Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiSeksas → Ar galimi geri šeimos santykiai be sekso?

Ar galimi geri šeimos santykiai be sekso?

Moteris su patirtimi

M

11 įrašai

2011/01/05 19:31:51 19:31:51

cia tas draugas kuris turi pinigeliu paskambinti: Viskas tame trikampyje manau.

Katrame?

Lady_scorpio1302026861_db

L

1373 įrašai

2011/01/05 19:55:43 19:55:43

ugnelė.: O dabar, tarkim, grižtant prie temos man kyla tokie klausimai:
Kodel ne kurie turtingi, įtakingi asmenys, išoriškai turintys gražias laimingas šeimas, rizikuoja savo garbe, reputacija, karjera, šeimos stabilumu ir susiranda kažką šalia? Tiek statyti ant kortos vien dėl sekso?
Arba moteris, kuriai nuolat skauda galvą, sužinojusi apie vyro kitąsyk gal ir ne daugkartinę neištikimybę, iš to padaro skandalą ir puola skirtis.
Man įdomu, kodėl kartais taip sureikšminamas seksas ar seksas su kitu ir į daug tolimesnį planą nukeliama tai, kad sutuoktinis turi pilną teisę ir teisėtą lūkestį gauti tai šeimoje.
Kodėl sekso neturėjimas (visiškas!!!) šeimoje beveik nelaikomas problema, o seksas šone - visiškai amoralu?

Ir visiškas sekso neturėjimas šeimoje, ir seksas ''iš šalies'' yra problema. Bet mes sutariame šiuo atveju, kad šeimą sieja ne tik seksas. O ir seksas prasideda dar iki sekso. Mano galva, problema dar yra ir ta, kad šeimoje žmonės pradeda reikalauti teisių ir pareigų vykdymo, o kai jų reikalaujama, reiškia, kažko svarbaus jie jau netekę.

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/01/05 20:22:45 20:22:45

Scorpe, ar tu nori pasakyti, kad jei vienas turi teisėtų lūkesčių į šeimos intymų gyvenimą, kurio visiškai nėra, jau yra praradęs meilę, pagarbą ar tam tikrus moralinius įsipareigojimus savo sutuoktiniui?

L

1373 įrašai

2011/01/05 20:35:52 20:35:52

Ugnele, o Tu nori pasakyti, kad tas, kuris dėl ligos negali turėti sekso, yra praradęs ir meilę, ir pagarbą, ir moralinius įsipareigojimus sutuoktiniui?

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/01/05 21:11:05 21:11:05

Na, visų pirma noriu pasakyti, kad nestoviu karingai nei vienoje barikadų pusėj, tik bandau rasti atsakymą į tai, kur mano teorinės nuostatos kertasi su realybe.
Tai va, aš ko gero manyčiau taip: lygiai kaip visas šeimoje kylančias finansines, emocines ir kitokias problemas žmonės sprendžia kartu ir abu prisiima už tai atsakomybę, lygiai taip abu turi prisiimti atsakomybę už fizinius santykius. Taip pat ir ta pusė, dėl kurios jų nebėra. Ir pasiūlyti savo problemos sprendimo būdą.
Taip kaip nedirbantis šeimoje negali turėti labai didelių pretenzijų dėl išlaikymo, kol pats nedirba, taip ir čia ,,kaltoji'' pusė gal turėtų parodyti supratimą.
Niekas juk nekalba apie nesirūpinimą šeimą ar žmogaus palikimą.
Čia tokie naktiniai pamąstymai...

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/01/05 21:34:23 21:34:23

Ir dar: Scorpe, aš nesakiau ir nemanau, kad vyrams reikia sekso, o moterims ne.
Aš tik manau, kad gali būti skirtinga jų reakcija į stresą, nelaimes ir ,,nelaimes'', ir ten, kur vienas net negalės pagalvoti apie ,,tai'', kitas jausis nuskriaustas, kodėl jo nėra.
O laimingi turi būti abu. Be prievartos.

