Naivu, ir ar reikia to?
Kiekvienas asmeniškai sprendžia, ko jam reikia ir ko ne. Man tai yra įdomu.
Vieniša_siela
2009/12/16 16:20:33 16:20:33
Kiekvienas asmeniškai sprendžia, ko jam reikia ir ko ne. Man tai yra įdomu.
Vieniša_siela
2009/12/16 16:27:14 16:27:14
Nieks nesako, kad jus nepasakete daug tiesos. Bet, Madame, intelektas ir protas ne labai tas pats. Tai labiau mastymo pakopos, o issilavinimas yra diplomas. Na, kaip Uspaskio ar Kirkilo. Abu jie yra auksciau uz visus diplomus ir nukvakusius jaunus ir senus mokslu daktarus ir docentuas, kad ir kiek ju nemegciau. Nusipirktas "po blatu" ir su neaiskiais kazkieno ketinimais diplomas... Intelektu laikomas sugebejimas teisingai ir logiskai samprotauti, o jums nelabai pavyksta. Su tuo galetume mes, darbininkai, ir pasveikinti, bet dar tai reiskia ir gebejima nuosekliai destyti mintis, o tai vel nekas gaunasi. Protas jau yra aukstesnis, nes padeda atrasti ir suvokti reiskiniu, ivykiu, nuotaiku, psichikos priezastis ir esme, suvokti esinija. O mastymas yra ir dar kai kas toliau ir giliau. Ismintis viso sito karaliene - filosofija. Taip kad ne kiekvienam absolventui ir diplomo turetojui tai yra ikandama, kad ir kiek jis daug popieriuku butu susirinkes ir isiteikes stipresniam- valdziai, direktoriui ar tironijai. Jums reiktu is naujo perskaityti "Dekamerona", gal tada geriau gautusi su minciu raiska. Gero vakaro, Madame ar Mademoiselle, ir keiskit nuomone kol ne velu, o senatveje bus beveik nebeimanoma.[/quote]
Kodėl Jūs taip palankiai vertinate Uspaskich ar Kirkilą, aš nežinau ir man tai nelabai įdomu. Čia gal iš tos serijos "jei turi daug pinigų ar įtakos, reiškias protingas". Aš šiek tiek kitaip vertinu žmonių sugebėjimus ir protą...
O dėl nelogiškumo, tai bėda. Nėra nieko baisiau kaip teisininkė be logikos Bet... Ne tiek teisininkei, kiek darbininkams Tai... Gal aš labai dėl to savo nelogiško mąstymo ir nesisielosiu
Kita vertus, kiekvienam pravartu suvokti, kas yra elementari logika ir kad kitamintis nebūtinai mąsto nelogiškai.
Logika apskritai netiria minčių pagrįstumo.
Lelis Borgia
2009/12/16 17:01:31 17:01:31
Logika yra geras dalykas. Kazkada ji buvo draudziama ir, radus namie vakarietiska logikos vadoveli, lengvai galejai sesti ilgam. Kirkilas toki iskart butu suraites. O Uspaski su Kirkilu ir i juos panasia privilegijuota chebryte vertinu labai blogai - tik neigiamai, kurie kenkia ir labai pakenke nulepausiams, ju myletojams. Be logikos netoli eisi. Ji labai svarbi mintims ir pasauleziurai susiformuoti ir reikstis. Joks protinis darbas ir nuoseklus minciu reiskimas be logikos neimanomas, nebent balsavimas uz Uspaski, Bosa ir Paulauska su Kirkilu. Taigi logika trumpai drutai yra mokslas apie mastymo ir pazinimo desnius ir formas. Tai savoku, sprendiniu, minciu, samprotavimu ir metodologijos aruodas zmogaus smegenineje, o ne uodegoje. Dedukcija, indukcija, pagrindas ir priezastis, patirtis ir stebejimai, be kuriu joks diplomuotas katinas nepajegus nieko rimto priespastatyti paprastam kaimo sviesuoliui. Silogizmas, savokos ir vaizdiniai, palyginimai ir abstrakcija. Sinteze ir antisinteze, mastymo desniai, tapatybes ir priesybiu vienybe nelabai ikandami ir paciam Kirkilui, ne tik jums, Madame.
cc
2009/12/16 17:09:44 17:09:44
Tai su teisininkai ir yra ta problema, kad savikritika jiems svetima Kaip ir čia puikus pavyzdys, vyrai neatrašo, tai problemos ieško visuose vyruose, bet ne pas save...
Mangofruit
2009/12/16 17:16:46 17:16:46
Vai vai vai-kaip malonu skaityti temą-prasidėjo tema paprastu klausimu, o baigiasi vos ne muštynėmis, įrodinėjant savo visokius (protinius, fizinius) sugebėjims, aptarinėjant svetimus diplomus ir svetimą protą.
O klausimas paprastasb:3ceii9vv-[/b:3ceii9vv]kodėl esat tokie pasipūtę ir neatsakot į laiškus? Ot negi sunku parašyti kad ir sakinį-"labas, man nepatinki ir atšok"-būtų aišku ir suprantama visiems ir
intelektualams, ir darbo liaudžiai.
Ir dar-atsakysiu kažkuriam, kuris minėjo Maksimos kasininkę ir krovėją-nereikia spangti, kad moteris su aukštuoju išsilavinimu suras bendrą kalbą su kroviku(kad ir koks jis šaunus būtų) ir kad maksimos kasininkė ras bendrą kalbą su kokiu, sakykim, prezidento patarėju..Socialiniai sluoksniai jau senai yra ir buvo-neapsimeskim, kad meilė nugali kažin ką...
Lochas
2009/12/16 17:59:53 17:59:53
Vai, vai, vai, tai jus cia apie ta Prezidenta, kuris is musio lauko prie Sedos pabego? Kuris mete draugus ir nuruko pas vokytkas pasimylet?
Tada suprantama, kad jo patarejai yra diplomuoti ir auksto intelektualinio lygio. Kur jau jiems cia Maximos kasininke, kuri nera baili ir nesa savo vargeli per sunku gyvenimeli. Yra dora ir sazininga, bet truputi kvailoka, nes leidziasi auksiniu berniuku isnaudojama. O tu, Leli, man netrukdyk. As ir vienas susitvarkysiu.
Samanta
2009/12/16 18:33:01 18:33:01
Ir vis tik daugiau įgimtas: jei nėra intelekto, gali vaiką lavinti kaip nori, bet jis kažin ko nepasieks. Jei yra - vaikas pats dažnai prasiveržia į žinių aukštumas.
Lelis Borgia
2009/12/16 19:00:21 19:00:21
Jo, jei genai per prasti - tada nekas!
Samanta
2009/12/16 19:08:56 19:08:56
Yra dar toks dalykas kaip labai mažų vaikų intelekto koeficiento matavimo testai. Jei intelektas būtų įgyjamas, jį tirtų ne pas mažylius, o pas suaugusius žmones, bent jau pas paauglius. Berods, dar mokinausi kad intelektas paprastai per gyvenimą nesikeičia. Tik kai kurios senatvės ligos, pvz. demencijos,deja, nusineša intelektą....
Vieniša_siela
2009/12/16 19:11:29 19:11:29
Nesu didelė logikos žinovė, bet ir Jūs ne toks didelis, kaip dedatės Ar gali logika atsakyti, kas yra teisinga, o kas - ne? Kas pagrįsta, o kas - ne? Daugeliu atveju - ne, nes logikos tyrimo objektas - minčių reiškimo BŪDAS, o NE turinys. Kaip žmogus taip labai besidomintis logika, turėtumėte žinoti