Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Nori pagimdzius atsisakyti vaiko

Nori pagimdzius atsisakyti vaiko

Marija

M

37 įrašai

2011/05/01 08:57:46 08:57:46

svetlana:
cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti:
ugnelė.: Bet yra žmonių, kurie mąsto kitaip.

Lai palieka vaiką, kad pati degtu pragare.
Problema ne įsčiose, o moters širdyje.

Buvo laikas kai masčiau, kad žinau daug.
O dabar mąstau, kad nieko nebesuprantu.

Na ir davatka tasai draugas be pinigu . Is kur tokios gilios zinios apie pragara? Gal jau pabuvojes??
Visiskai pritariu Ugnelei. Nesmerkite ir nebukite smerkiami.
Sutinku kad jei duodama kazkas - duodama ne siaip sau.. Nors ir Gamta "gudri ir klastinga" - jei vaikai gimtu tik tada, kai ju tevai to nori - spekite kiek dabar gyventu zmoniu musu Žemeje...Ir dar domus dalykas pamastymui: kodel Dievas/likimas etc. duoda vaika moteriai, o neduoda jai kartu ir meiles vaikui? Sakote - kad ismoktu myleti? Bet per prievarta gerai neismoksi...

Pritariu, Svetlana. Apskritai, esame linkę per daug viską "sudievinti". Neplanuotai pastojo? Juk ne dievo tai pirštas, o motulė gamta stengiasi, kad žmonių padermė išliktų. Yra spermatozoidas. Yra kiaušiąlastė. vienintele jiems skirta užduotis - susijungti į naują gyvybę. romantikos čia nematau.
Taip aukštinama motiniška meilė - vėlgi hormoniniai procesai motinos organizme, užtikrinantys, kad ji pasirūpins mažu ir pažeidžiamu naujagimiu. Ir yra žmogaus savimonė, yra suvokimas, ko norima iš gyvenimo, ir kaip tai pasiekti. Aš nesakau, kad žmogus gali būti neatsakingas ir palikti vaiką bet kur, bet kaip, bet kam, jei jo nenori. Tačiau, rodos, diskusija apie tai ir nevyksta, buvo aiškiai pasakyta,jog moteris pasirūpintų, kad vaikas keliautų į labai jo laukiančios poros rankas, o ne į vaikų namus ar konteinerį. tad kodėl nukrypstame nuo temos ir diskutuojame apie "beširdiškumą', 'neatsakomybę" ir tt? Užmėtykit akmenim dabar, bet mano akimis žiūrint, brandžiau yra žinant, kad nenori auginti vaiko, atiduoti jį į geras rankas, nei pasilikti auginti ir nuolat kaltinti dėl to, ko per jį netekai. Aš tik tyliai galiu pasidžiaugti už tą moterį, jei jai tenka laimė viską išgyventi ramiai ir niekam nežinant, nes turbūt jau seniai būtų užgraužta visažinių tetų ir bobučių.. (Et, ta nuostabi tradicinė visuomenė, kuri visada viską nusprendžia ir žino geriau už mus!). Ar pamąstė bent kas, koks "laimingas" augs toks per jėgą įpirštas vaikas ir kokių emocijų jis susilauks iš mamos? Ir ar JAM tikrai tai geriau?

Svečias: Davė vaiką, bet nedavė meilės vaikui Na, nusišnekat čia jau stipriai. Tada jau sakykim taip - atėmė protą ir žmogiškumą. Nes negaliu įsivaizduoti moters, atsisakančios vaiko. Nelabai suprantu kaip ją pavadinti. Kiekvienos moters gražiausia ir švenčiausia pareiga - motinystė. Jei moteris, pastojusi, kad ir netyčia, nesugeba pamilti savyje užsimezgusios gyvybės, tai į ją galima žiūrėti tik kaip į gailesčio vertą sutvėrimą, daugiau tokiai būtybei žodžių nerandu...

o jūs pats/ -i - moteris? (atleiskite, sunku suprasti iš slapyvardžio)

ieva

I

96405 įrašai

2011/05/01 09:40:01 09:40:01

Aš, Marija, moteris, turiu vaikų. Jei būčiau vyras, tai kažin ar turėčiau teisę taip pasakyti? Ir galiu pasakyti tik tiek -nesuprantu, kaip galima atsisakyti gimusios vaiko, lygiai taip pat nesuprantu, kaip galima jį kaltinti dėl sugriauto gyvenimo ir nemylėti. Žinau, kad būna kitaip, bet tikrai nenorėčiau su tokia moterimi bendrauti. Tiesiog, matyt, vertybės kitaip sudėliotos. Žmonės pasiima svetimus vaikus globoti, taigi, nesuprasiu, kai atsisako savo.
" Šiame pasaulyje liko trys dieviški dalykai: gėlės, žvaigždės ir vaikai". Dantė

ieva

I

96405 įrašai

2011/05/01 09:55:45 09:55:45

Su Mamų diena brangiosios. Linkiu, kad tokios temos neterštų Jūsų vardo

ieva

I

96405 įrašai

2011/05/01 10:24:27 10:24:27

Svečias: Su Mamų diena brangiosios. Linkiu, kad tokios temos neterštų Jūsų vardo

o ko bijai pasirasyti savo vardo? Nes tolerancijos stoka kitokiems?

ieva

I

96405 įrašai

2011/05/01 12:15:35 12:15:35

Tiesiog nematau reikalo pasirašyti. Manau, kad turiu tokią teisę, nes forume tokios taisyklės. Ir ką pakeistų vardo pasirašymas? Nei aš jūsų pažįstu, nei jūs manęs.
Beje, esu daug tolerantiškesnė už nemažą dalį čia esančių (sprendžiu, aišku, tik pagal pasisakymus). Nesu nusiteikusi prieš gėjus, išvaizdą ir dar daug reikalavimų neturiu tokių, kuriuos kelia kai kurie forumo dalyviai. Bet yra dalykų, kurių netoleruoju. Vienas iš jų -tai, kas diskutuojama šioje temoje.

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2011/05/02 05:15:39 05:15:39

Svečias: Aš, Marija, moteris, turiu vaikų. Jei būčiau vyras, tai kažin ar turėčiau teisę taip pasakyti? Ir galiu pasakyti tik tiek -nesuprantu, kaip galima atsisakyti gimusios vaiko, lygiai taip pat nesuprantu, kaip galima jį kaltinti dėl sugriauto gyvenimo ir nemylėti. Žinau, kad būna kitaip, bet tikrai nenorėčiau su tokia moterimi bendrauti. Tiesiog, matyt, vertybės kitaip sudėliotos. Žmonės pasiima svetimus vaikus globoti, taigi, nesuprasiu, kai atsisako savo.
" Šiame pasaulyje liko trys dieviški dalykai: gėlės, žvaigždės ir vaikai". Dantė

Jei nesuprantate, tai ne tas dalykas blogas, kurio nesuprantate, o pasaulėlis jūsų mažas ir aukšta tvora aptvertas ir vietoj to, kad pabandyti suprasti, imate koneveikti tai, ko nesuprantate. Ten jūs rašėt, kad "...atėmė protą ir žmogiškumą..." ir panašius dalykus? Jūs tikriausiai esate žmogiškumo įsikūnijimas? Trumparegio, riboto, persisunkusio stereotipais ir siaubingai bijančio visko, kas netelpa į siaurą pasaulėžiūrą? Na, jei žmogiškumu laikyti tai, kas būdinga didesnei daliai žmogeliukų...

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2011/05/02 05:33:48 05:33:48

Svečias: Tiesiog nematau reikalo pasirašyti. Manau, kad turiu tokią teisę, nes forume tokios taisyklės. Ir ką pakeistų vardo pasirašymas? Nei aš jūsų pažįstu, nei jūs manęs.
Beje, esu daug tolerantiškesnė už nemažą dalį čia esančių (sprendžiu, aišku, tik pagal pasisakymus). Nesu nusiteikusi prieš gėjus, išvaizdą ir dar daug reikalavimų neturiu tokių, kuriuos kelia kai kurie forumo dalyviai. Bet yra dalykų, kurių netoleruoju. Vienas iš jų -tai, kas diskutuojama šioje temoje.

O kokį matote reikalą apskritai rašyti, juk turite teisę ir nerašyti... Pasirašyti, tegul ir be registracijos, tai elemenatri bendravimo kultūra ir pagarba kitiems, net jei su jais ir nesutariate. Vardo ar nick'o pasirašymas bent jau leistų suprasti kurį komentarą kas parašė, leistų susidaryti nuomonę apie tam tikrus komentatorius, jų požiūrius, ką jie rašė prieš mėnesį, pusmetį, vakar..., nes tokių "Svečias" kaip prišikta ir lyg ir matosi, kad ne visi jie vienodi, bet ir skirtumų akivaizdžių dažniausiai nėra...

cia tas draugas kuris

C

97 įrašai

2011/05/02 06:03:35 06:03:35

rudnosiukas: Trumparegio, riboto, persisunkusio stereotipais ir siaubingai bijančio visko, kas netelpa į siaurą pasaulėžiūrą? Na, jei žmogiškumu laikyti tai, kas būdinga didesnei daliai žmogeliukų...

Palauk Rudnosiuk, neskubek. Is kur tu zinai, kad ne tu trumparegis?
Kodel metaisi kaltinimais ir vertinimais?
Kodel tavo komentaras piktas?

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2011/05/02 06:27:19 06:27:19

cia tas draugas kuris: Palauk Rudnosiuk, neskubek. Is kur tu zinai, kad ne tu trumparegis?

Visų regėjimo aprėptis ribota, bet kai žmogelis daug kartų kartoja- "aš nematau, aš nematau (aš nesuprantu, aš nesuprantu)" jis tikėtina yra labiau trumparegis, nes kiti kartais sako "Aš nematau. Parodyk!"

cia tas draugas kuris: Kodel metaisi kaltinimais ir vertinimais?

Todėl, kad netoleruoju tokių, kurie net nesigilindami paskuba išvadinti kitus "pasigailėjimo vertais", "neturinčiais žmogiškumo" ir tt ir jaučiasi esą gerokai aukščiau nei yra iš tikrųjų... Juk jie irgi gali būti įvertinti, o tas vertinimas gali turėti ir kiek svaresnių argumentų nei "nesuprantu", "neįsivaizduoju"...

cia tas draugas kuris: Kodel tavo komentaras piktas?

Jis ne piktas jis provokuojantis...

cia tas draugas kuris

C

97 įrašai

2011/05/02 07:02:34 07:02:34

rudnosiukas: [svaresnių argumentų nei "nesuprantu", "neįsivaizduoju"...

Parodyk man svaresnius argumentus! as nesuprantu.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume