Prirašėte daug, o laiko atsakinėjimui nelabai turiu. Tai pabandysiu keik trumpai. Jei praleidau ką nors jums labai svarbaus - parašykite man laišką.
Prekyba zmonemis? Tai ji tik del to ir klesti kad prostitucija neiteisinta. Butu iteisinta ir prekybos nebeliktu.
Ginklu prekyba??????? Prie ko cia????
Nepaslaptis, kad prostitucija klesti ten, kur yra skurdas, švietimo trūkumas. Moterys ir merginos (nes jos sudaro didžiąją dalį prostitučių) renkasi joms tuo metu atrodantį lengvesnį ir greitesnį būdą užsidirbti. O tai taip pat - tiek išsilavinimo, tiek žinių, tiek pagaliau vidinės motyvacijos stoka.
Su prostitucija eina begalės kitų problemų. Bet pagrindinė - tai organizuota nusikalstama veikla, kontroliuojama nusikalstamų grupuočių. Kaip ir prekyba narkotikais, prekyba ginklais. Su tuo glaudžiai susijusi korupcijos problema ir t.t.
Tiesiog pažvelkite į prostituciją jau nebe kaip į vieno žmogaus likimą (beje, yra ir nemažai suromantizuotų istorijų, a la "Graži moteris"), o kaip į socialinę problemą.
Eidamas pas prostitutę - žmogelis nesusimasto kur ir kokiais srautais nuteka jo pinigai ir ką jie paremia.
Baudziamasis kodeksas? Atsiverciau. Na nieko ten neraso apie prostitucija. Turi gal mintyje ATPK? Whatewer. Skersa dejau ant kodekso. Pas mus lietuvoje yra debilisku istatymu tai ar del to turiu ju laikytis? Kodel seimo nariams ir oligarchams nereikia istatymu laikytis? Kodel prokurorai, seimo nariai, policininkai eina pas prostitutes ir maza to neretai veltui, o va paprastas mirtingasis turi bijoti ir slapstytis.
Cia tik archaiskos valstybes mentalitetas.
Tai jūsų nesupratau - jūs pats įstatymo nenorite laikytis, bet norite, kad policininkai jo laikytųsi? Ar jūs pats gal tada norite tapti policininku? O ką jūs padarėte, kad "Lietuvoje būtų gyventi geriau"? Dėti skersą visi poasiruošę, bet kažkodėl dėl gyveimo Lietuvoje burba ir mieliau emigruoja.
Beje, kad prostitucija kaip reiškinys eina drauge su korupcija ir kita organizuota nusikalstama veikla. Jau kartojuosi. Jei manote, kad įstatymas neteisingas - inicijuokite jo keitimą. Esate pilnametis.
Zinai as nebuva niekada pas prostitutes, bet nesuprantu kodel kiti aiskina kam buti kam nebuti. Kokia tu problema matai su kuo as miegu? Tau realiai jokios problemos tame nera. O kas tu tokiakad moralizuoti visa pasauli kaip jis turi elgtis. Dievas? Ne tu ne Dievas ir nekalbejai tu su Dievu kad aiskinti kas yra moralu kas ne moralu. Kol mano poelgiai taves neliecia tai tu man neaiskink kaip tureciau elgtis.
Na, dėl mano bendravimo su dievu jūs gerokai perlenkėte lazdą.
Esu pakankamai liberalus žmogus. Tačiau yra klausimų kuriais turiu savo nuomonę ir nebijau jos reikšti. O jei tai pjaunasi su kieno nors morale - ką gi, diskutuokime.
Ir jūs visiškai teisus - man absoliučiai nesvarbu su kuo jūs miegate - norite miegokite su mergina, norite - su dviem merginom, norite - su vaikinais.
Norite - su vaikais...? Oj, ne. O jūsų manymu, jei kažkas seksualiai išnaudoja vaiką, tai irgi turėčiau nutylėti? O jei vyras muša žmoną, ar žmona vyrą - juk tai, judviejų asmeninis reikalas? Tūkstančiais metų svarstoma kiek visuomenė ir valstybė turi ir gali kištis į žmogaus asmeninį gyvenimą. Bet mes čia ne apie tai.
Manau kiekvienas viduje žinome kas teisinga ir kas neteisinga. Taigi, aš manau, kad prostitucija - neteisinga. Kodėl? Nes nežiūriu paviršutiniškai ir nemanau, kad nuėjus pas samdytą mergelę/ bernelį daina pasibaigia "ji paprašė keturių, o aš vargšas neturiu"