininga vaiko atžvilgiu? Manau kad ne.
Dar vienas svarbus klausimas - ar motina mokės mylėti savo vaiką. Juk ji pastojo ne iš meilės vyrui ar vaikui, o iš grynai savanaudiškų paskatų. Kaip jau kažkas minėjo, dažnai moteris, linkusi į savanaudiškumą, pririša vaiką prie savęs, neleisdama jam gyventi/mąstyti savarankiškai, kadangi jai vaiko interesai nerūpėjo nuo pat pradžių, vaikas jai - tik įrankis pasitenkinti biologinį instinktą. Kiek vėliau - jis jai bus tik įrankis nesijausti vienišai, įrankis teikiantis gyvenimo prasmę, ir taip be galo. Vaikas, augantis su tokia motina gali būti sužalotas nepataisomai. Ar sąžininga?
Paskutinis dalykas - nesąžiningumas vyro atžvilgiu. Apie tai jau daug prirašyta papartyno, nesikartosiu.

Sutinku su praktiškai viskuo,ką pasakėt,bet nereikia pamiršti ir kitų teigiamų pavyzdžių- vienišų tėvų/motinų,kurie užaugina puikius vaikus. Beje,jau nekalbu apie tai,kiek vaikų augina vieniši tėvai/motinos,vienišais tapę ne savo noru-vieno iš sutuoktinių mirtis. Taigi nereikėtų varyti tik į vienus vartus-neigiamų pavyzdžių yra ir vienoje ir kitoje barikadų pusėje.

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 18:37:23 18:37:23

tylus maniakas:
Svečias:
Vis tai tik teorijos. O remiantisd tuo pačiu tavo svrstymu - kai du žmonės, vyras ir moteris nutaria susilaukti vaiko ir jį pasidaro ar tai ne tas pats egoizmas, biologinis inkstinktas ir nenoras likti vieniems? Iš kokių tuomet paskatų žmonės sąmoningai nutaria susilaukti vaikų?
Taip, socialinė situacija kitokia, bet paskatai taip pat egoistiški.

Ar reikia kažkokių įpatingų paskatų? Jei du žmonės yra materialiai ir psihologiškai pasiruoše tokiam žingsniui ir nebijo tokios atsakomybės jie tai ir daro. Beabejo tai biologinis instinktas...Bet sakyti kad tai egoizmas... Visados vaikai atneša geriausiu atveju polygiai džiaugsmo ir skausmo, apsidairyk aplink. Ir manau žmonės tą supranta..Tad tai grynų gryniausias altruizmas, didesnis vargu ar begali būti...
O dėl vienišų motinų tai kvailas pasitikėjimas savim, egoizmas ir nemastymas į priekį...Berniukai būna arba visiškai neklausantys ir nesukalbami ir užauga velniai žino kas..Arba nupopinti mamytukai iš kurių išvis nieko doro neužauga. Mergaitė daugiau optimizmo teikiantis variantas...
Ir visgi yra motinų kuriom nepaisant visų tikimybių faktų ir tt...pavyksta susitvarkyti kuo puikiausiai. Tad negalima sakyti kad jos to negali daryti ar daro klaida, tiesiog lyginant su porom yra kur kas daugiau šansų kad tai bus klaida..

Galiu patvirtinti priešingai-taip,tai egoizmas,tik ne šimtu procentu,žinoma. Žinau ir esu kalbėjusi su žmonėmis,kurie tiesiai šviesiai pasako-vaikas man buvo reikalingas tik tam,kad senatvėje pasirūpintų užmušk tu mane vietoj,jeigu toks pasakymas vaikui į akis būtų ne skaudžiausias smūgis gyvenime. Auginau tave tik tam,kad senatvėj turėčiau nemokamą tarneitę

Man labai gaila tokių tėvų..jie net nesuvokia prasmės to,kad vaikas gimsta.

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 20:08:29 20:08:29

Kvailelikus idiotikus,ar jūs bent domėjotės,ar žinot kas yra "šeima" istoriškai? Pasidomėkit istorija,gal suprasit kam ir kokiais tikslais buvo sudarinėjamos pirmos šeimos-ne iš meilės,ne iš jausmo,o dėl piniginių,turtinių,paveldimumo tikslų. Kažkada tokia kaip "šeima" iš vis neegzistavo,nebent dokumentuose,nes poros buvo tuokiamos prievarta,be teisės pasirinkti,be teisės mylėti. Prieš moralizuodami "šeima",grįžkit į 21 amžių ir suvokit bent jau minimaliai kas yra ir kas buvo "šeima" ir kaip tai įtakojo dabartinę situaciją ir kaip šiandieninėje situacijoje gyvena žmonės. Visada juokina "šeima" grįsta ale istoriškai ir ypač ale TRADICIJOMIS grįsta ale "šeima".

