Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiSeksas → Mano amžiaus sulaukus, nebera ką saugot

Mano amžiaus sulaukus, nebera ką saugot

Pigmaleonas

P

257 įrašai

2009/03/14 07:53:18 07:53:18

poisoningkiss:
Pigmaleonas: Taip, nikas yra asmenybės atspindys. Jis tikras, gali neabejoti.

Pigmaliono efektas daznai minimas psichologijoje kaip ir Edipo kompleksas . Vardai zinomi , skamba efektingai , bet esme -viena : jei ne liga tai sindromas

Pigmalion'as pirmiausia yra antikinis skulptorius, žmogau. Neskaityk to šlamšto, kuris hipnotizuoja ir užburia tave, o tai visai pasiklysi reklamos labirinte.

poisoningkiss

P

15 įrašai

2009/03/14 07:59:49 07:59:49

Pigmaleonas: Weil ich weiß nicht was sind Sie! Deutsch sprechen kann ich fast gar nicht.

Du denkst das Wissen Linguistik germans kompensiert die Abwesenheit denke?

Pigmaleonas

P

257 įrašai

2009/03/14 08:09:10 08:09:10

Ech, žmogau, sakai, kad esu tuščiaviduris? Na, jei jau nuklydome į asmeniškumo klampynę, patarčiau jums nueiti į Jean Philippe Rameau operą "Pigmalionas" ir labiau susipažinti su šio skulptoriaus mitu, legenda. Ji puikiai aprašyta ir Ovid'o "Metamorfozėse". Tik nesuprantu, kodėl tu man bruki tas Sovietsk'o psichiatrų "Metamorfozes" apie kažkokius ten jo kompleksus. Beje, aš ne Pigmalion'as, o Pigmaleonas. Laikas pradėti skirti. Sukurk naują temą "Pigmalion'o efektas ar sindromas" ir pirmyn. Ten galėsim pasiginčyti, bet čia tema kita.

poisoningkiss

P

15 įrašai

2009/03/14 08:36:03 08:36:03

Pigmaleonas: Ech, žmogau, sakai, kad esu tuščiaviduris? Na, jei jau nuklydome į asmeniškumo klampynę, patarčiau jums nueiti į Jean Philippe Rameau operą "Pigmalionas" ir labiau susipažinti su šio skulptoriaus mitu, legenda. Ji puikiai aprašyta ir Ovid'o "Metamorfozėse". Tik nesuprantu, kodėl tu man bruki tas Sovietsk'o psichiatrų "Metamorfozes" apie kažkokius ten jo kompleksus. Beje, aš ne Pigmalion'as, o Pigmaleonas. Laikas pradėti skirti. Sukurk naują temą "Pigmalion'o efektas ar sindromas" ir pirmyn. Ten galėsim pasiginčyti, bet čia tema kita.

Atsiprasau uz paisdykavima Taves ir autores ...

Pigmaleonas

P

257 įrašai

2009/03/14 08:53:27 08:53:27

Nieko tokio. Viskas čia suprantama. Patikslinu Sovietsk’o psichiatrų “Metamorfozes”: žmogus, prievarta gydant, tiksliau kvailinant, yra verčiamas zombiu. Vaistais ir smurtu yra verčiamas pakeisti žinias, pažiūras, įsitikinimus, pasaulėžiūrą. Prievarta atsiguli į tokią ligoninę – kalėjimą netikėdamas Komunizmu, Komunistų partija ir Rusijos visagalybe, jos pasauline revoliucija ir viso pasaulio valdymu iš vieno centro partijos pagalba iš Kremliaus, iš jo Centro Komiteto ir jo branduolio politbiuro su vadu Generaliniu Sekretoriumi priešakyje, o pabundi jau tikėdamas viskuo, žodžiu tuo, kuo pageidauja Rusija. Ar čia smurtinis Pigmaliono efektas, to patvirtinti nei paneigti aš negaliu, bet kažkas panašaus, matyt, yra. Prievarta įgauni tokių savybių, tokį mąstymą ir pasaulio suvokimą, kurių iki gydymo neturėjai.

swx

S

127 įrašai

2009/03/14 10:22:23 10:22:23

Naujų malkų į Jūsų ugnį. Ištrauka iš knygos "Meilė nėra banali"
"Lytinis potraukis ne savo sutuoktiniui gali būti labai stiprus. Meilės jausmas – dar stipresnis. Kartais tai net kelią skausmą; geismas toks stiprus, o neįmanomas. Tačiau juo labiau nuvilianti, nuobodi, frustruojanti kasdienybė, juo labiau stiprėja nevedybinių santykių romantika ir grynai lytinių santykių troškimas. Tada bendradarbis gali tapti meilės idealo įsikūnijimu, kartais tai net pačiam nesuvokiant, - bent jau iš pradžių. Galvoje kirba tos pačios mintys. Gimsta viltis, kad įmanoma įgyvendinti naujas svajones, pradėti gyvenimą iš naujo, pagaliau sutikti žmogų kuris mus iš tikrūjų supras.
Pasidavę pagundai, svetimautojas iš pradžių mėgaujasi „uždraustu vaisiumi“. Paprastas meilės nuotykis gali suteikti daug malonumo ir stiprių emocijų. Neištikimybė suteikia ne tik progą mėgautis naujais gundančiais kūnais ir naujų kerinčių žmonių draugija, bet ir ir laikiną pasitikėjimą savimi. Nauja pergalė mums staiga įkvepia pasitikėjimo, pasijuntame patrauklesni, kompetetingesni ir net protingesni. O jeigu gimsta meilė, mūsų būsena gali tapti panaši į pakitusios sąmonės būseną, tarsi būtume paveikti mūsų asmenybės jėgą stiprinančių narkotikų.
Savaime suprantama, ši neyprasta įsimylėjusio žmogaus būsena turi rimtą trūkumą: svetimautojas atitolsta nuo savo šeimos, taip pat ir nuo vaikų. Mintys apie kitą žmogų meilės svajų užvaldytam neištikimam sutuoktiniui gali kliudyti bendrauti su savo vaikais. Tačiau mažai kam ateiną į galvą, kad daugelis svetimautojų labai kankinasi dėl neigiamų neištikimybės padarinių. O nerimas, lydimas nemigos bei įvairiausių fobijų, gali pridaryti daug žalos. Dėl to gali pablogėti sveikata.
O ką jau kalbėti apie gėdą! Nors daug vyrų ir moterų giriasi savo nesantuokinias nuotykiais, kai kurie taip gėdijasi savo neištikimybės, kad niekam apie ją neprasitaria. Kartais nauji klientai savo paslaptį man atskleidžia tik po keleto konsultacijų savaičių ar net mėnesių. Vienas neištikimas klientas, nepaprastai besigailintis dėl savo elgesio, man prisipažino, kad vieną dieną kine matydamas, kaip žiūrovai reaguoja į “niekšingo” neištikimo veikėjo elgesį, pasijuto labai prislėgtas. Dėl dvigubo gyvenimo ir neišvengiamo melo svetimautojas dažnai jaučiasi apgailėtinas ir dėl to gali netekti savigarbos. “Patikėkite manimi, iš tikrųjų aš garbingas žmogus”- mane įtikinėja kai kurie klientai.
Be to, daug skausmo sukelia ambivalencija- prieštaringi jausmai. Kai kurie svetimautojai be perstojo lygina du galimus pasirinkimo variantus, meilužį ir sutuoktinį. Toks nepaliaujamas blaškymasi gali trukti keletą metų. Nesantuokinį ryšį turintis vyras nepaprastai ilgėsis savo meilužės, kartu su žmona leisdamas vasaros atostogas. Bet gryžęs, kai pagaliau galės leisti laiką su savo dulsinėja, jis jausis kaltas apgaudinėdamas žmoną.
Yra tokių kurie branginą savosantuoką, tačiau net norėdami nesiryžta nutraukti nesantuokinio ryšio, nes jis patenkina jų troškimus. Galbūt tos moters dėka jis pasijuto išskirtinis ir išmoko džiaugtis gyvenimu. Jinai – tikra likimo dovana. Jos atsisakyti būtų nepakeliama ir neprotinga. Ir ši dilema jam neduoda ramybės.
O ką, jeigu ta likimo dovana- tikra meilė, paskui kurią reikia sekt? Svetimautojas – tiek vyras , tiek moterys – turi aiškiai atsakyti į šį klausimą ir pasirinkti vieną iš geidžiamų žmonių. Vadinasi vieno iš jų neišvengiamai reikės gedėti. Tai neparastai skausmingas pasirinkimas, kartais turintis sunkiai numatomų padarinių. Jeigu svetimautojas pagaliau nutraukia nesantuokinį ryšį, dėl išsiskyrimo jį dar ilgai gali persekioti kaltės jausmas (”Šitaip pasielgei su žmogumi, kuris man buvo toks geras...”) Gedėti nuoširdžiai mylėto žmogaus galima keletą mėnesių ar net metų. "
"Visose pasaulio visuomėnese dauguma žmonių nesutinka, kad jų sutuoktinis mylėtusi su kitais" Vėliau paaiškinama kodėl ne visi Sekmės ROMANTIKOJE

Pigmaleonas

P

257 įrašai

2009/03/14 10:24:31 10:24:31

Yra daug vienišų žmonių, kuriems nieks neturėtų atimti teisės į seksualinę palaimą – pilnatvę. Fizinė neištikimybė arba lytynė abstinencija kažkaip perdaug suabsoliutinama. Ištikimybės samprata priklauso nuo to, koks vyras, kokia moteris ir kokia epocha, ir kas juos sieja šeimoje: turtas, meilė, draugystė, sekas, vaikai, barniai, pykčiai ar neapykanta ir pavydas, ar dar kas nors blogesnio ar geresnio? Išoriškai, pagal viešą informaciją ir bulvarą bei internetą atrodytų, kad seksas moterims ne mažiau svarbus nei vyrams. Susidaro įspūdis, kad joms jo reikia vienodai kaip ir mums. Mano supratimu, jo - to intymumo abiem pusėm reikia vienodai. Jei šeimoje viskas tvarkoj ir yra harmonija bei pasitikėjimas, saugumas ir pagarba bei draugiški papildantys, pamaloninantys, atpalaiduojantys viens kitą gražūs intymūs santykiai – sveikas atpalaiduojantis seksas, tada sutuoktiniai bus ištikimesni ir mokės aptarti visas natūraliai kylančias problemas ir pabodimo sindromą. Bet dažnai taip nėra, todėl trumpalaikis intymus ryšys su kitu žmogumi, manau, nėra blogis ir jokia išdavystė, kai nėra kitos išeities, kai savo sutuoktinio supratingumo ar pritarimo gali ir nesulaukti, kaip ir tos didžiosios įsivaizduojamosios meilės gali nesulaukti per visą savo gyvenimą taip pat, kai metai lekia kulversčiais, kai jaunystė pralekia labai greitai. Šiaip, tai turtas yra stabilumo šeimoje garantas, todėl akylai sekamas partneris, kad tas turtas nenuplauktų kitur. Turto pagrindu sukurtos šeimos yra stipriausios ir stabiliausios, bet ir pykčiai bei muštynės aršiausi. Turtingos poros turi meilužių, bet jokiu būdu niekada neišsiskirs, na, bent taip lengvai, kaip beturčiai. Bet Lietuvoje daugiau nei pusė šeimų yra iširusios, gražus intymus gyvenimas sugriuvęs. Daug yra labai nelaimingų žmonių. Per daug jau pas mus tokių, tikrai. Mes esme žmonės. Ir ta suabsoliutinta fizinė ištikimybė arba lytynė abstinencija yra muilo burbulas. Moteris kaip ir vyras ieško savo ir kito žmogaus vertybių, pojūčių ir savybių, papildymo, savęs pamaloninimo, kūno palepinimo – gero sekso taip pat, kad pasijaustų gerai ir atsipalaiduotų - įžemintų save. Juk dažnai ir ta vadinamoji didžioji meilė santuokoje būna neištikima. Kam tas melas ir apgaulė vardan ko? Aš žinau, kad taip nutinka ir ant savo žmonos nelabai pykčiau, nes ir pats nešventas, o be to gerai žinau, kad taip nutinka karts nuo karto daugumai žmonių. Svarbu, kad tai nutiktų su savęs vertu ir be kvailų pasėkmių, ir ne su kokiu tai pašlemėku, kaip neretai labai padorios moteriškės ir nusideda, manydamos, kad jos sutuoktinis toks žioplas, todėl niekas apie tai nesužinos. O jei tarp žmonos ir vyro yra darna ir supratingumas bei papildymas, to gali ir nenutikti, bet pabodimo sindromas vis vien ištinka beveik visus. Manau, kad tą suabsoliutintą fizinę neištikimybę nuplauna lygiaverčių “nusidėjelių” pirmas pipi po jos nutikimo ir niekas nesugriūva, o rutina ir neigiama, griaunanti įtampa, pyktis atsitraukia. Argi tai yra blogis? Argi tą susikaupusį pyktį, nepasitenkinimą reikia saugot ir kankintis? Ar geriau jį įžeminti - nukenksminti neigiamas emocijas ir vidinį nerimą, savigraužą. Ir kas čia tokie jau taip galėtų smerkti už tai?

swx

S

127 įrašai

2009/03/14 10:41:04 10:41:04

Na turiu (čia kaip kas supranta) pinigų. Bet nesijaučiu turtingu (pinigine prasme) Meilužės neturiu, nematau nei reikalo nei pagrindo. O kas yra Narcizas ir kaip jis elgiasi aš jau rašiau. Pigmeleonai, kai mastote anuo galu nieko protingiau ir nesugalvosite.
Asmeniškai save labiau priskiriu prie hiperseksualu, todėl kai apie juos kalbate "šūdo nemalkite". Sutarėm Nuobodu nenuobodu, kai mažas vaikas. O ką padarėte, kad nebūtų nuobodu? o ką antroji pusė padarė? (kita tema)
Ten kažkas bandė pasisakyti už visą auditorija. Sekmės sporte.
Pasikartosiu aš apie vienišus nekalbu. Kalbu tik apie kabinimą "bet kurį" pasitaikiusį...
Vienišas plius vienišas viskas tvarkoje
PS iširusios šeimos, ne nu tuštybė

Pigmaleonas

P

257 įrašai

2009/03/14 10:48:48 10:48:48

Hm, žmogau, bet aš neieškau meilužių ir niekada jų neturėjau, patikėk. Man jų nereikia. Aš turiu draugų ir draugių, ir, manau, moku branginti draugystę, kad ir su moterimi. Draugystė su moterimi yra ypatingesnė, teikianti daugiau dvasinės, emocinės, kultūrinės, psichologinės naudos nei įprasta vyriška draugystė, kuri, be abejo, yra irgi svarbi. Tai visai kiti dalykai, nei primityvus, bedvasis prasčiokų seksiukas. Jūs paniojate skirtingus dalykus, skirtingas sąvokas. Aš esu šeimos žmogus ir pasisakau už jos vertybes, bet aš esu gyvas žmogus, turintis prigimtį, aha, manyčiau, sukultūrintą prigimtį. Atsiprašau už pasigirimą. Man nesvetimas erotinis menas, nesvetimas jausmų pasaulis ir tas Paryžiaus malūnas.

swx

S

127 įrašai

2009/03/14 11:01:51 11:01:51

Pigmaleonas: Hm, žmogau, bet aš neieškau meilužių ir niekada jų neturėjau, patikėk. Man jų nereikia. Aš turiu draugų ir draugių, ir, manau, moku branginti draugystę, kad ir su moterimi. Tai visai kiti dalykai, nei primityvus, bedvasis prasčiokų seksiukas. Jūs paniojate skirtingus dalykus, skirtingas sąvokas. Aš esu šeimos žmogus ir pasisakau už jos vertybes, bet aš esu gyvas žmogus, turintis prigimtį, aha, manyčiau, sukultūrintą prigimtį. Atsiprašau už pasigirimą. Man nesvetimas erotinis menas, nesvetimas jausmų pasaulis ir tas Paryžiaus malūnas.

Tai kam tada apie liberalizma šeimoje kalbate? Gal aš Jus blogai supratau atsiprašau. O kuo čia dėtas tas malūnas, kad už kampo ir šalia jo pilna kekšių?
Pigmeleonai nusileiskite iš kosmoso, meskite rukyti Belamor kanal (nors manęs jis taip neveikdavo)
Kad vėliau būčiau tikras temoje diskutuoma "Mano viena podruzke, budama mazdaug 45 -riu taip sakė: "Mano amžiaus sulaukus, nebera ką saugot" . Ji turejo galvoje seksa, jei kas nesupratot." Varpą įkišti į makšti ir ištraukti. Kartoti.
Ne apie meną ir erotiką.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume