Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiSeksas → Ką manote apie merginą, kuriai 21, bet ji niekada neturėjo vaikino ir yra nekalta?

Ką manote apie merginą, kuriai 21, bet ji niekada neturėjo vaikino ir yra nekalta?

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/09/13 12:47:41 12:47:41

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti:
deepsorrow: Gal aš nevisiškai tiksliai supratau ...

"jaustis saugiam, iš čia seka socialinių ryšių poreikis, jį patenkinus,"
Pamirsk tai. Liberalus tai is pirmo zvilgsnio socialu, o isties atiena ne psidalinti, o saves tenkinti.
Cia tau galeciau pakartoti ta pati, ka vakar sakiau Boriai, kai zmogus pasiekia visus savo tikslus, jis praranda viska. Veliau nelieka prasmes gyventi.
Teologine prasme, priesas butent to ir siekia.

Drauge aš nekalbėjau apie Liberalizmą ir tikrai net nebandysiu lysti į šitą košę, kalbėjau apie pačią pradžią pirminį poreikių kilmės skirstymą iš psichologinės pusės , o jau tai kiek žmogui tie poreikiai svarbūs galite kalbėt ir apie liberalizmą. Gal aš netinkamus žodžius parinkau, gal jūs nesupratot 5 pakopa saviaktualizacija – tai nėra kada žmogus pasiekia visus savo tikslus, tai būsena kurioje jis maksimaliai motyvuotas ir geba išnaudoti visas savo galimybes. Tokie žmonės ne siekia kažko, o tiesiog yra. Tokią motyvaciją Maslow priešino su save neaktualizavusių žmonių motyvacija, kurią jis vadino deficito, trūkumo motyvacija, kuri pasireiškia tuo, kad žmogus motyvuojamas tam tikros įtampos ir diskomforto, kurie kyla atsiradus organizme kažko (pvz.:, maisto) trūkumui. Tuo tarpu save aktualizuojančių žmonių motyvaciją - būties motyvaciją - sudaro ne siekimas pašalinti trūkumą ar sumažinti įtampą, o siekimas padidinti įtampą per naujus patyrimus ir praturtinti gyvenimą. Nėra jokių specifinių elgesio tikslų, kurie būtų motyvuojanti jėga. Tokie žmonės ne tiek siekia kokio nors galutinio tikslo, kuris juos patenkintų, kiek jau tiesiog yra - spontaniški, natūralūs, išreiškiantys visą savo žmogiškumą.Tai nebėra garbės, šlovės siekimo vedamas individas(nes jie tuo metu jam nėra svarbūs), be to ir pati būsena nėra pastovi ir nekintanti .

labaivairuojanti: Drauge be, po savirealizacijos žmogui būdinga pripažinimas, garbėtroškumas .

atvirkščiai- grabės ir pripažinimo troškimas būdingas prieš.

Tyrinėdamas save aktualizavusius žmones Maslow išskyrė tam tikras jų savybes:
1. Labai efektyvus realybės suvokimas. Jie sugeba suvokti pasaulį ir kitus žmones aiškiai ir objektyviai. Jų suvokimas nėra iškraipomas tokių subjektyvių faktorių kaip jų poreikiai ir baimės. Jie mato realybę tokią, kokia ji iš tikrųjų yra, o ne tokią, kokios jiems norėtųsi.
2. Savęs, kitų žmonių ir pasaulio apskritai priėmimas. Jie gali priimti savo prigimtį - savo silpnas puse lygiai taip pat, kaip ir stiprybes - be bandymo iškreipti savo vaizdą ir be pernelyg didelių gėdos ar kaltės jausmų. Lygiai taip pat jie priima ir kitų žmonių bei viso pasaulio blogybes apskritai.
3. Spontaniškumas, paprastumas ir natūralumas. Jų elgesys atviras, tiesus ir natūralus, nepagrįstas socialiniu fasadu. Paprastai jie neslepia savo jausmų ir emocijų ar apsimeta tuo, kuo jie nėra, nors jie ir gali taip padaryti, kad neįskaudintų kito žmogaus. Tokie žmonės iš tikrųjų yra savimi, nors nebūtinai apie tai agresyviai skelbs laužydami socialines normas.
4. Susitelkimas ties problema, o ne ties savimi. Jie jaučia turį misiją savo gyvenime - darbą, kuriam ir paskiria daugiausiai savo jėgų. Dėl to jie sunkiai dirba, bet patiria iš to didžiulį malonumą. Taip jie sugeba patenkinti savo metaporeikius. Jie dirba ne dėl pinigų, šlovės ar valdžios, o tam kad išvystytų ir panaudotų savo sugebėjimus, kas skatina juos augti ir išreikšti save.
5 žmonės, todėl jie yra labiau nepriklausomi nuo kitų. Dėl to gali net atrodyti šalti ir nedraugiški, bet jie tiesiog yra labiau autonomiški nei dauguma žmonių ir neturi įsikabinti kitų, reikalaudami šilumos ir paramos.
6. Vertinimo ir suvokimo šviežumas. Jie turi sugebėjimą suvokti ir patirti pasaulį su vis nauju šviežumu ir nuostaba. Jie džiaugsis saulėlydžiu, gėle ar simfonija taip lyg pirmą kartą tai patirtų. Net kasdienini ir trivialūs dalykai yra vertinami vis naujai.(būtent šį požiūrį aš labai dažnai akcentavau - džiaugtis mažais dalykais taip kaip džiaugiasi vaikas)
7. Mistiniai arba kulminaciniai potyriai (peak experience). Jie patiria stiprios ekstazės, nuostabos, pasigerėjimo ir nušvitimo momentus. Tada jie jaučiasi dauggalintys, ypač pasitikintys ir ryžtingi. Potyris yra stiprus, orgazmiškas ir gali įvykti užsiimant iš esmės bet kokia veikla. Bet koks patyrimas tikros nuostabos, tobulumo ar judėjimo link tobulų vertybių gali sukelti kulminacinį potyrį. Savęs neaktualizavę žmonės taip pat gali apturėti kulminacinių potyrių, tačiau ne tiek daug, kaip save aktualizavę žmonės. Be to patiriantys kulminacinius potyrius nebūtinai yra mistikai, menininkai ar į religiją linkę žmonės - jie gali būti ir biznieriai , politikai ir pan.
8. Socialinis interesas. Jie sugeba jausti gilią simpatiją ir pagarbą žmonėms. Nors jie dažnai gali būti suerzinti ar depresuoti dėl atskirų žmonių elgesio, tačiau jie visada supranta kitus žmones ir trokšta padėti žmonijai.
9. Tarpasmeniniai santykiai. Nors jų artimų draugų ratas nėra labai didelis (nes maža panašių į juo žmonių) jų draugystė yra daug stipresnė ir gilesnė nei pas vidutinį žmogų. Jie draugauja su tais, kurie yra sveikesni ir labiau subrendę nei daugelis, dėl to, kad šitokie žmonės panašesni į juos. Be to jie dažnai pritraukia gausybę pasekėjų. Tokie santykiai paprastai yra vienpusiški, kadangi pasekėjai gauna daugiau iš jų, nei patys sugeba duoti.
10. Kūrybiškumas. Jie yra nepaprastai kūrybingi žmonės, nors nebūtinai visada tai susiję su menine veikla. Jie nėra menininkai, tačiau rodo savo išradingumą ir originalumą praktiškai visose savo gyvenimo srityse. Nes jie yra lankstūs, spontaniški ir nebijo daryti klaidų, panašūs į vaikus, kurie dar nėra išmokyti bijoti dėl klaidų atrodyti kvailai.
11. Demokratinis charakteris. Jie labai tolerantiški ir priima kiekvieną žmogų, nepaisydami jokių rasinių, religinių ar socialinių prietarų. Jie noriai klausosi kiekvieno žmogaus ir mokosi iš tų, iš kurių gali pasimokyti. Jie nedemonstruoja savo pranašumo prieš mažiau išsilavinusius žmones, bet yra pajėgūs su visais bendrauti lygiavertiškai.
12. Pasipriešinimas kultūrinių normų primetimui (resistance to enculturation). Šie žmonės yra autonomiški ir nepriklausomi. Todėl jie laisvai gali pasipriešinti socialiniam ir kultūriniam spaudimui galvoti ir elgtis tam tikru būdu. Jie atvirai ar tyčia nemaištaus prieš normas apskritai, tačiau jų sprendimai yra nulemiami jų pačių prigimties, o ne kultūros poveikio.

ieva

I

96405 įrašai

2011/09/13 13:15:35 13:15:35

Prie ko čia kažkoks Maslov? Taip galvoja ir šviesus kaimo žmogus ar išmintingas senolis Lietuvos užkampyje ir šiaip normalūs žmones tai ir be Maslov'o žino, neatrodo?

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/09/13 15:07:52 15:07:52

quote="deepsorrow"][Drauge aš nekalbėjau apie Liberalizmą ir tikrai net nebandysiu lysti į šitą košę,.[/quote]
Hm Tiesa pasakius nelabai supratau bendrojo turinio (lyg truksta eiluciu), skirto man sioje temoje. Nesuprantu minties kaip atsakymo i mano komentara, nesuprantu minties kaip sioje temoje. Be to jauciuosi pagerbtas kaip zmogus is kaimo, laviruoti tarp Maslowo minciu.
Nezinau kur Maslowas gyveno pasmus paukstyne yra taip:
"5 pakopa saviaktualizacija"
Pasmus buna dvi pakopos. Pirma pries atlyginima ir penkta per avansa.
"Tokią motyvaciją Maslow priešino su save neaktualizavusių žmonių motyvacija, kurią jis vadino deficito, trūkumo motyvacija, kuri pasireiškia tuo, kad žmogus motyvuojamas tam tikros įtampos ir diskomforto, kurie kyla atsiradus organizme kažko (pvz.:, maisto) trūkumui. Tuo tarpu save aktualizuojančių žmonių motyvaciją - būties motyvaciją - sudaro ne siekimas pašalinti trūkumą ar sumažinti įtampą, o siekimas padidinti įtampą per naujus patyrimus ir praturtinti gyvenimą."
Anelkutes diedui kokia tai vidutinio amziau krize prasidejo, mergu susirado aha su ja ir pabegu.
Petriukas tas katras Anglijan isvaziavo irgi trenktas, vasara su slidem prie juros nuvaziavo, sake su parasutu skraidys.
"Nėra jokių specifinių elgesio tikslų, kurie būtų motyvuojanti jėga."
Nuo arielkos sake toks jau gyvenimo budas. Mh
"Tokie žmonės ne tiek siekia kokio nors galutinio tikslo, kuris juos patenkintų, kiek jau tiesiog yra - spontaniški, natūralūs, išreiškiantys visą savo žmogiškumą. Tai nebėra garbės, šlovės siekimo vedamas individas(nes jie tuo metu jam nėra svarbūs), be to ir pati būsena nėra pastovi ir nekintanti ."
O situs pas mus kaime vadina: vienadieniais, kiemo sluotomis ir da vejo pamsalais. A mieste juos narcizais vadina.

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/09/13 15:19:04 15:19:04

Svečias: Prie ko čia kažkoks Maslov? Taip galvoja ir šviesus kaimo žmogus ar išmintingas senolis Lietuvos užkampyje ir šiaip normalūs žmones tai ir be Maslov'o žino, neatrodo?

Džiugu, kad galvoja, dabar žinos ir kuo tą galvojimą pagrįsti, o gal patys darėt tyrimus?
Teiginiai be įrodymų – beveik tas pats kas politikų pažadai.

C

1075 įrašai

2011/09/13 15:32:05 15:32:05

deepsorrow: atvirkščiai- grabės ir pripažinimo troškimas būdingas prieš.

Kai zmogus sako, kad galiu dirbti bet koki darba, reik suprasti, kad tvarta vel tvarkyti man.
Kai zmogus sako esu spontaniskas, as jam sakau darbus reik dirbti bet ne is ju issipisineti.
Kai sako buk kaip vaikas, as paklausciau jo, kas pasirupins tuo vaiku.

Atvaziuoja lai tas Maslowas i Lt pasodinsiu i Maksimos kasa uz minimuma ir ariendai baraka duosiu. Pagyvens metus, kaimo turizm bus.
Kaip ten pas jus mieste ETC

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/09/13 15:37:59 15:37:59

Hm Tiesa pasakius nelabai supratau bendrojo turinio (lyg truksta eiluciu), skirto man sioje temoje. Nesuprantu minties kaip atsakymo i mano komentara, nesuprantu minties kaip sioje temoje. Be to jauciuosi pagerbtas kaip zmogus is kaimo, laviruoti tarp Maslowo minciu.
Nezinau kur Maslowas gyveno pasmus paukstyne yra taip:
"5 pakopa saviaktualizacija"
Pasmus buna dvi pakopos. Pirma pries atlyginima ir penkta per avansa.
"Tokią motyvaciją Maslow priešino su save neaktualizavusių žmonių motyvacija, kurią jis vadino deficito, trūkumo motyvacija, kuri pasireiškia tuo, kad žmogus motyvuojamas tam tikros įtampos ir diskomforto, kurie kyla atsiradus organizme kažko (pvz.:, maisto) trūkumui. Tuo tarpu save aktualizuojančių žmonių motyvaciją - būties motyvaciją - sudaro ne siekimas pašalinti trūkumą ar sumažinti įtampą, o siekimas padidinti įtampą per naujus patyrimus ir praturtinti gyvenimą."
Anelkutes diedui kokia tai vidutinio amziau krize prasidejo, mergu susirado aha su ja ir pabegu.
Petriukas tas katras Anglijan isvaziavo irgi trenktas, vasara su slidem prie juros nuvaziavo, sake su parasutu skraidys.
"Nėra jokių specifinių elgesio tikslų, kurie būtų motyvuojanti jėga."
Nuo arielkos sake toks jau gyvenimo budas. Mh
"Tokie žmonės ne tiek siekia kokio nors galutinio tikslo, kuris juos patenkintų, kiek jau tiesiog yra - spontaniški, natūralūs, išreiškiantys visą savo žmogiškumą. Tai nebėra garbės, šlovės siekimo vedamas individas(nes jie tuo metu jam nėra svarbūs), be to ir pati būsena nėra pastovi ir nekintanti ."
O situs pas mus kaime vadina: vienadieniais, kiemo sluotomis ir da vejo pamsalais. A mieste juos narcizais vadina.

deepsorrow: atvirkščiai- grabės ir pripažinimo troškimas būdingas prieš.

Kai zmogus sako, kad galiu dirbti bet koki darba, reik suprasti, kad tvarta vel tvarkyti man.
Kai zmogus sako esu spontaniskas, as jam sakau darbus reik dirbti bet ne is ju issipisineti.
Kai sako buk kaip vaikas, as paklausciau jo, kas pasirupins tuo vaiku.

Atvaziuoja lai tas Maslowas i Lt pasodinsiu i Maksimos kasa uz minimuma ir ariendai baraka duosiu. Pagyvens metus, kaimo turizm bus.
Kaip ten pas jus mieste ETC

Mane kuo toliau tuo labiau pribloškia tamstos cinizmas. Kai visi vertina ir „karksi“ tik iš savo vištidės tokia situaciją ir turim Lietuvoj. Jeigu pas jus paukštyne taip būna, dar nereiškia kad kitur irgi taip ir išvis kam pritempinėti – kalbėjom bendrai apie žmogų, kokios tautybės jis bebūtų. Kuo pastarasis komentaras skirtas tau? – tuo kad paaiškinti kas yra viršūnė(5 pakopa), kuom ji skiriasi nuo visų tikslų pasiekimo etc.
Ačiū už diskusiją jos pradžia buvo puiki, tik labai gaila kad į galą ji ėmė dvokti asmeniškumais . Sėkmės

