Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Nebera normaliu moteru

voveruska

V

72 įrašai

2011/07/08 09:46:41 09:46:41

Norėjau pasakyti apie nuolankumą. Ne Dievui. Į šitą metafiziką nesivelsiu.
Apie moters nuolankumą vyrui. Jei man vyriškis sugebėtų pasakyti: "mieloji, tu ir taip turi daug rūpesčių, palik tai išspręsti man", ne tik nuolankiai paklusčiau, bet netgi būčiau pamaloninta.
Bet kai rašo ponas Girdzijauskas - būti nuolankiai, neprieštarauti net tada, kai vyras įžeidinėja (o gali pagal autorių net pradėti smurtauti, nes vyras kaip vulkanas), soorry, bet to nebus. Neprieštaraučiau nei įpykusiam, nei girtam, tai beviltiška, bet kai nurimtų ar išsiblaivytų, jo lauktų rimtas pokalbis. Gal vistik nustokim vyrą laikyti pranašesniu ir galvoti, kad jam viskas galima. Esam skirtingi, tačiau vienodai verti pagarbos.
Žmonės būna įvairūs. Kai kurie spontaniški ir užsiplieskiantys. Jei jau tokį išsirinkom, tenka kažkiek ir toleruoti, kad jis/ji užsidega, pabamba ar dar kitaip išreiškia emocijas. Bet tyčinio įžeidinėjimo (o jis kitoks būti negali), niekas nenusipelno.
Girdzijausko straipsnyje gal vienintelė buvo graži frazė: "moteris turi elgtis su vyru kaip tarnaitė su karaliumi, o vyras su moterimi kaip tarnas su karaliene". Va, jeigu šalia vyro galima nors retkarčiais (nereikia visada, idealų nebūna) pasijusti karaliene, manau, tokia moteris tikrai nekels smulkių skandalų ir nekovos dėl valdžios. Ji paprasčiausiai bus nuolanki iš pagarbos ir meilės, nes ir ji norės pabūti tarnaite savo karaliui.

ieva

I

96405 įrašai

2011/07/08 10:19:30 10:19:30

Svečias: o kaip tu manai?

Zmogus pirmiausia turi buti asmenybe tureti savo nuomone, poreikius, bet aisku ir i pertneri atsizvelgti. Buti nuolankiam vyro seseliui blogai. Moteris praradusi savaji "as" galiausiai tampa ir tam paciam vyrui neidomi.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/07/08 11:08:23 11:08:23

voveruska: Į šitą metafiziką nesivelsiu.

Tame straipsnyje ir su kai kuo nesutinku. Originalus tekstas manau cia:
1Taigi būkite Dievo sekėjai, kaip mylimi vaikai,
2ir gyvenkite mylėdami, kaip ir Kristus pamilo mus ir atidavė už mus save kaip atnašą ir kvapią auką Dievui.
3Todėl ištvirkavimas, visoks netyrumas ar godumas tenebūna net minimi pas jus, kaip pridera šventiesiems;
4taip pat nešvankumas, kvaila šneka ar juokų krėtimas jums netinka, verčiau tebūna dėkojimas.
5Nes jūs žinote, kad joks ištvirkėlis, netyras ar gobšas, kuris yra stabmeldys, nepaveldės Kristaus ir Dievo karalystės.
6Tegul niekas neapgauna jūsų tuščiais plepalais; už tokius dalykus Dievo rūstybė ištinka neklusnumo vaikus.
7Todėl nebūkite jų bendrai!
8Juk kadaise buvote tamsa, o dabar esate šviesa Viešpatyje. Elkitės kaip šviesos vaikai,-
9nes Dvasios vaisius reiškiasi visokeriopu gerumu, teisumu ir tiesa,-
10ištirdami, kas patinka Viešpačiui.
11Ir neprisidėkite prie nevaisingų tamsos darbų, o verčiau atskleiskite juos.
12Nes ką jie slapčia daro, gėda net sakyti.
13Bet viskas, kas atskleidžiama, tampa šviesos apšviesta, o kas tik apšviesta, yra šviesa.
14Todėl sakoma: „Pabusk, kuris miegi, kelkis iš numirusių, ir apšvies tave Kristus”.
15Todėl rūpestingai žiūrėkite, kaip elgiatės: kad nebūtumėte kaip kvailiai, bet kaip išmintingi,
16branginantys laiką, nes dienos yra piktos.
17Nebūkite tad neprotingi, bet supraskite, kokia yra Viešpaties valia.
18Ir nepasigerkite vynu, kuriame pasileidimas, bet būkite pilni Dvasios,
19kalbėdami vieni kitiems psalmėmis, himnais bei dvasinėmis giesmėmis, giedodami ir šlovindami savo širdyse Viešpatį,
20visada ir už viską dėkodami Dievui Tėvui mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus vardu,
21paklusdami vieni kitiems Dievo baimėje.
22Jūs, žmonos, būkite klusnios savo vyrams lyg Viešpačiui,
23nes vyras yra žmonos galva, kaip ir Kristus yra galva bažnyčios,-Jis kūno gelbėtojas.
24Todėl kaip bažnyčia paklūsta Kristui, taip ir žmonos visame kame teklauso savo vyrų.
25Jūs, vyrai, mylėkite savo žmonas, kaip ir Kristus pamilo bažnyčią ir atidavė už ją save,
26kad ją pašventintų, apvalydamas vandens nuplovimu ir žodžiu,
27kad pristatytų sau šlovingą bažnyčią, neturinčią dėmės nei raukšlės, nei nieko tokio, bet šventą ir nesuteptą.
28Taip ir vyrai turi mylėti savo žmonas kaip savo kūnus. Kas myli savo žmoną, myli save patį.
29Juk niekas niekada nėra nekentęs savo kūno, bet jį maitina ir globoja kaip ir Kristus bažnyčią.
30Mes gi esame Jo kūno nariai, iš Jo kūno ir kaulų.
31„Todėl žmogus paliks tėvą bei motiną ir susijungs su savo žmona, ir du taps vienu kūnu”.
32Tai didelė paslaptis,-aš tai sakau, žvelgdamas į Kristų ir bažnyčią.
33Taigi kiekvienas iš jūsų tegul myli savo žmoną taip, kaip save patį, o žmona tegerbia savo vyrą.
Efeziečiams 5 skyrius
Voveruska, nesivelk i diskusija apie girtus, apie tai kitose vietose yra pasakyta. Tiksliau tam uzbegant uz akiu.

C

1075 įrašai

2011/07/08 11:34:28 11:34:28

Svečias: Zmogus pirmiausia turi buti asmenybe tureti savo nuomone, poreikius, bet aisku ir i pertneri atsizvelgti. Buti nuolankiam vyro seseliui blogai. Moteris praradusi savaji "as" galiausiai tampa ir tam paciam vyrui neidomi.

O kur buvo pasakyta, kad prarasti save?
kur buvo pasakyta, issizadeti saves?

Kodel praradusi savaji "as"? zmones pabuskit. Tiek pinli kompleksu ir zaizdu, tai stojasi klausimas kur tikrasis "as" ir kur mano kaukes? o kur savisaugos instinktai?
ka as veikiu ir ka noriu veikti?

ieva

I

96405 įrašai

2011/07/08 12:21:28 12:21:28

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti:
Svečias: Zmogus pirmiausia turi buti asmenybe tureti savo nuomone, poreikius, bet aisku ir i pertneri atsizvelgti. Buti nuolankiam vyro seseliui blogai. Moteris praradusi savaji "as" galiausiai tampa ir tam paciam vyrui neidomi.

O kur buvo pasakyta, kad prarasti save?
kur buvo pasakyta, issizadeti saves?

Kodel praradusi savaji "as"? zmones pabuskit. Tiek pinli kompleksu ir zaizdu, tai stojasi klausimas kur tikrasis "as" ir kur mano kaukes? o kur savisaugos instinktai?
ka as veikiu ir ka noriu veikti?

Nusisvaiciojai i pievas, taip ir rasyk, kad neturi ka pasakyti.

voveruska

V

72 įrašai

2011/07/08 12:27:37 12:27:37

Nesiveliu ir nenoriu to daryti. Tik norėjau pasakyti, būtent, apie įžeidinėjimus. Būna, prigėręs vyriškis pareina namo ir atsiprašinėja: "zuikeli, nepyk, taip gavosi", o būna tokių, kurie tik paragauja lašą ir darosi siaubingai agresyvūs.
Nesvarbu, ar vyras tai daro išgėręs, ar blaivas, įžeidinėti neturi teisės.
Jei visi laikytųsi to, ką čia pacitavai, manau, tokių temų nebūtų. Bet gyvenimas yra gyvenimas, o žmonės - nuodėmingi. Va, todėl ir sakau, kad kaip šaukiama, taip atsiliepiama. Negali būti nuolankumo aplamai. Gali būti nuolankumas tam žmogui, su kuriuo esi ir kuris to vertas. Viskas turi būti iš abiejų pusių. Mano tokia nuomonė.

ieva

I

96405 įrašai

2011/07/08 12:37:42 12:37:42

Svečias:

Tuos raguotus gale teksto tik vienas zmogus forume deda. Ne as i pievas nusivaiksciojau, o tau tai nepriimtina kas ten parasyta.
Nepriimtina taip ir sakyk.
[url:34ibvh1x]http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-06-29-elona-ilgiuviene-kelias-saves-link/65130[/url:34ibvh1x]

C

1075 įrašai

2011/07/08 12:53:50 12:53:50

voveruska: Jei visi laikytųsi to, ką čia pacitavai, manau, tokių temų nebūtų. Bet gyvenimas yra gyvenimas, o žmonės - nuodėmingi.

Voveruska, jei pritari nuodemei atitinkamai ir gauni.
Neverkit tuomet.

Tiesa, o kam tau reik, kad visi?
Saves ziureki.

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/07/08 13:05:40 13:05:40

Svečias:
Svečias:

Tuos raguotus gale teksto tik vienas zmogus forume deda. Ne as i pievas nusivaiksciojau, o tau tai nepriimtina kas ten parasyta.
Nepriimtina taip ir sakyk.
[url:3rge580r]http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-06-29-elona-ilgiuviene-kelias-saves-link/65130[/url:3rge580r]

Jei mane turite galvoje, tai turiu nuvilti. Mano postai netik baigiasi raguotai, bet ir rašomi su visais lietuviškais simboliais, be to aš nematau tikslo nuo kažko slėptis. Temose, kuriose mūsų nuomonės išsiskyrė arba kur turėjau priekaištų aš juos atvirai jums ir išsakiau, tai mano nuomonė ir slėptis po „svečio“ užrašu ar slaptai skleist kažkokias erezijas apie kitus man yra per daug žema.

edit: Apie nuolankumą sakyčiau tai pozityvi savybė, tačiau turi vieną neišvengiamą trūkumą – anksčiau ar vėliau ji visada bus išnaudojama, todėl kaip elgtis ir kur ta riba tarp nuolankumo ir nusižeminimo individualus reikalas.

C

1075 įrašai

2011/07/08 13:11:03 13:11:03

Tai ir puiku. To ir toliau laikykimes.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume