Ex zmogau.
Kai pirma karta perskaiciau tai ka tu rasai pasimeciau. Istiesu pasimeciau. Man tai suveike kaip laiko masina. Pirmyn i praeiti.
Kai susipazinau su ja man buvo gal septyni. Mes bendravome. Keista sakau bendravome. Zaideme visokius zaidimus. Na taip pulke, su visa chebra. Svesdavom gimtadienius kartu. Kai tapo niolika pradejome dalintis kam kuri. Kaip visa tai kvaila, bet kaip visa tai juokinga dabar.
Gautos keliolika kapeiku, buvo taupomos, kad virstu niekuciu. Jei begti sleptis tai su ja. Jei zaistume kas valgoma, kas nevalgoma, maniskiai visuomet valgoma. Taip tapo ji mano alfa ir omega.
Karta rudeniop manes nepakviete i gimtadieni. Man tai buvo pasaulio pabaiga. As nemaciau zemes po kojomis. Nemaciau tikslo. Viespats mate, as tikriausiai jauciau tai ka jauti tu.
Zliumbiau kai neatejo i mano gimtadieni. As atstumiau draugus. Sedejau prie stalo apsikabines suni.
„Tai tau ne pirma ir nepaskutine“ kaip siandien pamenu mamos zodzius.
Metai prabego draugai juk nekalti. Isiveliau i kazkokias varzybas pas ka dviratis bus grazesnis. Veliau pas ka mopedas bus greitesnis. Atsirado naujos merginos chebroje. Pirmi sokiai, pirmieji prisilietimai. Pirmieji buciniai.
As nepulsiu vertinti kuri Meile buvo stipresne.
Tikriausiai buvau per silpnas, kad uzkariauciau jos sirdi. Buvau iskeistas i viresni. Isties maisesi protas, plyso sirdis, kentejo nieko deti.
Taip kaip ir tau tikriausiai dabar. O kam as reikalingas galvojau tada?!
Tepalas ir muzika tikriausiai isgyde zaisdas.
Prasidejo vadinamos „diskotekos'“ kazkas panasaus i sokius niu dienom mokyklose. Toli iki klubo Buvo ju niolika ir nei viena ne mano.
Ta diena as padejau draugams rengti sokius viename kaime.
Atpazinau ja pilnoje saleje. Maciau ja vienintele is gausos. Ta kurios artumo siekiau du metus. Maciau ta su kuria siandiena niolika metu kartu.
Kai tai rasau mane apima jausmas vadinamas nostalgija.
Jei as nebuciau ejas pro tai, pro ka eini tu. As nebuciau tuo kuo esu siandiena.
...
PS su "pirmaja' tik pasisveikiname. "Antroji" kaip teige pirmasis jos vyras, idealizavo mane. Taciau jau to man nereikia.