man tai visai malonu už kavą su kokiais pyragaičiais sumokėt, nematau tame problemos visokių situacijų gyvenime buvo... buvo kad aš už abu sumoku, buvo, kad per pirmą pasimatymą aš moku, per antrą mergina moka aišku būna kad kiekvienas už save...

vytas7878
2009/06/21 11:22:14 11:22:14
man tai visai malonu už kavą su kokiais pyragaičiais sumokėt, nematau tame problemos visokių situacijų gyvenime buvo... buvo kad aš už abu sumoku, buvo, kad per pirmą pasimatymą aš moku, per antrą mergina moka aišku būna kad kiekvienas už save...
ieva
2009/08/04 14:49:02 14:49:02
Vyresnio amžiaus žmonės prisimena, kad vyrai mokėdavę už moteris parodydavo joms pagarbą. (Man dabar 36m) Dabar gi prieš kokius 7 - 8 metus draugė "apšvietė" apie šiuolaikines tradicijas. Sutikdavom žmogų ir nežinodavom kaip elgtis - vieni įsižeisdavo, kai pasakydavau, kad noriu susimokėti, kiti puldavo aiškinti, kad aš labai noriu sumokėti, bet kad man REIKĖTŲ mokėti dar nepasitaikė. Mokėjau, bet tuomet nesuprato... Pinigų turiu visuomet ir niekada neužsisakinėju patiekalų, tik kokio nebrangaus vyno, ar kavos - juk meniu visi gauname. Tiesiog išsitrauki piniginę ir žiūri kaip reaguos. Psichologinis momentas. Sutinku, su kolega ar pažįstamu žmogumi - be abejo susimoku pati, bet kai pora negyvena kartu, o tik susitinka, tai norėtųsi, kad moteriai būtų parodytas dėmesys, ar pagarba iš jo pusės. Be abejonės atsilyginčiau dėmesiu - pakviesčiau skanių pietų į savo namus. Jei žmonės gyvena kartu - be abejo, kad biudžetas bendras. Niekada sponsoriaus man nereikėjo ir nereiks. Manau pabendravus kažkiek jau matosi ko reikia iš tikrųjų. Na bet jei vaikinas neranda sumokėti 6 Lt tai jis paprasčiausiai man atrodo - šykštus. Čia jau ne moterų savarankiškume esmė.
O buvo pasitaikęs ir toks atvejis: vyrukas pakvietė į kavinę, pripudrino išgėręs alaus, kad staiga užklupę finansinės problemos ir pinigų nepasiėmęs, vėliau bendravimo periode ir už vyną mokėjau ir dar paklausė - kada pakviesiu gardaus kepsnio į savo naujus namus - NU ATSIPRAŠAU - Alfonsas kaip iš pavyzdėlio. Išvadoje - tai jeigu jau kalbam apie lygybę, tai jeigu tektų man už "kavą" mokėti pačiai, tai jokių gardžių pietų nekviesčiau Kaip sakoma - ar man vienai reikia tą piniginę atverti? O juk vyrai tai VISI veržiasi išbandyti kulinarinių sugebėjimų...
Kristute
2009/09/26 20:38:24 20:38:24
Ale kokių vyrų Lietuvėlėj turim! Dėl kavos puodelio moteriai kelia problemą!Tokie turbūt dėl lito ir blusą į Rygą nujotų. Neprašau, kad už mane sumokėtų, bet tam, kuris net nepasisiūlytų, iš karto viso gero sakyčiau. Tegul ir prie dūšios išvaizda būtų. Argi tai vyras, jei dviejų litų paprasčiausiam mandagumui parodyti gaili
ieva
2009/09/26 22:42:16 22:42:16
Ale kokiu moteru Lietuvėlej turim! Del savo isgertos kavos puodelio kelia problema. Turbut del lito ir blusa i Ryga nujotu.
Ir nereikia nesamoniu "kas kviecia tas ir moka". Jeigu moteris sutiko susitikti prie kavos puodelio - jinai irgi suinteresuota surasti sau partneri. Todel vyras visai neprivalo moketi uz jos kava (kaip uz sugaista laika).
Ir is viso, kodel turiu uz ja moket? As jos visai nepazistu. Gal dar ir DP naryste reikia nupirkti, vos parases pirmaja zinute? Keista logika.
ieva
2009/09/27 07:27:30 07:27:30
gal atsilygintumet, o gal ir ne, gal jis jums nepatiko ir nenoresit jo daugiau matyt. O gal ir jus jam nepatikot. Skaniu pietu namuose jis negaus, o pinigus sumokejo.
Mielosios moterys, stebinat savo materialistiskumu. Jeigu vyras uz moteri sumoka - tai normalu. Jeigu moteris UZ SAVE susimoka - vyras alfonsas, su kuriuo daugiau neverta susitikti. O jeigu moteris dar ir uz vyra sumoka, tai jis is viso yra blogiu blogis. Ir dar frazes kaip "jei neturi pinigu tai tegul nevaiksto i pasimatymus" - jus ka, tikrai vien apie pinigus galvojat?
Pakalbekime ne apie tai, kaip jus norite kad butu, o apie tai, kaip TURETU buti. Kolkas i visus logiskus mokejimo uz save argumentus moterys tesugeba atsakyti "tikras vyras turi sumoketi", "negi vyrams 6Lt gaila" ir panasiais "argumentais". Juk ne gaila is tikruju tu 6Lt, taciau laikui begant pamatai, kad geriau uz visoki vidini grozi moteris traukia pinigai. Ir net pirmo pasimatymo metu (kur vyras iesko poros kaip ir moteris, juk moteris irgi susidomejus partneriu, jei ne - tai ko tada sutiko susitikt) is taves bando "isgrezti" maksimum naudos.
ginger7
2009/09/27 09:54:44 09:54:44
Na, aš 'į senatvę' visgi priėjau išvados, kad vyras moka. Anksčiau taip pat svarstydavau apie lygias teises ir pan. Tačiau dabar darausi senamadiška, ir jei vyras kavinėj nesumoka... Sutinku, kad karts nuo karto gali ir dama sumoket, netgi butu grazu is jos puses kazkokiu budu parodyti demesi, bet principe tai vyručiai, nepykit, bet pabūt džentelmenais reikia visose vietose, ne tik komplimentų sakyme (dar duokdie, jei ju sugeba isspaust). Moteriai juk irgi kainuoja buti graziai, pradedant sukuosena, baigiant koju nagais. Ir viska pasverus, manau iseitu 'tas ant to'. Nu sori, bet man niekad neatrodys vyras vyriskas, jei nuolat skaiciuos, ir turetum galvoti, koki pigesni patiekala uzsisakyt, kad tik jis nepermoketu. Tada kyla klausimas, gal jis daug damu turi, ir visoms nebeuztenka
ieva
2009/09/27 12:20:53 12:20:53
Teisingai, moterims kainuoja buti graziom, bet moterys tai daro ne del konkretaus vyro, su kuriuo eina i pasimatyma, o del visu visu vyru demesio (nes joms tai yra malonu) ir del kitu moteru pavydo. Kodel nepazistamas vyras turi uz tai moketi?
Vyras, kuris skaiciuoja - manau kaip tik vyriskas, vadinasi neislaidauja, mokes rupintis bendrais seimos finansais. Nors cia tik mano, kaip vyro nuomone.
Del komplimentu - o kodel jie sakomi tik moterims? Kodel pavyzdziui moterys vyrams ju niekada nesako? Zinau, istorijos eigoje taip nusistovejo, taciau istorijoje ir moterys negalejo tureti gero darbo, neturejo teises dalyvauti rinkimuose, igyti issilavinima. Jeigu jau sulauzeme moteru, kaip namu seimininkes stereotipa, tai gal sulauzykime ir kitus?
Reikalas ne piniguose, nors mus (vyrus) taip pat paliete krize, reikia planuoti islaidas. Ar tikras vyras turi buti turtingu perspektyviu verslininku, kuris uzdirba lipdamas kitiems per galva ir neskaiciuoja pinigu? Nuo kada vyriskumas skaiciuojamas pinigines turiniu?
edita.vysniuke1297691305_db
2009/09/27 13:03:40 13:03:40
negi vyrai nesupranta,kad moterims yra malonu,kai jas vaisina kava ar pan. cia tas pats kas ,kai vyras nuperka geliu ir pan. jeigu neturi keliu litu ,arba gaila,tai veskis pasivaiksciot
Liita
2009/09/27 13:27:54 13:27:54
Aš suprantu, jei mane pakvietė vyriškis kavos, tai esu įsitikinus, kad ir už ją turi sumokėti. Kitaip nesuprantu
Svetė
2009/09/27 14:07:52 14:07:52
Na ir sunku gyventi šiuolaikiniam jaunimui Visur lygių teisių ieško. Šeimoje turbūt vienas į kito lėkštę žiūrės, kad tik nebūtų mažiau įdėta. Mano laikais viskas paprasta būdavo. Jei pakvietė vaikinas į kavinę, vadinasi, jis vaišins. Jei neturi pinigų - pakviečia pasivaikščioti.