O apie tuos verkšlenimus kokie mes nuskriausti ir kaip mums blogai aš tegaliu pasakyti labai kategoriškai – kiek verti tiek ir turim, visi verkia nėra darbo – darbo yra noro arba sugebėjimų nėra, visi verkia atlyginimai maži – aš sakau ieškok, kur mokės daugiau, užsiimk papildoma veikla ir tik nereikia lia lia kad tai yra sudėtinga. Aš pats dirbu 8-9 h oficialiame darbe, po jo dar 4-5 h užsiimu papildomais projektais, žinoma mano darbas yra protinis tačiau tai dar nereiškia, kad nepavargsti ir kai žmonės man dejuoja oi kaip man blogai anksčiau kildavo nuostaba, o dabar jau kyla pyktis. Visose situacijos turime mažiausiai 2 pasirinkimus.

C

1075 įrašai

2011/09/13 15:48:41 15:48:41

Nesiparink deepsorrow jokiu asmeniskumu nebuvo. imk pasidomek situo. Pakalbesim apie tavo penkta etapa. Kur nors kitoje temoje. Gal ir as cia kazka kreivai suprantu nesirisa man tavo tekstai su sia tema
[url:1cxp56vl]http://www.youtube.com/results?search_query=exorcism+of+emily+rose&aq=0s&oq=egzorcism[/url:1cxp56vl]
Jei ka atsiprasau.

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/09/13 17:33:11 17:33:11

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti: Nesiparink deepsorrow jokiu asmeniskumu nebuvo. imk pasidomek situo. Pakalbesim apie tavo penkta etapa. Kur nors kitoje temoje. Gal ir as cia kazka kreivai suprantu nesirisa man tavo tekstai su sia tema
[url:335ql8tc]http://www.youtube.com/results?search_query=exorcism+of+emily+rose&aq=0s&oq=egzorcism[/url:335ql8tc]
Jei ka atsiprasau.

Aš nesiparinu, mūsų nuomonės ir ideologija išsiskiria jau nebe pirmą kartą tik labai gerai, kad mes suspėjame nutraukti savo diskutą, nepereidami iki bereikalingos „kakafonijos ir šudifuzijos“ (pardon ), su tema mūsų abiejų buvo prasilenkimas nuo 19 psl. o jis kilo iš kažkieno noro problemą(nei tamstos neimano ) paaiškinti Darvino idėjomis. Tam ką mes čia kalbam gal reikėtų atskiros temos aiškinimuisi kas įtakoja elgsena ir pradėti nuo to ar visgi žmogus instinktų(?) valdomas ar poreikių ir tik tada leistis kokią tolesnę įtaką turi jo pasaulėžiūra bei kultūros, kurioje jis sąveikauja, normos.

Jei ką aš niekad nepykstu

labaivairuojanti

L

354 įrašai

2011/09/13 17:44:02 17:44:02

"kas įtakoja elgsena ir pradėti nuo to ar visgi žmogus instinktų(?) valdomas ar poreikių ir tik tada leistis kokią tolesnę įtaką turi jo pasaulėžiūra bei kultūros, kurioje jis sąveikauja, normos."
Sutinku, pabandėme atsakymo ieškoti platesne prasme.

C

1075 įrašai

2011/09/13 18:14:13 18:14:13

As gal sitaip uzbaigsiu dialoga.
Kodel as cia?
kodel sitame kune? (moteris/vyras)
kodel situo laiku?
kodel Lt?
kodel tokie mano tevai?!(amzina atilsi jiems)
kodel tokie vaikai?
Kodel man tai?

deepsorrow, labaivairuojanti, tai ka mes kalbejome sioje temoje uzdengs ruduo. Ar aplamai isjungs serveri

Tuomet kai rasiau komentara apie paukstyna, pries tai prisiminiau Lazdynus. Kaip lengva zmogu suvylioti kai jis vienas. Taip kaip vaikas gaves nauja pasaka kuri kazka glosto, it saldainis.

Lk:21:33 Dangus ir žemė praeis, o mano žodžiai nepraeis.

ACIU

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume