Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Mamos, ar mylite visus savo vaikus vienodai?

Mamos, ar mylite visus savo vaikus vienodai?

ieva

I

96405 įrašai

2009/10/21 06:37:54 06:37:54

nesakysiu savo vardo: Nesakysiu savo vardo. Man yra 12 metų o mano broliui 17. Aš manau, kad mama myli jį labiau negu mane, Suprantu, jūs galvojat, kad aš dar maža, bet aš tai suprantu. Mano brolis yra futbolo fanas, ir jis nepraleidžia nei vienos rungtynės, tad savaime suprantama, kad mama turi jam duot kiekviena savaitę po daug pinigų, nes jie važiouja kartais net į kitus miestus, kartais užsibūna dvi dienas su futbolu. O kai aš pasakau kad noriu lankyti šokius, ar nueiti į draugės gimtadienį mama kategoriškai atsisako. Ji taip man paaiškina dėl ko negali duoti: Dabar krozė, pinigų daug neturim (nors viskam užtenka ir jos drabužiams, ir broliui ant futbolo).... o kai aš pasakau, kad broliui gali duot, o man ne ji man sako: tu negera, atsišneki..(nors elgiuosi taip pat kaip brolis). Aš tokio skirstymo nesuprantu..... Nors stegiuosi būt tikrai gera mergaitė...

Tu tikrai nuostabi mergaitė. Tavo mamyte tikriausiai visaip stengiasi pasirūpinti. Suaugę kartais pamiršta kai kuriuos svarbius dalykus, tai nereiškia, kad jie blogi.
Nelaikyk savyje pykčio, pasakyk jai ką apie tai manai.
Turiu dvi nuostabias mergaites, vieną vyresnę kitą jaunesnę už pačią. Mes esame sutarę taip:
jei mergaitės gauna pylos nuo manęs, o jų nuomone nesutampa su manąją mes apie tai kalbamės. Visuomet išsiaiškiname kas teisus, o kas ne.
Kai nori ko nors prašyti.
Kai aš užpykstu ant vyresnės, savo vardu prašo jaunesnė. Kai pykstu ant mažesnės ateina vyresnė. Gudrauja mergaitės.

Dėl pinigėliu šokių pamokoms.
Kai vyresnei buvo devyni metukai mokinosi groti pioninu. Po metų pareiškė, kad daugiau nebenori lankyti pamokėlių. Pinigėliai kaip į balą.
Jaunesnė nėra sulaužiusi nei vieno mobilaus telefono, o vyresnė bent penkis, todėl dabar neturi jokio. Sutarę esame taip, kad jo neprašys, o nusipelnys dešimtukais.

swx

ieva

I

96405 įrašai

2009/10/21 06:57:54 06:57:54

Vos nepamiršau. Man labai nepatiktų, jei mano vyrenioji vartytų šį forumą. Manau jis skirtas daug vyresniems.

Samantta

S

481 įrašai

2009/10/21 20:50:19 20:50:19

nesakysiu savo vardo: Nesakysiu savo vardo. Man yra 12 metų o mano broliui 17. Aš manau, kad mama myli jį labiau negu mane, Suprantu, jūs galvojat, kad aš dar maža, bet aš tai suprantu. Mano brolis yra futbolo fanas, ir jis nepraleidžia nei vienos rungtynės, tad savaime suprantama, kad mama turi jam duot kiekviena savaitę po daug pinigų, nes jie važiouja kartais net į kitus miestus, kartais užsibūna dvi dienas su futbolu. O kai aš pasakau kad noriu lankyti šokius, ar nueiti į draugės gimtadienį mama kategoriškai atsisako. Ji taip man paaiškina dėl ko negali duoti: Dabar krozė, pinigų daug neturim (nors viskam užtenka ir jos drabužiams, ir broliui ant futbolo).... o kai aš pasakau, kad broliui gali duot, o man ne ji man sako: tu negera, atsišneki..(nors elgiuosi taip pat kaip brolis). Aš tokio skirstymo nesuprantu..... Nors stegiuosi būt tikrai gera mergaitė...

Gal tuomet tėtis tave galėtų užtarti ir padėti? Tėčiai dažnai labiau myli dukras.

Samantta

S

481 įrašai

2009/10/21 20:55:14 20:55:14

Moteris33: Manau, besiguodžiančių, kad mamos nemylėjo problema - negali visiškai užaugti. Užaugti tiek, kad suprasti, kad jūs jau senai ne mažos mergaitės, o jūsų mamos - tiesiog paprastos moterys, o ne mamos.
Mylėjo kiek galėjo, augino kaip mokėjo. Nėra to meilės mato - daugiau, mažiau.

O jūs savo vaikus auginkite kaip jūs mokate. Ne kitaip kaip jūsų motinos (kad tik paprieštarauti) o savaip.

Man atrodo, čia gali būti ir mamos neužaugimas, nesubrendimas kaip Motinos. Tikra brandi Mama myli visus savo vaikus vienodai, nes supranta, kad jie negali būti tokie kaip ji nori, negali būti panašūs - jie yra atskiros asmenybės. Juk kiekvienas norime būti mylimi tokie kokie esame, o ne už kažkokias savybes. Aš myliu savo abi dukras vienodai, nepaisant to, kad jos labai skirtingos - kaip dangus ir žemė.

Audra65

A

69 įrašai

2009/10/22 06:55:00 06:55:00

kora: Meile jausmu neskirsto, o ypac savo pagimdytiesiems vaikams.

Deja meilė gal ir neskirsto, bet kai jos negauna ir nemoka jos duoti kitems. O juk mes mokomės iš savo tėvu, bet kai kada užaugus ir tapus tėvais savo prioritetus reiktu peržiūrėti ir keisti. ...deja dauguma tėvu naudojasi " vaiku tėvu santykiais", o jei į vaika žiūrėti kaip į asmenybe, tai ir mylėtu tiesiog koks jis yra...o ne koki nori ji matyti.

ieva

I

96405 įrašai

2009/10/22 07:10:59 07:10:59

Kai kas pradejo gyvybe kaip savo meiles "simboli".
Kai kas tai pradejo, kad kazkas nepabegtu arba to norejo.
Kazkas pradejo. Nes dauguma taip daro.
swx

Vertas skaitymo:
"Taip palietėme dar vieną temą – keturkojai (sparnuoti, uodeguoti ir t. t.) draugai. Ar kada mąstėte, kad frazė „Šuo – geriausias žmogaus draugas“ slepia žmonijos tragediją (kaip elgiamės vienas su kitu, jei akcentuojamas ne žmonių tarpusavio ryšys?), nors galbūt slypi ir kita prasmė – išsigelbėjimas. Žmonių emociniams tarpusavio santykiams randamas pakaitalas, kuris gelbsti nuo liūdesio, jausmo, kad esi nereikalingas ir nemylimas, yra proga išreikšti savo prisirišimą, globą, tenkinti prisilietimo poreikį."
[url:32yetunw]http://gyvenimas.delfi.lt/love/article.php?id=24923979[/url:32yetunw]

ieva

I

96405 įrašai

2009/10/22 10:31:58 10:31:58

samantta:
Gal tuomet tėtis tave galėtų užtarti ir padėti? Tėčiai dažnai [u:2kodbqu4]labiau myli dukras[/u:2kodbqu4].

Teciai daugiau bendro rastu su sunumis.
Is savosios patirties pasakysiu, tuo paciu papriestarausiu. Naujausius pasiekimus mokykloje, mergaites pirmiau parodo man, o po to mamai. Vadinasi atvirksciai mergaites labiau myli tecius, nei mamas?!
O kai "nera" tecio?! Jos komentare nei vieno zodzio apie teti!
Aplamai, kodel mergaite parase butent i si foruma?! Man tai pasirode maištas pries mama, kuri greiciausiai sio forumo nare?!
swx

liveta

L

1 įrašai

2009/10/22 15:50:06 15:50:06

as manau kad mamos visus savo vaikus myki venodai    bent jau mano seimoje taip yra  as kai pamaciau sias tekstus isiziojau   kokios mamos turetu  buti ziaurios                            as esu liveta man yra 10metų  

ieva

I

96405 įrašai

2009/10/22 15:56:48 15:56:48

Audra65:

Deja meilė gal ir neskirsto, bet kai jos negauna ir nemoka jos duoti kitems. O juk mes mokomės iš savo tėvu, bet kai kada užaugus ir tapus tėvais savo prioritetus reiktu peržiūrėti ir keisti. ...deja dauguma tėvu naudojasi " vaiku tėvu santykiais", o jei į vaika žiūrėti kaip į asmenybe, tai ir mylėtu tiesiog koks jis yra...o ne koki nori ji matyti.

kora

K

2495 įrašai

2009/10/22 16:52:05 16:52:05

Audra65:

Man atrodo, kad Meile perduodama kudikiui dar negimus, veliau kartu su kudikiu ji vis auga, o tevai privalo atsakingai saugot ir apginti ta stebuklinga jausma, kol jis sutvirtes ir duos rysi atbulini. Tuomet jau pavydui bei skirstymui prioritetu vietos nebelieka. O issiskyrusiose seimose toks vaikas turetu lengviau priimti nauja zmogu i besikuriancia naujai seima pagrindu pasitikejimo ir kraujo rysiais vieno is savu tevu.

Aisku, jei pirmines grandies nera, sudetinga savistoviai jaunai butybei auginti ir puoseleti tyra Meile, kad perduoti ja busimoms kartoms, taciau, manau, kad tai yra imanomas dalykas, tik reikia labai noret.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume