Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Ar bijote mirti?

Ar bijote mirti?

laukine vysnia

L

697 įrašai

2009/03/31 16:52:45 16:52:45

Kartą mirusiam..aš parašiau gan piktai,bet malonu buvo paskaityti švelnesnį laišką.Man šitam forume daug moterų atrodo vertų kritikos,nors tai ir ne mano reikalas.Sunku moterim išgyventi su "nenuvažiavusiu"stogu.Griežta reakcija ar kategoriškas požiūris tai tik apsauginė siena nuo gyvenimo smūgių,tik kartais ta siena "apsaugo "ir nuo naujų malonių pažinčių...

Raaa

R

574 įrašai

2009/03/31 20:23:51 20:23:51

Tikimybė mirti visuomet yra lygi 1
Tai netemdo mano gyvenimo. O jei libido ir mortido karoaidai išsiveržia iš pasąmonės įvairiausiomis savo apraiškomis - paliksiu diagnozę profesionalams.

dainelė

D

1512 įrašai

2009/03/31 20:47:38 20:47:38

Laukine vyšnia, ačiū už sveikinimus, tikrai pradžiuginai .
Svečiui noriu parašyti, kad nepaisant to, kiek yra onkologinių ligonių, aš negyvenu jų gyvenimo, todėl ir jų mintimis negaliu mąstyti. Kiekvienam savo, kada nors ir man atsitiks kažkas lemtingo, tada mintys apie mirtį ir pasikeis.

Karta mires:
sutinku,kad Dainele kartais kzk protingo pasako,bet daugelio atveju mane purto nuo juos minčiu..jos teisė but davatka ir bijot gyvent.. " mėgstu baidarem pasiplaukiot,bet bijau srauniu upiu..nemegstu triuksmo ir susiburimu..."
Danut ar neatrodo tau kad tu tiesiog bijai gyvenimo?

Taip, Kartą miręs, nemėgstu audringo gyvenimo - tokio jo bijau. Ir man tai nereiškia negyventi. Ne visi gali ištverti audrų pagairėje arba jos žūtbūt ieškotis, kad pasijustų gyveną. Filmų išvis nežiūriu (su retom išimtim) - per aštrus man šitas žanras.
O šiaip, kai patyrinėju savo košmarus, atrodo, kad už mirtį man dar baisesnė yra beprotybė. Kai žmogus praranda sveiką nuovoką, ir kad ir norėdamas nebegali savęs suvaldyti. Kadangi taip yra nutikę vienam mano artimajam, realiai žinau, kad protą galima lemtingai prarasti ir nebeatgauti. Arba jis tik tol yra, kol tinkamus vaistus geria.
Toks dailininkas Goya (nežinau, ar teisingai jo pavardę užrašiau), kuris visokių baisybių yra pripaišęs, berods sakė:
vaizduotė, jei jos nekontroliuoja protas, gimdo pabaisas.

[color=#0080BF:3pvjg24t]Upė, netekusi krantų, virsta pelke. [/color:3pvjg24t]

nata002

N

748 įrašai

2009/03/31 20:55:38 20:55:38

Mirties bijo tie, kuriu metai ar menesiai suskaichiuoti(onkologiniai ir kiti sunkus ligoniai) ar tie , kurie mate ta mirti salia saves..O mes paprasciausiai gyvenam ir nesusimastom..Bijoti gal jos ir nereikia, bet samoningai trokshti -taip pat..

astrida12

A

48 įrašai

2009/03/31 21:43:40 21:43:40

nata002: Mirties bijo tie, kuriu metai ar menesiai suskaichiuoti(onkologiniai ir kiti sunkus ligoniai) ar tie , kurie mate ta mirti salia saves...

Drįsčiau paprieštarauti...gal kartais, gal kai kam būna ir taip, bet dažniausiai būtent mirčiai priartėjus jos nustojama bijoti. O artimas susidūrimas su ja smarkiai keičia požiūrį tiek į gyvenimą, tiek į pačią mirtį...Daug kas po to atrodo paprasčiau - mirtis nebebaisi, o gyvenimas tiesiog vertingas...

ieva

I

96405 įrašai

2009/04/01 06:33:45 06:33:45

dainelė: Paskutiniu metu skaitinėjau pernai išleistą I.Yalomo knygą "Žiūrėti į saulę" (Kaip įveikti mirties baimę). Jis rašo, kad mirties siaubas mūsų niekuomet nepalieka, tik kartais būna prislopęs, nepastebimas, įvykių užgožtas. Bet jis išlenda kai kuriom progom, kaip antai: per jubiliejus, praradus artimą žmogų ar nutrūkus artimiems santykiams, vaikams palikus namus, patyrus traumą ar susirgus gyvybei pavojinga liga, netekus darbo, keičiantis socialiniam statusui... ir naktimis per sapnus. Esą beveik kiekvienas košmaras - tai nebūties grėsmės siaubo išraiška.
Kaip jūs manote, ar tikrai visi žmonės pasmerkti su šia baime gyventi ir kad jos atsikratyti niekaip negalima? Pagal Yalomą, ją galima tik sušvelninti. Ar sapnuojate košmarus? Ar bijote išnykti? Ar gaila jums bus netekti galimybės dar kiek pagyventi? Sako, mirti niekas nenori. Ar tikrai?
O gal yra vertingesnių dalykų už nuosavą vienintelę gyvybę - dėl kurių (kuriems) galėtumėte ją paaukoti? Ar tikėjimas, kad mirtimi gyvenimas nesibaigia, nenureikšmina šito gyvenimo?
Kadangi šiandien mano gimtadienis (suėjo 42 metai), tai, kaip priklauso pagal psichologinius dėsnius užuot dirbusi, leidžiu sau apie egzistenciją pasvarstyti...
Ir jus paerzinti šią skaisčią pavasario dieną, kai gyvybė bunda. Bet ji IRGI MIRS
Memento mori!

Kokia tu drasi, filosofiska, protinga, altruiste ir tt. Bepigu rasineti kai esi sveika, pakankamai jauna ir jokia mirtis realiai negresia. Prisvaigai gimtadienio proga ir tiek.

sandryte39

S

363 įrašai

2009/04/01 09:27:15 09:27:15

daugiau optimizmo ir negvildenkim tokiu temu,o DAINELE SU TORTADIENIU,42M ANTRA JAUNYSTE,TAIP KAD SALIN NIURIAS MINTIS

dainelė

D

1512 įrašai

2009/04/02 11:15:16 11:15:16

Svečias:
dainelė: Paskutiniu metu skaitinėjau pernai išleistą I.Yalomo knygą "Žiūrėti į saulę" (Kaip įveikti mirties baimę). Jis rašo, kad mirties siaubas mūsų niekuomet nepalieka, tik kartais būna prislopęs, nepastebimas, įvykių užgožtas. Bet jis išlenda kai kuriom progom, kaip antai: per jubiliejus, praradus artimą žmogų ar nutrūkus artimiems santykiams, vaikams palikus namus, patyrus traumą ar susirgus gyvybei pavojinga liga, netekus darbo, keičiantis socialiniam statusui... ir naktimis per sapnus. Esą beveik kiekvienas košmaras - tai nebūties grėsmės siaubo išraiška.
Kaip jūs manote, ar tikrai visi žmonės pasmerkti su šia baime gyventi ir kad jos atsikratyti niekaip negalima? Pagal Yalomą, ją galima tik sušvelninti. Ar sapnuojate košmarus? Ar bijote išnykti? Ar gaila jums bus netekti galimybės dar kiek pagyventi? Sako, mirti niekas nenori. Ar tikrai?
O gal yra vertingesnių dalykų už nuosavą vienintelę gyvybę - dėl kurių (kuriems) galėtumėte ją paaukoti? Ar tikėjimas, kad mirtimi gyvenimas nesibaigia, nenureikšmina šito gyvenimo?
Kadangi šiandien mano gimtadienis (suėjo 42 metai), tai, kaip priklauso pagal psichologinius dėsnius užuot dirbusi, leidžiu sau apie egzistenciją pasvarstyti...
Ir jus paerzinti šią skaisčią pavasario dieną, kai gyvybė bunda. Bet ji IRGI MIRS
Memento mori!

Kokia tu drasi, filosofiska, protinga, altruiste ir tt. Bepigu rasineti kai esi sveika, pakankamai jauna ir jokia mirtis realiai negresia. Prisvaigai gimtadienio proga ir tiek.

Gal paaiškintum, anonimini svety, kokia logika remdamasi/s, iš temos aprašymo (jame miniu Yalomo teiginius, kurie man sukėlė klausimų) išvedei man skirtus būdvardžius: drąsi, filosofiška, protinga, altruistė, sveika (turbūt nemirtinga) ir t.t.

Kaip tai susiję su diskusijų tema?

raimundas2

R

77 įrašai

2009/04/03 16:09:00 16:09:00

Kol kas ne, ner kada apie tai galvot

Samagonschik

S

169 įrašai

2009/04/03 16:38:19 16:38:19

Mirtis.... mirties baime lyg ir turime visi, ji mumyse uzprogramuota gamtos, baime mus saugo. Is baimes zmones daro didzius darbus. Buna herojai, gelbetojais. Mirtis ikvepai rasytojus, gyditojus ir manjekus. Mirtis leidzia mum pailseti. Seteikia prasme gyvenime. Juk ne vienas is musu pagalvoja, kiek dar daug reikia padaryti iki senatves, iki mirties. Ar susimastei kada " kokia grazi diena mirti", juk tokia diena viska turi, viskas lyg ir pasiekta, belieka dziaugtis tuo. Jus rasote kad mirties bijo onkologiniai ligoniai. Nejaugi? Juk tik mirtis panaikina skausma. Aisku visi mes norime gyventi ilgai ilgai. As taip pat. Tik nedaug zmoniu zino kiek teks dar gyventi. O mes gyvenkime taip kad nebutu gaila ar apmaudu mirti.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume