Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Mylėti šykštuolį

Mylėti šykštuolį

Studentas

S

13 įrašai

2011/10/13 16:37:04 16:37:04

Svečias:
Svečias: tai kiek suprantu, jis tau jokių net mažyčių dovanėlių nenuperka, gėlių nepadovanoja, į kavinę niekad nenueinate? Jo..... nelinksmas tavo gyvenimėlis.... Ir kuo toliau, tuo baisiau bus, nes į senatvę visos ydos paaštrėja. Valgysi sausą duoną, jaučiu... vargšė esi... Ir nesiseka gi kai kam...

Manau, kad čia jau nepagydoma liga, čia jau amžiams...

Mažas dovanėles retai, gėlę kartą gavau, kavinėje keletą sykių buvome, bet labai mažai užsakė..Oi atsiveria man akys, aišku esu ne barakuda, bet bent kokio dėmesio norisi...

Labai patiko - "bet mažai užsakė". Matosi, kad dėmesys jums - išleidžiami pinigai. Į tokią net investuoti nesinori. Aš pasakyčiau - tipiška "barakuda".

Studentas

S

13 įrašai

2011/10/13 16:49:06 16:49:06

Svečias: Aš myliu savo draugą, bet jis baisus šykštuolis, skaičiuoja kiekvieną centą, valgo duona pagrinde pasitepęs kiek margarino, iki kraštutinumo jau ateina jo taupumas. Dirba tik atsitiktinius darbus, nes jam ne unoras dirbti už minimumą. Perkasi viską kas liečia techniką, visam kitam be galo taupo. JĮ myliu, bet jau abejoju ar ilgai atlaikysiu tokį gyvenimą. Butas pilnas technikos, greit kojos nebus kur pastatyti, o kritikos jis nepriima. kas man gal pasakytų, jei čia yra profesionalių, ar tai liga jojo tokia?

Aš pavadinčiau - žmogus užsidegęs, siekiantis kažko. Juk ne prageria tuos pinigus, o perka tai, kas jam įdomu ir svarbu. Gal rašo kokį mokslinį darbą, arba kažką konstruoja. Čia reikėtų išklausyti abiejų pusių argumentus, bet ne, visi iš karto "AAA!!! Šykštuolis!!!".
O žmonės, priversti valgyti duoną su margarinu vardan užsibrėžto tikslo, verti pagarbos, o ne etiketės.

labaivairuojanti

L

354 įrašai

2011/10/13 16:59:03 16:59:03

Studentas:
Svečias: Aš myliu savo draugą, bet jis baisus šykštuolis, skaičiuoja kiekvieną centą, valgo duona pagrinde pasitepęs kiek margarino, iki kraštutinumo jau ateina jo taupumas. Dirba tik atsitiktinius darbus, nes jam ne unoras dirbti už minimumą. Perkasi viską kas liečia techniką, visam kitam be galo taupo. JĮ myliu, bet jau abejoju ar ilgai atlaikysiu tokį gyvenimą. Butas pilnas technikos, greit kojos nebus kur pastatyti, o kritikos jis nepriima. kas man gal pasakytų, jei čia yra profesionalių, ar tai liga jojo tokia?

Aš pavadinčiau - žmogus užsidegęs, siekiantis kažko. Juk ne prageria tuos pinigus, o perka tai, kas jam įdomu ir svarbu. Gal rašo kokį mokslinį darbą, arba kažką konstruoja. Čia reikėtų išklausyti abiejų pusių argumentus, bet ne, visi iš karto "AAA!!! Šykštuolis!!!".
O žmonės, priversti valgyti duoną su margarinu vardan užsibrėžto tikslo, verti pagarbos, o ne etiketės.

Taupus ir šykštus - yra skirtumas. Taupumas - geras bruožas, šykštumas - priešingai. Jei šykštus žmogus nepatinka, tai kur čia etiketė. Gal nereikėtų į kiekvieną pasisakymą žiūrėti kaip į etiketę. Tiesiog visokių žmonių esama todėl būtent ir diskutuojama apie šią savybę.
Be proto išlaidus - taip pat nėra gerai.

ieva

I

96405 įrašai

2011/10/13 17:01:50 17:01:50

labaivairuojanti:
Studentas:

Taupus ir šykštus - yra skirtumas. Taupumas - geras bruožas, šykštumas - priešingai. Jei šykštus žmogus nepatinka, tai kur čia etiketė. Gal nereikėtų į kiekvieną pasisakymą žiūrėti kaip į etiketę. Tiesiog visokių žmonių esama todėl būtent ir diskutuojama apie šią savybę.
Be proto išlaidus - taip pat nėra gerai.

