fotografas: Ieva Pieva: na,taip suprantu,kad sakyti ar rasyti,ka galvoji-jauti visada yra Rizika, isejimas is saugios zonos, tampi pazeidziamas...bet manau,kad tai vienintelis budas atrasti atsakymus i svarbius klausimus. as parasiau,kad man musu bendravimas yra brangus,svarbus,bet is kitos puses nesuprantu,i kur tai veda.
ar tai spaudimas? taigi, jeigu spaudimas-tai tegul ir paraso-nespausk... ech,sudetingumas tie zmones... as pati sau irgi....
Zmogus, iseidamas is asmenines zonos, nebutinai rizikuoja. Labai priklauso, i kokia aplinka is iseina: i draugiska, nedraugiska, ar nepazystama... Stai tos, “nerizikingos” aplinkos suformavimas – butent tavo reikalas. Tai nera kazkas nesuvaldomo. Labai gerai, kad papasakojai jam apie save, bet gal tavo klausimas nuskambejo pernelyg reikliai? Tau paciai gal skambejo normaliai, bet neaisku ka galvoja jis. Taip ir parasyk jam, kad tau idomu ka jis galvoja, idomu kodel raso, idomu kodel neraso. Esminis dalykas – jis turetu suprasti, kad niekuo nerizikuoja atsiskleisdamas, koks “blogas” atsakymas bebutu. Tai yra diskusijos emocinis (saugus arba nesaugus) kontekstas, kuris dazniausiai susiformuoja naturaliai, bet galima ir samoningai formuoti, jei viskas nuosirdziai. Svarbus momentas yra tas, kad kitas zmogus tos pacios diskusijos nuotaika gali ivertinti kazkaip savaip, ir todel reakcija gali buti nesuprantama.
O tas zmogus, anksciau bendraujant, megdavo kalbet apie save, savo nuomones ir jausmus?
aciu uz mintis visiems, daug dalyku man paciai persidelioja kitaip. gerai cia pasakei apie tas nerizikingas zonas. jeee, man atrodo, kad kas cia tokio imti ir pasakyti, kad klausdavau, kaip gyveni, nes rupi, o ne del to, kad mandagus klausimas. as jam tiesiog parasiau istorija musu bendravimo, kaip matau is savo puses ir paprasiau, kad jis parasytu is savo ir ka jam ta reiskia... deja, jis niekada nemego kalbeti apie save, reiksti savo nuomones, jausmu, bet kartais atkeliaudavo vokai su mielais zenklais is jo... ir susitikimuose, jis visada buna salia, jau man atsibodo i visu aplinkiniu klausimus atsakineti: kas tarp jusu vyksta? kadangi atsibodo-tai garsiai ir jo paklausiau...nes kas man vyksta-zinau. kai persiemocinu-megstu tyleti. nors si karta santykio kurimas, ir daiktu ivardinimas savo vardais man svarbiau uz mano ambicijas.