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 21:02:42 21:02:42

Man 35. Vaikų neturiu, vyro, draugo neturiu ir imu galvoti, kad gal neturėsiu.
ir ką gi man daryti? Aš pati nežinau.
Ėmiau galvoti, akd gal tikria nuo mano draugo netyčiukas būtų faina, tikrai pasilikčiau jį neabejodama. Bet vistik netyčiukai - nebūna iš netyčių ir svarbūs gyvenime klausimai nesisprendžia netyčia..
Ir supratau, kad draugas nenori su manimi ateities.. Išsiskyrėm...
Velnias, kaip nenorėčiau netyčiuko nuo atsitiktinio vyro, nes reikėtų lbai ilgai ir skausmingai spręsti ką darytčiau ir nežinau ką nuspręsčiau. O kai buvo draugas niekada nekilo abejonės ką daryčiau su jo netyčiuku...
Štai taip
O moralas?
Eikite jūs visi švilpti su savo teorijomis. Apie tyčiukus ir netyčiukus, ištekėjusias ir išsiskyrusias ir niekada netekėjusias senmerges.. ir visas kitas etiketes. Ne jums mano gyvenimą gyventi ir ne jums mano sprendimus daryti.

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 21:28:31 21:28:31

Svečias: Man 35. Vaikų neturiu, vyro, draugo neturiu ir imu galvoti, kad gal neturėsiu.
Ėmiau galvoti, akd gal tikria nuo mano draugo netyčiukas būtų faina, tikrai pasilikčiau jį neabejodama. Bet vistik netyčiukai - nebūna iš netyčių ir svarbūs gyvenime klausimai nesisprendžia netyčia..
Velnias, kaip nenorėčiau netyčiuko nuo atsitiktinio vyro, nes reikėtų lbai ilgai ir skausmingai spręsti ką darytčiau ir nežinau ką nuspręsčiau. O kai buvo draugas niekada nekilo abejonės ką daryčiau su jo netyčiuku...
Štai taip
O moralas?
Eikite jūs visi švilpti su savo teorijomis. Apie tyčiukus ir netyčiukus, ištekėjusias ir išsiskyrusias ir niekada netekėjusias senmerges.. ir visas kitas etiketes. Ne jums mano gyvenimą gyventi ir ne jums mano sprendimus daryti.

Šaunuolė!

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 21:38:56 21:38:56

Svečias: Man 35. Vaikų neturiu, vyro, draugo neturiu ir imu galvoti, kad gal neturėsiu.
Štai taip
O moralas?

Būtent. Pritariu ir palaikau

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2012/01/29 21:45:48 21:45:48

Štai taip
O moralas?

briedas eilinis. Todėl ir nera nei "tyciuku" nei "netyciuku". Todėl, kad tik apie save ir ne toliau...

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/29 21:48:31 21:48:31

Nu jo, visi vyrai pritaria, nes jiems augint nereikia ir aplamai jiems nusisikt,kaip ten tas vaikas augs. O augs jis kaip koks benkartas.Mama aiskins,kad svarbiausia gyvenime graziai atrodyti, kas yra dietos ir kokie visi vyrai kiaules.O paskui tas vaikas karstligiskai ieskos bet kokios antros puses, kad jam nebutu taip blogai,kaip jo mamai. Kvailos jus moterys.Visu pirma atsakykit sau i klausima kam jums tas vaikas. Ar tikrai ne vandens stiklinei paduot mirties valanda??? Ir dar neuzmirskit,kad su vaiku jusu daugiau joks vyras nepaims.

sena ragana

S

44 įrašai

2012/01/29 21:53:59 21:53:59

Svečias: Man 35.
Ėmiau galvoti, akd gal tikria nuo mano draugo netyčiukas būtų faina, tikrai pasilikčiau jį neabejodama.

Taip skamba, kaip maždaug - nusipirksiu batus, pasimatuosiu namie ir jei tiks, pasiliksiu sau neabejodama...
Vaikas pasiliekamas sau neabejojant...?
O tai kokiu atveju vaikas nepasiliekamas sau? Tada, turbūt, sunaikinamas ar atiduodamas kam nors?
Daugiau komentarai kaip ir nereikalingi...

ieva

I

96405 įrašai

2012/01/30 10:12:02 10:12:02

Sena ragana:
Svečias: Man 35.
Ėmiau galvoti, akd gal tikria nuo mano draugo netyčiukas būtų faina, tikrai pasilikčiau jį neabejodama.

Taip skamba, kaip maždaug - nusipirksiu batus, pasimatuosiu namie ir jei tiks, pasiliksiu sau neabejodama...
Vaikas pasiliekamas sau neabejojant...?
O tai kokiu atveju vaikas nepasiliekamas sau? Tada, turbūt, sunaikinamas ar atiduodamas kam nors?
Daugiau komentarai kaip ir nereikalingi...

Komerntaras buvo aiškus - gyvenk tu savo gyvenimą ir džiaukis, kad tau tokių išbandymų neteko, o ne moralizuok ir svarstyk.
Tu turi vaikų? Jie auga gražioje darnioje šeimoje? Valio.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume