Man gerai būtų, kad interneto svetainės sistema reaguotų [u:rlgx7rnx]ne į kompiuterį, o į vartotoją - registruotą narį[/u:rlgx7rnx]. Nesu "susižadėjusi" su vienu asmeniniu kompiuteriu, naudojuosi bent penkiais, iš kurių per tą patį User'į internete savo reikalais naršo dar keli (namie) ar net nesuskaitoma aibė nepažįstamų asmenų (darbo vietose ir skaitykloje). Taigi kiekvienas iš tų penkių kompiuterių rodo skirtingai naujas temas ir pan.
Tai būtų smulkmena. Blogiau, kai parašius ką nors tinklaraščio ar žurnalo komentaruose (nesvarbu, prisijungus ar ne), lieka niekaip neištrinamos užpildytos mano vardo ir el.pašto eilutės, suprask, naujam komentarui - kad nereikėtų naujai pildyti, jei rašai neprisijungęs. Kas tik pirmas po manęs atsidaro tą DP žurnalo ar tinklaraščio langą, taip ir randa mano vardą ir el.paštą... Ačiū Dievui, kol kas nieks nepiktnaudžiavo tuo. Bet nelabai malonu. Jei noriu tuos užsilikusius duomenis pakeisti, turėčiau rašyti komentarą fiktyviu vardu ir el.paštu. Išvada: geriau būtų, jei jūsų sistema nepaliktų nereikalingų likučių kompiuteriuose.
Sakysit, įsigyk asmeninį kompiuterį, ir baigsis bėdos. Bet viešose vietose naršau tikrai ne aš vienintelė.
Dovilė || DarniPora.lt komanda: Dainele, truputi paaiškinsiu kas yra tie mįslingieji "sausainėliai" (angliškai vadinami "cookies").
"Sausainėlis" (arba "cookie") – tai mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto svetainės į Lankytojo kompiuterio kietąjį diską, kad interneto svetainės sistema galėtų atskirti Lankytojo kompiuterį ir prisiminti jo ankstesnius veiksmus svetainėje. Unikalus numeris identifikuoja Lankytojo naršyklę kiekvieną kartą Lankytojui apsilankius Svetainėse.
Taigi "Sausainėliai" saugo informaciją, kokias temas Jūs skaitėte, o kurių dar ne. Todėl juos ištrynusi naujų temų ir nebematote. Nes ištrynus "sausainėlius" mūsų sistema jau nebeatpažįsta jūsų kompiuterio ir nebeatsimena, kurias temas esate skaičiusi./.../