Keisciausia tai, kad jau nemazai kas trenkesi i ta saligatvi ir dantys isbyrejo. Bet sadomazo sovietine prigimtis vercia juos galvoti, kad tai yra normalu, kad taip visi gyvena ir neduok dieve jei pagalvosi, kad gali buti kitaip.
Ir jeigu musu karta turi igimta sadomazo, labai teisingai pastebejote: kokia bus musu vaiku ateitis?
As ir mano karta turi visa sovietini cinizma ir sugebejima lipti per kitu galvas be skrupulu, isgyventi bade, kare ir nelaisveje. Bet mes turime ir bendra supratima apie zmogiskasias vertybes, kurios buvo pateiktos sovietines svietimo sistemos, kuri kaip veike, taip veike.
O dabartine karta, vaikai? Be tikruju vertybiu. Ir ne taip prisitaikiusi prie gyvenimo. Sunku jiems bus.
Daznai sutinku nuomone, kad dabartiniai vaikai mato smurta per TV ir aplink, kad jie bus ziauresni. Nesutinku su tuo. Visgi sovietiniame konclagery augus, patiriama buvo daugiau ziaurumo ir cinizmo. ir kinai mano vaikystes buvo tik apie kara (o kitokiu ir nebuvo), ir is AK ismokino saudyti (ir nepuole irodyneti kad tai yra blogai). Tai apie ka cia as. Biski nuklydau. Bet norejau pasakyti, kad siuolaikine karta, vaikai auga gal ir geresnemis salygomis nei mano, bet be vertybiu.