kora: Zygfrid: "Reikia būti raguotuoju Zygfrydu, kad atsispirtum bet kokiems kasdieniams nemalonumams, visokiai smulkiai trinčiai tarpusavio santykiuose, nereikšmingiems susidūrimams, kitų šunybėms, apkalboms ir panašiems dalykams, t. y. kad visai jų nejustum, juo labiau neimtum į širdį ir apie juos negalvotum, kitaip sakant, viso to reikia kratytis, stumti nuo savęs, paspirti koja, kaip ant tako gulinčiuas akmenukus, ir visiškai nesileisti į kokius nors jų apmąstymus" (A. Schopenhauer, Gyvenimo išminties aforizmai).
Kokia priestaringa tu butybe Bent is pasirinkto paveiksliuko - tikrai maistinga asmenybe, akmenukus bespardanti po kojom arba tokia nori but Sieloj ir jausmuose noretum buti abejingas, taciau jautrus be galo, gyvenime sudetinga bus
Istiesu nesu maistinga asmenybe, esu konservatyvus snobas is esmes. Vertinu tikras vertybas, nors megstu naujoves ir mano poziuris truputi platesnis i ivairius reiskinius. Taip esu jautri asmenybe, ir nenoriu buti kitoks. Aisku, gyvenimas mus vercia buti cinikais. Bet man ne visvien kaip gyvena likes pasaulis. Kodel kazkam nepatinka mano bendravimas- manau todel, kad as bent sugebu buti atviras, visu pirma paciam sau. Ir nevaidinu nei geresnio, nei blogesnio, koks esu. O esu visoks, priklausomai nuo situacijos ir nuotaikos. Ir tiesa pasakete Kora- gyvenimas yra sudetingas. Jis tampa sudetingu, nes mes ji toki padarome. Visos problemos atsiranda, kai apie jas galvojame. Is vienos puses noretusi negalvoti ir gyventi atsiputus, kaip didzioji dalis, bet man taip neiseina.