Tik va šiuo atveju nematau jokio šykštumo. Trūksta argumentų, kad jis šykštus, o ne taupus.

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/10/13 17:13:27 17:13:27

labaivairuojanti:
Pirmą kartą girdžiu, o tai kaip jie kenkia??

Kiek pamenu tai kad didėja temperatūra kapšelyje, kas gali turėti neigiamos įtakos tolesniam vystymuisi, ko pasekmė berniukui suaugus, suprastėjusi spermos kokybė arba netgi nevaisingumas. Kiek čia tiesos yra sunku pasakyt, na bet jeigu imti jog visai drėgmės nepraleidžia, tai galima susiprast koks ten šiltnamio efektas viduje gaunas. Man kai nelabai aktualu tai plačiau nesidomėjau, kam rūpi labai google it ten lyg vokiečių tyrimas buvo .

labaivairuojanti

L

354 įrašai

2011/10/13 18:08:45 18:08:45

O žmonės, priversti valgyti duoną su margarinu vardan užsibrėžto tikslo, verti pagarbos, o ne etiketės.[/quote]
Be proto išlaidus - taip pat nėra gerai.[/quote]

Tik va šiuo atveju nematau jokio šykštumo. Trūksta argumentų, kad jis šykštus, o ne taupus.[/quote]
Riba tarp taupumo ir šykštumo išties sunkiai pamatuojama. Čia rašoma, kad perkasi įvairiausią technika, viskas ok, žmogus nori pagerinti buitį, įsigyti jam reikalingus, buitinius darbus palengvinančius daiktelius. tačiau nemanyčiau, kad labai protingas taupymas maisto sąskaita. Pilnavertė mityba yra mūsų sveikatos sudedamoji dalis. Tai ar didesnė krūvelė pinigų ir dar vienas technikos stebūklas to verti?? Be abejonės, tik jam pačiam rinktis ką valgyti, va jeigu ir šalia gyvenančiam žmogui priekaištautų dėl geresnio kąsnio, čia jau verta stabtelėti ir pabandyti išsiaiškinti jo požiūrį, kas, kaip ir kodėl.

ieva

I

96405 įrašai

2011/10/13 18:18:02 18:18:02

Buvo rasyta, kad per ta technika namuose praeit jau ner vietos. Manija kazkokia. Uztai ir domiuosi, ar jis bent naudoja ta technika. Gal tik seip kaupia.

Studentas

S

13 įrašai

2011/10/13 18:31:43 18:31:43

Svečias: Buvo rasyta, kad per ta technika namuose praeit jau ner vietos. Manija kazkokia. Uztai ir domiuosi, ar jis bent naudoja ta technika. Gal tik seip kaupia.

Dažnai žmonės "manija" vadina tuos pomėgius, kurių nesupranta. Galbūt žmogus domisi naujosiomis technologijomis, kažką konstruoja - pažįstu pora tokių. O kai užsidegimas didelis, o finansai riboti - tenka ir ant dietos pasėdėti, norint nusipirkti. Kiek pamenu, anksčiau, impulsyviai nusipirkus išsvajotą dalyką, ir pačiam tekdavo iki sekančio atlyginimo valgyti makaronus. Čia nuo žmogaus priklauso. Šiukštu kai bandoma viską sukišti į rėmus "taupus" ar "šykštus".
Autorei, koks skirtumas ką jis valgo? Kam lendi jam į burną? Jo asmeninis reikalas, kaip jis paskirsto gautus finansus.
P.S. Dažniausiai investuoti pinigus į kokį nors daiktą yra žymiai naudingiau, nei pinigus išleisti pasitrankius po kavines. Asmeninė patirtis.

labaivairuojanti

L

354 įrašai

2011/10/13 18:44:42 18:44:42

Kai užsidegimas didelis tikiu, kad gali tik ant makaronų likti, tačiau ar šeima per tas kolekcijas norės makaronus valgyti. O pačiam tai prašom, jei taip tinka Tikrai jokių rėmų.

Studentas

S

13 įrašai

2011/10/13 18:50:49 18:50:49

labaivairuojanti: Kai užsidegimas didelis tikiu, kad gali tik ant makaronų likti, tačiau ar šeima per tas kolekcijas norės makaronus valgyti. O pačiam tai prašom, jei taip tinka Tikrai jokių rėmų.

kiek supratau, šeimos dar nėra. Dar svarbu žmogaus amžius, bet sprendžiant iš pomėgio, greičiausiai žmogus jaunas < 30m.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume