Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Zygfrid

Zygfrid

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/03/19 11:39:42 11:39:42

Sekantis klausimas kuris man idomus yra meterialine laime. Visur diskutuojama, kad moterims reikia pasiturinciu vyru. Gi ir patiems vyrams rekia uzdirbti babkiu. Bet visgi klausimas ar pinigai suteikia laime?
Kai sedi be babkiu, elementariai norisi est. Norisi visko. Gyvenimas atrodo pilkas, ir visos galimybes sumazeja. Dirbi, stengiesi. Darai viska, kad ismaitinti savo seima. Gali parduoti bet ka, padaryti bet ka, nuspausti Nagasaki knopke. Atrodo pinigai suteiks daugiau laisves, bus priemone pasiekti savo tikslu. Bet ateina variantas kai atrodo yra tu pinigeliu ir sau gali leisti daugiau nei statistinis vienetas. Iskyla klausimas- o kur ta laime. Na sedi tu Bentley, visi spokso pavydziai, pagalvoji, kad geriau jau su kokiu nisanu pavazineti. Na valgai ikrus, geri sampa ir kas? Nueini i maxima, pamatai kaip pensininkai perka atliekas ir ple apsizliumbi...
Is viso reakcija visuomenes idomi: 1. jei neturi babkiu- esi nevykelis, niekam neidomu, nepilnavertis vyras. 2. Jei jau turi babkiu- tai susiduri su pavydu. Didzioji dalis ziuri i tave kreivai. Jei turi moteri- mano kad ji k**** barakuda.. ir t.t.
Toks jausmas, kad visuomene toleruoja tik pilka mase. Atrodo jau nebe CCCP, o mastymas toks pats likes. Nebandyk but protingesnis uz kitus. Ir ne duok dieve busi silpnesnis- apsiks galva su sypsena visi.

kora

K

2495 įrašai

2009/03/19 12:09:35 12:09:35

Zygfrid: Sekantis klausimas kuris man idomus yra meterialine laime. Visur diskutuojama, kad moterims reikia pasiturinciu vyru. Gi ir patiems vyrams rekia uzdirbti babkiu. Bet visgi klausimas ar pinigai suteikia laime?
Kai sedi be babkiu, elementariai norisi est. Norisi visko. Gyvenimas atrodo pilkas, ir visos galimybes sumazeja. Dirbi, stengiesi. Darai viska, kad ismaitinti savo seima. Gali parduoti bet ka, padaryti bet ka, nuspausti Nagasaki knopke. Atrodo pinigai suteiks daugiau laisves, bus priemone pasiekti savo tikslu. Bet ateina variantas kai atrodo yra tu pinigeliu ir sau gali leisti daugiau nei statistinis vienetas. Iskyla klausimas- o kur ta laime...

Kodel gyveni pagal kitu diktuojamas taisykles, jei jos tau netinka? Kazkas pasake: turtingas, tai laimingas. Netiesa, gaiduka sau i smilkini paspaudzia ir turtingi. Tiesiog reiketu prisitaikyti prie supancio pasaulio, kad isgyventum. Pinigai - tai irankis, kuris leidzia daugiau pazinti, ko dar nepazisti, o laimes juose tikrai nerasi. Pazink save, atsakyk sau, ko nori, kokia tavo gyvenimo prasme, kas tu ir su kuo buti pasiryzes, kur prisesi, kai pavargsi, kad naujai jegu igautum, noretum vel matyti saule, jausti lietu, ikvept giliau?

qq

Q

50 įrašai

2009/03/19 12:13:47 12:13:47

Zygfrid: Sekantis klausimas kuris man idomus yra meterialine laime. Visur diskutuojama, kad moterims reikia pasiturinciu vyru. Gi ir patiems vyrams rekia uzdirbti babkiu. Bet visgi klausimas ar pinigai suteikia laime?
Kai sedi be babkiu, elementariai norisi est. Norisi visko. Gyvenimas atrodo pilkas, ir visos galimybes sumazeja. Dirbi, stengiesi. Darai viska, kad ismaitinti savo seima.
Gali parduoti bet ka, padaryti bet ka, nuspausti Nagasaki knopke. Atrodo pinigai suteiks daugiau laisves, bus priemone pasiekti savo tikslu.
Bet ateina variantas kai atrodo yra tu pinigeliu ir sau gali leisti daugiau nei statistinis vienetas. Iskyla klausimas- o kur ta laime. Na sedi tu Bentley, visi spokso pavydziai, pagalvoji, kad geriau jau su kokiu nisanu pavazineti. Na valgai ikrus, geri sampa ir kas? Nueini i maxima, pamatai kaip pensininkai perka atliekas ir ple apsizliumbi...
Is viso reakcija visuomenes idomi: 1. jei neturi babkiu- esi nevykelis, niekam neidomu, nepilnavertis vyras. 2. Jei jau turi babkiu- tai susiduri su pavydu. Didzioji dalis ziuri i tave kreivai. Jei turi moteri- mano kad ji k**** barakuda.. ir t.t.
Toks jausmas, kad visuomene toleruoja tik pilka mase. Atrodo jau nebe CCCP, o mastymas toks pats likes. Nebandyk but protingesnis uz kitus. Ir ne duok dieve busi silpnesnis- apsiks galva su sypsena visi.

uh
Ar pinigai suteikia laimę? geras klausimas. Manau tai visu pirma labiau priklauso nuo asmenybės. [i:2658vc7g]"Visur diskutuojama, kad moterims reikia pasiturinciu vyru"[/i:2658vc7g]Jūs neteisingai interpretuojate. Nenoriu kalbėti už moteris tačiau didesniai daugumai reikia socialiniu garantiju.(na kitoms reik pinigų, bet tai kita tema) Lygiai taip pat kaip ir daugeliui vyru. Beveik esu tikras, kad jei nesikeis ekonominė situacija rudeniop užmatysime skirybų vaju.
Kai stengiesi padaryti viską dėl savo šeimos man pažystama situacija. Galiu tik palinkėti stiprybės.
Pinigais negalime pasiekti tikslo. Pinigais perkame tikslą. Nebent tikslas yra pinigai.(įdomu būtu padiskutuoti)
Kaip jau pastebėjote pinigai nesuteikia laimės, tik laisvę*.
Ištiesų bomžas atradęs savajį aš gali būti daug kartu laimingesnis už bet kurį iš mūsų. Tačiau taip nėra jie paprastai kilę iš stikliuko. Stikliukas atėjo iš laisvės*, silpnybės aba neabdairumo.
1. aš taip nesakyčiau. Trumpai man neteko susidurti, kad mažai pajamų gaunatis vyras mažiau vertinamas. Na nebent moterų tarpe*. Kažkada pats gyvenau nuo algos iki algos. O vertinimas priklauso nuo žmogau intelekto.
2.Aplinką ir nuomonę aplink save, sukuriame mes patys.
"[i:2658vc7g]Toks jausmas, kad visuomene toleruoja tik pilka mase."[/i:2658vc7g] labai teisingas pastebėjimas. Todėl, kad protingui nereikalingas jį blaškantis papildomas dėmesys (žiūrim 2).
Tai jau taip, būsi silpnesnis apšiks. Jei jautiesi silpnas būk pilkas...

pagarbiai
swx

Li

L

37 įrašai

2009/03/19 13:20:35 13:20:35

Kur gyvenimo esme ir prasme? Religijos pagalba zmones ir iesko prasmes. Matai, jei dar kyla kazkam klausimas apie tai siais laikais, tai vad. 21 a. religija dar reikalinga.

Zygfrid: Этот мир, такой, как он есть, невыносим. Следовательно, мне нужна луна, или счастье, или бессмертие, что угодно, пусть даже безумие - но не от мира сего.

Aisku nerandu savo vietos, nei po saule, nei po menuliu. Is to seka klausimas: ka daryti? Gal kas turi auksiniu minciu?
Kur yra gyvenimo esme, prasme ir kaifas?
Atmeskime tuos priesingos lyties, duonos, desros, ikru, busto, automobilio (vokisko ar japonisko) poreikius- tas yra. O kas daugiau?

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/03/19 13:26:40 13:26:40

Li: Kur gyvenimo esme ir prasme? Religijos pagalba zmones ir iesko prasmes. Matai, jei dar kyla kazkam klausimas apie tai siais laikais, tai vad. 21 a. religija dar reikalinga.
Zygfrid: Этот мир, такой, как он есть, невыносим. Следовательно, мне нужна луна, или счастье, или бессмертие, что угодно, пусть даже безумие - но не от мира сего.

Aisku nerandu savo vietos, nei po saule, nei po menuliu. Is to seka klausimas: ka daryti? Gal kas turi auksiniu minciu?
Atmeskime tuos priesingos lyties, duonos, desros, ikru, busto, automobilio (vokisko ar japonisko) poreikius- tas yra. O kas daugiau?

Uzvakar N-taji karta ziurejau Almodavaro "Blogas auklejimas". Rekomenduoju Jums. Man atrodo jau esu isreiskes nuomone apie religija ir baznycia. Religija tai priemone valdyti mases, paversti zmones i paklusnius gyvulius.

Li

L

37 įrašai

2009/03/19 13:51:31 13:51:31

Zygfrid:
Li: Kur gyvenimo esme ir prasme? Religijos pagalba zmones ir iesko prasmes. Matai, jei dar kyla kazkam klausimas apie tai siais laikais, tai vad. 21 a. religija dar reikalinga.

Uzvakar N-taji karta ziurejau Almodavaro "Blogas auklejimas". Rekomenduoju Jums. Man atrodo jau esu isreiskes nuomone apie religija ir baznycia. Religija tai priemone valdyti mases, paversti zmones i paklusnius gyvulius.

Zinai, visai nesijauciu, kad mane kazkas valdo, atvirksciai, Dievas sukure zmogu laisva, ir gali rinktis, kaip tu nori gyventi, kokius sprendimus daryti, na kas trukdo? Juk tikrai, klausyti Dievo istatu( tarp kitko, tai meiles istatai) ir pasirinkti geri ar blogi , kiekvienas esame laisvas. O zmogaus ir gyvulio klusnumas skiriasi tuom, kad zmogus paklusta is meiles ir laisva valia, ir paklusta ne zmogui, o savo kurejui. Reikia atskirti i ka tu tiki ir kam paklusti : zmogui, kuris kalba apie Dieva ar Dievui. Cia didelis skirtumas. Jei nepatinka religija, galima Dievo ieskoti paciam. Taciau geras autoritetas augti padeda. Na, be Dievo prasmes nera absoliuciai niekur, nes be jo nera nieko...

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/03/19 14:20:57 14:20:57

Mieloji. Reikia skirti tikejima Dievu ir religija su baznycia.
Taip as gal jau radau Dieva/Tikejima/Prasme savyje. Taciau mastantis zmogus nera aklas, jis iesko pastoviai ir jam iskyla klausimu. Sutinku, kad zmogus gali rasti prasme gal but per religija, filosofija ar kitais budais. Is esmes religija yra pozityvus dalykas i visuomene, nes daro gyvenima lengvesni. Jei jis randa joje atsakymus. Bet is kitos puses, daro ir zala. Nes tie atsakymai tarnauja kazkieno interesams, ir mazai tiketina, kad Kurejo.
Tiesiog man asmeniskai religija nesiskiria nuo partines idealogijos, o baznycios institucija as vertinu neigiamai, kaip ir partine nomenklatura, ar oligarxija. Opiumas liaudziai. Bet juk ne visa liaudis nori svaigintis, kazkas nori buti blaivus.

qq

Q

50 įrašai

2009/03/19 14:26:29 14:26:29

Li ar sutinkate su mano asmeniniu teiginiu, kad atsidavimas tikėjimui ir tikėjimas Dievui tai tik gyvenimo prasmės dalis. Jei tai būtų prasmė dabar pat trenkčiau darbą ir varau į bažnyčią.
Kaip jau minėjau esu realistas ir gyvenimo prasmę kylą iš manęs ir mano aplinkos, bet giliai savyje tikiu. Jei man iškils gyvenime sunkumu tai būtent aš turėsiu juos įveikti, o ar su dievu ar be jo tai jau visai kita diskusija.

Jei gatvėje bus pasiūlyta gauti malku, ką rinktums:
kalbėti maldą ar duoti atgal?!
Gyvenam žemėje sugryžkim į realybę.

Zgfrid "Reikia skirti tikejima Dievu ir religija su baznycia." neteisingai interpretuojate, ištrauka "pakelk akmenį ten surasi mane"

Pagarbiai
swx

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/03/19 14:36:30 14:36:30

Nesupratau apie akmeni.
Bet prisiminiau apie trenkima per veida.
Tikriausiai visi girdejote: "jei gavai per viena zanda- atsuk kita". Taciau ar zinote tesini: "bet suduoti neleisk" (atsiprasau i vertima i liet.)

Untapištima

U

64 įrašai

2009/03/19 14:42:49 14:42:49

Gyvenimo kaifą sieju su kūryba. Įsivaizduokite, kokį kaifą pajunta medikas, savo intelekto ir atradimų pagalba išsprendęs žmogaus problemas, kurių iki jo niekas negalėjo išspręsti. O kaip įdomiai skamba mediko ir matematiko, mediko ir fiziko deriniai. Kiek genetikų tyliai krapštosi laboratorijose ir tyrinėja vėžį, geną prieš AIDS, paveldimumą. O muzika, naujų technologijų kūrimas ir t.t.

Galiu nieko nesuprasti, bet koks kaifas būti šalia ir matyti procesą, azartą, ginčus, abejones, riziką. Jei profesija/darbas susijęs su guziko darymu iš š--o arba žmogus yra tiesiog amatininkas savo profesijoje, tai belieka džiaugtis visais aukščiau išvardintais dalykais.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume