Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Neįminta vienatvės mįslė

Neįminta vienatvės mįslė

nebylus_vienas

N

6 įrašai

2010/12/06 01:09:50 01:09:50

Istorija, kuria noriu su jumis pasidalinti, niekingai banali, bet kartu ji ir santūriai nepaprasta – tai laiko tėkmės ant gyvenimo drobės nerangiai pakeverzota vienos būtybės unikali istorija apie būtį ir nebūtį, ir apie tai, kodėl verta (ne)būti.

Neklauskime būtybės tos nei vardo, nei iš kur ji kilus – ne tai svarbu, be to, galbūt ir ji pati nežino. Iš pažiūros – žmogus, o iš kalbos – keistuolis. Tiesa, prabyla jis retai. Po to ir vėl pasineria į melodingą tylą.

„Kas tas paniurėlis?“ – paklaus atsitiktinis veidas iš minios, – „ko tu toks rimtas?“ Deja, atsakymo jis nesupras – ne tai tikėjosi išgirsti. Kurgi tos akys minioje, kurios nebyliai klausia, o širdimi išgirsta... nelemta tam keistuoliui jų sutikti, o gal sutikęs bijo atpažinti?

Pažvelgę vėl į drobę pamatome tenai bernioką, vos trečią dešimtį beįpusėjantį skaičiuoti. Protelis jaunas, bet širdis susenus ir kuprota. Kadais bernioko būta išdidaus ir principingo, manėsi sau, jog tik jis vienas gyvenąs teisingai. Kažkas užmiršo laiku jam pasakyti: gyvenimą reikia gyvent, o ne mąstyti.

Keliauja vienas – visada taip buvo. Nuo pat jaunų dienų tikėjo ateitim ir kantriai laukė giminingos sielos. Norėjosi tik prie savęs priglaust ir apkabinti, nuoširdžiai išklausyt, nusišypsot, pačiam prabilti. Prabėgančios beprasmės tuščios dienos tol talžė uostą, kol griuvo paskutinis tikėjimo ir vilties bokštas.

Galbūt jo būta atgrasaus? Kelionėje šis padaras atsargiai žengė, nepasitikėdavo savim, tad ir kitų privengė. Nedrįsdavo šviesoj jis pasirodyti be kaukės – tokios, kuri tik rūsčiai į praeivius žvelgė. Sumišęs žvilgsnis po šia kauke žemėn delbė. Taikos metu kariavo nuožmiai su pasauliu, pristatė sienų ir tiltų daug sugriovė. Melavo jis kitiems, bet dar skaudžiau save apgavo – negali žengti vienas nuolat, kelionei reikia draugo.

Kai dar seniai tos akys viltingai minion žvelgė, jau ir tada kvaila mintis galvoj žabangas spendė. Kol dauguma iš laiko upės gyvenimišką išmintį sėmė, viena būtybė uždaram minčių cikle skęsti ėmė. Ir užsisuko pragaištingas ratas – pradėjo klaust savęs, kas gi teisinga, kas prasminga? Gal klaust širdies, o gal tikėt protu? Galop nugriovė protas prasmingos egzistencijos tvirtovę, regis aplink vien tik iliuzijos, nebeliko net svajonės. Tikslai, kuriais kadaise taip tikėta, seniai jau sutrypti – nebeliko nė pėdų.

Šiandien jis bandė vėl pažvelgt į minią – tuščiu žvilgsniu, vien tam, kad smeigtų sau į širdį vinį. Nebenustebino net žeminantis proto juokas: „Tu laimėjai!“ Kažkada nedrąsiai, bet kasdien vis aistringiau, pradėjo jis save įtikinėti esąs bevertis, išaušo triumfo valanda – daugiau įtikinėti nebereiks.

Kažkaip susidėliojo tokia istorija apie vienatvę ir vienišumą. Šiandien sau turiu daug klausimų: ar pavyks palaipsniui susidraugauti su šiuo jausmu ir atrasti vidinę ramybę? Kaip nustoti jausti begalinę tuštumą, pažvelgus į laimingus praeivių veidus? Galbūt jūs jau praėjote šį kelią? Žemėlapio man nereikia – užtektų žinoti, jog tikslas egzistuoja

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2010/12/06 07:34:40 07:34:40

Egzistuoja. Protas uzdaze viska pilkai.
Sirdimi islaisvink vaika kuris tavyje.

ieva

I

96405 įrašai

2010/12/06 13:03:17 13:03:17

Triumfo valanda dar ateis... nelaukatai

Kaikada

K

298 įrašai

2010/12/06 15:37:26 15:37:26

Tikslas egzistuoja, jei jį susikuri. Jei ne, gali ir visą gyvenimą praklaidžioti ir niekas nepasikeis. Šitas etapas vadinasi savigaila, kol nenustoji savęs gailėti, tol niekas ir nesikeičia.

nebylus_vienas

N

6 įrašai

2010/12/06 16:10:06 16:10:06

Kaikada: Tikslas egzistuoja, jei jį susikuri. Jei ne, gali ir visą gyvenimą praklaidžioti ir niekas nepasikeis. Šitas etapas vadinasi savigaila, kol nenustoji savęs gailėti, tol niekas ir nesikeičia.

Tikra tiesa, savigailos etapas jau gerokai užsitęses. O kas toliau? Kokie etapai būna? Kur pastatyti naują atskaitos tašką?

Kaikada

K

298 įrašai

2010/12/06 16:29:59 16:29:59

Deja, bet nieko naujo nepasakysiu - sukaupti drąsą ir veikti. Užkalbinti merginą ir džiaugtis, jei ji atsakė nors šypsena, nors po to nuėjo. Pamąstyti apie tai, kad nėra tie kiti tokie laimingi kaip atrodo, kiekvienas turi savo problemų. O svarbiausia - žinoti, kad mūsų didžiausios kliūtys -mūsų mąstyme. Jei galvosiu, kad esu pasmerktas vienatvei, taip save ir užprogramuosiu.Jei galvosiu, kad niekam negaliu būti įdomus, taip ir bus. Juk visus tiltus ir sienas žmogus pasistato pats. Nelengva bus visa tai sugriauti. Teks kaip tam kaliniui kasti ilgą tunelį šaukštu, kol paties savo brikadas sugriausi, bet...kitos išeities nėra - bendrauti, sukaupti drąsą, pasiryžti bendrauti, rizikuojant būti atstumtam. Ir to tikrai bus, bet ateis kažkada laikas, kai kažkas priims, tokį, koks esi, be kaukės.
Drąsos ir sėkmės

nebylus_vienas

N

6 įrašai

2010/12/06 17:36:42 17:36:42

Kaikada: Deja, bet nieko naujo nepasakysiu - sukaupti drąsą ir veikti. Užkalbinti merginą ir džiaugtis, jei ji atsakė nors šypsena, nors po to nuėjo. Pamąstyti apie tai, kad nėra tie kiti tokie laimingi kaip atrodo, kiekvienas turi savo problemų. O svarbiausia - žinoti, kad mūsų didžiausios kliūtys -mūsų mąstyme. Jei galvosiu, kad esu pasmerktas vienatvei, taip save ir užprogramuosiu.Jei galvosiu, kad niekam negaliu būti įdomus, taip ir bus. Juk visus tiltus ir sienas žmogus pasistato pats. Nelengva bus visa tai sugriauti. Teks kaip tam kaliniui kasti ilgą tunelį šaukštu, kol paties savo brikadas sugriausi, bet...kitos išeities nėra - bendrauti, sukaupti drąsą, pasiryžti bendrauti, rizikuojant būti atstumtam. Ir to tikrai bus, bet ateis kažkada laikas, kai kažkas priims, tokį, koks esi, be kaukės.
Drąsos ir sėkmės

Tikriausiai turėčiau papildyti savo atsakymą - drąsa ir tie veiksmai, kuriuos jūs įvardinate, man neaktualūs. Aš renkuosi kitą kelią - noriu tiesiog susidraugauti su vienatve, išmokti ja džiaugtis. Kitaip tariant, norėtųsi atsikratyti vienišumo jausmo, vienatvė tegul lieka - aš toks, kuris jos nusipelnė
Kad pasiekčiau tai, ko noriu, kažkaip reikės užtildyti konfliktą tarp proto ir "širdies" (o gal tik viso labo primityvaus instinkto?). Telaimi racionalus protas

Svetlana

S

980 įrašai

2010/12/06 18:15:25 18:15:25

Nebylus_vienas, as esu praejusi si kelia. Jis buvo tikrai labai ilgas: nuo ankstyvos paauglystes iki brandos. Kol ieskojau artimos sielos - tol tik nusivildavau. Ir tik kai susidraugavau su vienuma (tam tikra, nes turiu vaikus), nustojau ilgesingai ieskoti, pajutau situacijos zaisminguma - tik tuomet sutikau...Egzistuoja

Svetlana

S

980 įrašai

2010/12/06 18:18:07 18:18:07

nebylus_vienas: Tikriausiai turėčiau papildyti savo atsakymą - drąsa ir tie veiksmai, kuriuos jūs įvardinate, man neaktualūs. Aš renkuosi kitą kelią - noriu tiesiog susidraugauti su vienatve, išmokti ja džiaugtis. Kitaip tariant, norėtųsi atsikratyti vienišumo jausmo, vienatvė tegul lieka - aš toks, kuris jos nusipelnė
Kad pasiekčiau tai, ko noriu, kažkaip reikės užtildyti konfliktą tarp proto ir "širdies" (o gal tik viso labo primityvaus instinkto?). Telaimi racionalus protas

O jus nenorekite. Tiesiog ZINOKITE,kad susidraugausite su vienuma. Nes kai labai kazko norime, suveikia pusiausvyros jegu principas:smarkiai nori - niekada negausi. Man pasiteisino.

Svetlana

S

980 įrašai

2010/12/06 18:25:52 18:25:52

Ir dar: jus norite, kad protas imtu virsu pries siela/sirdi. Niekada nesijausite gerai. Nes tik siela zino ko jums reikia, ji sufleruoja jums apie artima zmogu,kurio jums truksta, o jusu protas bando ja uzgniauzti:(. Kai siela ir protas kalbes ir nores viena - tada ir tik tada ivyks tai, ko norite. Stai kodel tiek daug svajoniu lieka neiisipildziusios. Protas yra prifarsiruotas per gyvenima ivairiu stereotipu, draudimu ir kitu nereikalingu balastu -tuo pasirupino tevai, kiti sutikti per gyvenima zmones. Bet juk negalima gyventi vien kitu patirtimi, raskite savo kelia ir savo tiesa. Isgirskite, ko praso jusu SIELA.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume