O kaip tuomet vadinti moteri kuri sedi namuose ir yra vyro islaikoma?
Va ir paaiskejo, kodel neturi centu paskambinti )))) Nenuovokus esi
Centus palikime ramybeje. Uzdaviau klausima. Pakartoti? ar zinai kas yra klausimas?
cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti
2011/10/03 14:03:42 14:03:42
Centus palikime ramybeje. Uzdaviau klausima. Pakartoti? ar zinai kas yra klausimas?
ieva
2011/10/03 14:19:46 14:19:46
Pakartok
Vingiu Jonas
2011/10/03 14:20:35 14:20:35
Tokios moterys yra vadinamos namu seimininkemis. Po kazkokios tetos is svedijos knygos paukste auksiniame narvelyje ar kaip, visa tai pradejo keistis. Tos tetos knygos isleidimas svedijoje laikomas feminizmo pradzia. anyway, senai skaiciau ta knyga tai tik esme pamenu. dabar prie esmes, labai daznai vyrai nori, kad moteris nedirbtu, o sedetu namie ir laikytu visus 4 namu kampus.
deepsorrow
2011/10/03 14:53:17 14:53:17
Nebent kompleksuoti ir savim nepasitikintys, bijodami kad moteris gali pasiekti ir uždirbti daugiau nei jie, arba kad pagaliau, su aplinkinių pagalba, atsimerks jos makaronais užklijuotos akys ir ji skuos kuo toliau neatsisukdama į jų pusę . Buityje niekada nebūsi tiek užimtas, kad neatsirastų dienų, kada slampinėsi iš kampo į kampą neturėdamas ką veikti. Žinoma nekalbėkime apie motinystės/tėvystės atostogų laikotarpį, kurį privalu skirti vaikui ir aišku užimtumo tada pakaks. Tačiau kitais atvejais bent jau pusės darbo dienos užimtumas naudingas, net jei materialiai tai ir nėra reikalinga, atskirtas ir nuolat savo „sultyse verdantis“ žmogus ir nuprotėti gali.
Vingiu Jonas
2011/10/03 15:08:48 15:08:48
Moterie, as jums visiskai pritariu
cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti
2011/10/03 15:20:59 15:20:59
Nesvarstau gerai ar blogai, tiesiog idomu.
Matai moteris gali sau leisti vadintis "namu seimininke" vat vyras toksai "looozeriu" vadinamas.
Kazkas cia ne taip. Man atrodo suprantu kodel svedai (atrodo svedai) vaikus darzelyje nori neskirstyti pagal lyti.
Nedalyvavau sioje diskusijoje, buvo smalsu.
Daug cia prirasyta kas ka privalo ir kas ko nori. Ir visa tai primetama svetimam zmogui. Mazdaug, as noriu tai ir tu turi noreti.
Pazystu viena zmogu kuris panasioje situacijoje trenke darba uz minimalu atlyginima ir isvaziavo LT zemes uki kelti. Karves augina, piena parduoda.
deepsorrow, ka manai su pasiulymu trumpinti pensijos amziu?
deepsorrow
2011/10/03 17:16:54 17:16:54
Aš šiaip vyras bet žinoma kontekstas nuo to nesikeičia
Drauge tai čia tik vienas pilietis skirstė pagal lytis, mano galva tiek vyras tiek moteris tokioje situacijoje vienodi „looooozeriai“ . Nedalyvauju ir aš šitoje diskusijoje, man tik buvo irgi labai smalsu, kaip galima sakyti „už minimumą nedirbsiu, nes nėra prasmės“ o mokyt, kaip jau minėjau tikrai nenoriu.
Jeigu žmogus trenkė darbą jis ūkininkauja – o tai jau galima sakyt tikrai nevalandinis darbas, iš kitos pusės jis dirba sau, produkciją parduoda ir galbūt uždirba daugiau nei minimumą, plius darbuojasi gryname ore kas naudinga sveikatai, bet ir minusų savų turi, čia nedarbingumo pažymos nepasiimsi ar viršininko laisvos dienos nepaprašysi. Aš kad ir mieste gyvenu, bet vaikystėje daug vasarų leisdavau kaime ir tikrai žinau, kas yra ūkininko grafikas, žinau kaip dalgį naudoti, žinau kaip galvijus ir pasėlius prižiūrėt, o ir rankas sukišt į žemę man nėra jokios problemos – netenkintų esama situacija, tikrai pasiryžčiau bandyti jėgas kaime, o ne sėdėt kaip Puntukas ir laukt kol kerpėm ir samanom apeisiu.
Į pensijas net nelysiu – čia išvis ekonomikos pagrindų nėra, mes mokam pensiją kažkam ir turim tikėti, kad kažkas mokės mums, o tuo tarpu ten skolos tik auga, stabilumo jokio – tu mokėk, tačiau realiai tu nieko nekaupi – prasta ekonominė situacija mes tau nurėšim ir juokinga ir graudu. Jeigu teisėtai reikalauji to, kas tau priklauso – valdžia į tave žiūri kaip į plėšiką. Tokias mintis ir valstybės idealizavimą seniai pakabinau tolimiausioje spintos kertėje, naudojuosi privačių monopolistų paslaugomis, pensija kaupiu pats, sveikatą prižiūriu privačiai (kadangi ji pas mane labai gera, tai paskaičiavus greičiausiai mokestis valstybininkams išeina didesni )
Zygfrid
2011/10/03 17:25:10 17:25:10
Plebejai kisa savo pasauleziura. Darbas, rus rabota- nuo zodzio rabstvo. Plebejai is prigimties linke buti vergais. Jie net iki panagiu isitikine, kad reikia dirbti, tai yra vergauti. Sudaro teorijas visokias, kaip jie dirbdami (suprask budami vergais) save realizuoja. Tik nyki asmenybe, gyvulio lygio randa savo realizacija ir prasme darbe. Dvasingam zmogui, intiligentui darbas reikalingas kaip suniui penkta koja. Dirbdamas jis patiria tik savo asmenybes pazeminima ir dvasinia kancia nuo tokio veiksmo beprasmybes. Zmogus sutvertas mastyti ir tokiu budu uzsidirbti pragyvenimui. Tik vergai to nesupranta, jie kisa savo nuomone apie darbo reikalinguma. Kitus zemina, nes kas jiems belieka. Zmogus kuris pasake: uz minimuma nedirbsiu- protingas zmogus. Tegu galvijai dirba uz prasmirdusio edalo kasni.
ieva
2011/10/03 17:48:08 17:48:08
Jo, as ir mastau kaip Zygfrydas. Man patiktu visai nedirbti, o susirasti kokias 20 meiluziu ir su jomis uz pinigus myletis. As jas pamyliu, jos man sumoka ir man dirbti nereikia. Gyvenu sau kaip koks inteliogentas, o ne vergas. Galeciau uz kartą po kokius 300 paimti ir kuo ne fainas gyvenimas man? Dar liktu pinigu ir tarnaitei ir plovejai islaikyti.
as esu
2011/10/03 18:00:53 18:00:53
Zygfrid, visiškai jums pritariu, jūs supratote esmę. Deepsorrow,sugebu tikrai daugiau nei už minimumą sedėti 8 val. ir paskui maldauti valdžios lengvatų. Jums gal ne 50~metų, kaip man, todėl toks aktyvus ir optimistiškas. Protu sugebėčiau užsidirbti ir rankomis, bet nenoriu būti vergu už minimumą. Manote neieškojau darbo?