Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Rūkanti moteris

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/09 14:41:26 14:41:26

Įstatymas nedraudžia vyrui (ar moteriai) turėti žmoną ir kelias meilužes. Tačiau ar jūs tvirtinsite, kad tai ne daugumos moralė?
Įstatymas visko nesurašys. Alkoholis ir tabakas - didžiuliai pinigai, tad ir jų lobistai gali daryti didesnį spaudimą reguliuojant įstatymus.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/09 14:52:52 14:52:52

Svečias: Įstatymas nedraudžia vyrui (ar moteriai) turėti žmoną ir kelias meilužes. Tačiau ar jūs tvirtinsite, kad tai ne daugumos moralė?
Įstatymas visko nesurašys. Alkoholis ir tabakas - didžiuliai pinigai, tad ir jų lobistai gali daryti didesnį spaudimą reguliuojant įstatymus.

tiesiog zmonos ir meiluziu atzvilgiu zmoniu moraliniai nuostatai sutampa. Taciau jeigu jos nesutampa, kiekvienas vadovaujasi savaja.
Istatymus jie, zinoma, gali itakoti, taciau juk uzdraude rukyti baruose, kavinese ir kitose uzdarose patalpose, del to cigareciu gamintojai prarado tikrai nemazus pinigus. Gal ju spaudimas nedaug reiskia?

nemirtingasis

N

81 įrašai

2009/08/09 15:43:53 15:43:53

Svečias:
nemirtingasis: RUKANTYS ZMOGENAI ,cia kreipimasis i jus ,jums neatrodo ,kad tai tikrai didele problema ir pagal atsakymus cia ir aplamai visur, ir toki dideli reagavima i visa tai ar jums neatrodo ,kad tikrai kitiems sudarote LABAI dideliu nepatogumu ir tikrai gadinat nuotaika,sveikata ir nervus kitiems ???
prabuskit ,jei neturit valios mesti ir sugebat ne kiek daugiau o tik ieskoti priezasciu tam ,kad pasakyti ,kad as rukau nes rukau ,as rukau nes nusiraminu , jei pas jus tik tiek valios , tai kam kisat kitiems savo silpna nepagrista nuomone ir kvailus argumentus ???
TU PUIKIAI ZINAI ,KAD KITIEMS TRUGDAI ,BET NESUGEBI SAU TO PASAKYTI , O VERTI VISKA ANT KITO PECIU ,ir ieskai kaip issisukti sakydamas ,kad kazkas smirdi prakaitu ,kazkas kojiniu neplauna ,bet juk tai TAVO PROBLEMA KAD TU NESUGEBI MESTI RUKYTI !!!
kodel kitu turi del to sukti galvas ir nervintis ???
slykstu ,kad atsiranda dar tokiu priestaravimu ir gincu del pacio rukalio asmenines problemos ,slykstu ,kad taip intensyviai bandoma parodyti ,kad esi silpnavalis ir nesugebi mesti rukyti !!!

kodel nesugebu mesti rukyti? Buvau metes, nerukiau metukus. Esme tame, kad man PATINKA rukyti, kodel gyvenime tureciau atsisakyti vieno is nedaugelio malonumu, vien del to, kad jus manote kitaip? Kodel rukantieji (kaip beje, ir apkunesni zmones) automatiskai asocijuojami su nevalingais?
As zinau, kad kai kam sudarau nemalonumu. Taciau ar tamstos prioritetuose pirmoje vietoje yra aplinkiniu zmoniu interesu tenkinimas? Svarbu kad man patinka, o istatymai nedraudzia. Virsuje zmones minejo daug pavyzdziu, su masinu tvaiku, su kosmetikos kvapu ir pan. Daug kas nepatinka, bet zmogus visada pirmiausiai ziuri i savo interesus, o tik tada i aplinkiniu zmoniu. Pamascius logiskai: kodel man turi rupeti, kad kazkam nepatinka mano dumai? Man nepatinka, kai kine kazkas uzstoja savo auksta galva ekrana. Man NEPATINKA, bet kodel tam zmogui turi rupeti mano nuomone? Cia kalbant istatymu kalba.
Kalbant zmogiskaja kalba, galima paprasyti (NE reikalauti), kad butu uzgesinta cigarete. 95% rukanciuju sutiks uzgesinti, arba pasitraukti atokiau. Tiesiog daznai kalbama ne prasymo, o REIKALAVIMO forma, po kurios jau is principo neuzgesini cigaretes.

viskam yra ribos ,man kito rukymas salia ir jo dumu uostymas beveik lygus tam ,kad as tau salia stalo prisikc.. ir sakyciau juk tai nieko tokio !
kazkieno vaikas lakstantis ir rekiantis ,ar kazkas jei per daug prisikvepina ir panasiai ,tai labai mazai ka erzina ir mazai kam trugdo o rukantis trugdo beveik visiskai visiems nerukantiem !!! jauti tame skirtuma ? ar viskas pas tave nupjauta kaip po vienu ,taip iseitu ,kad narkomanija vagyste arba prievartavimams yra vienas ir tas pats ,pavogei kaimyno vista - mirties bausme ,uzmusei kazka irgi mirties bausme ???
ir kodel as turiu pas kazka ant keliu eiti ir prasyti "tamsta atleiskite ,kad sutrugdziau jus bet uzgesinkit cigarete" nors tai tu darai bloga visiems aplinkiniams ir manai tureciau dar taves atsiprasineti ??? kodel rukantys neina ir neklausia "ar galiu uzsirukyti" kodel neateina ir nepaklausia o uzsiruko ??? kalbi visiskai i vienus vartus ,pas tave "pona" turi eiti o tu neturi atsiklausti ???
cia lietuviska kultura ,del manes tu rukyk ,ka nori daryk bet kitiems netrugdyk , kazkodel daugumai ir ypac uzsienieciui tuo atzvilgiu nekyla jokiu problemu ,nereikia aiskinti kad aplinkui yra nerukanciu ,jie patys apie tai pagalvoja pries rukydami...

nemirtingasis

N

81 įrašai

2009/08/09 16:02:20 16:02:20

Svečias: Sorry uz klaida, norejau parasyti, kad morales supratimas visu zmoniu skirtingas :/

nekalbek nesamoniu ,visi puikiai supranta ,kad rukydami kitiems daro zala !
jei kabant apie viska aplamai ,kaip beje tu uzsiminei, tai lygiai taip pat visi supranta ,kad nukirsti medi ,palikti siuksles prie ezero ,ispilti tepalus bet kur ir daygube kitu dalyku yra blogai , visi tai supranta ,ne viska draudzia istatymai ,dauguma stengiasi to nedaryti ir yra tik nedidele dalis kuriai nusispjauti ,tik butent ,kulturos trukumas ir istatymu saugotoju problema ta ,kad tokiu neina pastatyti i vieta ,pagaves toki i snuki neduosi , o ir i snuki gaves nelabai supras uz ka...
tai liecia ir rukyma ,visiskai visi supranta kad tai kenkia aplinkiniams ,realiai daugeliu atveju jei viskas pasaulyje butu pagal istatymus tai tokie susimoketu baudas ir pries rukydami apsidayrytu ar netoliese yra kas gyvas...
todel nereikia ieskoti pasiaiskinimu kituose bloguose pavyzdziuose ,ar draudzia istatymai ar ne ,zmogus yra protinga butybe ir puikiai suprantanti kas yra blogai ir gerai ,aisku neskaitant nedideles dalies "idijotu" kuriem nusispjaut ant visu...
ir ar rukantys papuola i ta idijotu sarasa ? kai paskaitai tokius uzlankstymus tai tikrai tokios mintys ateina.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/09 16:04:02 16:04:02

nemirtingasis:
viskam yra ribos ,man kito rukymas salia ir jo dumu uostymas beveik lygus tam ,kad as tau salia stalo prisikc.. ir sakyciau juk tai nieko tokio !
kazkieno vaikas lakstantis ir rekiantis ,ar kazkas jei per daug prisikvepina ir panasiai ,tai labai mazai ka erzina ir mazai kam trugdo o rukantis trugdo beveik visiskai visiems nerukantiem !!! jauti tame skirtuma ?

o tamsta nekalbekit uz visus - jei jums trukdo ir jus erzina - dar nereiskia kad visems trukdo.

nemirtingasis:
ar viskas pas tave nupjauta kaip po vienu ,taip iseitu ,kad narkomanija vagyste arba prievartavimams yra vienas ir tas pats ,pavogei kaimyno vista - mirties bausme ,uzmusei kazka irgi mirties bausme ???

nesupratau ka norit pasakyti. Nereikia taskytis seilemis, isdestykit mintis nuosekliai ir konstruktyviai.

nemirtingasis:
ir kodel as turiu pas kazka ant keliu eiti ir prasyti "tamsta atleiskite ,kad sutrugdziau jus bet uzgesinkit cigarete" nors tai tu darai bloga visiems aplinkiniams ir manai tureciau dar taves atsiprasineti ???

nekalbekit nesamoniu, apie atsiprasyma ir keliaklupsciavima nekalbejau. Jeigu kalbejau - pateikite citata, gana cia nesamones sneket.

nemirtingasis:
kodel rukantys neina ir neklausia "ar galiu uzsirukyti" kodel neateina ir nepaklausia o uzsiruko ??? kalbi visiskai i vienus vartus ,pas tave "pona" turi eiti o tu neturi atsiklausti ???

kai ateinu i svecius pas kazka, arba ilipu i masina, visada atsiklausiu. Kol as esu lauke, kodel man turi rupeti jusu nuomone?

Nusibodo su jumis kalbeti, esat nemandagus karstakosis zmogus, kuris nemoka konstruktyviai isdestyti savo minciu, ir pasnekovus tasko seilemis.

Ruda

R

84 įrašai

2009/08/09 17:02:48 17:02:48

Paskaičius čia esančias diskusijas, susidaro įspūdis, kad visi rūkantieji - kovotojais už savo laisves (tik nesuprantu ką priklausomybė nuo rūkymo turi bendro su kažkieno laisve), o juos peikiantys nerūkantieji - nepatenkintų silpnapročių bambeklių saujelė. Be abejo, rūkantiems nemalonu, kai jiems prikišamai parodoma, koks netinkamas jų elgesys. O juk patys ir taip labai gerai žino kad blogai daro rūkydami.

Rūkaliai trukdo visiems, net patiems rūkaliams. Nepažįstu nė vieno kas pasakytų "oj, tas ponas rūko, pasėdėkime čia dar ilgiau, juk taip faina"

Juk laikantis dabar išsakytos logikos - tai kam čia taip visi aršiai puola girtus vairuotojus? Juk jie patys tik geria. O čia tavo pasirinkimo laisvė - sėskis su girtu vairuotoju arba nesisėsk. Išprovokuotos avarijos? Ha, tik pagalvokite, juk nuo maliarijos pasaulyje miršta daug daugiau žmonių, nei avarijose.
Logika - tokia pat absurdiška.

Ir aš visiškai pritariu tam, ką pasakė nemirtingasis.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/09 17:23:07 17:23:07

Miela Ruda, issitrink galva tuo savo pasakymu "nerūkantieji - nepatenkintų silpnapročių bambeklių saujelė". Tu nejauti zodzio silpnaprotis svorio? Dabar dar pradesim diskutuot, kad gal tas "eik nx" vartojamas po kiekvieno zodzio nera jau taip blogai.
P.S. kaimas....

Ruda

R

84 įrašai

2009/08/09 17:36:31 17:36:31

Svečias: Miela Ruda, issitrink galva tuo savo pasakymu "nerūkantieji - nepatenkintų silpnapročių bambeklių saujelė". Tu nejauti zodzio silpnaprotis svorio? Dabar dar pradesim diskutuot, kad gal tas "eik nx" vartojamas po kiekvieno zodzio nera jau taip blogai.
P.S. kaimas....

Tai kad dabar tokio lygio diskusija ir prasidėjo.
Svečių čia pasisakisakančių daug. Kas ką sakė - nežinia.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/09 17:39:40 17:39:40

Pasistenkime nenaudoti stipriu zodziu, nereikia savo nepasitenkinimo "lieti" ant aplinkiniu.

kaiman

K

3 įrašai

2009/08/10 12:09:51 12:09:51

Akivaizdu, kad tiek rukantieji, tiek nerukantieji pasisake cia isties stokoja pakantumo ir gebejimo susikalbeti bei gerti kito nuomone.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume