Žinoma tingėjau skaityt 150 puslapių, tačiau kiek skaičiau pasigedau žvilgsnio iš vaikų pusės, ar kasnors susimąstė kas jiem geriausia ? ar vaikam tikrai visados reik svetimo žmogaus ar tik motinėlei lengviau ?
Turiu pažystamą kurio motina susirado jam patėvį jau gan seniai, pati motina palaiko patėvio žodį o patėvis žinoma į vaiką žiūri kaip į draugą ar pažystamą. To pavizdys - išsilaikė teises, tačiau nors ir turi kelias mašinas šeima jam su jom važinėti nepatikima, o jis ir pats nenori - kas jeigu sugadins ar sudaužys ? jaučiasi tarsi tarp svetimų. Vienintelė paguoda dabar jog jam jau 20imt ir bando susirasti darbą studijuojant kad kuo mažiau būti namuose, nuomotis butą ar pan.. Tuolab jog kątik tėvai pasigimdė nuosavą vaiką. Kaip jaustis kai tavo motina su patėviu pasigimdo vaiką, kaip jaustis kai patėvis į tą vaiką akivaiždžiai žiūrės kitaip ?
Pačio mano motina išsiskyrūs su tėvu kai man buvo galbūt 10-11 metų, turbūt pats blogiausias amžius tokiems patyrimams tačiau viską apgalvojus manau tokio tipo patėvis nebūtų geriau. Kita vertus motinai būtų buvę lengviau, išsiskyrė po pat brolio gimdymo, kadangi negalėjo dirbti - praktiškai neturėjom ką valgyti kol neatsigavo po streso ir gimdymo, dabar net juokiasi kodėl taip nervinosi, kodėl manė jog po 11kos metų kartu pragyvento laiko išsiskyrus nebemokės, nebesugebės gyvent viena - tiesiog neįsivaizdavo tokio gyvenimo. O kiek verkdavo naktimis, per tėvų išsiskyrimą buvau šalia - tai ko nereiktų nėvienam patirti.
Svetimas vyras - jeigu neskaitys savęs kaip kad vaiko tėvu tik atims iš vaikų motiną. Esat per silpnos turėti vaikų, jeigu be vyrų gyventi negalit, o tokių kuriem vaikai rūpėtų reta, galbūt vėlesniam amžiuje, labiau susitupėjus...
Vėlgi iš kitos pusės žiūrint labai svarbus faktorius materialinė padėtis(juk lietuvoj gyvenam, kas čia sako jog visi į užsienį važiuoja aš ir pats dabar labai mastau ar verta savo vaikams rodyti lietuvą kaip savo gimtinę - čia žmonių maža, žmogaus nevertina o ir mes patys mokomi saves nevertinti.. Šlykštu.), paimsiu savo pavizdį - motina dirba 5-6 dienas į savaitę virš etato jog būtume pakankamai apsirupinę, vaiknamyje(psichologiškai labai sekinantis darbas) - augome su broliu neperdaugiausia ją matydami, ar patėvis būtų pakeitęs šią situaciją ?
Užduokit šiuos klausimus sau, ypač pasirenkant partnerį... Jūsų vyrai - jūsų vaikai, auginkite juos taip kaip kad norite kad jie augintų savo vaikus ir rūpintusi žmonomis o ne seilėkitės kas do vienišas gyvenimas. Padorius vaikus užauginus sukurtumėte padorų gyvenimą kartoms...