Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Esu as Moteris...

Violetinė

V

314 įrašai

2009/05/18 06:47:13 06:47:13

Oi, chėbryte, skaičiau ir nieko nesupratau. Tarpais būdavo juokinga.
Tikras nesusikalbėjimo pavyzdys. Grynuolis, škias. Kiekvienas kalba sau. Ir kaip jūs viską žinote. Žinote netgi, kokios lyties yra Dievas ir kas jis toks apskritai, ir kaip pasaulis sukasi jūs žinote.
Aišku, gal aš visai ir ne moteris, tik visą gyvenimą klaidingai galvojau apie save kaip apie moterį. Bet vyrams jus suprasti, tai iš viso be jokių šansų.
Ai, liūdna, kad tik tiek apie Moteris ir šitaip.

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/05/18 08:14:59 08:14:59

Turim moterį LR Prezidentę, todėl per jos kadenciją geriau suprasime ir pažinsime Lietuvos moteris. Pamatysime savo klaidas ir paklydimus ar tiesas. Pasitikrinsime, kur mūsų mintys, nuomonės buvo tikros, o kur ne - klaidingos. Man asmeniškai visada kyla daugiau klausimų ir abejonių apie moteris, ir apie save taip pat. Kiekvienas turime teisę nuoširdžiai klysti. Nebuvau aš jos šalininkas, politinis gerbėjas ir rinkėjas, bet kiekvienas žmogus turi šansą pasikeisti ir kitus keisti. Buvau jos oponentas. Man netiko visi kandidatai į LR prezidentus, bet gal netinku aš pats sau, ką gali žinoti? Linkime sėkmės jai ir Lietuvos moterims. Suprantam mes jus, moteris, mažiau ar daugiau ne taip svarbu. Be moterų mes savęs neįsivaizduojam - be moterų nebūtų mūsų. Ne tik suprantam, bet ir jaučiam, kad esame kilę iš Jūsų. Belieka laukti tik gerų darbų iš moterų, kad jūsų žodžiai taptų realybe, nes nuo jūsų didžia dalimi dabar jau priklausys ir mūsų valstybės ateitis - jūsų vaikų ateitis. Linkiu moterims sėkmės politikoje, asmeniniame gyvenime, meilėje, draugystėje, žodžiu, kūryboje.

Violetinė

V

314 įrašai

2009/05/18 10:28:43 10:28:43

Lelis Borgia: Be moterų mes savęs neįsivaizduojam - be moterų nebūtų mūsų. Ne tik suprantam, bet ir jaučiam, kad esame kilę iš Jūsų. Belieka laukti tik gerų darbų iš moterų, kad jūsų žodžiai taptų realybe, nes nuo jūsų didžia dalimi dabar jau priklausys ir mūsų valstybės ateitis - jūsų vaikų ateitis. Linkiu moterims sėkmės politikoje, asmeniniame gyvenime, meilėje, draugystėje, žodžiu, kūryboje.

Ech, gražu...

O be jūsų - vyrų, nebūtų mūsų, negalėtume augti, tobulėti. Kad ir sunkiai augti, kartais per barnius ir konfliktus.
Juk esame vieni kitiems kaip pagrindas, nuo kurio galime atsispirti, mokytis kažko naujo, atrasti save kitokiais. Reikia tiesiog įsiklausyti vieniems į kitus, išgirsti; leisti būti, kokie esame ir kokie galime būti geriausi, kame atsiskleidžiame geriausiai. Ir tegul, kas pasakė, kad moteris negali būti puikia politike, chirurge, kosmonaute, šokėja, generole ar bet kuo kitu. Ir lygiai taip pat kas sakė, kad vyras negali būti puikiu darželio auklėtoju, mokytoju, baleto šokėju.

kora

K

2495 įrašai

2009/05/21 05:43:35 05:43:35

Violetinė: ...Aišku, gal aš visai ir ne moteris, tik visą gyvenimą klaidingai galvojau apie save kaip apie moterį. Bet vyrams jus suprasti, tai iš viso be jokių šansų...

Jei dar gyvename sioj zemej, manau, kad sansai dar yra vieni kitus suprasti. Pasipasakok siek tiek apie save, lietuviu kalboje nera zodzio "ono", save vistiek kazkam priskirt turetum

kora

K

2495 įrašai

2009/05/21 06:03:28 06:03:28

Lelis Borgia, jei atejot is puslapio "Bendravimas poroje - Kokios dazniausios skyrybu priezastys?", tuomet as pritariu tiems, kas sako: "Visuomenes ir valstybes pagrindas - Seima." Jei seimos nebutu ir zmones nesistengtu jos sukurti, kai kam atrodyti gali , kaip pasaulio pabaiga: nezinai, cia - tavo vyras ar svetimas meiluzis, cia - tavo teiseta zmona ar jos drauge, cia - tavo vaikas, gimtas kraujas, ar svetimas, "gegutes" dovanotas, ir panasiai. Suprantu tuomet, kaip sunku ir sudetinga valstybes prezidentui tokia visuomene suvaldyti, nes lyg visa atsakomybe butu permesta ant vieno jo peciu.

Nesutinku, kai saukiama: "Geriau netvarka, nei rutina!", nors rutinai nepritariu pati. Kam tas prezidentas, jei geriau netvarka

kora

K

2495 įrašai

2009/05/21 07:01:10 07:01:10

Lelis Borgia: ... Man asmeniškai visada kyla daugiau klausimų ir abejonių apie moteris, ir apie save taip pat. Kiekvienas turime teisę nuoširdžiai klysti...

[u:2hsf0ior]Teises klysti zmogus neturi[/u:2hsf0ior], taciau ir as, ir jus, mes klystame (" [i:2hsf0ior]Errare humanum est[/i:2hsf0ior]", lotynu kalboje reikstu "Klysti yra zmogiska"). [u:2hsf0ior]Kiekvienas teise turime neklysti, bent jau stengtis, ir nuosirdziai gailetis del klaidu[/u:2hsf0ior], o dar geriau, jei imanoma, jas istaisyti.

Ka darome, kai, grybaudami miske, mes pasiklystame

Pirmiausia stabtelim ir dairomes aplink, stengiames suprasti, kur patys esame, kaip iki cia atejome ?. I prieki eiti kai kada baugu, labiau suklysti. Atgal pabandome eiti, lyg atodytu paprasciau, bet ne visada tai pasiteisina. Taciau zinome, kad nesinori stoveti vietoje ir laukti kol jusu pasiges, prades ieskot kiti. Be to, pasilikti vietoje gal prazutinga, nes, maza ko, sutemus ateis plesrus zverys ir sudraskys, o ir paciam maitintis reikia.

Bandome savus vardais mes saukti, bet kai kada jie per toli ir musu nebegirdi. Be to, daznai atsiliepia kiti, noredami pasijuokti.

Uzvaldo kuna nerimas, pradedam blaskytis arba, islaikius rimti, ieskoti iseiciu. Kad lengviau eiti butu kai kada net grybus surinktus ispilam ir paliekam. Pakeliui, atrodo, kaip taisykle, pastebim dar grazesnius grybus, bet daznai paliekam juos taip pat, nes zinom, kad pirmiausia reik paciam iseiti, o veliau jau valgymas ir malonumai.

Kelio patys nerasdami, klausinejame zmoniu, tikedami ju gerumu ir nuoroda teisinga, ir pykstame ant nepazistamu, kai jie, ir patys nenoredami, beveik to pacio klausinedami, dar labiau suklaidina, nors paklydome tai patys.

O kiek dziaugsmo butu, kai atrastumet savo masina ir dar laukiancia(-ti) bei besisypsancia(-ti) zmona ar vyra (priklausomai, kas pasiklysta, ir kas ko iesko) ir galetumet vaziuot namo. Juk tai Seima - Namas su keturiais kampais

Violetinė

V

314 įrašai

2009/05/21 07:11:30 07:11:30

kora: [Jei dar gyvename sioj zemej, manau, kad sansai dar yra vieni kitus suprasti. Pasipasakok siek tiek apie save, lietuviu kalboje nera zodzio "ono", save vistiek kazkam priskirt turetum

Tai šita... aaa.... šiaip aš ir esu moteris, ką čia daugiau pasakoti, nebent tik tiek, kad man moteris yra žymiai daugiau nei tik kieno nors žmona, mama, židinio, pečiuko ar ko ten kurstytoja.
O dėl supratimo, tai jau ne viskas taip vienareikšmiška. Kartais nebūna šansų vienas kitą suprasti ir nesvarbu lytis ar amžius. Dėl įvairiausių priežasčių, jų čia galėčiau du tomus prirašyti....

kora

K

2495 įrašai

2009/05/21 07:31:33 07:31:33

Violetinė:
kora: [Jei dar gyvename sioj zemej, manau, kad sansai dar yra vieni kitus suprasti. Pasipasakok siek tiek apie save, lietuviu kalboje nera zodzio "ono", save vistiek kazkam priskirt turetum

Tai šita... aaa.... šiaip aš ir esu moteris, ką čia daugiau pasakoti, nebent tik tiek, kad man moteris yra žymiai daugiau nei tik kieno nors žmona, mama, židinio, pečiuko ar ko ten kurstytoja.
O dėl supratimo, tai jau ne viskas taip vienareikšmiška. Kartais nebūna šansų vienas kitą suprasti ir nesvarbu lytis ar amžius. Dėl įvairiausių priežasčių, jų čia galėčiau du tomus prirašyti....

"Violetine", o tu miegi viena ar prie peciuko

Violetinė

V

314 įrašai

2009/05/21 07:49:50 07:49:50

kora: ["Violetine", o tu miegi viena ar prie peciuko

Kora, o kas jums nuo to pasikeis, jeigu sužinosite, su kuo aš miegu: viena, prie pečiuko, prie atviro lango ar veidu į mėnulį?

kora

K

2495 įrašai

2009/05/21 10:52:48 10:52:48

Violetinė:
kora: ["Violetine", o tu miegi viena ar prie peciuko

Kora, o kas jums nuo to pasikeis, jeigu sužinosite, su kuo aš miegu: viena, prie pečiuko, prie atviro lango ar veidu į mėnulį?

Tiesiog norejau is jusu suzinot siek tiek daugiau. Kaip taisykle, atsakyma reiketu isgirst is zmogaus lupu, su kuriuo kalbi, aisku, jei jis to nori, o ne paciam isivaizduoti. O dabar:
Jei miegi viena, tai gal nieks netrukdo?
Jei prie peciuko, tai gal silta ir jauku?
Jei prie atviro lango, tai gal specialiai pries guldama neuzdarei, kad ateitu tas, kurio lauki?
Jei veidu i menuli, tai gal nakti, kai sirdi ilgesys suspaus, akis placiai atmerkus, stengsies menulio pilnaty sutikti zvilgsni, kurio ilgiesi?
DP svetaines tikslas turbut - Darni pora rimtoms draugystems, vedancioms i Meile ir paskestancioms seimoje.

P.S. Neabejoju ir pritariu, kad Moteris yra zymiai daugiau, taciau jos uzuomazga turetu buti visdelto Seimoje.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume