Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Pazinimo paradoksas

Pazinimo paradoksas

colia

C

72 įrašai

2009/04/02 16:43:14 16:43:14

Gal tamsta vandenis? Pasitaiko tokiems...
Manau, bijai atsakomybes. Bijai rimtu santykiu, galbut net pats to nesuvokdamas.
Kaip tu isivaizduoji poros santykius? Problemos pradeciau ieskot cia. Jeigu isivaizduotum tai kaip darba? Tu niekam nieko neprivalai, tau niekas nieko neprivalo, bet jei abu dirbate, dedat pastangas ir judat vieningo tikslo link? Tinkamoj darbovietej atiduodamas visa save gali nuolatos tobulet, realizuot save ir atsiimti vis didesne graza. Tik svarbu, kad "darboviete" tikrai butu tinkama.

Tesiant santykiu palyginimo su darbu, tavo pasisakymas skambetu mazdaug taip:
-Nuejau i pokalbi del darbo. Darbdaviui patikau nuo pat pradziu, bet kai tik pasake, kad mane priima - pabegau. Kitoj darbovietej manes visiskai nenorejo, todel ir as joj visai nenorejau dirbt. Treciojoj is pradziu atsisake mano paslaugu, bet labai pasistengiau ir darbdavys pakeite savo nuomone. Pasiule kontrakta. Pabegau.

Onytė

O

56 įrašai

2009/04/02 17:06:00 17:06:00

Zmogaus asmenybes nepakeisi. Ir ar reikia? Yra zmoniu greit isimylinciu, giliai pergyvenanciu sirdies dramas, mirstanciu is meiles, o cia priesingas variantas. Zmogus abejingas. Turiu tokio tipo gera pazistama, seimos ji apdairiai antrakart nekure, ir puikiausiai sau gyvena savo malonumui, retkarciais pasiimdama koki vyruka gyvenimo paivairinimui. Ju kazkaip visada suranda. Jai nepatinka ieskantys jos demesio, jai patinka uzkariauti besispardanti, paskui atsisveikinti, kai nusibosta. Kas gali nuspresti, kaip zmogui gyventi, koks jis turi buti. Kiekvienas subresta ir pats nusprendzia, ko jam reikia. Negaliu paziureti, kiek musu herojui metu, butu galima orientuotis, ar tai subrendusi asmenybe, ar besiplunksnuojantis manipuliatorius (nenoriu izeisti, tik pasvarstau uzduotu klausimu).

Barmalejus

B

56 įrašai

2009/04/02 17:34:55 17:34:55

Pas mane irgi gana panasi situacija. Ir priezasciu cia matau daug ir ivairiu.

Visu pirma biologine prigimtis yra poligamine ir instinktyviai kviecia vyra apseklinti kuo daugiau moteru. Tik "socializuotas", "sukulturintas" vyras pasiryzta ilgalaikiams monogaminiams santykiams. Ir manau, pasizadedamas ilgalaikiams santykiams kiekvienas vyras intuityviai pajaucia, kad tuo paciu jis atsisako tam tikros daleles to savo pirmykscio, laukinio vyriskumo.

Kita reiksminga priezastis yra nusivylimas. Visi tie romantiniai filmai, santykiu stereotipai, net ir tie patys roziniai "darnios poros" straipsniai sukelia itin aukstus lukescius, imi tiketis, kad pradejus bendraut su patinkanciam moterim ivyks kazkas tokio. Deja, nieko tokio neivyksta ir pamatai, kad tiek bendraujant su moterim, tiek liekant vienam pasaulis lieka toks pat, gyvenimas kazkuo nesikeicia ir savijauta panasi. Tuo paciu sugriuna ir visos tos idealizacijos apie santykius, meile. Pamatai, kad gilumoje tarpusavio santykiai ne ka pazenge dar nuo darzelyje girdetu situaciju "duok saldaini arba su tavim nedraugausiu", tik suaugusiuju pasaulyje viskas rafinuociau uzmaskuota.

Dar vienas idomus niunsas yra "suartejimo" (ne sekso prasme) greitis. Kiekvienas zmogus naturaliai bijo tapti niekuo, istirpti kitame zmoguje arba istirpti minioje. Jeigu jau po keletos susitikimu mergina pateikia visa jusu tarpusavio santykiu vizija, tai gali smarkiai gazdinti. Pati visuomene jau yra nukalusi stereotipus kaip turi atrodyti pirmieji pasimatymai, kaip turi atrodyti tolimesnis bendravimas ir pan. Todel gali apimti baime, kad gyveni pagal kazkieno kito primesta scenariju, o ne savo paties autentiska gyvenima. Todel tavo atveju gali suviliot nuosaiki mergina, kuri gulasi su tavim i lova, bet tu niekada nesi tikras, kad bus sekantis kartas su ja.

Labai gali buti, kad ir tevai, kiti artimieji paliko nekokius pavyzdzius apie seima, tarpusavio sutarima. Ir charakteris greiciausiai toks, kad mieliau vaikstai vienas kaip katinas, o ne kompanijoje su kuo nors.

Jei kam bus idomu, gal but veliau parasysiu apie galimas perspektyvas.

Violla

V

78 įrašai

2009/04/02 19:19:56 19:19:56

tas, kuriuo domisi: Esu patrauklus, issilavines, bet vienisas. Daznai moterys nesupranta ir klausia "kodel?", bet as ir pats negaliu atsakyti.
Yra taip : vos tik santykiuose su moterim pajuntu, kad pradedu pelnyti moters palankuma, ar ji mane isimyli, man automatiskai dingsta susidomejimas moterimi. Dazniausiai nereikia nei sekso, nei glamoniu... Tiesiog, suvokiu, kad tuos dalykus jau galiu gauti (arba juos galiu gauti dar idejes siek tiek laiko ir pastangu) ir man tos moters nebereikia. Jei moteris manim nesidomi, irgi del jos nesistengiu (su retom isimtim, bet velgi - iki tik jai apsuku galva). Man si mano savybe nepatinka.

Is pasalies, ko gero, toks vaizdas, kad tarsi laukciau "tos savo vieninteles", delto man kitos neidomios, bet... esu realistas ir puikiai suprantu, kad man su mano charakteriu ir reikalavimais jokia moteris niekada neitiks 100%, tad, as "tos savo vieninteles" ir nesivaikau. Bet noretusi bent jau pilnavertisku santykiu, tokiu, kaip pas kitus zmones... Noriu noreti myleti, pazinti, buti kartu, myletis, bet... Netgi seksas tik pirmus kartus su naujom partnerem buna idomu. O veliau - nebe. Nors turejau ir tikrai patyrusiu partneriu, kurios super mokejo elgtis lovoje, zinojo, kada reikia daryti pauzes, kaip prisitaikyti, kada koki garsa isleisti ar kur ka liesti ir kokiu momentu Bet, net ir tas nebemotyvuoja.

Toks vaizdas, kad praradau motyvacija dometis moterims daugiau, nei draugemis. Na, vyrams tuo labiau jokiu simpatiju nejauciu. Ka daryti? Kame reikalas? Padekit.

kažkas, tamstos, žodžiuose , netikro, apgaulingo, sukurto..arba dalis tiesos tiesiog nutylima, arba įsivaizduojama, kad yra taip...

tas, kuriuo domisi

T

4 įrašai

2009/04/02 22:15:26 22:15:26

Galbut, problema tame, kad as per daug zingsniu i prieki matau ir nemegstu rutinos. Nusibode tie pazindinimaisi, makaronu kabinimai, shypsenos, netgi tas jauduliukas nebeteikia malonumo. Galbut is dalies ir teisios tos, kurios sako, kad netikiu santykiais ar pan. - tiesiog, as rezultate matau save nelaiminga, galbut, cia motyvacijos nebuvimo priezastis - savisaugos instinktas neleisti skaudinti saves? Taip, santykiais esu nusivyles anksciau.

Matete filma "A Beautiful Mind" sukurta paremta tikra nobelio premijos laimetojo istorija? Gal pamenat scena, kai profesorius kalbejo su studente apie tai, koki jis mato santykiu scenariju, tad, pasiule tiesiog praleisti tai ir pereiti prie "reikalo"? Kai pirma karta pamaciau ta filma, ishsigandau, ant kiek tas personazas panasus i mane kai kuriais dalykais, pasijutau, kaip kiaurai permatomas. Nenoriu tokio likimo, turint galvoje, kad nobelio premija man nesviecia, skirtingai nuo to filmo personazo. Bijau, kad liksiu nelaimingas.

kora

K

2495 įrašai

2009/04/02 22:44:53 22:44:53

tas, kuriuo domisi: Galbut, problema tame, kad as per daug zingsniu i prieki matau ir nemegstu rutinos. Nusibode tie pazindinimaisi, makaronu kabinimai, shypsenos, netgi tas jauduliukas nebeteikia malonumo. Galbut is dalies ir teisios tos, kurios sako, kad netikiu santykiais ar pan. - tiesiog, as rezultate matau save nelaiminga, galbut, cia motyvacijos nebuvimo priezastis - savisaugos instinktas neleisti skaudinti saves? Taip, santykiais esu nusivyles anksciau.

Matete filma "A Beautiful Mind" sukurta paremta tikra nobelio premijos laimetojo istorija? Gal pamenat scena, kai profesorius kalbejo su studente apie tai, koki jis mato santykiu scenariju, tad, pasiule tiesiog praleisti tai ir pereiti prie "reikalo"? Kai pirma karta pamaciau ta filma, ishsigandau, ant kiek tas personazas panasus i mane kai kuriais dalykais, pasijutau, kaip kiaurai permatomas. Nenoriu tokio likimo, turint galvoje, kad nobelio premija man nesviecia, skirtingai nuo to filmo personazo. Bijau, kad liksiu nelaimingas.

Nuosirdziai gaila jusu, taciau kitu gailejimo jums nereikia, nes tai zeidzia jus. Kai atgausit pasitikejima Moterimi, ne kaip patele, tuomet ir pagalvokit, ar galite atgaivinti Vyro prigimti, ar galite Myleti, o ne vien tik tenkinti savus jausmus. Moketi reikia ne vien tik duoti, bet ir imti, be to kokybiskai, o ne bet kaip. Tiketi reikia, kad atgimsit vel is naujo, o kaip greit, tai tik nuo Jusu priklausys, nes esat labai tvirta asmenybe.

tas, kuriuo domisi

T

4 įrašai

2009/04/02 23:05:04 23:05:04

kora: Nuosirdziai gaila jusu, taciau kitu gailejimo jums nereikia, nes tai zeidzia jus. Kai atgausit pasitikejima Moterimi, ne kaip patele, tuomet ir pagalvokit, ar galite atgaivinti Vyro prigimti, ar galite Myleti, o ne vien tik tenkinti savus jausmus. [b:1d21gexi]Moketi reikia ne vien tik duoti, bet ir imti[/b:1d21gexi], be to kokybiskai, o ne bet kaip. Tiketi reikia, kad atgimsit vel is naujo, o kaip greit, tai tik nuo Jusu priklausys, nes esat labai tvirta asmenybe.

Patiko ta vieta, kuria paryskinau. Bet iskarto ir komentaras - o kas, jei moku ir duoti, moku ir imti, ir netgi nervina, kad savo pastangu deka galiu gauti tai, ko noriu? Nebenoriu, kad nuo mano sugebejimu priklausytu rezultatas, nenoriu valdyti padeti tiek, kad sukurciau pats sau palankia situacija. Tai man primena kompiuterini zaidima, kuri jau esi ne viena ir ne du kartus praejes, zinai, kaip viskas bus, bet vel ir vel zaidi is naujo. As "suzaista zaidima" zaisti vel ir vel motyvacijos nerandu. Bent "zaidimai" butu skirtingi...

kora

K

2495 įrašai

2009/04/02 23:22:29 23:22:29

tas, kuriuo domisi:
kora: Nuosirdziai gaila jusu, taciau kitu gailejimo jums nereikia, nes tai zeidzia jus. Kai atgausit pasitikejima Moterimi, ne kaip patele, tuomet ir pagalvokit, ar galite atgaivinti Vyro prigimti, ar galite Myleti, o ne vien tik tenkinti savus jausmus. [b:fnndj8fs]Moketi reikia ne vien tik duoti, bet ir imti[/b:fnndj8fs], be to kokybiskai, o ne bet kaip. Tiketi reikia, kad atgimsit vel is naujo, o kaip greit, tai tik nuo Jusu priklausys, nes esat labai tvirta asmenybe.

Patiko ta vieta, kuria paryskinau. Bet iskarto ir komentaras - o kas, jei moku ir duoti, moku ir imti, ir netgi nervina, kad savo pastangu deka galiu gauti tai, ko noriu? Nebenoriu, kad nuo mano sugebejimu priklausytu rezultatas, nenoriu valdyti padeti tiek, kad sukurciau pats sau palankia situacija. Tai man primena kompiuterini zaidima, kuri jau esi ne viena ir ne du kartus praejes, zinai, kaip viskas bus, bet vel ir vel zaidi is naujo. As "suzaista zaidima" zaisti vel ir vel motyvacijos nerandu. Bent "zaidimai" butu skirtingi...

Todel ir gaila Jusu, kad esat kompiuterinis technokratas, nes duodat ir imat be jausmu, o be to nezinot, kaip kitas priima, ka siulot. As taip Jusu vietoje uztikrintai nesakyciau.

feminae esse puellae

F

2 įrašai

2009/04/03 08:57:04 08:57:04

ziauru...

dainelė

D

1512 įrašai

2009/04/03 11:39:54 11:39:54

Barmalejus:
<...>Kita reiksminga priezastis yra nusivylimas. Visi tie romantiniai filmai, santykiu stereotipai, net ir tie patys roziniai "darnios poros" straipsniai sukelia itin aukstus lukescius, imi tiketis, kad pradejus bendraut su patinkanciam moterim ivyks kazkas tokio. Deja, nieko tokio neivyksta ir pamatai, kad tiek bendraujant su moterim, tiek liekant vienam pasaulis lieka toks pat, gyvenimas kazkuo nesikeicia ir savijauta panasi. Tuo paciu sugriuna ir visos tos idealizacijos apie santykius, meile. Pamatai, kad gilumoje tarpusavio santykiai ne ka pazenge dar nuo darzelyje girdetu situaciju "duok saldaini arba su tavim nedraugausiu", tik suaugusiuju pasaulyje viskas rafinuociau uzmaskuota.
Dar vienas idomus niunsas yra "suartejimo" (ne sekso prasme) greitis. Kiekvienas zmogus naturaliai bijo tapti niekuo, istirpti kitame zmoguje arba istirpti minioje. Jeigu jau po keletos susitikimu mergina pateikia visa jusu tarpusavio santykiu vizija, tai gali smarkiai gazdinti. Pati visuomene jau yra nukalusi stereotipus kaip turi atrodyti pirmieji pasimatymai, kaip turi atrodyti tolimesnis bendravimas ir pan. Todel gali apimti baime, kad gyveni pagal kazkieno kito primesta scenariju, o ne savo paties autentiska gyvenima. Todel tavo atveju gali suviliot nuosaiki mergina, kuri gulasi su tavim i lova, bet tu niekada nesi tikras, kad bus sekantis kartas su ja.
Labai gali buti, kad ir tevai, kiti artimieji paliko nekokius pavyzdzius apie seima, tarpusavio sutarima. Ir charakteris greiciausiai toks, kad mieliau vaikstai vienas kaip katinas, o ne kompanijoje su kuo nors.
Jei kam bus idomu, gal but veliau parasysiu apie galimas perspektyvas.

Man įdomūs Barmalėjaus pamąstymai apie rožines iliuzijas, stereotipus, scenarijus ir šablonus, kurie nejučia mus valdo. Galėtum tamsta ir pratęsti.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume