Perskaityk straipsnius, kas bus neaisku pabandysiu paaiskint. Man nera labai svarbu, kad tu suprastum tai, ka noriu pasakyti, todel nenoriu gaisti laika ypac, tam, kad taupyciau tavo.

mberto
2011/09/11 14:55:58 14:55:58
Perskaityk straipsnius, kas bus neaisku pabandysiu paaiskint. Man nera labai svarbu, kad tu suprastum tai, ka noriu pasakyti, todel nenoriu gaisti laika ypac, tam, kad taupyciau tavo.
TiesiogVaikinas
2011/09/11 15:04:04 15:04:04
Wa tu atsakei situo. as perskaiciau bet nesupratau minties. gali viena pagrindine minti pasakyt wienu sakiniu ka cia norejai pasakyt? nes to tawo darwinizmo tai tikrai neskaitysiu zmogau...
mberto
2011/09/11 15:13:31 15:13:31
Moteris i palikuoni investuoja daugiau (be darvinizmo sito nesuprasi), todel ji instinktyviai atsargiau iesko tinkamo partnerio poravimuisi (sito irgi, bet cia labiau tinka labiau specializuota teorija - seksualine atranka). Menkai apsisvietes ar to nenorintis suprasti zmogus (moteris, kuri lauzosi) bando tai isreiksti zodziais, ko padaryti neimanoma (tam yra filosofinis terminas - qualia)(pabandyk apibudinti jausma, kai isipjauni i pirsta) ir si procesa baigia beprasmybemis (nusisneka), todel nepriimk to uz gryna piniga (nepriimk situ bobu pliurpalu uz gryna piniga. Piskis kiek nori).
deepsorrow
2011/09/11 17:27:58 17:27:58
Nereiktų visko suvest į instinktus ir išviso aklai pasikliauti wiki. Mano nuomone žmogus tuo ir skiriasi nuo gyvūno, kad vadovaujasi ne vien instinktais, bet ir protu (žinoma būna ir išimčių), mano galva vienas nuo kito neatskiriami ir net sakyčiau žmonių atveju protas/sąmonė stovi pirmoje eilėje. Neveltui sakoma sugundyk protą ir sugundysi kūną. Todėl pritariu Šelerio ir A.Geleno nuomonėms jog gyvūnai turi primityviausią praktinį intelektą ,kuris nuo žmogaus skiriasi tik kokybe, bei pilnai išvystytus instinktus(būtent kuriais ir pasikliauja), tuo tarpu žmogus biologiškai žiūrint nepilnai išsivysčiusi būtybė, nes jo instinktai nėra tokie stiprūs būtent todėl jis priverstas gyventi mąstant/vadovaujantis protu. Qualia labai jau sudėtingą terminą pagriebėt ir dar klausimas kokiam kontekste? Esmiškai paprastai sakyčiau tai yra proto būsena/procesas, kuris organizuoja gaunamą informaciją arba nurodo kaip ją priimti ir kokį „įspūdį“ ji turėtų sudaryti smegenyse , tačiau vien tuo neapsiriboja – tai neatšaukiamumo įvesties pusėje, bei lankstumo išėjimo pusėje duotuoju laiko momentu(trumpalaikėje atmintyje) procesas. Kitaip tariant 3 savybės (kurios vis dar sukelia smarkių ginčų ) – pirma ji yra nesvarstoma/nesąmoninga/neišvengiama sakykim negalima nuspręsti kad aš matau žalią, vietoj raudonos spalvos ar kad vietoj galvos skausmo man niežti, antra rezultatas/elgsena nėra pastovi, kitaip tariant gali sukelti begalę „reakcijų“ į dirgiklį, pvz. patirdami skausmą mes galime išsigąsti, apalpti, pradėti bėgti, verkti, keiktis etc. Ir trečia - tai vyksta impulsyviai, nesvarstant. Tai mano galva užsiimti seksu ar ne, visgi yra sąmoningas individo apsisprendimas, o kad pagal Darviną patelė renkasi atsakingiau tai tik tuo, kad skirtingai nuo patino ji nesiporuoja su visais iš eilės (ir čia daugiau apie gyvūnus), o ieško, nors tikslingiau sakyti pasirenka, poravimuisi taip vadinamą „alpha male“, kuris tai rūšiai būdingu kriterijumi arba jų rinkiniu buvo geriausias, su žmonėm gi poravimosi supratimas arba tikslas gali būti daugialypis t.y.- tikrasis giminės pratęsimo, malonumo arba naudos siekimo(atmetant tuos atvejus kai to reikalauja palikuonio gerbūvio užtikrinimas). Žmonių kriterijus drastiškai sumažinu iki esminių 4 – gražus, protingas, turtingas(nerašau čia jėgos, nes pastarieji du ją pasitelkiti gali ir taip arba manipuliacijomis arba pirkimu), dėmesingas. Pirmi du daugiau įgimti, antri - įgyjami, tačiau laikant kad tikslas yra seksas būdamas geriausiu vienu iš šių aspektų vyras gali susirasti partnerę, o jei dar keliais tai „banda patelių“ (persiprašau lygiai tas pats galioja ir moterims) jam garantuota, vat ir visa aritmetika braukianti instinktų teorijos taikymą žmogui.
mberto
2011/09/11 17:51:25 17:51:25
Pradejai taip:
[quote:1kse3asb]Nereiktų visko suvest į instinktus ir išviso aklai pasikliauti wiki. Mano nuomone žmogus tuo ir skiriasi nuo gyvūno, kad vadovaujasi ne vien instinktais, bet ir protu (žinoma būna ir išimčių), mano galva vienas nuo kito neatskiriami ir net sakyčiau žmonių atveju protas/sąmonė stovi pirmoje eilėje.[/quote:1kse3asb]
Baigei taip:
[quote:1kse3asb] jam garantuota, vat ir visa aritmetika braukianti instinktų teorijos taikymą žmogui. [/quote:1kse3asb]
Su pirma dalim as sutinku, negi tu manai, kad nebeturim instinktu?
labaivairuojanti
2011/09/11 19:01:30 19:01:30
Maslow poreikių hierarchija
Maslow poreikių hierarchija pirmą kartą buvo pristatyta 1943 m. straipsnyje "Žmogaus motyvacijos teorija".[2] Maslow įrodinėjo, kad žmogaus poreikių tenkinimas eina pagal tam tikrą seką, pvz., kol nepatenkint tokie fiziologiniai poreikiai kaip troškulys, šitas poreikis žmogui yra svarbesnis negu socialinių (pvz., bendravimo)poreikių tenkinimas. Savo teorijoje žmogaus poreikius Maslow išrikiavo tokia prioritetine tvarka:
1.Fiziologiniai: kvėpavimas, maistas, vanduo, seksas, miegas, homeostazė, ekskrecija
2.Saugumo: kūno, uždarbio, resursų, šeimos, sveikatos ir nuosavybės saugumas
3.Meilės, socialinio ryšio: draugystė, šeima, seksualinis intymumas
4.Savivertės: savivertės jausmas, pasitikėjimas savimi, pasiekimai, pagarba kitiems, pagarba iš kitų
5.Savęs realizavimo: moralė, kūrybingumas, spontaniškumas, problemų sprendimas, išankstinių nusistatymų neturėjimas, faktų priėmimas
Pasak Maslovo, pirmoji pakopa būdinga tiek žmogui tiek gyvūnui, bet toliau jos išsiskiria.
deepsorrow
2011/09/11 19:29:53 19:29:53
Visiškai pritariu jums ir A. Maslow poreikių hierarchijai, tačiau (nesu tikras galiu ir klysti) pagal jo asmenybės teoriją, kiekvieno žmogaus elgesį įtakoja tam tikras skaičius įgimtų poreikių(poreikių hierarchija), bet elgesys, kuriuo tenkinami šie poreikiai, nėra įgimtas, o išmoktas, todėl pas įvairius žmones jis yra skirtingas.
deepsorrow
2011/09/12 13:02:38 13:02:38
Kad neturim instinktų aš nesakiau, gyvūnas vadovaujasi instinktais besąlygiškai t.y. jie turi būti tenkinami čia ir dabar ir negali būti ignoruojami/paneigti /jiems neįmanoma atsispirti. Žmogus tuo tarpu vadovaujasi protu ir valia, todėl žodį „instinktai“ kalbant apie žmogų jau reiktų keisti į „poreikiai“ nes tai jau virsta valdomu procesu, kas prieštarauja svarbiausiai instinkto apibrėžimo savybei. Be viso to poreikis skirtingai nuo instinkto jau gali turėti kelias paskirtis (seksas – giminės pratęsimas, malonumas, naudos siekimas; valgymas – alkio jausmo malšinimas ir jėgų atstatymas, valgymas siekiant patirti malonumą; tėvystės/motinystės jausmai – kalbant apie žmogų, kuris turbūt vienintelis iš visų gyvų padarų sugebančių be pirminės paskirties lygiai taip pat dažnai tai imituoti siekdamas asmeninės naudos). Vien tai kad žmogus gali užslopinti arba išvis išjungti esminius „instinktus“ tokius kaip lytiniai(susilaikymas, celibatas etc.), mitybos (savo valia renkasi badavimą), savisaugos/gynybos (sąmoningas t.y. – valingas savęs žalojimas arba net savižudybė) perša išvadą kad jo, kaip aklai „instinktams“ paklūstančio individo nagrinėti negalima, juo labiau kurti elgesio modelius remiantis antriniais parametrais („instinktais“)atmetant pagrindinį – valia/protą. Vienintelė išimtis kada daugiau mažiau žmogus yra priklausomas tik nuo instinktų, nors ir tai reiktų nesipainioti ir daugelį jų vadinti refleksais, yra miego fazė/būsena- jai pasibaigus vadovaujanti vieta iškarto užleidžiama protui.
cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti
2011/09/12 15:56:31 15:56:31
Pirma karta skaitau tokia sunkia literatura. Skaitau temos pavadinima ir supratau, kad nieko nesupratau.
Rytoj ryte dar karta pabandysiu.
mberto
2011/09/12 15:58:24 15:58:24
Kuo paaiskinsi egzistuojancia tendencija vyrams buti palaidiems - moterims ne?