Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Nekenčiu savo šeimos

Nekenčiu savo šeimos

ieva

I

96405 įrašai

2009/05/08 17:29:24 17:29:24

dainelė: Patarti čia nepatarsi taip paprastai.

Kai lankiausi pas psichologę - o lankiausi ilgai (mano tėvų šeima irgi problemiška), vienąkart ji pasiūlė man užimti mano mamos vietą/vaidmenį, o ji užėmė mano vietą.
Net nuostabu buvo, kaip ėmiau tikrai savo mamos akimis žiūrėti ir ją tardyti, priekaištauti ir pan. Bet nepavyko nieko išgauti ir kitaip paveikti, nes ji visai kitaip elgėsi, nei aš.
Ir aš namie taip ėmiau elgtis, kaip ją mačiau darant. Kai mano reakcijos pasikeitė, namiškiai netrukus ėmė elgtis kitaip. Juk jie nėra blogi žmonės, tiesiog įsisukę į destruktyvų bendravimo stilių, kurį neretai galima nukenksminti. Bet ne visada.

Dar viena blogybė iš tokių, kaip autorės aprašyti, tėvų šeimos santykių - jie dažnai (visai to nenorint) pernešami ir į savo šeimą, vyrą renkantis panašų į tėvą ir imant elgtis kaip motina.

Kai santykiai normalizuojasi, tėvus gerbti tampa lengviau.
Kiesux, anksti nuo tėvų nutolai,- o kai toli, daug lengviau mylėti (nes ilgiesi) ir gerbti.
Sunkiausia mylėti namiškius, kurie nuolatos yra čia pat, netobuli, priekaištauja, po kojom painiojasi, erzina savo įpročiais, įgrista...
Svarstau: ir vyras, jei jis atsiranda, ilgainiui tampa tokiu namiškiu. Va ir mylėk tada.
Bet aš - už ištikimybę ir mokymąsi gyventi drauge iki mirties.
(Kol kas - tik teoriškai

ne mano vieno tokia nuomonė skaityk. Kiekvieno žmogaus auklėjimas tai individualus dalykas. Kiekvienoje šeimoje kitokios problemos. Papartynai, tėvas esi savo atžalos, o čia rašo ne tavo atžala. Auklėjai taip pat ne tu. Taip, kad patilėk.
Kaip pavyzdį imu. Nepamenu pavardžių. Bet pamenu kai vaikas užaugintas normalioje šeimoje sušaudė savo tėvus. Nori diskutuoti.
Jei bent kiek būtum ragavęs žmogaus psichologijos absurdu nerašinėtum. Kengūros matai, daryt nereikėjo. Mokslus lai baigia. Žmogus meilės iš tėvų ilgisi.
swx

Samantta

S

481 įrašai

2009/05/08 20:51:35 20:51:35

Tiesiog būk savimi, pristatyk savo požiūrį/poziciją savo tėvams ir seserims. Pamilk save tokią, kokia esi, ir jei tau tai pavyks (gal ne iš karto), pamatysi, kad ir juos tu sugebi pamilti tokius, kokie jie yra. Tavo tėvai ko gero išgyvena santykių krizę, jiems sunku. Kiekvienas - ir tėvai, ir vaikai, ją išgyvena skirtingai: vieni pykstasi, kabinėjasi prie savų ir svetimų, kiti - užsisklendžia. Jei tėvai ir seserys jaus, kad tu juos myli tokius, kokie jie yra, jūsų santykiai gali pasikeisti. Labai šaunu, kad esi ne tokia, man patiktų tokią dukrą turėti:), pagal amžių tinki. Esu psichologė.

Saules nubuciuota

S

58 įrašai

2009/07/24 08:45:46 08:45:46

Manau, kad zmogaus nuomone gerbiama tik tuomet, kai pats sis zmogus ja tiki. Gali nuomones nepriimti, gali jos susikirsti, bet jeigu pats tiki tuo, ka sakai, kaip elgiesi, tave vis tiek gerbs. Tas pats ir su tevais - kai jie pagaliau supranta, kad turi koses galvoje ir sprendimus priimi tvirtai, prades normaliau bendrauti.

EriirE

E

1 įrašai

2009/08/03 15:16:38 15:16:38

Parašyk man, nes man žinok ta pati bėda... Nebegaliu. Šiandien grįžau namo ir nuspręndžiau nebekalbėti su mama. Be to, sesuo gadina man gyvenimą. ir t.t. Parašyk man į [email protected]

ieva

I

96405 įrašai

2011/12/07 17:14:20 17:14:20

man 12, nekenciu savo seimos,nes turiu du brolius 3 metu! kurie man tik vieta uzima gyvenime! tevai ant manes rekia! kiekviena diena! jie mano,kad esu maza, negaliu vaziuoti viena i miesta! negaliu prisijungti prie FACEBOOK,o del to mane visi klasiokai pravardzioja! turiu dvi geriausiais drauges ir viskas,o kitos tik drauges... kurios man tik sako: man gaila taves,nepavydziu... ju tevai ta pati... norisi tik nusizudyti! bet man drauges neleidzia! visos! negaliu! sveriu 43 kg, man tevai sako,kad as stora! KA DARYTI?!

ieva

I

96405 įrašai

2011/12/07 19:06:29 19:06:29

Svečias: man 12, nekenciu savo seimos,nes turiu du brolius 3 metu! kurie man tik vieta uzima gyvenime! tevai ant manes rekia! kiekviena diena! jie mano,kad esu maza, negaliu vaziuoti viena i miesta! negaliu prisijungti prie FACEBOOK,o del to mane visi klasiokai pravardzioja! turiu dvi geriausiais drauges ir viskas,o kitos tik drauges... kurios man tik sako: man gaila taves,nepavydziu... ju tevai ta pati... norisi tik nusizudyti! bet man drauges neleidzia! visos! negaliu! sveriu 43 kg, man tevai sako,kad as stora! KA DARYTI?!

nuo kada 12 metu vaikai landzioja po suaugusiu forumus? geriau pamokas ruosk mergaite, o ne suaugusiu gyvenima stebek Tau dar prireiks mokslo

Svetlana

S

980 įrašai

2011/12/07 21:45:10 21:45:10

Svečias: man 12, nekenciu savo seimos,nes turiu du brolius 3 metu! kurie man tik vieta uzima gyvenime! tevai ant manes rekia! kiekviena diena! jie mano,kad esu maza, negaliu vaziuoti viena i miesta! negaliu prisijungti prie FACEBOOK,o del to mane visi klasiokai pravardzioja! turiu dvi geriausiais drauges ir viskas,o kitos tik drauges... kurios man tik sako: man gaila taves,nepavydziu... ju tevai ta pati... norisi tik nusizudyti! bet man drauges neleidzia! visos! negaliu! sveriu 43 kg, man tevai sako,kad as stora! KA DARYTI?!

Būtų gerai tau kreiptis į paauglių psichologą. Tikį rastum poliklinikoj ar mokykloj. Na, dėl tavo brolių: vietos užtenka visiems po saule, negali jie tavo vietos užimti, juk tu turi savąją. Manau kad tėvai tave myli, o kad sako neapgalvotus žodžius, tai ką daryti, pasitaiko kad nepagalvoja ką sako ir kokios pasekmes. gal jiems ne geriausias gyvenimo laikotarpis. Pasistenk matyti juose ne priešus, o artimus žmones. Bet to dar reikia mokytis ilgai... Gyvenimą atimti sau visada spėsi, o štai jį susigrąžinti jau yra neįmanoma,tai ne kompiuterinis žaidimas. Sėkmės, aukščiau nosytę ir nepamiršk, kad esi vertinga tokia kokia esi.

Svetlana

S

980 įrašai

2011/12/07 21:48:59 21:48:59

Būtų gerai tau kreiptis į paauglių psichologą. Tikį rastum poliklinikoj ar mokykloj. Na, dėl tavo brolių: vietos užtenka visiems po saule, negali jie tavo vietos užimti, juk tu turi savąją. Manau kad tėvai tave myli, o kad sako neapgalvotus žodžius, tai ką daryti, pasitaiko kad nepagalvoja ką sako ir kokios pasekmes. gal jiems ne geriausias gyvenimo laikotarpis. Pasistenk matyti juose ne priešus, o artimus žmones. Bet to dar reikia mokytis ilgai... Gyvenimą atimti sau visada spėsi, o štai jį susigrąžinti jau yra neįmanoma,tai ne kompiuterinis žaidimas. Sėkmės, aukščiau nosytę ir nepamiršk, kad esi vertinga tokia kokia esi.

ieva

I

96405 įrašai

2011/12/23 16:53:09 16:53:09

nekenciu savo tevo , jis mane musa , bet kur ir su ko pataiko . Suranka i galva . Su dirzu i per nugara , ranka , koja ir t.t palikdamas didziausias melyneas . nebegaliu taip daugiau gyventi . jau 2 metus tai vyksta beveik kiekviena diena.. padekit

ieva

I

96405 įrašai

2011/12/23 17:00:08 17:00:08

as tai pat nekenciu savo tevo tiksliau , papletosiu savo argumenta ..
Man neseniai suejo 15 m. As panele . Tevas ''aukleja'' carines rusijos paziuromis .Smurtauja labai daznai . Su dirzu per nugara , arba koja , ranka ( jam dzin) per galva gaunu kiekviena diena . Sese bande pakalbet kad nebesmurtautu pries mane , pasake teigini '' po keliu menesiu ji tau trenks atgal , ji jau nebemaza , uzztenka ja dauzyti '' jo atsakymas mane sukrete dar labiau '' lai pabando trenkti man atgal , arba bent pabando , nakty su kirviu sukaposiu '' net nz ka daryti . Grasino sese su vaiku teisem kai bbuvo mane sumuse , nieko . Tiesog nebezinau ka daryt .

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume