Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Ar reik lupt vaikus

Ar reik lupt vaikus

Romuta

R

497 įrašai

2009/09/23 10:20:14 10:20:14

Taip visi mes esame gudrūs, parodyti jėga prieš silpnesnį, bet patys į kaulus, oi kaip nenorim gaut. Taigi mušdami vaiką parodome jam, kai būsi stipresnis galėsi ir man į kaulus duot. Tad ir turim rezultatą, stipresni jie gal kartais ir netampa, bet pradeda mušti savo vaikus ir būna uždara grandinė, todėl gal jau ją vertėtu nutraukt.

Samantta

S

481 įrašai

2009/09/23 12:11:14 12:11:14

Ruda:
samantta:
Svečius: Oi kokia juokinga tema, ane Samantta? Is ko cia juokiesi?? Kad tu gali must, o ne tave musa? Ok, pazvenkim is tavo vaiku ir superinis jusu argumentas - GERAI DAR KAD NEUZMUSA O mazai atveju, kai uzmusa? Mirtinai uzlupa, uz 'ziauru' vaikiska NUSIKALTIMA? [b:ypsqaagy]LOPAI JUS[/b:ypsqaagy]
Jau ne naujiena, kad kol gatvej su skyle galvoj negulesi, tol niekas niekur problemos nematys. Gal ir gerai, tik reikia palaukt, kol jus i tokia situacija pakliusit.

Dar ir humoro nesupranti, svečiau. Aš iš savęs juokiausi ir iš tavo "įžvalgų" apie manę - tai nėra neetiška. Nesivargink atsakyti - neįdomu su kvailu ir piktu bendrauti nors ir forume. Užuojauta tavo tėvams.

Samantta, man rodosi, kad tie svečiai ne vienas ir ne du žmonės.

Mano nuomonė būtų tokia, kad kol žmogus gali sakyti, kad galima mušti vaikus, tol jam apie tai, kas etiška/ neetiška vertėtų patylėti. O juo labiau klijuoti kitiems bukų etikečių, jie jų nuomonė visiškai skirasi nuo jūsų.

Juk tema ne apie drausminimą, auklėjimą, o apie LUPIMĄ. J

[b:ypsqaagy]Ruda[/b:ypsqaagy], pati nelipdau pirma etikečių - tik grąžinau etiketes svečiui atgal : anot svečio "Lopai mes". ir t.t.. [u:ypsqaagy]Iš savęs[/u:ypsqaagy] juoktis etiška ir [u:ypsqaagy]iš kito žmogaus pasisakymo apie save[/u:ypsqaagy] - įsiskaitykit. Ką rašo svečias, kokie jo palinkėjimai, kiek juose "nuodų" - irgi įsiskaitykit. Beje, šios temos autorius uždavė klausimą ne tam, kad diskutuoti, ar reikia [u:ypsqaagy]tiesiog savo malonumui[/u:ypsqaagy] lupti vaikus. Jis be kita ko dar paklausė, kokia drausminimo alternatyvą taikote vietoj diržiuko. Tai apie ką temą? (cituoju jus:"Juk tema ne apie drausminimą, auklėjimą, o apie LUPIMĄ."). Išmokime pirmiau įsiskaityti, o tada ir suprasime vieni kitus geriau. Sėkmės

Lijundra

L

52 įrašai

2009/09/23 12:12:03 12:12:03

Svečias:
lijundra: Skirkite vaikams pakankamai dėmėsio, ir mušti tikrai niekada nereikės. Per mažai skiriate vaikui dėmesio, Jums atrodo, kad užtenka pasakyti žodžiųu ir vaikas turi suprasti, dažnai netenkate kantrybės, bet juk vaikas mokosi gyventi ir Jūs privalote jam padėti, ir jis tikrai nekaltas, kad jus skubate ar esate pavargęs, ar tiesiog nenorite jam paaiškinti to kas Jums atrodo suprantama.
Kaip jaustumėtės jei Jūs muštų už nieką? Mušdami vaikus suaugusieji dažnai parodo savo bejėgiškumą.

Sakai esi protinga, kol nesusidūrei su nemuštu skersgatvyje naktį. Dabar tai jau ir dieną Žirmūnuose gaunate į kailį ir tylite, ir policijai nusispjaut ant jūsų, kaip ir politikieriams. Taip ir toliau klausykite išsižioję Šalaševičiūtės niekų, bijosit ir pro langą pažvelgt.

Taip protingesnė už Tave, bet man tenka kasdien susidurti su šia problema, juk dažnai tėveliai pagimdę vaikus jaučiasi atlikę savo pareigą, o auklėti nėra laiko. O jei jo atsiranda tai būtinai su diržu, nes anot jų, vaikas kvailas, kitaip nesupras, ir kitą syk bijos, užteks tik žilgterėti. Dažnas iš mūsų linkę auklėti, taip kaip mus auklėjo, bet juk laikas nestovi vietoje, gal reikėtu jau susiprasti, kad kitaip tikrai galima ir tam turime surasti laiko, ir atseis tai daug pigiau.
O jei gavai naktį į kaili, tai gal būvo verta, manęs tikrai niekas naktimis neskriaudžia ir vaikštau gana saugiai, tik negaliu pasislėpti, nes kiekvienas sutiktas toks nuskriaustasis su manim pasisveikina ir vardu pakviečia.

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/29 18:11:44 18:11:44

Lupt vaiku nereikia - pradeda bijoti, ir tiesiog nebendrauja veliau, kai suauga, nori kuo greiciau atsiskirt.

miksas

M

1 įrašai

2009/11/15 14:05:14 14:05:14

O jeigu vaikas meluoja, ruko, vagia, nesimoko ir negirdi kas yra sakoma?, kaip tada elgtis????.

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/15 14:14:45 14:14:45

miksas: O jeigu vaikas meluoja, ruko, vagia, nesimoko ir negirdi kas yra sakoma?, kaip tada elgtis????.

LOL, reikia kovot su priezastim, o ne su pasekme. Priezastis yra tavo paties nesirupinimas savo vaikais, nesuteikimas jam uzimtumo ir paleidimas i gatve.

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/15 19:21:47 19:21:47

samantta: [b:2u85mrbl]Ruda[/b:2u85mrbl], pati nelipdau pirma etikečių - tik grąžinau etiketes svečiui atgal : anot svečio "Lopai mes". ir t.t.. [u:2u85mrbl]Iš savęs[/u:2u85mrbl] juoktis etiška ir [u:2u85mrbl]iš kito žmogaus pasisakymo apie save[/u:2u85mrbl] - įsiskaitykit. Ką rašo svečias, kokie jo palinkėjimai, kiek juose "nuodų" - irgi įsiskaitykit. Beje, šios temos autorius uždavė klausimą ne tam, kad diskutuoti, ar reikia [u:2u85mrbl]tiesiog savo malonumui[/u:2u85mrbl] lupti vaikus. Jis be kita ko dar paklausė, kokia drausminimo alternatyvą taikote vietoj diržiuko. Tai apie ką temą? (cituoju jus:"Juk tema ne apie drausminimą, auklėjimą, o apie LUPIMĄ."). Išmokime pirmiau įsiskaityti, o tada ir suprasime vieni kitus geriau. Sėkmės

Bet vistiek, jūs pasisakote ne už auklėjimą, o už LUPIMĄ.
Jums tikrai turi būti gėda.
Ne žvėrys geriau išdresiruojami kai jie mokomi, o ne lupami.
O čia juk kalbame apie žmogaus augimą. Kas kad tas žmogus atrodo jums jūsų nuosavybė...

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/15 19:28:21 19:28:21

miksas: O jeigu vaikas meluoja, ruko, vagia, nesimoko ir negirdi kas yra sakoma?, kaip tada elgtis????.

sakoma, ar rekiama, burbama, reikalaujama?
kazkaip negirdejau, kad kam nors nuo musimo pagerejo klausa. Greiciau atvirksciai... atsiranda visiskas ignoras, bent tokiu budu pasipriesinti prievartai.

Samantta

S

481 įrašai

2009/11/15 20:11:59 20:11:59

Svečias:
O čia juk kalbame apie žmogaus augimą. Kas kad tas žmogus atrodo jums jūsų nuosavybė...

Aš pasisakau pirmiausia už [b:id2dz9io]auklėjimą.[/b:id2dz9io]. Vaikų lupti tikrąja ta žodžio prasme man tikrai neteko, jie jau beveik užaugo, ir net minties tokios neturiu - lupti - jie yra tikrai geri vaikai .Tai kad net nežinau už ką man gėdytis .Bet iš vyresnių žmonių girdėjau daug nuomonių: jei jų pačių neluptų tėvai - iš jų neužaugtų dori žmonės. Gal jie kažko teisūs, jei apie save pačius taip kalba? Mano eks-vyras tame tarpe. Bet savo vaikų nelupom - na tiesiog nereikėjo. Slidus čia klausimas. Sunku patarti - ir nesiimu.

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/15 20:16:05 20:16:05

samantta:
Svečias:

Aš pasisakau pirmiausia už [b:3o6cs5bp]auklėjimą.[/b:3o6cs5bp]. Vaikų lupti tikrąja ta žodžio prasme man tikrai neteko, jie jau beveik užaugo, ir net minties tokios neturiu - lupti - jie yra tikrai geri vaikai .Tai kad net nežinau už ką man gėdytis .Bet iš vyresnių žmonių girdėjau daug nuomonių: jei jų pačių neluptų tėvai - iš jų neužaugtų dori žmonės. Gal jie kažko teisūs, jei apie save pačius taip kalba? Mano eks-vyras tame tarpe. Bet savo vaikų nelupom - na tiesiog nereikėjo. Slidus čia klausimas. Sunku patarti - ir nesiimu.

O tave ar tevai lupo? ar taip jau ir prisimini tai su tokiu nostalgisku dekingumu?
elementarus kito zmogaus zeminimas. Kazkodel nelaikome, jau nebelaikome, kad normalu lupti suaugusi zmogu. Bet vaika - atseit jo labui...

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume