dainiuxus: Ar aš klystu, ar čia tik vien moterys diskutuoja ? Vyrams tipo tas neaktualu ? Ar jei tipo "tarp mergaičių", tai tegul jos ir diskutuoja?
Gal tada įkišiu ir aš savo trigrašį.
Manau kiekvienas organizmas yra individualus. Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti priežastis, dėl kurių yra tas antsvoris.
Pvz.man tai buvo labai aišku: mažai judėjimo, ir daug maisto. Pradžioje tikriausiai sau pačiam reikia tą pripažinti, kitaip jokia dieta nepadės, joks priverstinis sportas. Jei pats suvoki, kad negerai elgiesi, tai... pakeisk savo elgesį... Kas yra dieta? Tai priverstinis ko nors atsisakymas, kažkokių taisyklių laikymasis. Todėl jos padeda tik tuo laikotarpiu, kuriuo ta dieta laikomasi. Po to, organizmas atsigriebs su kaupu. Juk dieta- tai stresas organizmui, juk tai nėra Jūsų normalus gyvenimo būdas. Jūs pastoviai gaunate mažiau kalorijų? Organizmas prie to prisitaikys, jam užteks jau nebe apie 2000-2500kalorijų ( vyrams), o 1500, ir svoris po kiek laiko nebekris. Bet kai grįšite į "normalų" valgymo būdą, tai gausis, kad organizmas vėlgi gaus daug papildomų kalorijų, ir jas kaups "juodai dienai". Daug skaičiau literatūros ta tema, ir manau tai tiesa, nes pats savo gyvenime pritaikinėjau įvairias teorijas ir praktikas.
Visgi man pavyko atsikratyti 24Kg.
Ir manau visa "paslaptis" bent jau man, tai yra gyvenimo būdo keitimas. Labai banalu, ir visiems gerai žinoma. Tai, kad tu nevalgysi, tau nepadės. Badavimas yra gydymas, ir negalima pačiam savarankiškai imtis tokio pavojingo dalyko. Į badavimą reikia palaipsniui įeiti, ir iš jo palaipsniui išeiti ir t.t.
Kitaip tik kenksite sau.
Aš valgiau viską, ką norėjau. Tiesiog labai daug judėjau, ir tai savaime tapo man įprotis.
Dabar dėl sporto.... jis tik priemonė pakeisti tavo gyvensenai. Nesitikėkite kad sportas padės, jei pasportuosite porą mėnesių, ir po to jį mesite.
Jei sportas tampa įpročiu - tada liuks. 40min. intensyvus dviračio mynimas (pastoviai prakaituojant) sudegina apie 250kcal. Na o kiti pratimai manau žymiai mažiau. Taip kad 2 val. sporto salėje.... na nemanau kad labai stipriai padeda. Sakykim tai kompensuoja 2 paprastus pyragaičius.
Sportas padeda priprasti prie to judrumo, manau.
Kalorijų skaičiavimas manau taip pat geras būdas. Valgykite viską, ką norite, tiesiog skaičiuokite, ir sustokite
O iš kur jūs žinot SAVO kalorijų normą?
Jei jau keičiate savo gyvenimo būdą, supraskite, kad tai visam laikui, ne mėnesiui, ne pusei metų....
Nėra lengva, bet kai matai rezultatus, kai tavo savijauta labai pagerėja, tada suvoki, kaip tai nuostabu.
Na o dėl genų.... sakykim taip, tiesa, bet kodėl rusų laikais aš tokių genų paveiktų žmonių beveik nematydavau ?
Mano mama "teisinasi" genais. Bet mano akims žiūrint, jos atveju tai netiesa. Ji tiesiog labai mažai juda, niekur nevaikšto, gyvena strese. ir nesvarbu kad beveik visai nevalgo. Vistiek prasiveržia persivalgymo bangos. Bandau po truputį pakeisti jos suvokimą.
Aš tvirtai tikiu, kad absoliučiai kiekviena iš jūsų gali reguliuoti ir kontroliuoti savo svorį.
P.S. Čia šiaip leptelėjau savo nuomonę ir tiek. Nenoriu sukelti kažkokios komentarų bangos, vistiek retokai rašau, kažkaip neturiu kantrybės tam
Sėkmės visoms ir... visiems
Na kazkaip nesinori pasakoti kaip svori mazinau... o kam? Inete pilna patarimu, kiekvienam savi metodai, tik reikia juos atrasti.