Vieniša_siela: cc: Vieniša_siela:
Šiaip manau, kad visus tuos reikalavimus, kuriuos keliu, aš ir pati atitinku, tai nelaikau jų kažkokiais "auksiniais" O šiaip žmogus, kuris neatskiria pareigų nuo išsilavinimo, akivaizdžiai nėra "kažkoks intelektualas" Su tuo ir sveikinu
Jeigu jau tikrai niekais taip neatrašo, reiškia per daug aukštai save vertini.
O jeigu neskiri išsilavinimo nuo intelekto, tai tikrai neesi labai išsilavinus Su tuo ir sveikinu
Šiaip nepasakyčiau, kad per gerai save vertinu, nes aplinkiniai neretai vertina mane šiek tiek geriau, nei pati save... Kita vertus, svoris, ūgis, išsilavinimas - gan objektyvūs kriterijai. Sunku čia kažkaip "pervertinti" ar "neprisivertinti". Intelektas, patrauklus veidas - jau subjektyvesni, bet aš žinau, apie ką būtent kalbu. Ir nemanau, kad pati neatitinku to, apie ką aš kalbu.
Dėl "visi"... Yra ir atrašančių, bet dabar man įdomu kiti - o būtent tie, kurie neatrašo. Ir man užtenka sveiko proto suvokti, jog vien tai, kad esu jauna, sakykim, padoriai atrodanti, siekianti išsilavinimo ir pan. nereiškia, jog turiu patikti kiekvienam. Aš puikiai suvokiu, kad galiu ir nepatikti. Klausimas tik: Negi sunku vis tiek atsakyti? Na, dėl kultūros...
P.S. Skiriu, bet išsilavinimas ir intelektas DAŽNAI labai susiję. Ir... Tiek kvailį galima rasti universitete, tiek genijų - bulvių lysvėje, bet... Dažniau visgi kvailys būna lysvėje, o genijus - universitete
Gilintis į visas įmanomas gyvenimo išimtis nenorėčiau.
Nieks nesako, kad jus nepasakete daug tiesos. Bet, Madame, intelektas ir protas ne labai tas pats. Tai labiau mastymo pakopos, o issilavinimas yra diplomas. Na, kaip Uspaskio ar Kirkilo. Abu jie yra auksciau uz visus diplomus ir nukvakusius jaunus ir senus mokslu daktarus ir docentuas, kad ir kiek ju nemegciau. Nusipirktas "po blatu" ir su neaiskiais kazkieno ketinimais diplomas... Intelektu laikomas sugebejimas teisingai ir logiskai samprotauti, o jums nelabai pavyksta. Su tuo galetume mes, darbininkai, ir pasveikinti, bet dar tai reiskia ir gebejima nuosekliai destyti mintis, o tai vel nekas gaunasi. Protas jau yra aukstesnis, nes padeda atrasti ir suvokti reiskiniu, ivykiu, nuotaiku, psichikos priezastis ir esme, suvokti esinija. O mastymas yra ir dar kai kas toliau ir giliau. Ismintis viso sito karaliene - filosofija. Taip kad ne kiekvienam absolventui ir diplomo turetojui tai yra ikandama, kad ir kiek jis daug popieriuku butu susirinkes ir isiteikes stipresniam- valdziai, direktoriui ar tironijai. Jums reiktu is naujo perskaityti "Dekamerona", gal tada geriau gautusi su minciu raiska. Gero vakaro, Madame ar Mademoiselle, ir keiskit nuomone kol ne velu, o senatveje bus beveik nebeimanoma.