Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Ar kištis į santykius?

Ar kištis į santykius?

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/08/18 21:11:22 21:11:22

Tai ne mano zodziai, tai eilutes is Šventojo Rašto.
As tik pasidalinau savo ziniomis.

pyktis

P

1 įrašai

2011/08/18 21:11:43 21:11:43

Bet aiskiai temos autore pasake kad vaikai jau dirba, turi poras? tai kokios jiems dar paramos? Sugeba atsiprasant uzsiimti seksualiniais asntykiais, tai gal malonetu ir tevui leisti gyventi laimingai? Jo butas, tai gal jis uzsidirbo ji, nusipelne? Jie pasirodo pinigelius tauposi, nuomotis per brangu, i uzsieni vaziuoti uzsidirbti per sunku, teveli, duoks mums parama, o kiek metu jiems, speju netoli 30? n a eiliniai nedorosliai, moteriske, jusu vyro vaikai. Sorry uz astruma.

Nereikia

N

630 įrašai

2011/08/18 21:16:14 21:16:14

Na gerai, manau pakankamai temos autorei suteikėme peno pamąstymams, bet aš lieku prie savo savo nuomonės, kad visų pirma reikia atsižvelgti į situaciją: jei vaikai iš tiesų kol kas finansiškai nepakankamai stabilūs - tėvai turi padėti, jei tik tai įmanoma. Ir iki gyvenimo pabaigos (tikiuosi, labai tikiuosi) būsiu įsitikinusi, kad šeima - didžiausias turtas, todėl jo negalima tiesiog nustumti į šoną.

C

1075 įrašai

2011/08/18 21:18:32 21:18:32

Ar tu taip noretum ar vel kalbi apie vertybes?

Nereikia

N

630 įrašai

2011/08/18 21:19:56 21:19:56

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti: Ar tu taip noretum ar vel kalbi apie vertybes?

Kalbu taip, kaip pati elgiuosi

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/08/18 21:22:50 21:22:50

Nereikia:
Ugnelė.: To Nereikia:
Spėju, kad tau panašiai tiek metų, kiek mano vaikams:)
Aš niekada nenusisuksiu nuo savo vaikų. Aš jiems atidaviau viską, ką galėjau: dėl jų paaukota karjera ir nemažai asmeninio gyvenimo. Ir visada, kai jiems reikės, jie pirmiausiai ateis pas mane, nes taip buvo visada.
Bet!
Žinai, kas dabar būtų blogiausia? Jeigu aš dabar būčiau vieniša ir dėl to jie jaustųsi kalti, kad dėl jų atsisakiau galimos meilės, galbūt turiningo laisvalaikio. Jeigu jie būtų išvažiavę ir jiems rūpėtų, kad man ko neatsitiktų, nes aš viena ir manim niekas nepasirūpins. Jeigu kokį gūdų žiemos vakarą aš liūdėčiau ir jie jaustų pareigą mane guosti. Jeigu jie per atostogas galvotų, kad turi atiduoti skolą ir mane pasiimti kur nors, kad nesėdėčiau pati viena.
Tai, ką dabar aš gali padaryti dėl jų geriausio, tai yra būti laiminga, savarankiška ir neįsikabinusi į juos. Nes tu galbūt nežinai, kas tai yra, kai lieka vienišas senstelėjęs tėvas ar mama, prie jo pradeda kibti ligos, ar pabjūra nuotaika, kai jis nori dėmesio, o vaikai turi savus gyvenimus, o ir suprasti gali tik panašaus amžiaus žmogus.
Todėl manau, jei žmogui pasitaikė laimė kad ir vyresniame amžiuje sutikti savo žmogų, jis turi to neatsisakyti ir jo vaikams nuo to bus tik geriau. Juk vaikų atžvilgiu niekas nepasikeičia, meilė jiems nuo to nesumažėja.

Ugnele, aš vis labiau imu suprasti, kad mūsų diskusija beprasmė. Iš esmės mes kalbame apie tą patį, tik šiek tiek aplinkeliais. Pasakysiu labai paprastai: jei jūsų vaikams būtų buvę sunku ir jūs būtumėte į tai numojusi ranka ir siekusi savo asmeninės laimės, ar jūs būtumėte buvusi laiminga? Ne (esu tuo tikra). Apie tai aš ir kalbu. Jei vaikams reikia pagalbos - tėvai turi padėti ir tai neturi reikšti savo asmeninės laimės aukojimo. Kai šeimoje yra normalūs santykiai - pagalba artimui netampa aukojimusi.

Aš niekada nebūčiau numojusi į juos ranka, nes kol jie augo, jie man buvo svarbiausi. O dabar jie užaugę ir jiems darosi svarbiausios jų antros pusės. Tai, kad tėvai tvarkosi asmeninį gyvenimą, neturi nieko bendro su pagalba vaikams. Ir visai nemanau, kad suaugę, juolab dirbantys vaikai bus nuskriausti, jei tėvai savarankiškai nutars kurti šeimą.
Beje, Nereikia, o kodėl jūs galvojate, kad tėvų nauja šeima irgi nėra irgi didžiausias turtas? Gal jis toje šeimoje nugyvens dar 20 metų? Juk ankstesnė jo šeima iširo, liko tik suaugę vaikai iš pirmos santuokos, kurie jau gali kurti savo šeimas. Ir vos tik jas sukurs, tiek tas tėvas ir bebus jiems reikalingas.

Nereikia

N

630 įrašai

2011/08/18 21:31:07 21:31:07

"Beje, Nereikia, o kodėl jūs galvojate, kad tėvų nauja šeima irgi nėra irgi didžiausias turtas? Gal jis toje šeimoje nugyvens dar 20 metų? Juk ankstesnė jo šeima iširo, liko tik suaugę vaikai iš pirmos santuokos, kurie jau gali kurti savo šeimas. Ir vos tik jas sukurs, tiek tas tėvas ir bebus jiems reikalingas."

Taip, bet kokie santykiai yra turtas. Bet esmė viso mano šio vakaro pasisakymo yra tame, ar tie vaikai JAU GALI kurti šeimas. Jei jie gali gyventi atskirai, tuomet aš tik už tai. Bet jei tėvas vaikus "išmes" iš namų tam, kad atsivestų moterį - tuomet man tai nėra suvokiama. Autorei, kuri tikriausiai skaito visus pasisakymus, norėčiau savo ruožtu pasakyti, kad jinai šaunuolė, jog galvoja apie visą šią situaciją ir tikrąja ta žodžio prasme nepuola prie "savo aukso puodo" nepaisydama aplinkybių.

Tiesa, Ugnele, dėl paskutinės Jūsų frazės :tiek tas tėvas ir tebus jiems reikalingas" - tam ir "dirba" tėvai daug daug metų, kad tokių minčių net nekiltų. Labai apmaudu, kad tokios situacijos daugumoje šeimų vis dėl to pasitaiko.

C

1075 įrašai

2011/08/18 21:34:29 21:34:29

Ka seji ta ir pjauni.

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/08/18 21:38:47 21:38:47

,,Tam ir "dirba" tėvai daug daug metų, kad tokių minčių net nekiltų. Labai apmaudu, kad tokios situacijos daugumoje šeimų vis dėl to pasitaiko."
Taip, šioje vietoje sutinku su tavim. Va ir pamatysime, kiek vaikai šiuo atveju turės pagarbos ir supratimo tėvui.
Beje, kur išskaitei, kad vaikai varomi iš namų? Tiesiog atėjo laikas ir vaikams pamąstyti apie savo gyvenimą.

C

1075 įrašai

2011/08/18 21:39:30 21:39:30

19Tuomet priėjo vienas Rašto žinovas ir tarė Jam: „Mokytojau, aš seksiu paskui Tave, kur tik Tu eisi!”
20Jėzus jam atsakė: „Lapės turi urvus, padangių paukščiai-lizdus, o Žmogaus Sūnus neturi kur galvos priglausti”.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume