Svečias: Sveiki, prasau jusu nuomones, o gal ir patarimo. Situacija trumpai tokia. Bendraujame kelis menesius. Vaikinas mandagus, jo sms-ai malonūs, rodo demesi mano gyvenimui. Bet man truputi keista: ne zodzio, ka jis man jaucia, o tik uzuominos. Man jis labai patinka, bet kadangi jau buvau anksciau isduota, man savigarba ir savisauga neleidzia jam parodyti bent kiek daugiau demesio, negu rankos paspaudima. Jis irgi prie manes beveik neprisiliecia. Jauciuosi keistokai. Susitike kalbames apie viska ir daug, bet kas liecia musu jausmus vienas kitam, viskas labai neapibrezta. Nezinau ar jis bijo ar nieko rimto man nejaucia, o gal dar abejoja. Man raso ir kiti svetaines vaikinai. Kai kurie ju manau ir drasesni ir atkaklesni. dar nebuvau ne su vienu ju susitikusi. Jauciu, kad tai gali buti isdavyste. Jis man labai labai patinka. Bet savigarba neleidzia. Bijau buti iskaudinta jei pasakysiu jam ka jauciu. bijau, kad jis taps padeties seimininkas. Be to gal kitas man pasirodys tinkamesnis ir dar labiau patiks - taip kad as pamirsiu savigarba. dar jauciu koks jis jautrus ir labai bijau ji iskaudinti. Atleiskite, jei nerisliai parasiau. Jauciuosi pasimetusi.
Lygiai kaip ir merginos, vaikinai irgi turi tąją savigarbą. Nors tai nepavadinsi savigarba, gal panašiau, kad tai kompleksai. O tai iššaukia bereikalingą drovumą. Tokiu atveju kitas asmuo turėtų imtis iniciatyvos, gal tai suteiktų pasitikėjimą droviajam.
Juk dėmesio parodymas nėra savigarbos praradimas. Kaip tik stipresnis žmogus, gerbiantis save, nejaus jokio komplekso parodyti dėmesį. O va, jei susitinka du tokie, sunkesnis atvejis, tenka kažkam pralaužti ledus, jei norisi išlaikyti bendravimą.
Taigi, jei vaikinas patinka, pralaužk ledus, paprasčiausiai atvirai pasikalbėk, pasakyk, kad jis tau patinka, tai visai neskauda . Kartais išskiria vien baimė ar nežinia, kad nepatinki savo draugui ar atvirkščiai . Atvirumas tikrai padės.
Kažkada šauniausius ir geriausius ( taip dabar matau) vaikinus praradau tik dėl savo kvailo išdidumo ir noro, kad man rodytų ištisinį dėmesį . O prie tokių su didele "savigarba" ( tiksliau kompleksu) panelių prieina tik vadinami "šustrieji" . Taip ir pakvimpa po tam tikro laiko, kai įgauni tikrąją savigarbą, skyrybom .