Ugnelė, manau, atsakys už save. Aš tik, kadangi parašiau šią istoriją, galiu pasakyti, kad pati esu padariusi kardinalų sprendimą...., kuris brendo gal 10 metų. Mano pačios vyras buvo gana kategoriškas, autokratiškas, vėliau prisidėjo dar ir daugiau kitokių problemų. Bet, tikrai nebuvo lengva tam žingsniui ryžtis. Daug ašarų išliejau, daug kartų ryžtas aprimdavo ir vėl gyvendavau. Dabar galvoju, kad, jei realiai būčiau įsivaizdavusi kaip sunku bus po to, sprendimas gal būtų buvęs ir dar vėlesnis.
Bet nė sekundės nesuabejojau dėl savo žingsnio teisingumo po to, kai jau ryžausi. Tai, ką gavau, buvau vertingiau už visus sunkumus. Ramybė savo pačios nameliuose, domėjimasis tuo, kuo noriu, gražus sutarimas su vaikais. Tai atperka viską.
Parašiau dėl to, kad puikiai suprantu kaip sunku ryžtis. Suprantu ir tas moteris, kurios taip ir nepriima sprendimo. Todėl ir savo giminaitės niekada neraginu ko nors kardinaliai keisti. Išklausau, pasakau savo nuomonę, bet sprendimus ji turi priimti pati. O gal tikrai su jos charakteriu jai būtų per sunku gyventi vienai?