Ne, ne visai taip.
Meilužiai būna kartu, kol aistra liepsnoja. Paskui nebelieka prasmės.
O meilė iš tikro yra truputį aukščiau tarpkojo anot seno hrieno.

Buv.Ugnelė
2010/10/15 08:40:04 08:40:04
Ne, ne visai taip.
Meilužiai būna kartu, kol aistra liepsnoja. Paskui nebelieka prasmės.
O meilė iš tikro yra truputį aukščiau tarpkojo anot seno hrieno.
Moteris_Ji
2010/10/15 09:13:13 09:13:13
Žmonės, o kas Jums yra Meilė?
Manau, kad daugelis šią savoką suprantame skirtingai (dažniausiai kalbame tik apie jausmus) arba aplamai nesusimąstome, kas tai. Dažniausiai girdžiu, kad meilė suprantama kaip kažkokia abstrakcija, sufokusuota į kitą (vieną) asmenį.
Aš ieškojau atsakymų kokius penkis metus. Dabar ši savoka išsigrynino ir suvokiau, kad Meilė nėra tik gražus jausmas. Tai yra žymiai žymiai daugiau ir plačiau. Mylėti reikia mokėti arba išmokti, pirmiausia save (save priimti tokį koks esi), ir tik paskui būsi pajėgus mylėti ir kitus.
Visi jausmai yra klasifikuojami: pyktis, liūdesys, baimė, įsimylėjimas, džiaugsmas, aistra, neapykanta ir t.t. Stipriausiai veikia pyktis ir meilė (jausų lygmenyje). Visi jausmai turi pradžią ir pabaigą. Tikra Meilė apima daugiau nei jausmų lygmenį ir esu įsitikinusi, kad Ji niekada nesibaigia .
ieva
2010/10/15 09:31:29 09:31:29
o apie ka as cia jau penkta lapa audziu?!
Pasileidusi
2010/10/15 11:06:35 11:06:35
Taip, ištikimybė turi būti. Tik kiekvienas ištikimybę supranta kitaip. Man tai - lojalumas.
O dėl laimės jausmo... vaikai gal ir negali įvardinti kas vyksta, bet tas nesupratimas tarp suaugusiųjų persiduoda ir jiems. Gyvenimas kartu dėl vaikų - vaikų neapsaugo. Gyvenat kartu dėl to, kad taip patogiau patiem suaugusiem.
ieva
2010/10/15 11:21:08 11:21:08
Na tai ir man tas pats. Tai ka?
"Larousse žodyne (Grand Dictionaire Larousse de la Langue Frangaise) lojalus asmuo apibūdinamas kaip „asmuo, kuris laikosi savo žodžio, kuris laikosi garbės ir sąžiningumo principų; asmuo, kuris yra ištikimas teisėtai valdžiai, santvarkai, bendram reikalui, šeimai ir pan.“ International Encyclopedia of Ethics lojalumas apibrėžiamas taip: „Atsidavimas asmeniui, bendram reikalui, šaliai ar idealui (...)“. Filosofas John Ladd teigia, kad lojalumas plačiąja prasme gali būti suprantamas kaip „atsidavimas objektui visa širdimi“. George Randels mano, kad lojalumas yra labai panašus į aistrą. Apibendrinus, lojalumą galima apibūdinti kaip ištikimybę ir atsidavimą asmeniui, bendrai veiklai, institucijai (organizacijai), šaliai."
[url:2816q5uu]http://www.vaiciulis.lt/lojalumo-prasme-ir-verte.html[/url:2816q5uu]
ieva
2010/10/15 12:22:45 12:22:45
Jei taip ir toliau svaičiosite, šeimų tikrai neliks ir pačios niekada jos neturėsite. Nugyvenat amželį be meilės viską suvesdamos tik į seksą ir instinktus, net keista, kaip moterys šitaip gali. Pasirodo, kad gali, kad joms daugiau sekso ir atsidavimo seksui nieko nereikia. Be lojalumo seksui daugiau nieko nėr. Gaila man jūsų nelaimėlių,tikrai, nes negalvojate ką kalbate.
senas hrienas
2010/10/15 12:24:04 12:24:04
Pyktis ne moteriska energija, todel jei norit geresniu santykiu palikit tai vyrui.
Kaikada
2010/10/15 16:02:51 16:02:51
[color=#FF0000:27e6c2vp]Pyktis ne moteriska energija, todel jei norit geresniu santykiu palikit tai vyrui. [/color:27e6c2vp]
Topinis pateisinimas visai vyrų giminei. Tokio dar nebuvau girdėjusi Moterytės, nuolankiai nusilenkite prieš vyrus ir pakluskite jų agresijai, nes tai jų energija.
Lady_scorpio1302026861_db
2010/10/15 19:55:10 19:55:10
Pyktis ne moteriška energija? Mitas. Tai tik idėja. Įsimylėjusių poetų paistalai. Realybė kitokia. Duok, Dieve, aš klystu. Bet gyvenime mačiau daug piktų ir pagiežingų moterų, o piktų vyrų matyti kaip ir neteko. Bent jau negaliu dabar prisiminti.
ieva
2010/10/15 20:28:00 20:28:00
liudna istorijos pabaiga, bet tai tik irodo, kad laime yra ne turtai, o salia esantis zmogus. man patinka tokie zmones, kurie nepaluzta, pvz, mano baigiamojo darbo vadovas serga veziu ir tai suzinojau tik tada kai iskilo rimtas nesutarimas del baigiamojo ir ir del pacios manes, mano asmeninio gyvenimo, kuriuo vis meginau pasiteisinti. as tik tuomet supratau, kad labai varginau vadova, bet emiau ir pasistengiau jo nenuvilti ir nenuvyliau. kalbant aplamai apie gyvenima, draugus, artimus zmones, reiketu prisiminti tai, kad kai tik lyla didziausias pavojus, tai visi suartina. jei jau kyla koks nesutarimas ar pastebima pasikeites santykiuose klimatas, tai reiketu stengtis issiaiskinti to priezastis, o ne begti uz akiu ir bijoti.
Zinau, kad mano issakytai nuomonei atsiras kritiku, kurie teigs, kad kalba eina apie santuoka, taciau kalbama ir apie jausmus, draugus, kald pasaulis sukasi ne vien apie tave, bet ir apie kitus, kurie savrbu vaidmeni atlieka tavo gyvenime, supratingumo ir pastabumo stoka ir t.t.