L

1373 įrašai

2011/01/05 21:55:02 21:55:02

Va taip, Ugnele, ką ir norėjau pasakyti - žmonėms turi būti gera būti kartu. Negali būti čia prievartos, negali būti ''tu man privalai'', ''tavo pareiga'' etc. Pareiga turi eiti iš vidaus. Apskritai aš meilę pirmiausia suvokiu kaip pareigą. O kai žmonės myli viens kitą, jie atranda ir išeitį, ir laimingi jaučiasi vien būdami kartu. Retai taip būna, bet žinau tikrai ne vieną pavyzdį.
Nesistengiau palaikyti nei vienos pusės (juo labiau karingai , tik išdėsčiau savo poziciją, kuri gal nebūtinai teisinga, bet man priimtina ir gera.
Ir vis tiek aš nesuprantu principo ''tu man - aš tau'' galiojimo šeimoje. Kaip tik dėl šio principo laikymosi daugelio porų santykiai nesusiklosto.Aš visad sakau, kad laiminga pora, kurioje partneriai vienas kitu rūpinasi labiau nei savimi. Tada ir abiem pasirūpinta , ir abu laimingi. Aišku, tas rūpinimasis neturi būti įkyrus. Žodžiu, žmonės turi jausti viens kitą.
Na, o jei vienas iš sutuoktinių įsitaiso meilužį, tai argi tai nėra partnerio palikimas, net jei jie ir toliau gyvena kartu.

Na, gal aš ir maksimalistė, bet iki šiol tas maksimalizmas pasiteisino.

Viskas, nebepliurpiu, lūžtu, kaip miego norisi. Labos nakties.

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2011/01/06 04:42:29 04:42:29

Dudki(doudki - dūdos)! Meilė ir pareiga - du skirtingi dalykai, dvi skirtingos sąvokos ir meilės suvokti, kaip pareigą neįmanoma. Šiuo metu meilė Lietuvoje atostogauja - ji yra iškeliavusi į šiltuosius kraštus.

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/01/06 05:13:45 05:13:45

Scorpe, pincipo ,,tu man, aš - tau'' neturi būti, nors.... meilė ir šeima paprastai griūva, kai viskas yra tik į vienus vartus.
Kur yra ta didžioji meilė, jei žmonės miega skirtinguose kambariuose?
Šalia sekso (jis čia turėtų būti gal ir ne pirmoje vietoje), pagaliau dar yra švelnumas, emocinis ryšys, apkabinimai, paguodimai, norai dalytis savo problemomis ir liūdesiais. Kur jie dabar?
Moteriai jų reikia gal net daugiau nei vyrui. Čia autorės atveju.
Jei vyras nebegali sekso atžvilgiu, ar neturėtų jis stengtis suteikti bent jau tą fizinį švelnumą, ne seksualinį kontaktą, kad tarp žmonių išliktų šiluma ir ryšys?
Toks nusiplovimas kas sau - tiesus kelias į ryšio baigtį.

Moteris skorpionė

M

4 įrašai

2011/01/06 05:49:21 05:49:21

Lady_scorpio: Va taip, Ugnele, ką ir norėjau pasakyti - žmonėms turi būti gera būti kartu. Negali būti čia prievartos, negali būti ''tu man privalai'', ''tavo pareiga'' etc. Pareiga turi eiti iš vidaus. [color=#FF0000:3kurym5y]Apskritai aš meilę pirmiausia suvokiu kaip pareigą. [/color:3kurym5y]O kai žmonės myli viens kitą, jie atranda ir išeitį, ir laimingi jaučiasi vien būdami kartu. Retai taip būna, bet žinau tikrai ne vieną pavyzdį.
Nesistengiau palaikyti nei vienos pusės (juo labiau karingai , tik išdėsčiau savo poziciją, kuri gal nebūtinai teisinga, bet man priimtina ir gera.
Ir vis tiek aš nesuprantu principo ''tu man - aš tau'' galiojimo šeimoje. Kaip tik dėl šio principo laikymosi daugelio porų santykiai nesusiklosto.Aš visad sakau, kad laiminga pora, kurioje partneriai vienas kitu rūpinasi labiau nei savimi. Tada ir abiem pasirūpinta , ir abu laimingi. Aišku, tas rūpinimasis neturi būti įkyrus. Žodžiu, žmonės turi jausti viens kitą.
Na, o jei vienas iš sutuoktinių įsitaiso meilužį, tai argi tai nėra partnerio palikimas, net jei jie ir toliau gyvena kartu.
[color=#FF0000:3kurym5y]Na, gal aš ir maksimalistė, bet iki šiol tas maksimalizmas pasiteisino. [/color:3kurym5y]Viskas, nebepliurpiu, lūžtu, kaip miego norisi. Labos nakties.

O kaip su ,,meilė trunka tris metus"? Meilės nebėr ir pareigos nebėr? Koks jūsų šeiminio gyvenimo stažas, mergaite skorpione? Mano - 23 metai, ir jis dar tęsiasi... Naivi jūs dar... Jei liksit maksimaliste, šeiminio gyvenimo stažas gali nesikeisti

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume